Keresés

Részletes keresés

tivadar Creative Commons License 2007.01.29 0 0 595
Igen, azt kívántam szemléltetni, h bár nehéz letagadni; a világot a pénz uralja, azért nem kell mindjárt a földig hajlongani előtte. Elég vacak és igaztalan világot teremtett a pénzvilág uralma, még akkor is, ha a technika sosem látott magaslatokra emelkedett.

Ennek nagy ára volt; az erkölcs és az etika (h a hitről egy szót se említsek) mélyrepülése - nagy tisztelet a kivételeknek!

Nem vagyok szomorú, csak éppen nem örülök neki...
Előzmény: Törölt nick (593)
Boszorka Creative Commons License 2007.01.29 0 0 594

Én egyik oldal huncutságaival sem foglalkozom, mert soha nem érdekeltek a politikusok magánéleti dolgai, gazdagodásuk stb. A világon bárhol megnézed a politikusok nem a legszegényebb réteget képviselik. Honi társaságban én csak ülök és hallgatok, mert tényleg totál tudatlan vagyok. Azt se tudtam sokáig ki volt Gy. anyosa pl. Arrol nem beszélve, hogy kiváncsi lennék hogy az ifju egyetemistát ha megszeret egy lányt a nagypapája kiléte érdekelné.

 

Egyébként néhány adat. Anyámat 45-ben sok mindenki mással együtt leszedték az oroszok egy vonatrol és nemtudom hányan megeröszakolták. Apám az államositások után ugy döntött, hogy ö "ezeknek" nem dolgozik, pedig egy igen nagy poziciot kapott Vass Zoltántol. 1965-ben mentem csak el, amikor már igen jol ment dolgom, mert 56 után családilag maszekoltunk. Fizikai munkát végzett mindenki de akkori viszonyok közt jol éltünk. Volt minden auto lakás stb, csak éppen a személyi szabadságomban voltam korlátozva. Nos ha ezekután valaki rámmondja, hogy a volt kommunistákkal szimpatizálok, akkor legyen boldog a hitével.

 

Barátságokrol meg annyit, hogy én ismerek olyanokat akik 40 éven át minden honapban szertartás szerüen összejöttek hatan baráti társaság. Ma már nem beszélnek egymással, de nekem panaszkodnak, hogy az egyik idehuz a másik meg oda.:-((( Meggyözödésem, hogy nem ök az egyetlenek. Nekem a legközelebbi barátaim lelkes OVI rajongok, de vagyunk annnyira kulturáltak, hogy legyen sok más egyéb témánk és ne a napi politika szemétdombjairol társalogjunk. Mi tényleg tiszteljük egymás idegbaját.:-)

Előzmény: szanzaveronika (590)
tivadar Creative Commons License 2007.01.29 0 0 591
No igen... Ráadásul boszi egy valódi szabad demokráciában élte le élete döntő részét, ahol vörösök csak a mesekönyvben voltak. Ezért neki a vörös uralom sose fájhatott annyira, mint annak aki végig itt élte le az életét. És akkor még az ún. rendszerváltás után is U.azok uralkodnak !!!
Boszi élvezi a nyugdíját, amit vélhetően svájcból utalnak neki és számára közömbös,mit tobzódik ez a poszkommunista bagázs, s nem érti mit is kekeckedik ez sok hülye "jobber" - mint pl. tivadar... ;-((
Előzmény: szanzaveronika (590)
szanzaveronika Creative Commons License 2007.01.29 0 0 590
Hát igen, eléggé szúrja az ember szemét, hogy Boszorka, mindenoldali létére csak a jobboldallal kapcsolatos általános baloldali elégedetlenséget szkriptálta, semmi negatívan megemlíthető huncutsága nincs a baloldalnak, ami írásbeli megörökítésre lenne érdemes egy ilyen helyzetben... : )))
Előzmény: tivadar (589)
tivadar Creative Commons License 2007.01.29 0 0 589
Nézd boszi, mi mindketten tudjuk, amit tudunk...
Ez a mondatod: "...semmilyen oldali nem vagyok..." nem áll meg, legalábbis én nem hiszem el, minden beírásod arról tanuskodik, h erőssen kötődsz az ún. balliberális oldalhoz, és a fidesz köreit utálod. De ez nem baj, ez szíved joga, csak nem kell letagadni.
Nem biztos, h bele kell abba törődni, h a pénznek van joga uarlni a világot, elég szépen látszik milyen szar is ez a pénz uralta világ. (Szóval, ha betör a vörös hadsereg és minden nőt meg...., nem biztos h önként oda kell tartani, azért, mert náluk van a géppuska..., van aki tiltakozna egy kicsit...)

