Az SZDSZ szegedi küldöttgyűléséről tájékoztat a Népszabadság: "A holdudvar mohikánjai nevében Székhelyi József színművész, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója szólalt fel, Orbán Viktort például Tokaj hímveszszejének nevezve, aki szétcsepegteti nektárját az országban." Ez a hangnem elfogadhatatlan, kártékony és kizárólag gyors bocsánatkéréssel orvosolható - talán.
Parancsolj, válaszd örömmel a csiklókörülmetélő ill. burqa-hordató, a keresztény Európára ellenségként tekintő társadalom tagjainak társaságát, élvezd az életet Belső-Afganisztánban vagy Szudánban, állítólag jó volt a máktermés is. Éljen a multikulti másságtolerancia és a szépidegen olvasztótégely.
Köszi a linket. Hát ez isteni! Bevallom, annak idején nem olvastam, de most egy részét közkinccsé teszem:
"Minket többé nem foghat, csak maga a Jóisten. Aki szintén ősi, és úgy hívják: Magyarok Istene. Akinek valaha volt hétköznapi neve, amit mára már teljesen elfelejtettünk, mert Isten se lesz csak úgy a semmiből, ő is csak úgy születik, ha először ember, és a Földön jár. Ezért Orbán Viktor feladata, hogy végre megkeresse, mert itt él közöttünk, és aki alig várja már, hogy megköthesse szövetségét a Szövetséggel.
Attól tartok, stixes még ír valamit, és letiltják a modik az egész topikot. Ahogy az általa indított "Székhelyi herpeszes"-sel is történt.
Valami azt súgja nekem, hogy stixes más néven szorgalmasan publikál olyan helyeken, ahol a szövegei (meg)értő olvasókra találnak. Persze, nem akarnék lova(s)t adni alája...
"De az őseim és én nem azért él(t)ünk és dolgoz(t)unk itt, hogy nem idevalók számára országot építsünk."
Azért e mellett ne menjünk el csak úgy, mert szerintem példás mondat, sokat hallottam Romániában ebben a formában: "mit hőbörögnek itt a bozgorok, amikor a mi kenyerünket eszik?!?" Vagyis a románok megtermelik, a magyarok meg elfogyasztják.
Ennek analógiájára: te és őseid építik az országot, az oda nem valók meg lebontják? Vagy hogy érted ezt?
Mik a terveid a "nem idevalókkal"?
Egyet azonban szívesen a figyelmedbe ajánlok: elég sokan lehetnek, akik szerint te nem vagy ide való. Én is közéjük tartozom. Akkor most mi legyen? Kard? Pisztoly? Vagy marhavagon?
Természetesen, és még egyszer, csak neked, és azt hallhatsz ki belőle, amit zavaros fantáziád elbír: az országnak NEM ÉRDEKE EGY, AZ ÖSSZTÁRSADALOM BIOLÓGIAI ÉRTÉKÉT/SZÁMÁT CSÖKKENTŐ MARGINÁLIS KISEBBSÉG POZITÍV DISZKRIMINÁLÁSA.
Igazából úgy vagyok vele, hogy ha ezek a jogi kérdések megoldhatók homoszexuális élettársak esetében, akkor OK. Bár onnantól kezdve egy papír már úgysem számítana.
Én azonban elég pragmatikus felfogású vagyok, tehát oldjuk meg a problémáikat, aztán jöhetnek az érzelmek. :-)
Szívnek meg kell szalkadni. Na persze, neked ez nem probléma, kívánom, ne is legyen. Ha viszont nem az, akkor lehetnél egy kicsit toleránsabb is. Szerintem.
Az 14/1995.(III.13.) AB határozat hatására 1996-ban módosították a Ptk.-t. "685/A. § Az élettársak - ha jogszabály másként nem rendelkezik - két, házasságkötés nélkül közös háztartásban, érzelmi és gazdasági közösségben együttélő személy." Korábban férfi és nő volt. Hogy jogszabály máshol diszkriminatívan másként rendelkezne, arról nem tudok.
"a társadalomnak...feladata az érdekeit, erejét jobban megvalósítók és biológiai fennmaradására jobb esélyeket biztosítók pozitív diszkriminálása. Ebbe pedig nem tartoznak bele a homoszexuálisok. "
Honnan olyan ismerős ez nekem? Belegondoltál, mit írtál?
Ha náluk nem ismerik el az élettársi közösséget, akkor abban az esetben sem ismernék el, ha egyikük férfi volna. Mondom, a jelenlegi szabályozás szerint élettársak egyneműek is lehetnek.
Nem tudom. A mai helyzet ez: két jó ismerősöm (nők) kb. 10 éven át éltek együtt az egyikük lakásában. Közösen felújították, sok pénzért. Aztán ugyanannak a félnek a nevére vettek egy nyaralót. Most kettévált az útjuk, s ha a lakás- és nyaralótulajdonos fél nincs belátással, a másik az utcára kerülhetne. Nincs bíróság, mely elismerné az élettársi közösséget.
Ezen nyilván változtatni kell, Ali meg Kunta Kinte örömétől függetlenül.
Nemrég olvastam, hogy újraszabályozzák, megerősítik az élettársi viszony státuszát, ami viszont már ma is vonatkozhat egynemű párokra is. Arra tudsz biztosat, hogy élettársnak adnak-e felvilágosítást a kórházban?