Lehet hogy hitelesiteni kell magadat. Sokan csalnak (chargeback) és az átutalás esetén ez a csalási mód kizárva. Majd ha párszor utaltál kártyával is fog menni.
A napokban próbáltam utalni pénzt Új-Zélandra , de nem ajánlotta fel a bankkártyás fizetési lehetőséget a transferwise. Mi lehetett a gond, tudna valaki segíteni? Csak banki átutalással tudtam fizetni pedig kártyával szerettem volna.
Lengyel allegro (hasonló,mint a vatera) oldalon vásároltam,az eladóval fel is vettem a kapcsolatot mailben. Netbankon át lett utalva az általa külföldi szállítással megadott összeg devizában (Huf-PLN),lassan egy hét eltelt,a számláról levették a pénzt,de állítólag még Ő nem kapta meg.
Mennyi időbe telik egy ilyen tranzakció?
Remélem nem kamuzik,mert elég régi motoros azon az oldalon és csak jó vélemények vannak róla sokszáz vevőtől.
1) transwervise vagy currencyfair? (mennyi a totál levonás?) 2) jelenleg az első utalás mekkora összegig ingyenes? 3) a fenti levonásokba beleszámolódik a magyar tranzakciós adó is?
Jó dolog a transferwise, ha egy magánszemély kis összegeket akar váltani, és amúgy csak listaáron (napi árfolyamon) tudná megvásárolni a banktól, DE!
Ha valaki többet akar spórolni és profit, 19 éve a piacon lévő céget akar választani, akkor egyértelműen a AKCENTA cz a megoldás:
Az AKCENTA CZ Közép-Európa legnagyobb átutalási intézménye, amely 19 éves tapasztalatának köszönhetően 27 000 elégedett vállalatnak nyújtja nemzetközi piacokon átívelő pénzügyi szolgáltatásait. A cseh és a magyar piacokon kívül jelen van Franciaországban, Németországban, Szlovákiában, Lengyelországban és Romániában is. A vállalat elsősorban a devizaváltásra, a külföldi átutalásokra és az árfolyamkockázatok biztosítására specializálódott. Ajánlataikban minden sztenderd pénznem és több mint 120 egzotikus deviza is megtalálható, éves szinten több mint 150 ezer pénzügyi tranzakciót bonyolítunk. Az AKCENTA CZ a Cseh Nemzeti Bank által bejegyzett és felügyelt pénzügyi intézet, amelynek ellenőrzését a helyi Nemzeti Bankok végzik. Az AKCENTA CZ hazai tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank felügyeli.
Cégünk a kereskedelmi bankoknál jelentősen kedvezőbb árfolyamokat kínál, ráadásul az átutalásokat minimális díj terheli. Szolgáltatásunk igénybevételéhez nem kell bankot váltaniuk, nincs szerződéskötési vagy számlavezetési díj. Ha Ön is sokallja a cégét terhelő banki költségeket, akkor kérem, hogy tekintse meg a honlapunkat. Nem spekulálunk, cégünk elsődleges célja, hogy biztonságosan juttassa el a pénzt a partnereinek. Honlapunkon minden felmerülő kérdésről tájékozódhat
nem tudom mennyire nezi itt meg valaki ezt a topicot...
de kerdesem lenne...
most olvasom hogy van aki transferwise-on keresztul csinalta azt amit en szerettem volna...de nekem az ugyfelszolgalatos azt mondta, hogy nem lehetseges...azaz magyar EUR devizaszamlarol atkuldeni sajat magamnak magyar huf lakossagira...
Sziasztok! Hamarosan megyünk Szlovákiába. Lefoglaltuk a szállást, e-mail-ben visszaigazolták. 50%-ot (140 Eurot) kell átutalni egy szlovák bankszámlaszámra. Ha netbankon keresztül (OTP) utalok, nagyon sokba fog kerülni. Hogyan tudnánk ezt kedvezőbben megoldani. (pl: Transferwise, még sose használtam)
Magyar EUR számláról magyar EUR számlára szeretnék átutalni. A bank szerint külföldi utalásnak minősül. Ahhoz a számlához, amin most a pénz van, van Mastercard. Hogyan lehetne megúszni a díjat vagy annak egy részét? Paypal esetleg?
Én is ezt csináltam, a mi napon is, saját EUR-s számláról a saját HUF-s számlára utaltam pénzt. Már meg is érkezett a számlámra a HUF.
Jó tanács, ha van EUR-s folyószámlád, csináltass hozzá bankkártyát. Ekkor a Transferwise-nál a bankkártya adataidat kell megadni. Mivel vásárlásnak minősül, nincs extra díj, mint atutalás esetében. És még extra gyors is. napon belül meglesz a konvertálásod.
sziasztok! Olyan problémám van, hogy a transferwise-al utaltam magyar devizás számláról magyar forintos számlára, de! én a transferwise-nak elutaltam az eurót, és én azt a bankszámlaszámomat adtam meg amelyikről átkellett volna utalni a másikra! Ilyenkor mi lesz? valakinek van tapasztalata?
Magyarországról csak HUF-ot tudsz utalni és a partner PLN-t fog kapni. Mivel Magyarországon forint a hivatalos deviza és a lengyeleknél a zloty.
EUR-ot csak Euro övezetből tudsz küldeni Transferwisevel, de a partnered akkor is zlotyt fog kapni. Ha a magyar deviza számládról akarsz egy ottani deviza számlára Eurot utalni akkor Transferwisevel nem tudod megtenni.
B2B tranzakciókra is használható a TW, vagy csak lakossági?
A problémám az, hogy a külföldi nagyker ahonnan árut szerzek be, csak utalást fogad el, aminek szép költsége van és kis értékű vásárlásnál nem annyira jó.
Köszi előre is.
Illetve ha valaki képben van most melyik banknál legolcsóbb a deviza utalás, megoszthatná velem :)
Magyarországról Angliába szeretném ha eljutna a pénzem, de nem utalással! Nincs bankszámlám Mo-oon, nem is akarom, h legyen, Angliában a Monese-t használnám.
Angliában létezik a PayPoint, bemegyek, átadom a cash-t meg a Monese kártyámat és kész. Milyen megoldást tudtok javasolni? Kösz