A választásról meg nem akarok ismétlésekbe bocsátkozni. Ha valaki nem látja milyen aljas és eredménytelen dolgok történtek, én hagyom a hályogot a szemén...

Szóval nekem és még pár milliónak nem a tűlélés a legfontosabb.
Előzmény: Boszorka (587)
Kobzar Creative Commons License 2007.01.29 0 0 588
"A politika soha nem érdekelt különösebben és betegesnek tartom azt ami ma otthon folyik. Barátságok mennek szét egy valöjában jelentéktelen ügy miatt."

Na amelyik "barátság" a politika miatt szétmegy, az sohasem volt igazi barátság ... bárhol a világon ez a helyzet, így a szabad, demokratikus világban is.
Előzmény: Boszorka (587)
Boszorka Creative Commons License 2007.01.28 0 0 587

Tivadar én semmilyen oldali nem vagyok. Szabad demokratikus világban éltem és ugy igyekszem szemlélni a dolgokat. A politika soha nem érdekelt különösebben és betegesnek tartom azt ami ma otthon folyik. Barátságok mennek szét egy valöjában jelentéktelen ügy miatt. Mert ugye ha nagyon elgondolkozol akkor te is tudod, hogy az egész világ politikáját a pénz uralja. Az egyénnek ebbe igazán nem sok beleszolása van. Csakhogy bárhol megválazstanak egy bármilyen kormányt akkor azt mindenki tudomásul veszi. Ez nálunk nem müködik hanem rögvest kezdödik a sárdobálás és a gyülölködés. Tudod minek örülnék én személy szerint leginkább? Egy a jelenlegi német mintáju nagykoalicionak. Na persze ehhez szépen le kellene ülni és tárgyalni, nem pedig durcizni, kivonulni, tömeghisztériát kelteni stb.

 

Ps. A materializmus olyan távol áll tölem mint Mako Jeruzsálemtöl.:-)

Előzmény: tivadar (586)
tivadar Creative Commons License 2007.01.28 0 0 586
Nocsak egy másik régi ismerős! Szia Boszi.

Érdekeseket mondasz. Idegbaj, bigott, nem boldog...
Sajnálom, ha ez maradt meg rólam. Tény, h kitartok a véleményem mellett, különösen olyan közegben, ahol nagy többségben baloldaliak, materialisták vitáznak.
Mégsem vállalom a fenti jelzők egyikét sem. Könnyű volna visszahárítani őket, de nem teszem.
Előzmény: Boszorka (584)
Mumu Creative Commons License 2007.01.28 0 0 585

Sem ezt sem azt:egyszeruen ugy mint teszed:vallalod Magad.

Senki nincs megaldva az abszolut ismeretekkel feleismeresekkel es igazsag birtoklasaval . Te azt hirdeted,mi mast hiszunk. Ebben nincs semmi kulonos es nincs semmi baj. Ez egy vitaklub. Ha ebben a temaban fix a velemenyed,am legyen.

