Keresés

Részletes keresés

Mad árka Creative Commons License 2005.12.14 0 0 398
Drágáér' jobb lenne, mi? Mai gyerek! :)
Előzmény: Törölt nick (396)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.14 0 0 397
Be lettem rá nevezve, csak másképp. Mindegy. Szóval ott már van egy köröm. Eggyel szívtam csak meg. Mindig kéri a Windows a gépem azonosítóját bizonyos frissítésekkor. Az azonosítója meg egy matricán van. A matrica a doboz tetején. A számítógépem teteje meg nem egykönnyen megközelíthető és sosem fért még be oda a fejem. Na, ez egy érdekes sztori volt. Vizsgaidőszak... [sír]
Előzmény: Törölt nick (393)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 396
Meg az olcsóér'-t.
Előzmény: Törölt nick (394)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.14 0 0 395
Nekem a Sulinettel jött ingyen XP, ill. nem volt az teljesen ingyen. Nagy élményem volt egy ilyen eredeti CD-t látni. :) Tényleg szép a külseje, ötletes. (Tessék, íme, a felhasználó. Fingja sincs a dolgokról, de a bébiházát színes kiadásban veszi meg és az egere cincogni is tud. :-)
Előzmény: Törölt nick (392)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 392
Nekünk meg "ingyér" (khm) jár az XP az egyetemen, ha kérjük - legalábbis addig, amíg hallgatói jogviszonyunk van -, tehát a választás egyértelmű. Előtte Win98 volt, azzal rengeteget szívtam.
Előzmény: Mad árka (388)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.14 0 0 388
Én is így kezdtem az XP-vel. Az az igazság, hogy a 2000-rel hatszor kevesebb gondom volt, nem zaklatott ennyit hülyeségekkel. Persze letiltom a nekem felesleges funkciókat (pl. ha berakok egy CD-t, nekem ne pattanjon fel egy ablak), de már a letiltás is idegesít, mert ezer kis dolgot kell lelőni. Meg valahogy ügyesebb is voltam a 2000-en belül, váratlan meglepetésekkel ritkán szolgált, de ez valószínűleg nem a rendszer hibája, hanem az én bénaságom. Nem tudom. Lélekben a 2000-rel maradok. Addig csak "klasszikus Windows külsőt" használok diszpléjnek. ;-)
Előzmény: Törölt nick (376)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 382
Nod32 jó, meg az avast! is. Utóbbival irtottunk olyan vírust anno, mely magát a Norton Antivirust is megfertőzte :-)
Előzmény: Törölt nick (380)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.13 0 0 375
Most már nekem se. De az előbb kis fehér alapon kinn volt (a Fák topikba írtam épp), hogy köszönjük, hogy hozzászólt. Mondom: jé. És biztos nem más zavart be, mert amúgy csak svéd és holland botanikus lapok vannak megnyitva mögötte. (Lehet, hogy engem szeret a rendszer [szivecske helye]...) :-)
Előzmény: Törölt nick (374)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.13 0 0 372
Hú, mióta ír ki olyat az Index a hozzászólás elküldése után, hogy "Köszönjük, hogy hozzászólt"? Jé... Vagy eddig is volt, csak lassan olvasok? ;-)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.13 0 0 370
Egyél egy kis sajtot vörösborral, szebb lesz minden. Színből is több lesz. ;-) Na, befejeztem az offolást, legalábbis megpróbálom.
Előzmény: Törölt nick (369)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.13 0 0 368
Drukkolok, quicksilver. Valahogy átérzem az emberek gépes és géptelen szívását.

Nekem kivételesen most szerencsém volt, valami furcsa konstelláció lehet. Azon agyaltam épp, hogy megkérdezem, miért látok az ékezetes karakterek helyett olykor ?-t Firefoxban. Nem mindig jött elő a gond, csak időnként, mára pedig állandósult. Gondolom, honlapfüggő... nem, nem, inkább hangulat- és munkasürgősség-függő. :-) S miközben töprengtem, egyszercsak felpattant egy ablak, hogy töltsem le a Firefox frissítését. Így tettem. Telepítettem, s lőn minden honlap gondnélküli immáron, tillárom. Ilyenek is vannak. És még mondják, hogy nincsen mesterséges intelligencia. :-)
Mad árka Creative Commons License 2005.12.11 0 0 357
Nem teljesen IT, végképp nem probléma, de a meredek asszociálós topikértelmezés elvét követve itt kérdezek. Eddig bmp-ben lehetett a képeket az Index fórumairól lementeni. Most jpeg-ben. Mi történt? Nem zavar egyáltalán (sőt), csak kíváncsi vagyok - szokás szerint.
Mad árka Creative Commons License 2005.11.02 0 0 356
T9-hez hasonló számítógépes programot és új elrendezésű billentyűzetet még nem találtak ki? Ezen agyaltam ma sms-írás közben.
freyya Creative Commons License 2005.10.30 0 0 355
Most megint jól működik. Lelke van ennek a mocsok gépnek...
Előzmény: freyya (354)
freyya Creative Commons License 2005.10.30 0 0 354
On-line tv-műsorokat nézegetek. Eddig teljes képernyős módnál néhány másodperc után eltűntek a médialejátszó gombjai, és a film foglalta el az egész képernyőt, de most ez nem akar bekövetkezni. Mi állítódott el? Nem nyúltam semmihez. Egyáltalán hol lehet ezt állítani? Felül van egy gomb, ami a felirata szerint erre való, de nem csinál semmit, akármilyen állapotba állítom.
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.14 0 0 350
Nem biztos, hogy nálad van a rosszindulatú féreg, lehet, hogy más gépéről küld a te nevedben. Ne törődj vele, viszont ha még jön sok ilyen, akkor futtass le néhány sámánprogramot a gépen (friss vírusirtó csökkentett módban, Ad-aware, Spybot).
Előzmény: Törölt nick (349)
DeadFox Creative Commons License 2005.09.02 0 0 348
csak olyan elgondolkodtatónak..:))

