Keresés

Részletes keresés

erapilla Creative Commons License 2005.11.21 0 0 316
Sziasztok !Valóban szinvonalas volt a nyitóbuli.,elismerésem a vakbarátéknak ,és külön dicséret a felszolgáló lányoknak.Mi jóléreztük magunkat,jóvolt a társaság ,és az előadók is beleadtak mindent, élvezettel hallgattuk őket.Ja és a házigazdáék,hát igen ők már profik.És azok a finom teák!Mindeggyik fini volt,de talán a pynyakkoládá és a szerelem íze volt a legizletesebb.Szóval úgy volt kerek az egész klubbtali ahogy volt.
virag1 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 315

Szia erapilla!

A 4-t megbocsátottam! Ennyi bármikor belefér ha siet az ember ha nem. A hétvégi pihenés pedig csak álom. Mert az ugye jó hogy nem jövök dolgozni, de otthon jön a házimunka és annak se eleje se vége. De jó tudni legalább hogy tettem valamit az otthoniakért. Várom a beszámolódat hogy hogyan sikerült a szombat!

Üdv.! Virág

Előzmény: erapilla (311)
virag1 Creative Commons License 2005.11.21 0 0 314

Sziasztok mindenki!

Nagyon fárasztó lehett a buli hogy senki nem jelenkezik! Bocsi egy kivétellel! Pedig alig várom már a beszámolókat! Azt hittem hogy reggel bejövök, és tele lesz új levelekkel a topic. De nem. Nem baj majd holnap már biztosan többen lesztek itt.

Üdv. mindenkinek! Virág

loozae Creative Commons License 2005.11.20 0 0 313

Sziasztok,

tegnap megtörtént az első teadélután. Vakbaráték nagyon jól megszervezték. a dolgot. A teás ibrikektől :-) (biztos nem így hívják őket) elkezdve a braille és sík írású étel/itallapokon át a felszolgálásig. Még nem jutott eszembe semmi amire nem gondoltak volna a szervezéskor.

A fellépők is jól énekeltek. Egy-két nóta igazán jól sikerült! Vass művészurat legközelebb is hívjátok meg!

Egyszóval: jó volt!

 

erapilla Creative Commons License 2005.11.18 0 0 312
Bocsika, az a négyes véletlen volt a kapkodás eredménye.
erapilla Creative Commons License 2005.11.18 0 0 311
Szia virág4!Most tényleg egy csöpp időm sincs de majd hétfőn beszélünk .Jó pihenést a hétvégére.
virag1 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 310

Kedves mindenki!

Nem érkeztem ma sokat írni nektek, de azt hiszem amúgy is el vagytok foglalva a készülődéssel holnapra! Várom a jövő heti beszámolókat! Én hétvégén nem leszek a neten, de hétfőn mindent bele! És majd akkor várom azok válaszait is akik eddig még nem írtak!Nagyon jó szórakozást ismerkedést és bulizást kívánok mindenkinek!

Üdvözlet mindenkinek! Virág 

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 309
Sziasztok! Remélem, közületek minél többen eljönnek a teadélutánra, hisz ez lesz a nyitóbuli és szeretnénk, hogy minél nagyobb legyen a nyüzsgés. Akinek van kedve, írja be a topikba is, hogy eljön-e holnap!  
virag1 Creative Commons License 2005.11.18 0 0 308

Szia erapilla!

Kösz a levelet, persze hogy egyből néztem reggel! Az alakomra hogy vigyázom-e?  Ha -ha -ha! Hát igen is meg nem is! Tudod én mindenkinek azt szoktam mondani hogy nem a kilóimmal van bajom hanem annak az elosztásával. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam a dolgoknak erről a részéről. Most nem érkezem többet írni, merthogy azért dolgoznom is kellene egy kicsit, de később próbálkozom! Olyan jó látni ahogyan készülődtök a buliba! Én sajnos nagyon messze lakom tőletek, és nem tudok elmenni, de lehet hogy nem ez lesz az utolsó összejövetel.