Előzmény: tivadar (583)
Boszorka Creative Commons License 2007.01.28 0 0 584
Ez jön le, igen. Én azért is szálltam ki gyorsan a veled valamikor régen megkezdett beszélgetésböl, mert bigott emberekkel enm érdemes vitatkozni. Én tisztelem mindenki idegbaját. A baj nálad csak az, hogy magad se vagy boldog vele.:-(
Előzmény: tivadar (583)
tivadar Creative Commons License 2007.01.28 0 0 583
Télleg ez jön le rólam?
Nem is tudom örüljek-é avagy szomorkodjam.... ;-))((
Előzmény: Mumu (582)
Mumu Creative Commons License 2007.01.28 0 0 582

tivadar barat, veronikanak igazat adok. Egy annyira meggyozodott ember mint Te egy kerek vagy Toled  kikeriketettellentmondast nem turo kinyilatkozasokat tesz.Miutan dogmakent kezeled ( es ez normalis a hit mezejen) nem fogadsz el semmi penetraciot " a korul sancolt varadba.

Es igy..credo,quia absurdum-mint Tertillanus mondta. O kulonben szeretett allamelnokunk kedvenc gondolkodoja. 

Előzmény: tivadar (580)
szanzaveronika Creative Commons License 2007.01.28 0 0 581
Most másról hitvitázok. : )))
Előzmény: tivadar (580)
tivadar Creative Commons License 2007.01.28 0 0 580
Látom, látom az ironikus mosolyt az arcodon... :-))

És hol késel a vali-fili klubban? Vagy kiszálltál?
Előzmény: szanzaveronika (579)
szanzaveronika Creative Commons License 2007.01.28 0 0 579
Hát olyan kerek egészet alkotsz a naplóddal, hogy az ember igazán nem mer beleszólni, mert hát milyen alapon... : )))
Előzmény: tivadar (577)
Mumu Creative Commons License 2007.01.26 0 0 578
Abban sem vagyok biztos.Miutan veronika is visszajellzett.Talan mast kepviselsz mint amelyhez valakinek a klubbol valami hozzaszolasa lenne.
Előzmény: tivadar (577)
tivadar Creative Commons License 2007.01.25 0 0 577
(OFF: -Hát, kedves Naplóm, enyhén szólva mérsékelt érdeklődés kiséri együttműködésünket. Viszont Napóleonban én nem vagyok erős, valahogy sosem bírtam a nagy hódítókat, talán az egy Atillát leszámítva... No mind1.)
Kobzar Creative Commons License 2007.01.21 0 0 576
Hehe, VIII. Napóleon !

Én csak hét Napóleonról tudtam eddig :

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Napol%C3%A9on_Bonaparte

Napoléon VII, Prince Imperial (Charles Marie Jérôme Victor Napoléon) (born 19 October 1950) is a French politician, and claims to be the current head of the Imperial House of France as heir male to the rights and legacy established by his great-great-great uncle, Emperor Napoléon I.
Előzmény: szanzaveronika (575)
szanzaveronika Creative Commons License 2007.01.21 0 0 575

: ))) Úgy olvastam véletlenül, hogy "Kedves Napóleon"... : )))

Előzmény: tivadar (573)
Mumu Creative Commons License 2006.12.31 0 0 574
Jobb vagy naloldal...remelem lasan ebben is lesz egy kibontakozas. Nem lehet tovabb akarmelyik oldal legyen kormanyon csak 5 millio magyar kormanya lenni.
Előzmény: tivadar (573)
tivadar Creative Commons License 2006.12.31 0 0 573
VIII.
Kedves Naplóm!