a Zártosztályon olvasgattam, rendesen belépettként... aztán úgy gondoltam lelépek az Indexről és a Kilépés című menüpontot kattintottam meg az egerentyűvel... és ez a csoda szöveg jelent meg:

A művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal.

... vagy fél percig qukkoltam, mi a frász van? .. nem léphetek ki: .. mire rájöttem - csak amolyan Index trück...:_))
freyya Creative Commons License 2005.08.18 0 0 342

http://www.kreativhobby.hu/pdf/03_csigak_2005.pdf

Itt van egy példának. De egyébként ez nem csak neten problémás, ha a gépemben nézek pdf fájlokat, akkor is ugyanezzel idegesít az Adobe. Nem statikus dokumentumot mutat, hanem minden mozgatásnál eltűnik, majd újra betöltődik.

Előzmény: Törölt nick (341)
freyya Creative Commons License 2005.08.18 0 0 340
A kreatív hobby katalógusát próbáltam végignézni. Feladtam.
Előzmény: Törölt nick (339)
freyya Creative Commons License 2005.08.18 0 0 338

Segítsééég!

Pdf fájlokat nézegetek a neten, és amikor továbbgörgetem az oldalt, állandóan eltűnnek és újratöltődnek a képek. Képtelenek folyamatosan, statikusan megjelenni, mint minden más normális dokumentumban. Már jojózik a szemem tőle, ráadásul így sokkal lassabb végignézni bármit. Mi a fene baj van?

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 337
Ha weben nézem, akkor ezzel nincs gond, pop3-nál pedig ott van előtte a kedvencem, a Mail Washer :-)
Előzmény: Törölt nick (336)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 335
Nekem is nagyon bevált, és ugyanazzal a stratégiával, amit Schw mondott: a "normál" címre érkező leveleket automatikusan forwardoltatni a gmailre. Az megszűri a spamet, értelmesen tárol, le tudod hívni róla a leveleket POP3-mal, de webes felületen is meg tudod nézni (ha pl. külföldön vagy, vagy a mhelyed tűzfala nem engedi a gmailhez szükséges portokat), helyprobléma nincs... Ha webről nézed meg és Firefoxot használsz, akkor van egy hasznos kis plusz: ez elhelyez egy "Delete" gombot a gmail képernyőjén :-)
Előzmény: Törölt nick (334)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 334
bár a legkoszosabb postaládám gazdija még nem küldte a továbbítás-jóváhagyó linket, de egyenlőre király a gmail!
Előzmény: Törölt nick (330)
lámalámpa Creative Commons License 2005.08.14 0 0 333
a slide nézetben kiválasztod a képet, mikor látod a kis négyzetkéket a sarkában, meg az oldalán, akkor jobbklikk, copy, és bármilyen képeditáló programban paste.
bár lehet, hogy van még ennél is egyszerűbb megoldás...
Előzmény: freyya (332)
freyya Creative Commons License 2005.08.14 0 0 332
PowerPoint fájlból lehet egyenként kimenteni a képeket? Ha igen, hogyan?
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.11 0 0 331
ok :)
Előzmény: Törölt nick (330)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 329
köccke!!
Előzmény: Törölt nick (328)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 327
akár falméretű 363 dpi-ben = soksok azár többszáz, néhány ezer
tőlem aztán láthatná bárki, de van olyan űgyfél aki legszívesebben a gépbeállításokat is letöröltetné velem a gépről... :)
egymás közt ftpzünk, de azt sem szeretném, ha mindenféle hüjejuzer ftpzgetne
akkor letesztelném én is
Előzmény: Törölt nick (326)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.10 0 0 325
müxik ez mac-en is?
az a baj, hogy otthon a pc-n tök jól megoldotta és karbantartja egy haverom a dolgot, de melohoz a mac lenne, és ahhoz meg nem ért
nagyon nagy, sokmegás grafikák
Előzmény: Törölt nick (324)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.09 0 0 322
mire gondolsz pontosan? milyen kapaszkodót keressek?
(A méretére pl. nem tudok szűrni, nagyon nagy anyagokat is kell tudnom fogadni.)
Előzmény: Törölt nick (320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!