Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

csipszerviz Creative Commons License 2009.10.23 0 0 41

...az a baj hogy aki több mint (kb.)harmincezret kidobott az ablakon a tuningboxra az nehezen költ további 50-80-ezret csiptuningra!!!Ezek a nemlétező "ügyfeleink" soha nem tudják meg(kivéve ha visszakapják a box árát a boltba)mennyivel jobb a csiptuning.Ha pedig mégis akkor jár nekik az extra kedvezmény!:)

Előzmény: autochip (34)
csipszerviz Creative Commons License 2009.10.23 0 0 40

Nos, ismert és gyakori tipus, nem lessz gond a tuning elkészítésével ill.az elkészitő cég kiválasztásával, remek módosítást készítenek.Személy szerint a garancia-vállalása miatt aggódom.Kevés olyan cég van aki garanciával, pontosabban motor és hajtáslánc garanciával kínálja a csiptuningot...Javaslom a részletes rákérdezést a garancia részre ugyanis nem tudok róla hogy valaki százezer forint alatti csiptuningra válal garanciát.250.000.-(+ÁFA)-ért viszont van garancia, még akkor is ha "túl nehéz a jobb lábad".[...] 

autochip Creative Commons License 2009.10.23 0 0 39
Az idézett közmondás "Nem minden arany ami fénylik." igaz a file töltögetős bizonytalan eredetű chiptuningokra, és a tuningboxokra is amit azok forgalmazói (laikus ügyfeleket megtévesztve) chiptuningként hirdetnek, miközben azt hangoztatják, hogy a chiptuning (szerintük) káros a motorra, mintha a beállítási értékeknek nem is lenne jelentőségük.
Pedig pont ez a leglényegesebb, és az is könnyen belátható, ha valaki más termékét árulja (tuningbox forgalmazó) a kereskedelmi tapasztalatokon kívül más ismeretre nem feltétlenül van szüksége, mint ahogy általában nincs is más...

Különben hogyan születhettek volna ilyen és ehhez hasonló mondatok:
"A chiptuninghoz a motort meg kell bontani."
Ez egy tuningbox forgalmazó weboldalán volt olvasható (akit most nem neveznék meg) sok más kitaláció mellett.

Miután nyilvánosan megcáfoltam az állítását törölte a weboldaláról az említett szakmai analfabetizmusra utaló mondatot és kitalált helyette újabb sületlenségeket, amelyek ügyfelek kábítására kiválóan alkalmasak.

Ha az újabb, szakmai alapokat szintén nélkülöző állításaikat is megcáfolnám, akkor azokat is törölnék, és megint írhatnék újabb cáfolatokat...
Ez az oka annak, hogy a Chiptuning vs. tuningbox rovatom folytatását (amit már 1 évvel ezelőtt megírtam = 4 oldal spirálfüzetben) egyelőre nem töltöttem föl a weboldalamra...
Előzmény: adivalt (37)
fairytale33 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 38
Sziasztok!

Tanácsotokat szertném kérni egy 320d bmw chiptuningolásában.
Valami nagyon biztos és jó megoldást szeretnék, ami kicsit sem cseszi szét az automat.
Egy biztos nagy referenciás helyet ahol minőségi és megbíható dolgokkal dolgoznak és a termékükre garanciát vállalnak. Nem kell nekme a 163 lóerőből 200 inkább 180-185. Csak h ne kárositsa a motort..

Előre is nagyon köszönöm a segítségeket!
adivalt Creative Commons License 2009.10.21 0 0 37

Az idézet közmondás mindenkire igaz aki villogni akar....folyamatosan mindenhol.

 

 

Előzmény: autochip (36)
autochip Creative Commons License 2009.10.19 0 0 36
Örülök, hogy az igazságot az én oldalamon találtad meg :-)
Előzmény: adivalt (35)
adivalt Creative Commons License 2009.10.18 0 0 35

Nincs eladó tuningboxom,és nem reklámozom a Céget!

Rátaláltam a neten és leirtam a forumba mert ez a címe inkább ezt olvassák mint a folyamatos "önreklámozást".

Olvasható a forumokban erről a sajátos marketing tevékenységről.

Páran irtak rá találó válaszokat de a saját oldaladon található az igazság:

 "Nem minden arany ami fénylik"!!!

