Keresés

Részletes keresés

Devil Inside Creative Commons License 2005.06.10 0 0 46
A banki költségek kirívóan magasak magyarországon, ami a meglehetősen szolid verseny miatt van így. A versenyhez viszont az ár/teljesítmény viszonyra odafigyelő ügyfelek kellenének, ami nem túl jellemző...

A készpénzfelvételi jutalék pedig nem magyar találmány, a pénz fizikai mozgatása jóval drágább, mint mikor különböző banki rendszerek között gyakorlatilag csak elektronikusan jön-megy a pénz. (Tessék kártyával vásárolni, az ingyér van - a kártyatulajdonosnak. :-)
Előzmény: Törölt nick (36)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.10 0 0 45
Szomorú történet, de nem hinném hogy Csányi személyesen kényszerítette a haverodat, hogy vegyen fel ilyen drága hitelt. Amúgy talán ki kellene számolni az éves kamatát és utána beszélni hülyeségeket uzsorakamatról.
Előzmény: tüzes fal (30)
tüzes fal Creative Commons License 2005.06.10 0 0 44

Közben azért néha kamatot emeltek, meg a törlesztőrészletet is megemelték.

Ki van ez találva.

Sokan csinálják azt, hogy nyakra főre felveszik a hiteleket, pikk-pakk megvesznek háztartási géptől elkezdve autón keresztül lakásig mindenre, azután meg elkezdik nyögni.

Nyögik 5 évig, az autó lerongyolódik, háztartási gép tönkremegy és még mindíg nincs kifizetve pedig újat kéne már venni.

Na ilyet nem játszok, az én kamataimon a bankárok nem gazdagodnak.

Előzmény: lajafix (37)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.10 0 0 43
"Nem tetszik, ha valakit, aki sok pénzt szerez, egyből becsületessé próbálnak egyesek kenni."

Nekem pedig nem tetszik, ha valaki kiemelkedik az átlagból, azonnal besárgul egy halom embere feje és nekiállnak kígyót-békát kiabálni rá.
Minden gazdag ember mögött van néhány nem túl etikus lépés, de azért nem bűnözők és nem etikus lépései az ezért roppantul felháborodott embereknek is jócskán vannak. (Kezdjük azzal, hogy itt mindenféle konkrét bizonyíték nélkül beszél mindenki összevissza Csányiról. Csak ez az etikátlanság még meg sem éri...)
Előzmény: TaXiN (27)
Ponta Zire Creative Commons License 2005.06.10 0 0 42

Elég hosszú a cikk, de az elején kiderül, hogy ez a muki egy ügyeskedő ember, aki nem szeret dolgozni, csak helyezkedni. Önmagában a bankszektor ilyen - kufárkodás, lókupeckedés ohne munka. A közgasdasági doktorija meg majdnem a vicc kategória, próbáljon meg mérnöki vagy biológiai vagy hasonló doktorátust szerezni. Beletörne a bicskája.

Egyébként az OTP a legszarabb bank - inkább emiatt nem kedvelem Csányit. Mentségére legyen mondvba, abban a helyzetben más is élt volna a lehetőséggel szerintem. Kérdés, hogy mennyire gátlástalan.

Előzmény: Vokálpatrióta (26)
lajafix Creative Commons License 2005.06.10 0 0 41
ezt meg lehet vakarni, de ha pártunknak és kormányunknak ez lesz a következő 12 hónapban a legnagyobb problémája akkor kitiltatlak a polfórumról!!! :)

Szerintem ez nem probléma és a bank mint intézmény hasznos.
Előzmény: Törölt nick (36)
MGperY Creative Commons License 2005.06.10 0 0 40
..és mi volna ha kivonulna?
Csányi 4,5 milliárdos jutaléka -ehem, eh
Csányi 50 milliárdja
Csányi fején találja a szöget!
Csányi lesz az új Princz?
Jó bornak is kell a cégéres? (Csányi)
Nyílt kérdés Csányi Sándorhoz
Nyílt levél Csányi László Úrnak
Előzmény: MGperY (34)
Devil Inside Creative Commons License 2005.06.10 0 0 39
Akkor kijavítom. :-))

Csak annyit, mit jelent az opció:

Opciónál a két fél előre megegyezik az üzletkötés időpontjában (időintervallumában) és az árában. Viszont az üzletkötők szerepe jócskán eltér: az un. jogosult az, aki az előre meghatározott időpontban eldöntheti, az üzlet tényleg létrejöjjön vagy nem, a másik fél - a kötelezett - nem szólhat ebbe bele. A jogosult és a kötelezett nem függ attól, hogy ki a vevő és ki az eladó, ez a szerződés része.

