Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 123

idézd, kérlek, hol hisztiztem. :))))

 

Nem érzem magam vagánynak sem. :)))) De nem hinném, hogy azért sz...nék mindenre, mert csirkét főzök ebédre.

 

Ázsia mely országában haltak meg 60-an? Ahol egy sima influenzában is meghalnak, nem? MErt olyan az eü. ellátás.

 

Mindegy, részemről a téma lezárva.

 

 

Csak az nem értem, a topicnyitó miért kavarta be ide a madárinfluenzát, amikor ő tul. képp arra lett volna kíváncsi, hogy mi az influenza (amiről gőze sem volt), meg hogy mit kell tenni ha beteg a gyermeke, hogyan előzhető meg, hogy elkapjuk. A topic címe nem túl találó, a bemutatkozó sorhoz képest, hiába van zárójelbe téve a "madár" szó........

Előzmény: Törölt nick (118)
Eleon Nóra Creative Commons License 2005.10.19 0 0 122
Most olvastam, hogy 70 fok felett kimúlik a vírus. Sztem elövigyázatosan kellene vele dolgozni. Gondolom, ha fagyasztottat veszünk, az nem veszélyes.
Előzmény: Törölt nick (119)
anyabanya Creative Commons License 2005.10.19 0 0 120

Mi lesz a csirketolvaj kutyákkal, ök nem fözik meg?

Előzmény: Törölt nick (119)
Eleon Nóra Creative Commons License 2005.10.19 0 0 117
Talán inkább minden lehetöséget végig kell gondolni, és nem homokba dugni a fejünket. Nem erre mondják, hogy jobb félni, mint megijedni?
Ja. csirkét azért még eszünk... :))
Előzmény: Törölt nick (114)
Timótea Creative Commons License 2005.10.19 0 0 116
Olvasd el a topikleírást, plíz. Köszi.
Előzmény: Törölt nick (114)
zsombolya Creative Commons License 2005.10.19 0 0 115
tényleg mindenki hüje aki fél, a vho is három éve viccből pofázik és a környező országokban felbukkanó esetek is csak a lakosság megtréfálására történtek. A bátor igazi nagy magyar anya igenis nem hisz el semmit, hüje a tisztifőorvos, a vho, a kormány és mindenki más, mert szinte kizárt hogy akármilyen járvány legyen, mert csak.
Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 114

Nekem már rotyog a csirkepöri, amihez ma vettem az alapanyagot a hetntesnél. :)))))

 

Nevetséges és bosszantó ez a hisztéria....... De aki fél, bújjon barlangba, vegye ki a gyereket az oviból, kezdjen el készleteket raktározni és Isten ments, hogy szárnyast főzzön ebédre. :)))))

 

De mindenekelőtt nézzen utána, hogy milyen módjai vannak a lázcsillapításnak.

Előzmény: bakibaby (112)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.10.18 0 0 113
Hát az vagy lesz vagy nem lesz. Ha lesz rossz lesz.
Előzmény: bakibaby (112)
bakibaby Creative Commons License 2005.10.18 0 0 112

És mi van a (madár)influenzával ? ,-)

bb

viktorya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 111
Én lazán kivittem a gyereket amikor beteg ( lázas ) volt, még a dokinénink is azt mondta, hogy egy picit ki lehet vinni a friss levegőre. Főleg télen, hisz a hidegben az orrnyálkahártyák jobban összehúzódnak, és kevésbé folyik akkor az orra is, és levegőt is kap. Csak az a lényeg, hogy ne mocorogjon túl sokat. Bár mostanában, mióta önjárók, lázasan nincs kint futkorászás, a fentieket arra az időre értettem, mikor még babakocsisok voltak.
Előzmény: AliceCsodaországban (109)
viktorya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 110

Nekem a kicsi fiam a szívbetegsége ellenére is egy örökmozgó. Pedig 3x műtötték. Onnan veszem észre, hogy valami nem stimmel, ha a gyerek nap közben lefekszik az ágyra és betakarózik. Több gyerekorvostól halottam: azért választották a gyerekgyógyászatot, mert a gyerek addig fekszik, meg elesett, amíg igazán rosszul érzi magát. Ergo nem hipohonderkednek, meg nem nyavajognak feleslegesen.

Tehát ha igazán beteg a gyerek, akkor nincs kedve, se ereje ficánkolni.