 

Előzmény: autochip (34)
autochip Creative Commons License 2009.10.14 0 0 34
Ez tényleg nagyon "jó"! Elolvastam a linket amit ajánlottál. A lényege, hogy aki a linkben szereplő cégnél chiptuningot csináltat (kiküldéses, közvetítős módszerrel) és tuningbox van az autójában vagy a fiókjában azt beszámítják. Miért lenne kár, hogy a Kisalföldön nincs ilyen akció? Tele vagy tuningbox-szal, vagy csak a céget reklámozod?
Én díjmentesen kiszerelem a tuningboxot, de pénzt nem adok érte. Az ügyfeleim a chiptuning kipróbálása után általában nálam hagyják a kiműtött tuningboxot, már kész gyűjteményem van belőlük, pedig nem is gyűjtöm.

A mai napig sikerül a tuningbox forgalmazóknak ügyfeleket megtéveszteni azzal hogy chiptuningot kapnak, miközben egy jelmódosító dobozkát (tuningbox) szerelnek az motortérbe.

Tegnap járt nálam egy ügyfél egy Honda CRV-vel (2.2CDTI). Az autót 2 hete vásárolta és az eladótól azt az információt kapta, hogy az autóban gyári chiptuning van. Némi utánaérdeklődés után rádöbbent, hogy ilyen nem létezik és ettől a pillanattól fogva megingott a bizalma az autójában lévő bizonytalan eredetű chiptuning iránt. A kérése az volt hogy ellenőrizzem az értékeket és mondjak véleményt a chiptuning minőségéről. Kiolvastam a computerből a programot, és 2 perc alatt kiderült, hogy az autóban teljesen gyári program van, azaz semmiféle chiptuning nincs benne. Konstatálta, hogy az eladó átverte és megbeszéltünk egy időpontot a mai napra, chiptuningra.

Miután rátöltöttem a chiptuning programot az autóra (amit én írtam és nem külföldről meg mindenféle kitalált helyekről kaptam) beszélgetés közben kiderült, hogy az autó eladója arra utalt, hogy a chiptuning a motortérben van.?
Motorháztető azonnal felnyit, a motortérben ott figyel egy tuningbox - közös nyomócsöves autóról lévén szó, a szokásos helyre, a rendszernyomás érzékelő szenzorra kötve.
A tuningbox kiiktatása után azonnal visszatöltöttem a gyári programot és megkértem az ügyfelet, hogy menjen 5-10km- t az autóval, hogy visszaálljanak a gyári értékek.

A tesztkör után az első kérdése az volt, hogy létezik-e az hogy a tuningbox kiiktatása miatt az autó hangja megváltozott? Nem kicsit, nagyon!
Megszűnt az a kerregő hang ami idáig zavarta. A kerregő hang a tuningbox okozta irreálisan magas rail nyomásnak volt "köszönhető".

Mindezek után végre tényleg chiptuning került az autójába. A tanulság az egészből: az autó eladóját félretájékoztatták, ő a téves információt továbbadta a vevőnek, aki továbbadta nekem.

Újra leszögezném: A CHIPTUNING NEM TUNINGBOX és A TUNINGBOX NEM CHIPTUNING.

Részletek a működési elvükről itt olvashatóak:

Chiptuning vs. tuningbox
Előzmény: adivalt (33)
adivalt Creative Commons License 2009.10.03 0 0 33

Van aki nem csak beszél róla!.....magyaráz...

Sokat olvasgattam én is a kétfajta tuningról,de --kinek a pap kinek a papné.

De ez nagyon jó!

Chiptuning vs Tuningbox akció!

Kár hogy a kisalföld környékén nincs ilyen akció!

 

http://www.chipservice.hu/

 

 

 

autochip Creative Commons License 2009.09.28 0 0 32

Chiptuning vagy tuningbox : részletes leírás

Chiptuning vs. tuningbox


AUTOCHIP
Nortek_Jogger Creative Commons License 2009.08.27 0 0 31

Az pozitív, hogy jó lett az autód. A mérés azér fontos nekem, mert ott látom

hogy milyen tartományban mennyivel lett erősebb az autó. A leadott csúcs-teljesítmény és nyomaték önmagában csak  egy-egy érték egy bizonyos fordulatszámnál. Éppen ezért fontos látni az egész tartományt, mivel az a lényeg, főleg dízeleknél, hogy alsó-középső tartomámnyban is erősebb legyen.