Konkrétan: ha egy opciós szerződés szerint november 15-én vehetek 1000 Ft-ért Kazángyár részvényeket, akkor november 15-én az aktuális árfolyamtól függően eldönthetem, ennyiért megéri-e nekem megvenni. Ha én vagyok a kötelezett, akkor az eladó mondhatja meg, hogy meg kell-e vennem ezeket a papírokat.

Az árat persze lehet valami árfolyam alakulásához kötni, csak akkor semmi értelme (egy normális) opciós szerződésnek, ugyanis gyakorlatilag kizárják vele azt a lehetőséget, hogy a jogosultnak ne érje meg lehívni az opciót. Azaz pl. a tőzsdei árfolyamhoz kötött részvényvásárlás nem opciós ügylet, hanem kedvezményes részvényvásárlási lehetőség, amely topmenedzsereknél sok helyen a fizetési csomag része itthon is és a nagyvilágban is.
Előzmény: Törölt nick (19)
én12 Creative Commons License 2005.06.10 0 0 38
Most szándékoznak a "sárga" csekkeket megszűntetni, hogy minden közüzemnek banki átutalással fizessünk. A Magyar Posta úgy 15 milliárd Ft-hoz jut a közüzemi számlák befizetésével. Már ezt az összeget is a bankok akarják lenyúlni.
Előzmény: Törölt nick (36)
lajafix Creative Commons License 2005.06.10 0 0 37
Én ezt értem, de attól még a feltételek adottak voltak neki is.
Előzmény: tüzes fal (35)
tüzes fal Creative Commons License 2005.06.10 0 0 35
Egyszerűen építkezett és annyi kellett a lakhatáshoz...
Előzmény: lajafix (31)
MGperY Creative Commons License 2005.06.10 0 0 34
fogadd 100%-os egyetértésem.
van már csányis topik egyébként. a helyében icipicire összehúznám magam.
Előzmény: ohrana (28)
lajafix Creative Commons License 2005.06.10 0 0 33
Többek között a verseny hiánya miatt is lehet még ma is ekkora marzsokat realizálni MO-n.
Előzmény: lajafix (32)
lajafix Creative Commons License 2005.06.10 0 0 32
"Nehéz lett volna elrontani." Lóf@szt nehéz, nézz meg más egykori magyar bankokat. MHB, Postabank és társai. Vagy a bankkonszolidációban hova mentek a milliárdok. A nevetséges az egészben, hogy az OTP böszme nagy lemaradt, mindenki által utált bankként meg tudta tartani nagyságát, mert a versenytársak nem voltak képesek felnőni a feladathoz.
Előzmény: Törölt nick (15)
lajafix Creative Commons License 2005.06.10 0 0 31
Hornék idején a kamatok 30-40% között jártak - kivéve Princznél az egyenlőbbeknek- és hitelt csak az vett fel, aki nagyon biztosra ment és nagyon rövid távra. Vagy a barátod fejéhez pisztolyt nyomtak, hogy vegyen fel hitelt?

khmm ez így urban legend kategória.

Előzmény: tüzes fal (30)
tüzes fal Creative Commons License 2005.06.10 0 0 30

"hogyan tehet szert ekkora vagyonra2

 

Úgy hogy egyik ismerősöm még a Hornék idején vett fel a házára 450 ezer forintos OTP kölcsönt, amit mostanra sikerült kinyögnie és 2 milla körül van a kifizetett összeg.

 

Az uzsorások a Csányi féle jótét bankárokhoz képest ipari tanulók.