Előzmény: Timótea (97)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.10.18 0 0 109

hogy érjem el az ágynyugalmat, aminek a fontosságát már többen is kiemelték, egy örökmozgó, kúszó-mászó 8 hónapos kölyöknél?!

 

Ha tényleg inflenzás lesz, nem fog örökmozogni, örül, hogy él, szegényke olyan gyengének és elesettnek fogja érezni magát.  Ha már ujra örökmozog akkor az a biztos gyógyulás jele - na akkor kell vigyázni, hogy nem hinni a szemünknek, és csakis egy de inkább két napi teljes láztalanság után lehet ujra kivinni. Inflenzás gyerekeknél az a legnagyobb veszély, hogy idő előtt kiviszik őket a hideg levegőre. Mert a gyerek az olyan, hogy ha kicsit is jobban van, már futna - na ezt kell megakadályozni. Egyáltalán, jó ha úgy rendezed be az életedet, hogy aki beteg nyögjön, minden betegséget ki kell feküdni.

Előzmény: Timótea (97)
Babco Creative Commons License 2005.10.18 0 0 108
Ha annyira beteg, úgysem fog ugrálni. Nekünk ilyenkor az vált be, hogy a nagynak a kanapén megágyaztam, onnan bambulhatta a mesét. Más úgysem érdekelte, játszani nem akart. A kicsivel meg néha 1-2 órára összebújtam, simogattam, énekeltem neki, mesekönyvet mutogattam. (Házimunka nuku.) De amikor magas láza volt, akkor az se érdekelte, csak feküdt, én meg fogtam a kezét. Nem is igényelte a szórakoztatást, csakhogy anya ott legyen vele. Sok folyadékot kell itatni velük. Persze a nagy betegségeket megúsztuk, influenzásak még nem voltak soha.

Ha már annyira élénk a csemete, hogy nem lehet ágyban tartani, akkor nem is annyira beteg, elég csak jól felöltöztetni otthonra. Egy láztalan nap kell ahhoz, hogy másnap kimehessen.

 

 

2 éve a kicsi december elején született, akkor aggódtam is miatta, hogy hogy vészeljük át a járványt. Kb. március közepe-végéig közértbe nem vittem (vagy nagyon ritkán) a nagyot se, inkább egyszerre vásároltunk többet. Nem használtam a liftet, amikor a gyerekekkel mentem le akkor kellett, de akkor a kicsi sálukat a szájuk elé tettem, amit kint visszaraktam a nyakukra. (Úgy hallottam nem ajánlott még a nagy hidegben sem a sálat a gyerek arca elé tekerni, épp az a lényeg, hogy jó levegőt szívjon.) Naponta mentünk sétálni (ha lehetett, még enyhe hóesésben is). Minden nap teljesen átszellőztettem a lakást. Nem mentünk metróval, max busszal, villamossal (kevesebb ember használja), akkor békávéztunk, ha nagyon muszáj volt, és amikor nem volt tömeg. Mindig volt itthon lázcsillapító, orrcsepp. Ezek jellemzően szombat éjjel fogynak ki, pl. ha péntek délután észreveszed, hogy van 1-2 kúpod, a gyerek kicsattan az egészségtől, ezért úgy döntesz, hogy csak hétfőn íratsz föl újabb adagot. Ilyen esetben 100%, hogy a gyerek szombat éjjel 3-kor 40 fokos lázzal ébred.

 

Nem halmoztunk fel készleteket, csak pl. a fagyasztóban mindig volt kenyér, 2 liter tartós tejet raktam a kamrába – ezt útáljuk, de arra jó, hogyha a rossz idő miatt nem jutottam el a boltba, akkor legalább tejbegrízt tudjak készíteni. Tartalékban csak 1 kiló rizs, hagyma, száraztészta, spagettiszósz lefagyasztva, mák és reszelt sajt fagyasztva volt. Így bármikor tudtam mákostésztát, makarónit csinálni. De ez sem volt akkora mennyiség.

A patikába vettem pár arcmaszkot, hátha apuka vagy én megbetegszünk, és akkor fürdetéskor, pelenkázáskor ne lihegjünk a gyerek arcába. Ezeket szerencsére nem kellett használni.

 

Most csak C-vitamin kiegészítést kapnak, elvégre rendesen esznek, minden nap kapnak gyümölcsöt. Az oltáson erősen gondolkozom, mivel  már közössége járnak, de előtte beszélek a dokival, hogy ajánlott-e ilyen piciknek. Szerintem a férjemet és magamat beoltatjuk, hiszen hiába vigyázunk a gyerekekre, ha mi otthon hörgünk és köhécseljük ki a bacikat és vírusokat.