üdv. virág

Előzmény: erapilla (304)
erapilla Creative Commons License 2005.11.18 0 0 307

Jóreggelt mindenkinek !Szia cincilifincili,szia virág!Most csak kutyafuttában vagyok itt,mert turbóra kell hogy kapcsoljak ma hogy holnap nyugodtan mehessek el a buliba.Mindent rendben kell hagynom itthon lakás, kaja gyerek, kutya,stb.Na megyek is ,de azért ti írjatok mert ha időm engedi akkor ujra ittleszek.

vakbarát Creative Commons License 2005.11.17 0 0 306
Örömmel látom, hogy felpezsdült az élet itt a topikban! Mindenkit arra biztatok, jöjjön el a buliba, s ott választ kap a kérdéseire, illetve barátokra talál! Várlak benneteket! Péter
cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 305
Üdv az új látogatónak! Szia Virág!
Bocs, hogy ilyen soká válaszolok, de már nagyon készülünk a szombati bulira (szervezés, stb.) így nem maradt idő a netezésre. Örülök, hogy ennyire érdekel a topikozók sorsa. Szeretettel várunk téged is a teadélutánra.
erapilla Creative Commons License 2005.11.17 0 0 304
Gondolam reggel ha beérsz első lesz hogy bekukkantasz ide,és örülsz majd a levelemnek.Most ráérek pár sort írni ,hogy holnap jólkezdődjön a napod:)igaz már álmos vagyok,na de egy ápr sor csak a kedvedért:).Képzeld nemrég még pótvacsit tartottam ,hát ez nemhiányzott.Ritkán szoktam ilyet csinálni de most nembirtam ellenálni a finom nápolyi illatnak.Te ugye nemvagy ilyen mohó és tudsz vigyázni az alakodra?A közeli -távoli családomban sincs egyetlen -egy gyengénlátó sem.Tehát én nemörököltem ,ez csak a véletlen genetika.Beszélő programmal gépezek ez tök jó dolog.De különben még egy éve sincs hogy én netezek és ezt a programot tudom használni.Ebben is nagy segítségemre voltak a majdnem ,és vak barátaim.Igaz lassan ,nagyon lassan kezdek belejönni a billentyűzet fortéjaiba.Most megyek aludni ,jóéjt mindenkivek.
Csin-Csilla Creative Commons License 2005.11.17 0 0 303
Szia cincilifincili!                                                                                                          Elhiheted ha rajtammulna akkor nemhagynám ki ezt a találkozót,de sajnos vannak gátak amiket nemlehet áthágni.Én is tudom hogy a barátkozás klassz dolog, főleg ha ilyen kellemes hangvételben beszélgető emberekkt lenne módom megismerni,na de ami késik ,nemmúlik.           üdv: Csilla
virag1 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 302

Szia erapilla!

Sokat már én sem tudok írni csak holnap. Előző válaszodhoz kapcsolódva kérdésem még! Amiből ezek szerint én sosem fogyok ki! A családodban van más is akinek van látásproblémája? Ha ige milyen mértékű? Tegnap írtam a nővéremről és abban kérdeztem de arra még nem válaszolt senki. Gondolom itt csak azok jöhetnek szóba akik szemüveget hordanak és azzal elfogadható a látásuk. Gépezni hogy szoktál? Nagyítóval vagy beszélő programod van? Dolgozol valahol?

Egyelőre ennyi, majd holnap jövök ismét! Addig is minden topicozónak kellemes estét és jó éjt! Üdv. Virág

Előzmény: erapilla (293)
erapilla Creative Commons License 2005.11.17 0 0 301
Szia virag!Én is örülök a Te levelednek.Igen a gyerekekben sok örömet lel az ember de valóbana a gond is sok.Nekem egy 17 ébes lányom van ,harmadikos gimnazista.Most nincs több időm többet írni ,de te azért írhatsz örömmel olvasom.
virag1 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 300

Szia erepilla!

Tudod mennyire örülök a levelednek?!!!

Olyan félve írogatok merthogy én úgy bepottyantam ide, és csak kérdezősködöm, de hidd el hogy igazán érdekel!

Igen van családom. 2 gyerekem egy 20!!!!éves fiacskám, és egy 16 éves leánykám.

Mit mondjak, öröm velük minden percem. Persze vannak mint mindenütt gondok is, de megoldjuk és nagyon jó kis család vagyunk így együtt.

És neked?

virag1 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 299

Szia!

Újra én! Azt nem is kérdeztem hogy kontaktlencsét használsz -E? Mert ugye ez a dioptria még nem zárja ki. Sokan mondják hogy azzal sokkal jobban látnak mint szemüveggel. Azt is hallottam hogy ugyan arra szemre a kettőnek a dioptriája nem azonos. Azt már nem tudom hogy melyik az erősebb. Sőt a lecsével is tudnak cyllindert is korrigálni. Neked van cyllindered? A műtétről még annyit hogy te nem akarod megműttetni, vagy nem is vállalnak sehol ilyet?

Már annyit kérdeztem hogy nem győzöl válaszolni!