Előzmény: zömi (-)
zsánpól bemondó Creative Commons License 2005.06.10 0 0 29

 hogyan tehet szert ekkora vagyonra. Ezt nem irígységből mondom.

 

na ebben szinte biztos voltam!  :)))))

Előzmény: zömi (-)
ohrana Creative Commons License 2005.06.10 0 0 28
Lószart. Az alapítványok - még ha nemes célokra is lettek kitalálva - már haveri pénzkifizető helyekké váltak. Hogyan adjak a fiamnak adómentesen nagy pénzt? Kell egy lapítvány a szegény éhező gyermekekért, a sok balek belefizet, két haverom meg elbírálja, hogy ki a legszegényebb legéhezőbb leggyermek. És az kapja a vacsorát. Persze a Ritzben. Párizsban. Egy hónapig.
A forma lényegtelen: az számít, hogy akik csinálják, tisztességesek-e, vagy sem. Bokros is csinált nagy hírharangozással valami alapítványt, mikor a tandíjat bevezették. Oszt ki részesült belőle?
Már bocsánat, de Csányiból sem nézek ki többet. Persze pár díszcigányt majd találnak évente, akiket megmutatnak a tévében (ami persze Csányinak nagyobb reklámot jelent, mint Kolompár Gazsikának a kézműves tudományok kandidátusának), de hogy az igazi nagy lé kiknek a taníttatását fedezi, SOHA nem fog napvilágra kerülni.
(És miért gondolom ezt Csányiról? Aki tényleg szívén viseli a "szegények" sorsát, az nem a feleslegének a maradékából dob valami koncot, aki tényleg a szívén viseli a "szegények" sorsát, az egyszerűen NEM tud ennyire meggazdagodni, kastélyok, amiknek szobáit életében be nem tudja járni, fiának(?) vett Aston Martint, ami messze túlmutat minden szükségen. Teréz anya a szegények sorsát a szívén viselte, de Csányi csak reklámot akar, amivel kétségtelenül évente öt-hat gyermek jól járhat. Bár nem tudom, hogy én örülnék-e, ha gyermekem tanulása Csányi kegyúr magas jókedvén múlna.
Meg azért is viszás a dolog, mert ő mint az OTP tulajdonosa IS, ugye, minden aggály nélkül elárverezteti a pár százerrel tartozók házát is, úgy, hogy a bank, bocsánat, BANK kibaszottul jól jár, az adós meg tízszer akkora kárt szenved, mint amekkora volt a tartozása. Aki szívén viseli a szegények sorsát, az nem így viselkedik. Nekem mindegy, tőlem árverezzen, meg akár rabszolgát is tarthat - de legalább azt ne várja el, hogy a NÉP JÓTEVŐJEként kelljen tisztelni.)

o
Előzmény: zömi (23)
TaXiN Creative Commons License 2005.06.10 0 0 27
Bill Gates rendesen utazott arra, hogy

a: lopott, ahonnan tudott (lásd MS-DOS 6.2/6.22) aztán vagy peren kívül megegyezett, vagy addig húzta a pert, amíg értelmetlen lett. Mert ugye a nyereség azonnal jelentkezik, míg a per végére a bíró azt se tudja, fiú-e vagy lány :)

b: megbeszélésre behívott igéretes emberkéket, és amint vázolták az ötletüket - rájött a MS, hogy mégsem érdemes együttműködni :) csak leprogramozni az ötletet.

Így aztán akkorára nőtt, hogy önjáróvá vált. Pl annakidején rendesen használta a UNIX-os dolgokat (UNIX alatt készültek a telepítő CD-k is, mert vírus okok miatt nem lehetett Win alatt csinálni !!!! ez benne van az MS tudásbázisban !!!) és használták a GNU/GPL-es programokat - tessék megnézni az NT res.kit-et. Amikor még kicsi volt a MS tiltakozott a szoftverszabadalmak ellen. Tessék elolvasni az akkori érveket. Mára pedig igyekszik meggyilkolni a UNIX-ot, a GPL-t és mindent megtesz a szabadalmakért.