Előzmény: Timótea (97)
zsombolya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 106
ja, jóvan:)))
Előzmény: Timótea (105)
Timótea Creative Commons License 2005.10.18 0 0 105
Valamelyikünk elnézett valamit....én a beteg gyerekekre értettem :-)
Előzmény: zsombolya (103)
zsombolya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 104
kicsikém, ezzel azt akarod mondani, hogy ha egy aktív kruppost beteszel közösségbe, valószínű, hogy egy csomó gyerek úgyanúgy befullad?????? nemértettél valamit félre?
Előzmény: Törölt nick (102)
zsombolya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 103
ne sajnáld, régóta beszélgetünk másik topikon, kedvelem is, tudja hogy nem bántom, jól elvagyunk:)))
Előzmény: Timótea (101)
Timótea Creative Commons License 2005.10.18 0 0 101
szegény...:-(
Előzmény: Törölt nick (98)
zsombolya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 100
én szeretlek de mindjárt megverlek:))) mégegyszer elmondom, a vírus lehet, hogy fertőz, de a krupp az nem, mert az egyfajta szövődmény, és igen erős genetikai és miegyéb hajlam is kell hozzá
Előzmény: Törölt nick (91)
anyabanya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 99
fogalmam sincs:)
Előzmény: Timótea (97)
Timótea Creative Commons License 2005.10.18 0 0 97

Köszönöm, megszívlelem.

De máris adódik a kérdés: hogy érjem el az ágynyugalmat, aminek a fontosságát már többen is kiemelték, egy örökmozgó, kúszó-mászó 8 hónapos kölyöknél?! Erre van valami bevált trükkje valakinek?

Előzmény: AliceCsodaországban (96)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.10.18 0 0 96
hogyan kell ápolni egy influenzás gyereket?

 

A gyereket ágyba kell fektetni. Szobájában gyakran szellőztetni. Sok citromos teát avagy más citrusfélét tartalmazó folyadékot kell vele itatni. Ki kell hívni az orvost, hogy megállapítsa, van-e szövődménye az inflenzának, ha van akkor a szövődményeket antibiotikummal kezelni.

Ha nagyon lázas, akkor a lázát csillapítani kell, méghozzá normális lázcsillapítóval (Nurofen ilyenkor nem nagyon használ) vagy hűtőfürdővel, esetleg a csuklójára, homlokára, bokájára tekert hideg vizes ruhával - attól függően mire reagál.

Felépülése után egy napot lehetőleg még láztalanul ágyban kell töltenie, további egy napot pedig a szobában.  Nagyon fontos, hogy idő előtt ne kelljen fel, mert visszakaphatja!

Előzmény: Timótea (92)
Timótea Creative Commons License 2005.10.18 0 0 95
:-))))
Előzmény: Törölt nick (93)
Timótea Creative Commons License 2005.10.18 0 0 94

"Steril" környezetben nem szabad felnőni.

 

Ez a veszély nem fenyegeti! :-))))))

Előzmény: Mad árka (21)
Timótea Creative Commons License 2005.10.18 0 0 92

Te anya létedre nem tudod, mit kell csinálni egy influenzás gyerekkel?

 

Nem, nem tudom. Amikor megszültem, egyetlen olyan hormon sem termelődött bennem, aminek a hatására ez a tudás kialakulhatott volna. :-) (Én direkt tettem ide a szmájit, talán így nem jön a következő kioktató hsz a hormonok mibenlétéről)

 

Honnan a búbánatból tudnám?????? Nem emlékszem, hogy valaha influenzás lettem volna. Soha nem is ápoltam influenzást. Én egész mostanáig azt hittem, hogy olyasmi, mint a torokgyulladás és van rá gyógyszer.

 

Ezt a topikot több okból nyitottam.

Először is, mindent hall az ember erről a madárinfluenzáról. Hogy jön vagy nem jön, azt én nem tudom. Elég sok érvet olvastam amellett, hogy jöhet ahhoz, hogy ne legyintsek rá. Tenni ellene persze nem tudok, legfeljebb annyit, hogy igyekszem megteremteni annak a feltételeit, hogy ha kitör egy járvány, a lehető legkevesebbet kelljen potenciálisan fertőzött emberek közé mennünk. Érdekel, hogy -a józanész határain belül - ezt ki hogy csinálja/csinálta, ha madárinfluenza járvány nem is volt eddig, influenzjárvány volt bőven.