Üdvözlettel: Virág

Előzmény: Caipi (77)
erapilla Creative Commons License 2005.11.17 0 0 298

Szia virag! és üdv mindenkivek! Tényleg jó kis csapat ez ,főleg ha még sok ilyen emberkével gazdagodunk mint Te.Sajnos nekem (még abban az időben nemvolt lehetőségem hogy vakok iskolájába járjak így hát azzal kellett beérnem ami volt.) Ezért több hiúsult meg pedig ami másként is történhetett volna. Szemüveget viselek,egészen kis dioptriával mert erősebbel sem látnék jobban.A nagyító pedig az olvasási gondjaimat.tv-t pedig egy kicsit közelebbről nézek mint a látó emberek ,hát ennyi.Ja és nehogy azthidd hogy a tekorod itt idősnek számit ,áh,dehogyis!Neked van családod?Irj még magadról!

virag1 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 297

Szia caipi!

Végig olvastam a topicot  többek között a te írásaidat is. A te szavaiddal élve a nem látó szemed mennyire nem lát? Mióta? Fényt sem érzékel? Az is rövid látó volt régen ? A retina valamilyen betegségből kifolyólag válhat le, vagy megerőltetéstől? Gondolom mindent elkövettél ( műtétek stb.) hogy ne így legyen! Mióta van egyáltalán probléma a szemeddel? Érdekes hogy pici gyerekeken is látni ilyen olyan erősségű szemüveget, de mindíg csak plusszos dioptriával. A rövidlátás csak később alakul ki? De az a baj hogy az folyamatosan romlik, amíg a távollátást a gyerekek nagy része kinövi ha nincs más szembetegsége. Sőt 6-7 +dioptria mellet is láthatnak aránylag jól mert még alalmazkodik a szemük. Igaz ilyenkor szoktak bekancsalítani mert fárad a szemük. Ilyenkor azért nagy felelősség van a szülőn hogy időben segítséget kapjon a gyerek. Te mikortól kaptál szemüveget, és mennyivel kezdted? Volt elfogadható  két szemes látásod mielőtt levált a retina?

Tőled is elnézést kérek a kíváncsiságomért, de azt gondolom ez egy olyan hely ahol ezeket a kérdéseket fel lehet tenni minden rossz szándék nélkül!

Várom válaszod, üdvözlettel! Virág.

virag1 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 296

Szia spinderella!

Nagyon köszönöm a válaszodat! És ezer bocsi ha kevertem a szezont a fazonnal!

Tehát akkor itt a levelező társak közül mondhatni neked nincsenek komoly szem problémáid. Van egy másik topik akik a szemműtétekkel foglalkoznak és rengetegen vannak közöttük olyanok is akiknek kiválóan sikerült a műtétjük. Nem gondoltál még rá? Te fogsz menni a szombati összejövetelre? Mit dolgozol hogy élsz? Van családod?

Szerintem én itt az idősebbekhez tartozom a 43 évemmel.

Ha van kedved és nem veszed rossz néven a kérdezősködésemet írj! Nagyon örülnék neki, mindenki levelének!

Nagyon jó hogy rátok találtam olyan jó kis csapat ez!!!!!

Üdv! Virág

Előzmény: Spinderella (291)
virag1 Creative Commons License 2005.11.17 0 0 295

Szia erepilla!

Először is köszönöm a válaszodat!

Én a munkahelyemről internetezem és reggel majdnem ez volt az első, na jó a második hogy megnézzem kaptam e valamit! Láttam hogy igen, de olvasni csak később tudtam. Írod hogy a tanulásban voltak nehézségeid. És segítséged is volt hozzá? Azt már olvastam az előzőekben hogy olvasni nagyítóval tudsz. Ez már akkor az iskolás korodban is így volt? Nem akartál vagy lehetőséged nem volt gyengénlátók iskolájába járni? Esetleg könnyebb lett volna? Egy másik topikban olvastam hogy azoknak a gyerköcöknek a lehető legnagyobb segítséget megadnak az olvasáshoz, mint pl. a távcső szemüveg. Neked van? Egyébként szemüveged van , vagy neked az nem segít mert más szembetegségeid vannak? És a tv nézést hogy oldod meg?  Nagyon kérlek ne vedd tolakodásnak a kérdéseimet!! Az igazat megvallva kimondottan érdekel ezeknek az embereknek a sorsa, élete a mindennapok kisebb nagyobb nehézségei. És amit te is írsz rengeteg erőt lehet meríteni az akaraterejükből , és összetartásukból! Példa értékű sok teljesen egészséges ember előtt!!