 

Szóval lehet papíron ugyanolyan maximális. erős is az autó, mint előtte, ha több erő áll rendelkezésre olyan tartományokban, ahol eddig kevés volt a pacik száma.

 

Én ezért szeretnék feltétlenül előtte és utána méréssel tuningoltatni. "Haza mérni" elméletben nem lehet. Vagyis bitos lehet, de egy komoly presztizsű mühely ilyet nem csinál. Akit én írtam ott van pénzvisszafizetési gari is, ha jól tudom.

Előzmény: Splaca (30)
Splaca Creative Commons License 2009.08.27 0 0 30

Hello

 

Az autó jó lett nagyon,amit vártam,és mondtak a chiptuningról.Egyenletesen húz már "lentről" folyamatosan,könnyedén megy,még 6.ba is.Talán 0,5 literrel kevesebbet is eszik de ezt nem mértem pontosan.

A mérés érdekes dolog padon az autó teljesítménye igen függ a mérési beállításoktól ("haza mérnek") mikor a boxot építették be ott lemérték és pontosan +25% volt,de menet közben volt egy ló rugás aztán csend,semmi-ez volt az érzés.

Itt nem mértük le mivel éreztem az erő többletet,más lett az autóm.

Ha láttál már mérést akkor sajnálod az autódat biztos.

Számlát adtak mivel céges az autó.

Az index forumokban a chiptuningról elég sokan vitatkoznak Cégek,emberek de ez inkább reklám sok esetben, ezért nem említek nevet.Én a tuningról-boxról irtam véleményt nem a cégről.(topic címe).

 

S

Előzmény: Nortek_Jogger (29)
Nortek_Jogger Creative Commons License 2009.08.27 0 0 29

4 kérdés ehhez:

 

1. Milyen lett az autó?

2  Ki csinálta?

3. Lemérték előtte és utána?

4. Számlát adtak 60e-ért?

Előzmény: Splaca (28)
Splaca Creative Commons License 2009.08.26 0 0 28

Az autót sajnálom.

Viszont nem tartom koklernek ha valaki fix áron hirdeti a tuningot,és nem ír árnak pl 120000Ft -30% akár -40% ot.

Az én autómra 65000Ft mondtak és "Na jólvan akkor legyen 60000FT"-kicsit alkudtam.(szokás)

Németországi ár biztos hogy drágább mint itthon pedig szerintem hasonlóan dolgoznak Ők is.

Legyen kész az autó aztán tuning.

Nortek_Jogger Creative Commons License 2009.08.25 0 0 27

Sajnos tegnap egy barom belémszállt hátulról a pirosnál, így csak javítás után megyek chippelni, ugrott a kedvezményem....

 

Németországban egy szinvonalas tuner  800-1000 Euróért méri a chippelést előtte & utána méréssel. Én egy 10millás kocsinál nem fogok még 30-50.000 Ft-ért sem egy kóklerhez menni, aki valamit csinál az autómon ez is biztos. Nem milliós különbségekről beszélünk ugyanis. Szóval majd kipróbálom valszeg az ATC-t és utána beszámolok ott kapok garit is és vállalják a felelősséget, ha beavatkozás közben történne valami, pl. írásnál lefagy a PC, azt mondták.

Előzmény: Splaca (26)
Splaca Creative Commons License 2009.08.14 0 0 26

Érdemes megnézni,hogy miből a -40%!

100ezres számokból könnyü 40% kedvezményt adni.

De ez a forum igy komoly reklám topic lett,én ezért nem irtam mühely nevet mert mindenki keresse meg a számára a legjobbat,-kedvezöbbet.

Telefon email 1-2 nap és kész!

DE érdemes chiptuningolni!!!