Másodszor a szakkönyveken kívül hús-vér gyakorló szülők tapasztalatai is érdekelnek: hogyan kell ápolni egy influenzás gyereket?

 

A lehetséges verziókat -és azt, hogy mikor mit csinálnék - végiggondolni és ha tanácstalan vagyok, tanácsot kérni, szerintem nem hisztéria.

 

Az eddigi válaszokat mindenkinek köszönöm!!!!

 

 

Előzmény: Törölt nick (56)
Mad árka Creative Commons License 2005.10.18 0 0 90

Ha valakit érdekel:

 

INFLUENZA: vírusos eredetű, cseppfertőzéssel terjedő, járványos fertőző betegség, amely főképp a légutak nyálkahártyáján okoz gyulladást. Lappangási ideje: 1-2 nap. Magyarországon az influenzajárványok leginkább a téli és kora tavaszi hónapokban jelentkeznek. Leggyakrabban az A, ritkábban a B típusú influenzavírus okozza őket. A betegség hirtelen kezdődik, hidegrázással, borzongással, 39-40 fokos lázzal, elesettséggel, étvágytalansággal, végtagfájdalmakkal. A felső légúti tünetek közül gyakran csak a köhögés észlelhető. Általában egy hét alatt gyógyul. Viszont gyakran jelentkeznek szövődményei. Ezeket a gyulladásokat nem az influenzavírus, hanem baktérium-társfertőzés okozza. Közülük a vérzéses tüdőgyulladás, a vérzéses agyvelőgyulladás akár halált is okozhat. Az influenzavírus ellen nincsen gyógyszer. A vírust maga a szervezet győzi le, főképp az immunrendszer aktiválódásával, amely kicsapja a vírus fehérjeanyagát. Az orvosi segítség elsősorban a társfertőzések kezelésre, a túlzottan magas láz csillapítására és a beteg közérzetének javítására szorítkozik. Hatásos a C-vitamint tartalmazó folyadékok fogyasztása. Az ágynyugalom feltétlenül szükséges, mert a társfertőzések és a súlyos szövődmények éppen ennek hiányában lépnek fel.

 

 

(Picit más: a náthát az adenovírusok és rhinovírusok okozzák, az influenzát pedig az influenzavírus.)

anyabanya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 89
no jó akkor a mutánskodásban perverzkednek...ök már csak ilyenek...
Előzmény: Mad árka (88)
Mad árka Creative Commons License 2005.10.18 0 0 88

OK, ezt is köszi, így még világosabb lett, miről van szó.

 

Meg hát valaki már írta is lentebb, hogy az influenzára nincs gyógyszer.

 

(Fentebbi hozzászólásra: a vírus önmagát sokszorozza, szerencsére nem perverzkednek egymással. :)

Előzmény: AliceCsodaországban (85)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.10.18 0 0 87

MIndenesetre a szárnyasokkal dolgozó embereket beoltják inflenza elleni oltással, hogy ne legyenek inflenzásak.

Másik dolog: a madárinflenza olyan gyorsan végez a madarakkal, hogy hálistennek nem nagyon tud mutálódni.

És nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden hír ami a madárinflenzáról szól ebben a betegségben kimúlt szárnyasokról szól, és nem emberekről...

Előzmény: anyabanya (86)
anyabanya Creative Commons License 2005.10.18 0 0 86
ezt már Mikoltnál leirtam, de itt is. No most eccerüen mondva ezek a virusok nagy kujonok/kurvák, mismásolnak összevissza, meg  a gyerekeik is. Viszont még egy kurva madár influenza virus sem találkozott sohasem egy kujon emberinfluenza virussal, ezért nem is izzetlenkedtek egymással, ennél fogva utodokat sem hoztak létre. S hogy milyen lesz az utod, kire fog hasonlitani, hát azt csak esetleg sejtik. Ennél fogva az emberdokik nem tudják, hogy miféle dögöt kéne nyakon baszarintani...Ergo az az oltás nem valoszinü, hogy az az oltás, amitöl az igazi meg fog murgyelni...Tehát ki kell várni, hogy néhány ember megkapja, vagy a laborokban kell zegény hülye patkányokkal kisérletezni...amit
Előzmény: AliceCsodaországban (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!