Várom válaszod! Üdv! virág

Előzmény: erapilla (294)
erapilla Creative Commons License 2005.11.16 0 0 294

Hogy gátol -e valamiben ?hát bizony gátol,diák koromban elsősorban a tanulásban de nagyon ugyan is én látók iskolájába jártam.ott pedig a látók szabájai vonatkoztak rám is.Atán a felnőttkor mindennnapjait is eléggé megnehezíti,itt sorolhatnék millió apró dolgot.És ha már igy belemelegedtünk a dolgokba akkor elmondom  hogy vak barátaimból merítek időnként erőt magamnak .mert bennük hihetetlen hogy mennyi energia és szeretet lakozik.Ezért nagyon boldog vagyok hogy erre a pár emberre rátaláltam.

erapilla Creative Commons License 2005.11.16 0 0 293
Szia virag! Üdvözöllek közöttünk. Sajna én születésem óta különböző szembetegségekkel küszködök,és mindezek tetejére még pár évvel ezelőtt levált a retina a jobbanlátó szememről.Akkor aztgondoltam hogy itt a vég,de többé -kevésbé sikerült visszaműteni. Azóta már volt ujjabb három műtét ezen a szememen.Tehát a végeredmény egy picike látás ,de mi gyengénlátók egészen jól megtanulunk ezzzel eggyütt élni.A családommal élek ,de még semmiben nemszorulok segítségre.
_tulip_ Creative Commons License 2005.11.16 0 0 292
Sziasztok kedves Vakbarát és Mindenki!

Sajnos nem fogok tudni csatlakozni a szombati teadélutánra, pedig biztos vagyok benne, hogy nagyon jó lesz, a tánc és az éneklés nagyon fel fogja dobni az egészet. Remélem, hogy azért lesz olyan alkalom, amikor én is ott lehetek majd.

Jó szórakozást Nektek!

Üdv, t
Előzmény: vakbarát (284)
Spinderella Creative Commons License 2005.11.16 0 0 291

Kedves Virág!

 

Szívesen válaszolok a kérdéseidre, de szerintem kicsit összekeverted a szezont a fazonnal.:-)) Ugyanis én nem vagyok vak, sem csökkentlátó, szimpla, mondhatni mindennapos rövidlátásom van, amit szemüveggel elég jól korrigálni lehet.

Az erősebb dioptriát az orvosok nem javasolják, ha nagyon ragaszkodnék hozzá, biztos lehetne, de a jelenlegi szemüvegem annyira nem akadályoz a mindennapokban, hogy föltétlenül nagyobb dioptriájú lencséket akarjak. Max. annyit nem látok, hogy hányas busz jön, vagy messziről a kis tárgyakat nem látom meg, de egyébként minden oké. A hozzáromlik a szemem azt jelenti, hogy minél erősebb dioptriájú lencséket használok, annál inkább romlik a szemem. Én elégedett vagyok azzal, ami évek óta van, mert tényleg annyira csak apróságokban jelent úgymond problémát, hogy észre sem veszem. 7 éves korom óta hordok ókulát, és egyből mínusz 1,5-tel kezdtem. Nem romlik rohamosan, szerintem az utóbbi években ha romlott is, nagyon keveset. Azt is mondták az orvosok, hogy mire a hamut is mamunak mondom, addigra javulni is fog több dioptriát a szemem.

Előzmény: virag1 (290)
virag1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 290

Kevdes spinderella!

Én most rákattantam erre topikra és biztosan olvastad az előző írásaimat ami nem kevés, de remélem úgy fogadjátok ahogy én szántam és nem tolakodónak. Szeretnék minél többet megtudni rólatok, a mindennapokról az állapototokról! Olvastam azt is hogy ez egy olyan topik ahol le lehet írni kinek milyen az állapota , hogyan boldogul stb. Kérdésem hozzád a következő. Írod hogy -7 és -7,5 dioptriás a szemed de erősebb kellene de nem lehet mert hozzáromlik a szem. És akkor elégedj meg annyival amennyit látsz? Mennyivel kellene erősebb? És a szemész mondta hogy nem ad erősebbet vagy te nem akarod? Mióta használsz szemüveget, és mennyivel kezdted? Esetleg örökölted? Rohamosan romlott, vagy még most is romlik és emiatt nem kapsz erősebb szemüveget? Én olvastam olyan embrekről akinek ettől j erősebb a szemüvege és azzal teljesen jól lát. Nyilván ennek is van egy határa hogy az erősebb dioptriákat mennyire lehet jól korrigálni.  Remélem nem bántóak a kérdéseim, és mielőbb válaszolsz!

Üdvözlettel: virág

Előzmény: Spinderella (272)
virag1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 289

Szia mindenki!