Nortek_Jogger Creative Commons License 2009.08.02 0 0 25
118d BMW-met szertném chippeltetni. Egy kollegám az ATC-t javasolta, hogy ők a legprofibbak. Most néztem a weboldalukat és ráadásul 40% kedvezmény is van most augusztusban. www.atc.hu Tud valaki tapasztalatot mondani ATCs tuninggal kapcsolatban?
Splaca Creative Commons License 2009.07.30 0 0 24
Érdekes hogy a chiptuninghoz mindenki ért,vagy hozzá tud szolni.Meg akartam chiptuningolni az audimat 2.0 140Le.Box volt benne nem vált be.Böngésztem az interneten és cégeket kerestem különbözö forumokat olvasgattam,infot gyüjtöttem.A chiptuning elkészült 60 ezer Ft volt.Igaz,hogy a 2. beállításra de jo lett.Kb 3 honapja kezdtem gondolkodni rajta vaciláltam de megérte.Sok forumot nézegettem mert szerettem volna választ kapni,az ugynevezett "felhasználoktól" (Semmi infot nem kaptam) Végeredmény a forumok jelentös %ban reklám topicok megfigyelhető különbözö érdekeltségü chiptuning műhelyek rivalizálása és"forum embereinek"a munkája(ha pénzt kapnak érte megéri,ha nem az s..g nyalás).Viszont a cégek melyeket találtam különbözö  árakat és feltételeket adtak.A chiptuning lényegéről ugyanaz a véleményük viszont árak között  akár 20-30% különbség is volt.A feltételek hasonlóak voltak nem akarom részletezni a műhelyt mert NEM REKLÁM,de végig ott voltam és láttam hogy mit csinálnak az autóval.Megérte!
lgzolee Creative Commons License 2009.04.14 0 0 23
Némileg hihetőbb lenne ez a "nagyon profi tuning műhely" hozzászólás a chipcenterről, ha a chiptuning leírásában nem másolt volna ki mondatokat innen: www.autochip.hu/chiptuning
lgzolee Creative Commons License 2009.04.14 0 0 22
prol4nd hozzászólása, idézet:

Találtam egy nagyon profi tuning műhelyet,
Mindenkinek csak ajánlani tudom:
www.chipcenter.hu
davee Creative Commons License 2009.04.12 0 0 21
Link javítva:

GAGYI TUNING
davee Creative Commons License 2009.04.12 0 0 20
:-) Nahát mennyi elégedett ügyfél :-))))
Igen,a marketing fontos :-)))

Azért csak óvatosan ezzel a tuning dologgal,mert azért lehet hátulütője is.Én már láttam több félre tuningolt autó dugattyúját ( kamionét is :-)) szépen nézett ki.
A tuning boxokra nem esküdöznék azért én sem ,mert azért tudjuk,hogy ezek hogyan működnek és pl. egy megemelt rail nyomás szép dolgokat tud művelni.

A GAGYI TUNING

Én mindenképen azt ajánlanám cégtől függetlenül,hogy csak olyan helyre vigyétek,ahol az autóhoz is értenek,nem csak a szoftver fel-le töltögetéshez.
Nem árt egy diagnosztikai bevizsgálás is a helyszínen,hogy minden ok.Sőt a módosítás,vagy box felhelyezése után sem árt egy ismételt vizsgálat.

Szóval én csak az autódiagnosztikai és mérés adatgyűjtővel ellátott műhelyt ajánlanám.Esetleg egy próbapad sem árt ha van.

Az olcsó jános "gyere ki a parkolóba és felöltöm a tuning szoftvert" felejtsétek el,nem éri meg.Bár döntse el mindenki maga.

http://powerbox.uw.hu/

üdv.
vwben Creative Commons License 2009.03.22 0 0 19
1.9 pdtdi passatom van. Kipróbáltam mindkét megoldást, hogy nagyobb nyomatékot kapjak. A boxos megoldásnál magasabb fordulaton jött a nyomaték, tehát a motort jobban kellett pörgetnem ezzel a fogyasztása is nőt. A szoftveres tuningnál a mester teljesen az én vezetési stílusomhoz lötte be a motort. A nyomaték már 1800-as fordulatnál nagyon jó. Igaz elbibelődött vele vagy 2 órát, de megérte. Most az autóm jobban megy, nem füstől és még kevesebbet is fogyaszt. Ezt a mestert nyugott szívvel ajánlom. A chipcenter.hu a jó megoldás!
prol4nd Creative Commons License 2009.03.22 0 0 18

Találtam egy nagyon profi tuning műhelyet,

Mindenkinek csak ajánlani tudom:

www.chipcenter.hu

 

B-tuning Creative Commons License 2009.03.17 0 0 17

Személyre szabott,egyedi beállítások ez a tökéletes tuning.