Ma Szilveszter estéje van, 2006.évünk utolsó napja, sőt órái. Reggel már 2007-re ébredünk, indul egy újabb év, számomra hatvankettedik...
Szomorú valóság, h MO-on 17 év óta, de főleg az utóbbi években majd minden a politikáról szól, és nem lesz ez másként 2007-ben sem. A politika lassacskán mindent felülír, mindenhová befurakodik, a nemzet valóban ketté van szakadva, az ellentét antagonisztikusnak tünik. Ha nem történik valami "csoda", előbb-utóbb egy polgárháború dönteheti el kinek van - no nem igaza, csupán több ereje.
Persze normális ember ezt nem szeretné, hiszen rengeteg a vesztenivalónk. Ugyanakkor semmiféle jele nincs annak, hogy a két nagy, megpróbálkozna valamilyen nagy, őszinte, előrevívő közeledésre, tárgyalásra, békés megoldásra. A csalással nyerő baloldal ragaszkodik a hatalomhoz, sőt azt állítja, hogy annyi sok kudarcos próbálkozása, az adósságállomány megduplázása, és az öszödi beszédben nyíltan bevallott dilettantizmusa ellenére, tudja a jó megoldást és meg is tudja csinálni...
A jobboldal viszont már nem tudja/akarja lenyelni a sokadik átverést, nem tartja legitímnek a csalásal nyerő koalíciót és annak vezérét, nem hisz a sokadik, újabb kudarccal kecsegtető neoszocialista igéreteknek. Patthelyzet, ami az októberi HH választások során ugyan jobbra mozdult, de ez a politikai palettát nem tudja felülírni.

Sz.tem tárgyalni kellene, de a ballibnek már ez is presztizsveszteség volna, tehát max. kulisszák mögötti beszélgetések lehetségesek, ha egyáltalán. S különben is, az EU-t nem zavarja -sőt...- hogy MO-ot ugyanaz a társaság akarja kivezetni a mocsárból, amelyik bevezette, tehát hallgatólagosan támogatja is a koalíciót.
A jobboldal pedig minden őszi tüntetések és demonstrációk ellenére, nem egységes és akkor még enyhén fogalmaztam. Szenved a ballib média túlsúlyos diktatúrájától, s megélhetési rettegők napi felszólításaitól az elhatárolódásra - kitől éppen és mikor...
Szóval megy az összmagyar tökölődés, impotens ököl-, valamint rongyrázás, a gazdasági helyzet közelít a béka kloakájához, s ahogy a polidili topicjait olvasom (kicsit írom is...) kb. egyenlő arányban szídjuk mindkét oldalt és azok vezetőit. De nem láttam egyetlen értelmes ötletet, hogy ülnének le a két (akárhány) oldal bölcsei egy VALÓDI kerekasztal mellé, és demonstrálnák, hogy onnan fel nem állnak, amíg egy új, konszenzuson alapuló, mindkét oldalt legalább valamennyire kielégítő, igazságos megállapodást nem kötöttek - megelőzendő egy véres, utcai, és minden bizonnyal megint csak igazságtalansággal végződő, viszont sok halottat követelő "megoldást"...
Mit hozol nekünk 2007 ????
tivadar Creative Commons License 2006.12.13 0 0 572
Kedves naplóm ! VII.

Hát újra itt vagyok, Kedves Naplóm, ki hitte volna.
Árkokról szóllanak itten, hát itt is rögzítenem kell az árkokkal kapcs. rögeszméimet, hadd olvassák mínél többen. Sok ugyanis a tévtanítás árok-ügyekben, ezek közül is a legostobább, h ama biz. OVI nevű egyén lenne ebben a főkolmpos, aki nem általlá megosztani eme országot.
Kapitális nagy magyar baromság!
Ez az ország mióta megvan, min. ketté van osztva. (Majd egyszer azt is elárulom minek a mentén.) Csakhát volt itten gyönyörű 50 év amikor is a Zuralkodó János Király, no meg aző tenyeréből etetett médiája naponta elpapagálykodta: hogy "pártunk és népünk egységes és összeforrott". Ez jött mindenhonnan, minden órában, és az istenadta nép, ha valamit ilyen sürün döngenek - el is hitte.
Egy része. A másik része meg úgy tett mintha.
Osztán az utolsó 10-15 évben (hogy má nem lehet bebörtönözni senkit ellenvélemény miatt /leszámítva aholokausztot/ ) más hangok is mexólalhattak, hát kiderült, h bizony MO nemhogy nem egységes, de ketté van szakadva. Úgy fele-fele arányban.
Mivel azonban a média zöme még mindig ballib kezekben van, adódott amegoldás: fogjuk rá az egészet OV-ra!
Így is lett. Ráfogták, és hiszik. Ők legalább is.
De mi tudjuk h ez nem igaz.
Az ám Kedves Naplóm, 2006 utolsó hónapjában, Luca napján. (tr)
Mumu Creative Commons License 2006.09.08 0 0 571
De gustibus non est disputandum
Előzmény: Törölt nick (568)
Mumu Creative Commons License 2006.09.08 0 0 570
Orulok hogy nem vagyok egyedul. De engem a melleirasban nem tudsz utolerni...
Előzmény: Törölt nick (569)
Mumu Creative Commons License 2006.05.28 0 0 566

