Minden, ami kép.
Vizualitás, képi világ, dizájnnal, látvánnyal, fotókkal kapcsolatos elméletek, élmények és ízlés... Várok számotokra kedves képeket is, leírással, élménybeszámolóval, asszociációkkal, etc. (de nem csak képeket).
Köszi, Catkiller, de mindkettő bekerült, a másik is ugyanazt a függönyt ábrázolja, csak másképp. Jó jelnek veszem, ha nem ismertél rá, de ehhez a másodikhoz nem fűzök nagy reményt, mert még az előző géppel készítettem, és ezért méretben nem túl nagy.
Ez a fiatal harcos éppen repülni tanult, meg is előzött vagy két méterrel, de akkor kifogyott a szuszból, és gyors landolás után lerogyott a fűbe. Amikor észrevette, hogy fényképezni akarom (ez a pillanat van a képen), veszett csivitelésbe kezdett, összekapta magát, berepült egy bokor alá, és ott újra lerogyott. Nem tudom, a további csivitelésével engem szidott-e, vagy a kánikulát?
Ez is tetszik, erről már jobban látszik, hogy micsoda, de csak azért, mert az üveg alja homályosabb, mint a szája, és így a térbeli terjedését meg lehet becsülni. De ha olyan mélységélességgel készülne, hogy mindkettő élesen kirajzolódik, akkor nem lehetne megállapítani, hogy mi van a képen.
Mindkettő Photoshop "segédlettel" készült. Jólesik a szememnek ez a fajta sötétség, ezért is kezdtem vele játszani. Persze mihelyst az átlagszintnél jobban el tudok mélyülni a képszerkesztőkben, lesz még finomabb is a "játék".
Mottó: ”Észrevettem, hogy a divatos, korszerű festők számára könnyebb lefesteni a pápát, Londonderry lordot, Vilmos császárt és a holland anyakirálynőt, mint egy lovat, egyedül egy mezőben, vagy egy csokor dáliát. A lóban vagy a dáliában van valamilyen ellenállás, ami lord Londonderryből mint modellből, tökéletesen hiányzik.” (M. S.)
Nos, ez a (vélhetően sas)madár tökéletesen felszívódott a láthatárról azalatt a kb. három másodperc alatt, amíg azzal voltam elfoglalva, hogy átállítsam követőre a fókuszt.
Egyetlen lényeges dolog nincs kiírva a pályázattal kapcsolatban (vagy csak én nem láttam): hogy mikorra történik meg a kiértékelés. Most ránéztem az oldalra, de nem vettem észre, hogy meglett volna azóta az eredmény.
Így, hogy mondod, kivehetőbb. Megtévesztő, hogy kiszélesedik az üveg nyaka (olyan hatást kelt, mintha egy cső hajlana el), nem látszik nyoma címkének, azonkívül a felület olyan, mintha visszatükröződnének rajta a színek, nem pedig átlátszanának. Nálunk Margitszigeti kristályvíz fogy, de ha Theodora fogyna, valószínűleg akkor sem ismertem volna rá:-)
Igazából az is elképzelhető, hogy először olvasnom kéne megtanulni. Kevesebbre emlékeztem, de azok lehet, hogy a góltippek voltak, ehe, hm. :-/ Köszi a korrekciót! :)
Ez a pályázat igen jól hangzik. Viszont elég komoly elrettentő erővel bírnak a témák, már abban a tekintetben, hogy valószínűleg 999.999.999.999 kép fog érkezni, s a nagy számok törvényét, plusz a nulla valódi fotós tudásomat összeadva elég tré dolgok jönnek ki. Na mindegy, lehet, azért körbenézek. Kár, hogy ilyenkor nincsen háromszázhuszanhatezredik díj meg ilyenek. :-))