És hogyan lehet védekezni a járdalapok között kibúvó növényekkel?
Arra gondoltam, hogy egy aljzatbetont csinálva a járdalapok alá ez valamennyire kiküszöbölhető és így a járdalapok süllyedésétől se kell annyira tartani. Viszont az alábetonozással elveszti azt a számomra szimpatikus előnyét a járdalap, hogy ha valami csövet kell alatta a házhoz/háztól elvezetni, akkor nem kell feltörni, hanem utána kivehető-visszatehető nyom nélkül.
Szerintem meg kéne próbálni valami gyomirtóval, ami nem káros a talajnak, környezetnek. Vagy kiönteni bitumennel. Vagy vannak olyan dilatációt felvevő rugalmas anyagok, amit nem kell hevíteni, kenhető szigeteléseknek nevezik, ami szintén jó lehet. Más ötletem most nincsen.
Nem vagyok betonozós guru, sőt én is csak kérdezgetni szoktam :) de általában 1/4 arányban szoktak sávalapba követ vagy törmelék betont tenni. De inkább a nagyobb darabokat. Maréknyi méretű darabkákat nem szoktak beletenni tudtommal. Kérdés, hogy mekkora a feltört betondarabok mérete.
A járdaépítésnél hova gondoltad felhasználni? Maga a járófelület lenne, vagy alatta a tömörített talajba? Ha a tömörített talajba, akkor annak nem sok értelmét látom, hiszen a talajt úgyis tömöríteni kell, nem hiszem hogy jót tenne egy inhomogén szerkezet. Ugyanígy gondolom, ha a járda betonjába akarod bekeverni.
Sziasztok, kérdésem : a fürdőszobában szét kellett verni pár járólapot, meg az alatta levő masszív betont. Szerintetek ez a törmelék felhasználható pl. járdaépítéshez vagy valamilyen betonozás alá?