 Ieper-ben -ben a masodik vilaghaboruban a 6o sz.domb elfoglalaseert tobb ezer brit halt meg minden ok nelkul.

Miutan Brugge-t  csak viszontlatasra szantam-borzalmas mennzire megvaltoztatja a turizmus a varost..nemtulzok de miutan szmobat volt egeszregiment turistak esernyojuket fent tarto vezetok jllzeset kovetve jartak be a  varost,a Memling Muzeumot kifelejtve...A muzeum egy 1215 ben alapitott korhazba van elhelyezve es a kepek mellett lathato a festmenyekbol vonatkoztathato korhazi elet es az orvosok akkori instumentariuma..Nnaa,nem valami epito elmeny-felmentunk Oostende-be(a ket o nem eliras) s kozvetlenuyl tahatuk az eszaki tengert.Egy hosszu setautat epitett ki  valasztasokat ura megnzerni akaro polgarmester,igy a kapcsolat tenyleg sors volt..nagy szel es hideg dacara a benszulottek ugy staltak ,a gyerekek hancuroztak mint nalunk a legmelegebb nyari idoben..minden megszokas dolga. Elmentunk Dunkerque-be is ,ha mar haborus emlekekrol van szo,bar nem latunk semmi kulonoset egy par emlekmu mellett egy tokeletesen szocreal varost ahogy illik az 50-ess eveke ujra felepitett varosnak...

Veuvre meg emlitesre melto,Ieper sorsan osztozott ha ott nem is vetettek e a gaz bombat es nem halt meg 500 ezer ember a foldj korul,de szinten 13 es 14 szazadi iragkora utan ,megint az a kendogyartas,lenbombaztak es ujra felepirtettek gyonyru foteret...

Ma bucsuzunk Leuventol,egy kis napsugar adadtaik majd holnap az esoben egesz naposutazas lesz Schipolig a holland fovaros repulotereig,este szall fel a a gep addig vegi uatzok Belgiumot es csak sajt kedveert megnezuk a kuonben nem nagyon hires Goudat az uton.. Holnaputan aztan otthon leszek kitudom nyitni a postamat (mert itt nemtudtam ) es meglolom a sokj Viagra es egydeuel allo amerikai ajanlatokat amelyeket ismeretlen Melqanmie-k ,bettyyk kuldenek  valmint kitorulom a nigeria torzsfoniok fanak egyeduylallaao ajnlatat hogy reszwesujek az oroksegeben amit csak akkor vehet fel ha eloszor termeszetesen en elolegeznem az ugyvedi koltsegeket..

 

...

Előzmény: Kobzar (565)
Kobzar Creative Commons License 2006.05.25 0 0 565
"A vaos azzonbannem erol hires hanem a 14 es 15 szazadi nagysagarol.."