Chiptuning szakszerüen: www.chipcenter.hu

Ha az autó tökéletes a jó tuning nem károsítja a motort!

Box-hát nem tudom a leírások a netem különbözőek,egyéni véleményem:3 db vezeték nem tud 16 mapot megváltoztatni öszhangban!

mclasky Creative Commons License 2009.03.17 0 0 16
Sziasztok!

A minap olvastam egy mazda6 (diesel) beszámolóját és felkeltette egy dolog az érdeklődésemet.

Motoroptimalizálo box:

" Az eredmény kb:40-50perc állítgatás és pár próbakör után a motor már 1500-tól durván tool (huzz) és nem is haggya abba 4800-5000-ig. Ezzel az apró müvelettel a fogyasztás kb:7-8decivel kevesebb lett és nem mellékesen 210 helyett 230 a vége és a dizelhang is sokkal jobb lett (halkabb)."

Szerintetek ez melyik box lehet?

forrás:http://totalcar.hu/nepitelet/index.php?op=itelet&cat_id=96635

Köszönöm
davee Creative Commons License 2009.03.08 0 0 15
A fehér füst is hihető,ha rossz helyen turkáltak benne ;-)
lgzolee Creative Commons License 2009.03.07 0 0 14
A chiptuning és fehér füst számomra nem túl hihető. Én a Dragracing-en csak fekete füstöt láttam a dízelektől, kis túlzással kilós koromdarabok potyogtak a kipufogóból. Viszont brutálisan mentek! A versenyre beállított chiptuning célja a maximális erő elérése, ahol a füstölés másodlagos szempont.
lgzolee Creative Commons License 2009.03.06 0 0 13
Hello!



Akit érdekel néhány tapasztalat....

Kb két és fél éve kísérletezek a dízel gép tuningján. ATC-s csippelés volt egy két autóval ezelőtti Ibizámon, úgyhogy a mostaninál fel sem vetődött a chiptuning(fehéren füstölt!). Csakis otthon visszaállítható módosítás jöhetett szóba. Ezek pedig a boxok ugye. Többet kipróbálva kiderült, hogy az autóm érzékeny a nyomatéknövelésre, egy bizonyos Nm után (hozzáértők szerint) a motortartó bakok-olajos/gumis konstrukciók-nem tudják a feladatukat ellátni és a motor rezgéseit továbbítják a karosszériának. A Steinbauer P-Boxxal 3000-es rpm felett tőgáznál folyamatosan ez volt a helyzet, ezért visszaadtam. 2 hónapja vettem egy KÜBERL boxot, amivel piszokul elégedett vagyok, mert minden fordulaton erősödött a gép, de nem is ez a legfőbb előnye, hanem az, hogy sokkal direktebben reagál a gázpedálra, eltűnt a gondolkodás belőle. ( A P Box 2000 alatt hatástalan volt, felette meg lórúgásként jött meg az erő) Viszont a beremegés itt is előjött, de csak 1800-2000 között. Felvettem a kapcsolatot a forgalmazóval, hogy mit lehet tenni? Két nap múlva kaptam egy levelet, hogy vegyem ki a boxot, egy nyomtatós USB-s kábellel kössem rá a számológépemre, majd töltsem le a KÜBERLéktől a ChipConfigurator programot és a felajánlott rakás paraméter közül kettőt állítsak át az őáltaluk megadott értékekre. Persze, ezt ők is megteszik ha elviszem vagy elküldöm nekik a dobozkát. Ahogy átprogramoztam, megcsapott az új idők szele, hogy bizony ez a doboz nem egy ellenállás, mint sok vetélytársa, hanem egy önálló kis számítógép, ami a gázolaj nyomását igen komplex módon növeli meg. Ma ellenőriztem az eredményt és a rezgés elmúlt!

Szóval Urak, itt a tuning otthon! (Mi mindent tehetnék, ha pontosan ismerném a lehetőségeket...)

És a tuning után is benne vagyok a zöldkártyához szükséges sávban.

Üdv: BG
autochip Creative Commons License 2009.02.13 0 0 12
http://autochip.hu/chiptuning-vs-tuningbox

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!