A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Tipp, tapasztalatból: ugyanazok az emberek, ugyanazt a holmit árulják. Jó állapotú ipari rádiók, RH holmik, katonai rádió-maradványok, csatlakozók, kiegészítők, "szemét". Ne sajnáld!
Inkább vegyél 3m 10*2-es alucsövet és építs jobb antennát belőle, töredékáron!
Nagyon kíváncsi lettem volna, de sajnos nem tudok elmenni. Azért pár képet majd dobjatok, kíváncsi vagyok a Budapestihez képest milyen ott :)
Ha sikerült volna fuvart találnom innen hajdú-biharból, kaptam volna aszódi antennát, de azt hiszem ezzel az egyetlen esélyem el is úszott, e-végett most extra csalódott vagyok, hogy nem lehetek ott :(
Eladó kétsávos 2m/70cm aszódi kollineár antenna. Jár hozzá egy N-csatlakozó is, és a 3 db ellensúly. Soha nem volt (és nem is lesz) nálam felszerelve időhiány miatt, kb. fél éves. Miskolc környékén házhoz is viszem akár, postázása a mérete miatt nem megoldható normálisan.
Keresek 1db (még a mai nap is) kitűnő műszaki, és esztétikai állapotú VX2000 tip. VHF sávú alap (4. csatornás) készüléket. Semmilyen tartozékra nincs szükségem!
Ha ajánlátod van, jelezd itt a fórumon, telefonszámmal.
VISSZAHÍVLAK !
Mivel nem az interneten ülés a főfoglalkozásom, lehet, hogy csak 2-3 nap múlva kereslek! Köszönök minden ajánlatot.
Holnap, 2025.03.23. Csorvás, Petőfi u. Művházban, Rádiós találkozó/börze.
Látogatóknak 8 körül már érdemes megérkezni, addig az eladók már kipakolnak nagyjából.
Rengeteg alkatrész a rádiózáshoz, a HIFI erősítő építéshez, s egyéb elektronikákhoz is biztosan megtalálható lesz a kész rádiós használt eszközökkel együtt.
Eladó ICOM IC 7300 RH rádió. Újszerű makulátlan állapot. Eredeti dobozában, eredeti tartozékaival. Az ára 370.000 Ft Képek: hg7wbr.hu oldalon T:20-481-39-nulla-négyes
Ez így van. Főleg ilyen nehéz vizsga mellett, hát aki nincs szakmában az meg nem csinálja, el lehetetlenítik ezt a hobbit is... Engem sem érdekelt soha az ilyesmi, ettől függetlenül leginkább PMR és CB sávon szoktam hallgatózni, hiszen a többség eleve ott van, átjátszón mondjuk elhiszem, hogy csak hívójellel dumálnak, nekik meg is kell hagyni azt a kis privátot, bár, nem hiszem, hogy ha kulturáltan szól be valaki, akkor elküldené bárki is.
Két teljesen eltérő felépítésű rádió. Az IC-7300 egy akkor a végletekig olcsón kihozott direkt konverziós SDR, ami remek paraméterekkel rendelkezett tíz éve, nagy durranás volt az ár/értékénél fogva. A számítási kapacitásán, hangján kicsit meglátszik az ára. Érzékeny, de kicsit zajosabb az FTdx-10-nél, a gyenge állomásokat itt-ott nehezebben húzza ki a zajból, más állomások alól. Hacsak valami nagyon erős sávok közti jel vagy közeli rádióamatőr adó túl nem vezéreli, nincs vele gond, szerethető. Én egyébként inkább az iCom-októl idegenkedem, bár nem mindegyiktől. Igazából mindegyik nagy amatőr gyártó (is) kitolt már jó néhányszor igen alaposan a vevőivel, régen is.
Viszont hosszú-hosszú idő után nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne (csak) a szolgáltatásokat, hanem az alapvető paramétereket fejlesszék-javítgassák az éppen elfogadható minimum nyújtása helyett. A zöldségeket persze el kell engedni a fül mellett, mint amikor egy hangszóróval és hangfrekis varázslattal (...) akarnak érdekesebbé tenni egy rádiót. Amiről az amatőrök is tehetnek; meg lehet figyelni, hogy minden másról több beszélgetés folyik, mint a konkrét műszaki tartalomról, pedig hangszóró ide vagy oda, az a bizonyos rádió is remek lett. Valamilyen szinten ma is elég jól meg lehet érteni a rádiók működését a bonyolultságuk ellenére is, csak akarni kell. És azokból következtetéseket lehet levonni az egyedi helyzetekre: ki milyen üzemmódban, mire használja leginkább a rádióját stb.
Szóval a jó alkatrész most is drága, talán nem az általános színvonal emelkedett meg ennyire, merthogy ez az FT az asztali rádiókhoz viszonyítva szintén egy elég olcsó hibrid rádió H-Mode (kapcsolgatós, modern, analógnak már kevésbé mondható) első keverővel, hangfrekis A/D átalakítóval és roofing szűrőkkel, aminek a vevője mégis a listák elejére katapultálta magát... Érdemes megnézni, hogy árban a hányadik helyen áll... A 7300-as nagy port vert fel, de az FT ma szerintem izgalmasabb cucc. Engem még a szervizelhetőségük is érdekelne - amúgy mindkettő gyártásban van még -, de arról keveset tudok.
Ha választani kellene egy Yaesu FTDx-10 és aegy Icom IC-7300 között (azonos árban vannak) akkor kinek melyik lenne a befutó? Általános amatőr felhasználást feltételezve.