A legviccesebb az egészben az, hogy amikor újévkor elolvastam a feladványt, a sok r betűről rögtön ez a mondóka jutott eszembe, el is kezdtem kántálgatni, de az meg sem fordult a fejemben, hogy ez a megoldás.
Marmint hogy ez egy uj feladvany akar lenni, nem Snake sorozatanak a folytatasa! :-) (nem sportszeru, annyit elore megmondok, de hat ujev van, masnapossag satobbi)
Na és aludni hogy lehetne ránézésre? A macskák ugyanúgy keltettek mint máskor, a tévét is ugyanúgy nézem, de aludni miért nem lehet január elsején??? (feladvány...)
No, mielőtt elpunnyad a T. Tagság a sok bájglitől, tessék gyorsan kitalálni!
Könnyű!
"Egy tóból pontosan 8 liter vizet szeretnénk kimérni, de csak egy 10 és egy 7 literes kanna áll a rendelkezésünkre. A vizet tetszőleges számmal öntögethetjük egyik edényből a másikba vagy a tóba, illetve a kannákat bármikor a tóba meríthetjük. A feladat elvégzéséhez a 10 literes kannát legkevesebb hány alkalommal szükséges a tó vizébe merítenünk? --------------------------------------------------------------------------------
Értelmezzétek a következő angol nyelvű szóösszetételeket:
One kate much come. He dag one keen. One hut bitch come. Luke ash tree cow. One hut one Kate catch came. Sheer I toy ash. Kate fare fee one a bock Ron tool. Beer lack! A new soul! Tape at war you one a wash on.
Nekem csak a csillagok alapján való tájélozódás, és a hagyományos nap/idő alapú navigáció jut az eszembe. Mondjuk, én ott is maradnék, mert sajnos nem vagyok az ilyesmiben járatos.