Mostmár írok kicsit magamról is. Látom hogy most egyfolytában csak én írogatok itt, pedig jó lenne kapni is valami levélkét !

Szóval én nem vagyok látássérült. Viszont van egy nővérkém aki szintén nem az, de van szem problémája. Ő koraszülött volt és inkubátorba tették ami akkoriban még nem volt ilyen fejlett mint manapság. Lényeg az hogy ő szépen nőtt- növekedett és nem volt vele semmi gond. Legalábbis mindenki ezt gondolta.

Aztán egyszer olyan 14-15 éves kora körül!!!!!!!!! kiederült hogy az egyik szemére nagyon rosszul lát. Elvitték őt a szemészetre, ahol azt mondták hogy ekkora dioptria különbségre nem tudnak szemüveget adni mert nem bírná az agya. Azt olvastam már több helyen hogy 3-4 dioptria különbséget lehet aránylag normálisan korrigálni. Gőzöm nincs mekkora lehetett az a dipotria szám amivel láthatott valamit. Szerintem neki egy jó kis tompalátása alakult ki mivel nem vették észre korábban a bajt. Az ilyet szokták úgy gyógyítani hogy a jó szemet letakarják és a gyengére adnak  szemüveget hogy kényszerítsék a látásra. Jól tudom? Úgy gondolom hogy rövidlátó lehetett az a szeme, mert régen  próbálgatta a gyenge szemét és egyészen közelről 1-2-cm -ről látott nagyobb betűket, persze ugye szemüveg nélkül, merthogy az sosem volt. Távolra alig látott, csak homályt. Ezt szeretném kérdezni hogy szerintetek kb hány dioptriás lehetett a szeme? Most már 45 éves. Nemrégen ismét szóba került közöttünk ez a téma. Most pl 3-4 méterről nem lát egy autót, csak egy homályos  foltot aminek szine sincs. Tehát nem ismeri fel hogy autó. Vagy egészen közelről fél méterről nem látja az ujjaim számát hogy mennyit mutatok. Szerintetek ha lehetne ezt korrigálni ami ugye már nem lehetséges hányas szeme lehet? Van-e közöttetek olyan aki szemüveget hord és nélküle ilyen a látása? A szemüveg tudja jól korrigálni a gyenge látását? Láttam hogy vannak köztetek olyanok akik -8 vagy fölötti dioptriát viselnek. Főleg tőlük kérdezem hogy mennyit látnak nélküle és mennyire jó a látásuk korrigálva. Elnézést hogy ilyen hosszúra sikeredett a levél, de szívesen olvasnék én is hasonlót! Előre is köszönöm! üdv! Virág

virag1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 288

Szia cincilifinci!

Te mint csökkentlátó használsz szemüveget? Milyet, hányast? Mióta vagy csökkentlátó?  Mit látsz mint csökkentlátó? Mindíg az voltál?

Szabad kérdeznem hogy hány éves vagy?

Ugye nem veszitek rossz néven a kérdéseimet? Szereretnék minél többet megtudni rólatok, ha nem veszitek tolakodásnak. Szeretnék levelezni veletek itt a neten.

Előzmény: cincilifincili40 (283)
virag1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 287

Szia hoppaaa!

Nem tudom hogy férfi vagy nő vagy e, de azt igen hogy van egy lányod akinek -11-es a szeme. Miért kellene neki akár a gyengén látókhoz vagy alig látókhoz tartoznia ( amitől  persze senki sem  kevesebb!!!!!!)  ? Hiszen az őszeme korrigálva van szemüveggel. Vagy korrekcióval sem lát jól? Mit lát azzal és mit nélküle? Hány éves? Romolhat még a szeme? 20 -21éves korig romolhat amíg nő a szem. Mikor műtötték és mivel? 11 dioptriát meg tudnak műteni szinte 100%-ra. Azt nem próbáltátok, vagy nem alkalmas a szeme rá? Mit jelent az hogy stabilizálták -11 D-ra? Ettől nem lehetett jobb? És te a -6dioptráddal sem gondolkoztál rajta? Neked a korrekcióval 100% a látásod? A műtét nyilván nem olcsó dolog( amit egyébként felháborítónak tartok) de ha valaki nagyon nagy fokú rövidlátó annak sokat segít, mégha nem is lehet 100%. Olvastam olyat is hogy -15-16 dioptriát vittek le -1-re -2-re. Biztosan ez is hatalmas segítség ha valaki nagy mértékben rövidlátó.

Ha időd és kedved van írj részletesen!

Üdv. virág!

Előzmény: hoppaaa (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!