Én az "első gáztámadás helyszíneként" ismerem, mást nem nagyon tudtam róla ... :)

"Tegnap Aachenbavoltam ott van ey nagyoin nagy konyvuzlet a Mayersche es beszereztem egy par konyvet koztuk Huntungton geyes intervenciit egy kulturtorteneti korkonferenciaba...megadom majd az angol cimmet hatha megtalod a neten."

Igen, az jó lesz.
Előzmény: Mumu (564)
Mumu Creative Commons License 2006.05.25 0 0 564

A masodik vilaghaboruban is igen komoly szerep jutott a varosnak.Lattam a nagy britt katonao temnetot es ha jol em,lekszem  az arheimi csataval egyidejuleg itt is nemet ellemnallasra talatak a nemetektol.A vetran talkozo is valami ilyesmihez kotodott.

A vaos azzonbannem erol hires hanem a 14 es 15 szazadi nagysagarol..

Tegnap Aachenbavoltam ott van ey nagyoin nagy konyvuzlet a Mayersche es beszereztem egy par konyvet koztuk Huntungton geyes intervenciit egy kulturtorteneti korkonferenciaba...megadom majd az angol cimmet hatha megtalod a neten.

Előzmény: Kobzar (562)
Mumu Creative Commons License 2006.05.25 0 0 563

Amirol irsz az az Eu tevekenysegerol szol..szivesen lehet rola vitatkozni..meg is teszuk majd otthon..ahhoz azzonban egy dolgot fundamentalisan meg kell erteni.EU nem egy kiformalt es konkret kontoru unio..o maga is allandoan valtozik,helyes is hiszen kepzeld el hogy egy ilyen sulyos feladattal megbizzott jovendoben esetleg szovetsegs allam (mar a perpektivaban) allandoan ujabb megprobaltatasok elott all,ennyi tagot vesz fel es  a nagy tobbsegben szereny korulmenyueket amelyek valami gazdag koltekezo nagybacsit lat a nehai valobban tehetos unioba...holott maga a nehezkes strukturaju unio is sajat megjellenese mikentjevel  kuzd,valtozik a nagy kihivasok miatt. Az en emitett  problemam az hogyaz EU kepvislok igy-hatarozo szerveik is -nem a legtehetsegesebbek kozzul valasztodottak ki hanem az ugynevezett mellozhetokbol,hogy emberileg sok kritikara alkalmasak.

Előzmény: Kobzar (561)
Kobzar Creative Commons License 2006.05.24 0 0 562

"Tegnap elmenetem ismeretlenebb  varoskba,tobbek kozott Ieper-be francial Ysepr-e."

 

Az első vh-s gáztámadásokról ismert Ypres lesz az (mondjuk minden betű megvolt ...).

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Ypres

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Poison_gas_in_World_War_I

 

"By 22 April 1915, the German Army had 160 tons of chlorine deployed in 5,730 cylinders opposite Langemarck, north of Ypres. "

Előzmény: Mumu (560)
Kobzar Creative Commons License 2006.05.24 0 0 561

"Kulonbe jol vagyok,talakoztam EU baratokkal is es az egy kicsit elszomoritott.Az EU parlamentariaiak olyan korruptak mint az orszagokke,kicsi lealacsonzito trukkokkel vesznek fel kulonbozo osszegeket jyutatqsokkat,legjobban a keleteuropaiak jelleskednek de sajnos van osztrak is koztuk..."

 

EU ügyekben a leglealacsonyítóbb trükköt én pl. a mezőgazdasági támogatásban látom, amit a francia parasztok kapnak, és az angol appanázsban

(mielőtt észrevételeznéd, ezek a trükkök nyilván nem trükkök, hanem a rendszer részei).

 

Egy olyan rendszerben, ahol Magyarország (igaz feltűrt ingujjú, kemény és szívós Gyurcsányi munkával) nettó befizető volt, és a megnyitott keleti piacok előnyeit maradéktalanul élvezve a káeurópaiak kárára akarnak "reformálni" és takarékoskodni, ne csodálkozz semmin se ...

Előzmény: Mumu (560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!