Kösz a segítséget! Tényleg laikus vagyok, mert nem vagyok rászorulva hogy ilyeneket tudjak. Hozzám a router, mint írtam, telepítő cd nélkül és egy A4-es oldalnyi manuállal érkezett, ami az általad linkelt cucc százada. Azért nem vagyok varázsló, hogy a szarból várat építsek. :)
Nemtudod véletlenül, hogy hogyan töröljek ki egy portot?(amit a nyomtatónak csináltam a manuál szerint - LPR)
Hát, te tényleg "lajikus emberke" vagy... a szolgáltatód nevét legalább tudod? (Azokra gondolok, akik havonta küldik a számlát az internethozzáférésért).
Van egy smc2804wbrp-g routerem, amiben van nyomtató port. Szeretném,ha működne, de magától nem észlelem a nyomtatót, pedig csatlakoztatva van. Sajnos a dobozból kimaradt a cd, és a neten sem találok driver-t, csak firmware-t. Olvastam angol fórumot, ahol pontosan a nyomtató port gyengeségét róják fel ennek a routernek. Érdekes, hogy összerakás után egyből működött, semmit nem kellett csinálnom vele(van egy asztali gép kábellel és egy laptop wifivel csatlakoztatva). De a nyomtatót az istennek se tudom megcsinálni.
Mit tanácsoltok?Cseréljem ki, vagy működni fog? Fontos lenne a nyomtatóport része.
Szervusz Takoca. nagyon szepen koszonom a segitseget. minden marhara jol sikerult, ha bar egy kicsit kinlodtam a router bejutasaval, vegul is mindent osszehoztam. mindenkinek koszonom a segitseget.
Arrol van szo hogy radio hullamon keresztul kapom a netet mac adreszes a bejelentkezes a szolgaltatohoz, hogy hogy hivjak azt nem tudom.koszike a segitseget.
Csak egy kérdés: a "padios netmodem" az ugyanaz mint a "radios netrouterip"? Tudnád egy kicsit percízebben megfogalmazni, hogy mi az a készülék, amiről szó van?
Szerintem vedd meg a routert és olvasd el a leírását. (Egyébként én meg nem értek a csövek illesztéséhez, ezért víz és gázszerelési munkákhoz szakembert hívok. Tehát vagy utánaolvasol, tanulsz ezerrel, vagy szkembert hívsz. Vagy találsz egy végtelenül türelmes embert a fórumon, aki egy képlékeny kérdésre pontos választ ad.)
Szervusztok.En lajikus emberke lennek.Lenne 1 keresem, szeretnek kerni egy leirast (lepesrol lepesre)ha lehetseges, hogyan lehet bekotni es bealitani 1 routert. a halozat igy nez ki:
padios netmodem-szamgep. Igy szeretnem ha jol ertetem meg az elvet a bekotesnek:radios netrouterip telefon+szamgepek( 3 db). hogyan lehetseges ezt megvalositani.Es nagyon szepen megkoszonnem a router reszletes bealitasait. (a routert meg nem vettem meg-ha bealitasok a router tipusatol fugg.).Nagyon szepen koszonom a segitseget elore is.
az a portot amit a játék használ forwardolnod kell
tehát a routeren be kell állítani hogy a XXX-es portra érkező kéréseket a te lokális ip -édre (basszus ezt hogy kell leírni???) továbbítsa ezután a havernak a netes IP címedet kell megadnod
Hali! Nekem az a gondom, hogy van routerem, és most ha a játékból (Transport Tycoon Deluxe ) -ból csinálok egy szervert akkor haverom nem látja neten, a játék 192.168.2.100 as IP -re indul, az meg ha jól veszem belső hálózati IP . Hogyan tudnám ezt netre kinyomni, hogy ott lássák a servert és haverommal tudjak játszani? Köszi előre is!
És amelyiket kiválasztod, beállíthatsz kisezer dolgot. Például felhasználónév, jelszó, maximális küldött csomag hossza (MTU), mennyi idő múlva bontsa a kapcsolatot, ilyesmik...
Nem lehet, hogy nem a megfelelő authentikációs metódussal, protokollal próbálkozol? Szerintem a szolgáltató ügyfélszolgálatán megmondják, mit várnak...
Akkor tudd meg pontosan a szolgáltatótól, hogy mit kell a routeren beállítani, mert ezek szerint már a routereden sincs net. Nem sikerült az authentikáció, vagy valami ilyesmi. A router webes felületén kell varázsolni.
Ok, megnézem, bár tartok tőle, hogy ez még az első próbálkozások között volt... Azért, ha addig eszedbe jut valami (vagy másnak), akkor kérlek, hogy oszd meg velem.