Keresés

Részletes keresés

komposzty Creative Commons License 2007.06.13 0 0 14

Sziasztok!

Térkövet szeretnék lerakni, és ennek a technikája után érdeklődnék.

Úgy tudom több fajta kavicsot is bedöngölnek alá és 40 cm mélyen ki kell ásni.

Aki tud részleteket kérem ossza meg velem.

Köszi

NeomatiK Creative Commons License 2006.07.20 0 0 13

Csak az anyagra?

Szerintem helyi keverésnél a beton kijön 9000-10000 Ft/m3, ha 10cm vastag betonozást csinálsz, akkor 1000 Ft/m2

Hozzá a acélrács kb 400-550Ft/m2 - attól függően, hogy milyen vastag és milyen osztással van.

Előzmény: Alfred (12)
Alfred Creative Commons License 2006.07.15 0 0 12
Nagyságrendileg mennyivel kell számolni helyben öntött autóbejáró beton négyzetméterét, némi vassal kb 2 tonnás autókhoz?
NeomatiK Creative Commons License 2006.07.11 0 0 11

És hogyan lehet védekezni a járdalapok között kibúvó növényekkel?

Arra gondoltam, hogy egy aljzatbetont csinálva a járdalapok alá ez valamennyire kiküszöbölhető és így a járdalapok süllyedésétől se kell annyira tartani. Viszont az alábetonozással elveszti azt a számomra szimpatikus előnyét a járdalap, hogy ha valami csövet kell alatta a házhoz/háztól elvezetni, akkor nem kell feltörni, hanem utána kivehető-visszatehető nyom nélkül.

NeomatiK Creative Commons License 2006.04.09 0 0 10

Szerintem meg kéne próbálni valami gyomirtóval, ami nem káros a talajnak, környezetnek. Vagy kiönteni bitumennel. Vagy vannak olyan dilatációt felvevő rugalmas anyagok, amit nem kell hevíteni, kenhető szigeteléseknek nevezik, ami szintén jó lehet. Más ötletem most nincsen.

Előzmény: dracaena (9)
dracaena Creative Commons License 2006.04.08 0 0 9
Ti mit csináltok a ház fala és a járda közötti réssel, hogy oda ne nőjjenek növények?
dracaena Creative Commons License 2006.03.17 0 0 8
Köszi, akkor inkább a fal tövébe rakom, ahol a kutyám jó nagy lyukakat ás, hátha így elmegy tőle a kedve.
Előzmény: NeomatiK (7)
NeomatiK Creative Commons License 2006.03.17 0 0 7

Szia!

Nem vagyok betonozós guru, sőt én is csak kérdezgetni szoktam :) de általában 1/4 arányban szoktak sávalapba követ vagy törmelék betont tenni. De inkább a nagyobb darabokat. Maréknyi méretű darabkákat nem szoktak beletenni tudtommal. Kérdés, hogy mekkora a feltört betondarabok mérete.

A járdaépítésnél hova gondoltad felhasználni? Maga a járófelület lenne, vagy alatta a tömörített talajba? Ha a tömörített talajba, akkor annak nem sok értelmét látom, hiszen a talajt úgyis tömöríteni kell, nem hiszem hogy jót tenne egy inhomogén szerkezet. Ugyanígy gondolom, ha a járda betonjába akarod bekeverni.

Előzmény: dracaena (6)
dracaena Creative Commons License 2006.03.16 0 0 6
Sziasztok, kérdésem : a fürdőszobában szét kellett verni pár járólapot, meg az alatta levő masszív betont. Szerintetek ez a törmelék felhasználható pl. járdaépítéshez vagy valamilyen betonozás alá?
NeomatiK Creative Commons License 2005.11.30 0 0 5

Igen, meg minden ami kapcsolódik.

Szégyellem is magam, amiért elhanyagoltam a topikot. Pedig rengeteg kérdés-megoldás övezi ezt a témát. De nemsokára aktivizálom magam.

Előzmény: b46user (4)
b46user Creative Commons License 2005.11.29 0 0 4
De mi a tárgy? Építés?
Előzmény: NeomatiK (-)
NeomatiK Creative Commons License 2005.10.18 0 0 3

:)

Azon gondolkoztam, hogy talán bővíteni kéne a topikot "Járda és terasz"-ra. Mert szerimntem nagyjából ugyanaz a funkciójuk és a kivitelezés is.

Mit gondoltok róla?

Előzmény: kentaura (1)
kentaura Creative Commons License 2005.10.17 0 0 2
Erről jut eszembe! A pécsi sétáló utca térburkolatáról majd írok a rémtörténetes topicba!
kentaura Creative Commons License 2005.10.17 0 0 1
OK! BETON JÁRDA ;-)
bindera Creative Commons License 2005.10.17 0 0 0
nem 0 téma
NeomatiK Creative Commons License 2005.10.17 0 0 topiknyitó

Legyen szó betonjárdáról, térburkolókőről, kivitelezésről és mindenről, ami idevág.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!