Pár éve egy vegán palacsintabajnokságra reprodukáltam zsírmentesen (meg hát serpenyőben, mert vaslapom nincs), és komoly sláger lett - dinsztelt savanyúkáposzta töltelékkel.
Azt még hozzáfűzném hogy libazsírral és lekvárral lehetett enni, én lekvárral kértem, de feleség azt mondta hogy tényleg jobb libazsírral. :-O
Úgy is lehet menni hogy a tészta már kész van és csak sütni, mi most krumplipucolással kezdtünk, bő 3 órát töltöttünk ott így, de repült az idő, jó volt.
Aszonta a hölgy hogy szoktak jönni gyerekcsoportok, tanárcsoportok és nagyon élvezik hogy csak sütögetnek, beszélgetnek, lazulnak. Természetesen van bor és pályinka is ha kell. :-))
Érdekesség (számomra biztos) hogy hat(!) gyereket nevelt fel itt, az egyik lány most költözött vissza Terénybe lakni. És nem, nem... szóval nagyon nem az aminek ez alapján az előítéletek sejtetni engednék.
(Jaj de nehéz ezt normálisan, polkorrekt módon elmondani, hogy ne legyen áthallásos se....)
Ez eddig nem hír, de annyira kellemes meglepetés volt, hogy el kell mesélnem.
A Fény utcai piac haldoklik, fele zárva, a többiek egyre rövidebben vannak nyitva. A kedvenc hentesemmel nagyjából már csak szombaton találkozhatok, ha sikerül időben felkelni. A múlt héten nem sikerült, úgyhogy válsághelyzet alakult ki, kénytelen voltam félrekolbászolni, ami mindig kényes ügy, mert a csabai (durván köményes) fűszerezés kiszorított minden mást az utóbbi időben, én meg a déldunántúli sváb ízvilágot (fokhagyma, bors, paprika) szeretem. Na, most a félrekolbászolásnak az lett a vége, hogy találtam egy rendkívül jó kolbászt. Mezőberényi, tehát csabai ízekre lehetett előzetesen számítani, pedig valójában fokhagymás, többféle és jó minőségű paprikát használnak, és a kömény észrevehetetlen. Az azonosíthatóság kedvéért leírom, remélem senki nem veszi gerillareklámnak: Banuta László készítette.
Itt egy marha nagy marhaszelet volt a szilveszteri menü, a kolbászt errefelé nem ismerik. Ill. igen, de az csak egy gyenge utánzat. A túra is megvolt hozzá, igaz síléccel és tükörjégen, de még úgy tűnik kell a kihívás.
Viszont nem jártam mostanában a Kárpát-medencében, főleg mióta az oltásaim mellé még két tesztet is be kell szereznem, úgyhogy kénytelen leszek megvárni, míg elfogy a görög abc. Addig meg marad a Zoom
Nekem az elmúlt 10 nap alatt sikerült +5 kg -ot hozzátennem a már eleve +2kg -os "hordócskámhoz", úgyhogy inkább a túra, max a végén valami salátabár :D