-------------

Ez az egész messzemenően aljas és tisztességtelen. De nem is lenne ekkora vagyona, ha tisztességes...
Nem tetszik, ha valakit, aki sok pénzt szerez, egyből becsületessé próbálnak egyesek kenni.
Előzmény: zömi (12)
Vokálpatrióta Creative Commons License 2005.06.10 0 0 26
Vokálpatrióta Creative Commons License 2005.06.10 0 0 25
Vokálpatrióta Creative Commons License 2005.06.10 0 0 24
Csányi nem csak a bank vezetője, de tulajdonosa is.
zömi Creative Commons License 2005.06.10 0 0 23

Üdv.

 

Vagy csak egészen egyszerűen lelkiismeretfurdalás gyötri őket, és adakozva vezekelnek! Ha így van, lehetne ragályos is- nem?

Előzmény: tüzes fal (17)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.09 0 0 21
Világos, csak az a kérdés összejön-e ebből ennyi.
Előzmény: Törölt nick (19)
tüzes fal Creative Commons License 2005.06.09 0 0 20

Már régen megtehette volna, mi tartott ennyi ideig? :)

Előzmény: gunyoros (18)
gunyoros Creative Commons License 2005.06.09 0 0 18

Ez egy setét ember setét gondolata.

 

Én örülök, hogy Csányi 1 milliárdot áldoz a vagyonából.

Annak a hozadéka sok gyereket fog szponzorálni.

 

Annak is  örülök, ha Gyurcsány a teljes havi fizuját adja mindenféle jótékony célra.

Ha megteheti tegye.

 

Bár én tehetném meg

 Jah!

Küldöm Csányinak a számlaszámomat.

Kopizva Gyurcsánynak.

:-)

Előzmény: tüzes fal (17)
tüzes fal Creative Commons License 2005.06.09 0 0 17

Ez a milliárdosok keresztje.

Az egyik alapítványt hoz létre a hátrányos helyzetű gyerekeknek, a másik megtalálja az eltűnt gyerekeket.

Batman óta tudjuk, hogy a milliárdosok folyton segíteni akarnak a gyámoltalan többi emberen. :))

Előzmény: zömi (-)
tfa Creative Commons License 2005.06.09 0 0 16
No, azt hiszem, mostantól véletlenül se veszek le a polcról Villányi Borászat - Csányi pince bort a kosaramba.
Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.09 0 0 15

Csányit még az MDF tette meg ha jól tudom elnöknek. Kicsit beajánlotta magát Antalléknak. Antallék híján voltak a szakembereknek, Sándorunk meg mindig híresen jó kapcsolatteremtő-kapcsolatépítő ember volt.

 

Az OTP akkor is és most is a legnagyobb bank volt illetve az ma is. Nehéz lett volna elrontani. Nem is sikerült neki. Kemény kézzel vezeti a bankot, megfogja a pénzt. Ugyanakkor ez még nem feltétlenül látszik a bank szolgáltatásának színvonalán. Jó érzékkel rámozdult a külföldi terjeszkedésre is.

 

Ami a magán befektetéseit illeti, az szerintem más tészta. Nem tudom honnan van az a rengeteg pénze, amiből megvette a Villányi Borászatot (ma Csányi Pincészet), MI-ZO-t, Délhúst, már a Pick is neki áll, ingatlanfejlesztésekben utazik (Siklós), illetve most lehetett hallani, hogy kb: 15 mrd forintnyi OTP részvénye is van, stb. Lehet, hogy abszolút legálisan az OTP-ből szerezte, de azért furcsa, hogy egy olyan cég, melyben egy százaléknyi részesedése sincs ilyen jól fizet.

 

A MOL, Matáv, Westel és más cégek első számú vezetői tudomásom szerint nincsenek ilyen jól eleresztve, és azok sem kevésbé nyereségesek.

 

Arra azért kíváncsi vagyok, ha nulláról kellene indítania egy vállalkozást, azt is ilyen sikerre vezette volna-e?

Előzmény: borzimorzi (7)
spooler Creative Commons License 2005.06.09 0 0 14
speciel a Csányi nem ma kezdte, és nem nagyon fosott odatenni magát mikor meló volt. Persze nem kell félteni a fickót, de nem az a klasszikus "ejtőernyős".
Előzmény: Törölt nick (3)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!