Be lettem rá nevezve, csak másképp. Mindegy. Szóval ott már van egy köröm. Eggyel szívtam csak meg. Mindig kéri a Windows a gépem azonosítóját bizonyos frissítésekkor. Az azonosítója meg egy matricán van. A matrica a doboz tetején. A számítógépem teteje meg nem egykönnyen megközelíthető és sosem fért még be oda a fejem. Na, ez egy érdekes sztori volt. Vizsgaidőszak... [sír]
Nekem a Sulinettel jött ingyen XP, ill. nem volt az teljesen ingyen. Nagy élményem volt egy ilyen eredeti CD-t látni. :) Tényleg szép a külseje, ötletes. (Tessék, íme, a felhasználó. Fingja sincs a dolgokról, de a bébiházát színes kiadásban veszi meg és az egere cincogni is tud. :-)
Nekünk meg "ingyér" (khm) jár az XP az egyetemen, ha kérjük - legalábbis addig, amíg hallgatói jogviszonyunk van -, tehát a választás egyértelmű. Előtte Win98 volt, azzal rengeteget szívtam.
Én is így kezdtem az XP-vel. Az az igazság, hogy a 2000-rel hatszor kevesebb gondom volt, nem zaklatott ennyit hülyeségekkel. Persze letiltom a nekem felesleges funkciókat (pl. ha berakok egy CD-t, nekem ne pattanjon fel egy ablak), de már a letiltás is idegesít, mert ezer kis dolgot kell lelőni. Meg valahogy ügyesebb is voltam a 2000-en belül, váratlan meglepetésekkel ritkán szolgált, de ez valószínűleg nem a rendszer hibája, hanem az én bénaságom. Nem tudom. Lélekben a 2000-rel maradok. Addig csak "klasszikus Windows külsőt" használok diszpléjnek. ;-)
Most már nekem se. De az előbb kis fehér alapon kinn volt (a Fák topikba írtam épp), hogy köszönjük, hogy hozzászólt. Mondom: jé. És biztos nem más zavart be, mert amúgy csak svéd és holland botanikus lapok vannak megnyitva mögötte. (Lehet, hogy engem szeret a rendszer [szivecske helye]...) :-)
Drukkolok, quicksilver. Valahogy átérzem az emberek gépes és géptelen szívását.
Nekem kivételesen most szerencsém volt, valami furcsa konstelláció lehet. Azon agyaltam épp, hogy megkérdezem, miért látok az ékezetes karakterek helyett olykor ?-t Firefoxban. Nem mindig jött elő a gond, csak időnként, mára pedig állandósult. Gondolom, honlapfüggő... nem, nem, inkább hangulat- és munkasürgősség-függő. :-) S miközben töprengtem, egyszercsak felpattant egy ablak, hogy töltsem le a Firefox frissítését. Így tettem. Telepítettem, s lőn minden honlap gondnélküli immáron, tillárom. Ilyenek is vannak. És még mondják, hogy nincsen mesterséges intelligencia. :-)
Nem teljesen IT, végképp nem probléma, de a meredek asszociálós topikértelmezés elvét követve itt kérdezek. Eddig bmp-ben lehetett a képeket az Index fórumairól lementeni. Most jpeg-ben. Mi történt? Nem zavar egyáltalán (sőt), csak kíváncsi vagyok - szokás szerint.
On-line tv-műsorokat nézegetek. Eddig teljes képernyős módnál néhány másodperc után eltűntek a médialejátszó gombjai, és a film foglalta el az egész képernyőt, de most ez nem akar bekövetkezni. Mi állítódott el? Nem nyúltam semmihez. Egyáltalán hol lehet ezt állítani? Felül van egy gomb, ami a felirata szerint erre való, de nem csinál semmit, akármilyen állapotba állítom.
Nem biztos, hogy nálad van a rosszindulatú féreg, lehet, hogy más gépéről küld a te nevedben. Ne törődj vele, viszont ha még jön sok ilyen, akkor futtass le néhány sámánprogramot a gépen (friss vírusirtó csökkentett módban, Ad-aware, Spybot).
a Zártosztályon olvasgattam, rendesen belépettként... aztán úgy gondoltam lelépek az Indexről és a Kilépés című menüpontot kattintottam meg az egerentyűvel... és ez a csoda szöveg jelent meg:
A művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal.
... vagy fél percig qukkoltam, mi a frász van? .. nem léphetek ki: .. mire rájöttem - csak amolyan Index trück...:_))
Itt van egy példának. De egyébként ez nem csak neten problémás, ha a gépemben nézek pdf fájlokat, akkor is ugyanezzel idegesít az Adobe. Nem statikus dokumentumot mutat, hanem minden mozgatásnál eltűnik, majd újra betöltődik.
Pdf fájlokat nézegetek a neten, és amikor továbbgörgetem az oldalt, állandóan eltűnnek és újratöltődnek a képek. Képtelenek folyamatosan, statikusan megjelenni, mint minden más normális dokumentumban. Már jojózik a szemem tőle, ráadásul így sokkal lassabb végignézni bármit. Mi a fene baj van?
Nekem is nagyon bevált, és ugyanazzal a stratégiával, amit Schw mondott: a "normál" címre érkező leveleket automatikusan forwardoltatni a gmailre. Az megszűri a spamet, értelmesen tárol, le tudod hívni róla a leveleket POP3-mal, de webes felületen is meg tudod nézni (ha pl. külföldön vagy, vagy a mhelyed tűzfala nem engedi a gmailhez szükséges portokat), helyprobléma nincs... Ha webről nézed meg és Firefoxot használsz, akkor van egy hasznos kis plusz: ez elhelyez egy "Delete" gombot a gmail képernyőjén :-)
a slide nézetben kiválasztod a képet, mikor látod a kis négyzetkéket a sarkában, meg az oldalán, akkor jobbklikk, copy, és bármilyen képeditáló programban paste. bár lehet, hogy van még ennél is egyszerűbb megoldás...
akár falméretű 363 dpi-ben = soksok azár többszáz, néhány ezer tőlem aztán láthatná bárki, de van olyan űgyfél aki legszívesebben a gépbeállításokat is letöröltetné velem a gépről... :) egymás közt ftpzünk, de azt sem szeretném, ha mindenféle hüjejuzer ftpzgetne akkor letesztelném én is
müxik ez mac-en is? az a baj, hogy otthon a pc-n tök jól megoldotta és karbantartja egy haverom a dolgot, de melohoz a mac lenne, és ahhoz meg nem ért nagyon nagy, sokmegás grafikák