Itt gyülekeznek a Freewind tulajok és szerelmesek. Azon felül, hogy illik valamelyest a Freewindről szólni itt nehéz OFFolni. A túraplexi vásárlásától egy hétvégi Freewindes gurulás megszervezéséig itt minden elfér.
Segítségeteket szeretném kérni. A sebesség mérő órám megbolondult. Gyorsításkor 0-t mutat. amúgy meg össze vissza mutogatja a sebességet. A fordulat számlálóm jó, és a km számláló is. A keréknél lévő jeladót átnéztem, kipucoltam, jónak néz ki. A vezetékre gondoltam, nem szakadt-e? De jó lenne tudni az ellenállási értékét is. Egyébként hová megy a jeladó vezetéke? A tankig tudtam követni. (Most nem akarnám szétbontani a motort ez miatt.) Ha az elektromos dobozba, és ott ment valami tönkre, akkor nem kicsi a baj gondolom.
Halihó! Előre elnézést kérek, mert most "összeszemetelek" pár (általában általam olvasott - még ha nem is írok) fórumot. :D De ide be-benézek, mivel DR650-esem van (és előtte volt két DR Bigem, illetve egy időben XF-et akartam venni - talán még írtam is ide azzal kapcsolatban...
Szervezek egy motoros "eseményt" (07.21.): alább a leírás illetve a Facebookon kiírt esemény linkje. Ha valakit érdekel, vagy ott jelezze vagy az anti-FB motorosok akár e-mailen is (okta kukac fríímél pötty hu) Szálláshely le van foglalva Nagyvisnyó mellett, de jó lenne tudni a végleges létszámot mihamarabb. Köszi és bocsesz még1x.
Szerveznék egy laza motoros túrát, ami egyben egy fapados fotóverseny is lenne egyben. Nem csoportos motorozás, bár természetesen nincs tiltva a közös gurulás. A feladat az lenne, hogy az indulási ponton minden induló megkapja (reggel 8:00 és 10:00 óra között) a listát azokról a helyekről/látnivalókról, amiről kellene egy képet készítenie útközben úgy, hogy a motorkerékpárja is rajta legyen a felvételen. Az útvonalat mindenki egyénileg határozza meg (éppen ezért saját felelősségére vesz részt minden jelentkező ezen az eseményen és határozottan felhívjuk most a figyelmet a KRESZ és a normális/biztonságos motorozás szabályainak betartására!) és az időbeosztást is – azaz ha még mást is meg szeretnél nézni az útvonal közelében, annak sincs semmi akadálya. Kényelmes kirándulós túratempó a jelige! Értelemszerűen digitális formában kellene a képeket elkészíteni, úgy hogy a találkozási/érkezési ponton a zsűrinek át lehessen adni. Ennek határideje aznap 18:00 óra. Mivel a túraútvonal kb. 250km egy reggeli vagy kora délelőtti indulással ez igencsak kényelmesen teljesíthető. (Kb. a Bükk környékén fogunk tekeregni.) A távolabbról érkezőknek van lehetősége pénteken is megszállni – kifejezetten ajánlom az eseményt az ország más részein élőknek, akik nem ismerik ezt a környéket és szeretnek motorozni plusz fotózni is. Szombaton a szálláshelyen a "zsűri" értékeli az elkészített képeket és este eredményhirdetés. Elképzelésünk szerint a program részét képezné „díjkiosztó” után a szombat este közös eltöltése, tábortűz, szalonnasütés, miazmás. (Kérlek jelezzétek, hogy a kemping éttermében kb. mennyien szeretnétek majd vacsorázni.) Nincs szükség vérprofi fotós felszerelésre, akár telefonnal is el lehet készíteni a képeket – elsősorban a kompozíciót értékeli a zsűri. (Pl. ha nincs „kiphotoshopolva” egy villanypózna a fotóról, az nem lesz befolyásoló tényező, vagy ha nem ideális a napfény beesési szöge… ) Természetesen ha másodmagával jönne valaki, akkor az utas is fotózhat. Mondhatni a fotóverseny is inkább csak alibi, hogy legyen valami okunk szép útvonalakon motorozni. Az útvonal B-A-Z és Heves megyében fog vezetni, így aki meg szeretné ismerni ezt a tájegységet motorral, annak itt a remek alkalom. Komoly díjakra ne is számítsatok! :D De mivel általában amúgy is fényképezünk a látnivalóknál, a verseny keretén belül legalább lesz lehetőségünk egymás felvételeit is megnézni…
Sziasztok, valakinek lenne elfekvőbe egy hátsó kereke? vagy honnan tudnék szerezni hátsó kerék küllőt az XF650-hez? eltört 3 küllőm és nem tudok sehonnan se szerezni.
Mar meg is oldottuk a " problemat"........kb. ket centit nyertem.Pont erre szamitottam. Müszaki dolgokban ( valoszinüleg ) nem tudom viszonozni a segitseged,mert a Freewind csak kb. honapja az enyem.Külföldön elek,esetleg alkatresz megszerzes stb..........
A multkori segitseged nagyon jol ,mert a müszerfalvilagitas izzocsereje utan par nappal a lampafejben is kiegett a tompitott izzo.Ugyanazzal a modszerrel csereltem ott is egöt...mar nagyon megy.
Meg egyszer kernem a segitseged! Olvastam,az ülest kb.harom centivel lejjebb lehet engedni.Hogyan megy ez? Csinaltad marß
Nekem is visszamegy akár kormány mozdulatra. Játszani kell vele, egy rugó és egy golyó tartja pozícióban a szívató tengelyén lévő rovátkák segítségével. Ilyen konstrukció.
Hali! Arra lennék kíváncsi hogy az normális-e hogy a szivatót kihúzom indítás után (nekem csak szivató nélkül hajlandó beindulni) fel emelkedik az alapjárat ahogy illik aztán megyek vele 20 métert elengedem a gázt és már alacsony az alapjárat le akar fulladni, megint egy kicsit rá kell húzni a szivatót és ezt el lehet játszani kb 4-5x mire bemelegszik. Feltételezem hogy valami rugó vissza húzza a szivatót menet közbe
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a Freewindem benzincsapja elkezdett szivárogni, az új csap horror drága, lehet-e hozzá felújító szettet vásárolni, ha igen honnan érdemes.
Nekem egy 2000-es évjáratú Freewindem van és abban szeretnék segítséget kérni, hogy tudja -e valaki honnan tudnék hozzá új vagy jó állapotú használt fényszórót szerezni, sajnos a meglévő megadta magát.