Ez érdekes, mert elvileg a riasztó attól kapcsol be, mert úgy érzi, hogy nem csuktad be rendesen mindegyik ajtót. Ha nem tényleg nem csukom be rendesen, és úgy zárom távirányítóval, akkor nekem nem is húzza le a gombot, és a figyelmeztető pittyegések után bekapcsol a riasztó. Nálad viszont nem kapcsolódik fel a belső világítás, ha kinyitod az ajtót, tehát úgy látja, mintha be lenne csukva az ajtó (feltételezem, hogy a belső lámpát a megfelelő állapotba kapcsoltad, mert van olyan állása, hogy nem kapcsol be, ha kinyitod az ajtót). Tehát a mikrokapcsoló úgy romlott el, hogy állandóan becsukott ajtót lát. De akkor a riasztónak nem szabadna észrevennie. Nekem pont a fordított eset volt, hogy állandóan égett a belső lámpa, mert a mikrokapcsoló mindig nyitott ajtót érzékelt. Riasztó is elindult. Amíg megcsinálták, kikapcsoltam a riasztót a motortérben.
Ablaktörlővel nekem is gondom van, ahogyan olvashatod pár bejegyzéssel korábban, motort veszek. Tipikus probléma, hogy az ablaktörlő tengelyén átvezető ablakmosó cső eltörik. Ennek jele, hogy mikor spricceled az ablakmosót a hátsó üvegre, a sugár fordul az ablaktörlő lapáttal együtt. Jó állapotában a sugár mindig függőlegesen spriccel az ablaktörlő lapát állásától függetlenül. No de a lényeg, hogy talán ettől berohad az ablaktörlő tengelye. Elkezd egyre lassabban menni, meg középen megállogatni, míg végül feladja. Youtube-n vannak videók a szétszerelésről/javításról, és lehet kapni javító készletet is. Nekem sajnos az már nem játszik, mert a műanyag ház is elrepedt. Persze, ha egyik pillanatról a másikra állt le, akkor nem valószínű, hogy ez a baja. Ahogyan a képeken látszik, elég szarul néz ki belül. az első képen látszik a törött cső a pipával. annak a törött csőnek a folytatása kilóg a tengely végén, és a kis fúvókában végződik.Itt látszik a rpedés meg a tengelyen az a sárga persely, ami rá van rohadva, és eredetileg a műanyag házban van rögzítve.
Lenne olyan problémám hogy a hátsó ablak törlő egyáltalán nem megy és nem tudom az okát
Ehez kérnék tanácsokat mi hogy nézek meg
Másik probléma hogy ha Bal oldali ajtót nyitom világitás az utas térben nem megy csak ha a jobb oldalit nyitom ki a másik központis lezárom gombal 3 pityen lezárás után és egy kis idő elteltével be kapcsol a riasztó csomag térben se megy a világítás az igő jó benne
Első kocsim ez
Golf 4 1.4 16 szelepes 2000 évjárat
A csomagtér átvezetőben nézd meg a kábeleket.nincs e elszakadva??de lehet hogy maga az ablaktörlő motor kuka??
Bal oldali ajtóban rossz a mikrokapcsoló.
A csomagtérzárban el van oxidálódva(rohadva )a csatlakozó..gyakran előforduló hiba
Lenne olyan problémám hogy a hátsó ablak törlő egyáltalán nem megy és nem tudom az okát
Ehez kérnék tanácsokat mi hogy nézek meg
Másik probléma hogy ha Bal oldali ajtót nyitom világitás az utas térben nem megy csak ha a jobb oldalit nyitom ki a másik központis lezárom gombal 3 pityen lezárás után és egy kis idő elteltével be kapcsol a riasztó csomag térben se megy a világítás az igő jó benne
Tudna valaki abban segíteni hogy egy 1.9pdtdi 4-es golf milyen környezetvédelmi osztályba sorolható céges autóként venném magamnak, csak nem tudom melyik kategóriába esik.-
Szerintetek Golf4 hátsó ablaktörlő motorból érdemes megvenni a 30eFt-ost vagy jó a 13eFt-os utángyártott is? Sajnos már nem tudom megcsinálni, mert a műanyag ház is el van repedve.
köszönöm válaszodat a problémámra de sajnos már mindent szétszedtem, megtisztítottam és zsíroztam ami az ablaktörlő szerkezethez tartozik cseréltem kapcsolót is motort is relét is meg néztem a reléből kijövő szálakat melyiken jön ki az áram a motor felé, minden rendben de az időzítő csak nem működik, nem igaz hogy még senki sem járt így!!!!!
Szia! Nekem akkor volt ilyen mielőtt megadta magát az ablaktörlő-mechanika. Előbb csak azzal szembesültem, hogy minden egyes fokozatban töröl valamennyit majd megáll, egyre kevesebb lett az ütemből, végül a rozsda megfogta a karokat. Persze ez csak tipp, de ha a motort leszeded újra nézd meg, hogy a mechanika könnyedén mozgatja-e az ablaktörlőkarok tengelyeit!
Sziasztok,szükségem lenne a segittségetekre, előre is köszönöm, vettem egy 2000 évjáratú VW golf 1,9 TDI 90 lovas az autót ALH motorkód, az ablaktörlő időzittővel vannak gondok, és pedig az a nagy gond hogy időzittőre teszem egyet töröl aztán nem töröl töbett, ha még egy fokozatot előréb kapcsolom megint töröl egyet aztán megint szünet, a relét lecseréltem a kapcsolót is lecseréltem és a motorját is szétszetem, megtisztitotam és ugyan ugy működik, ha valaki tud segitteni kérem segittsen, köszönöm
Golf 4 1.4 16V AXP motorkódú autóm van, hűlt motornál 4-5 óra állás után ,csak teker és nem indul csak második índitásra indul be ,melegen egyből indul ,sok minden lett már cserélve de a hiba még fent áll ,valakinek valami ötlete köszönöm.
Sziasztok segítség kellene,Golf 4 tdi 90le kormánymű csere előtt állok és jól jönne pár jó tanács mit hogyan mire kell figyelni, Astran már szereltem be komplett szervot és pár váltó és motor cserén is túl vagyok, de mégse akarok neki állni csak így semmi jó tanács nélkül. Szerelő akna kell hozzá vagy elég ha jól felbakolom a kocsit? Aki csinált ilyet már az igazán irhatna :) minden infót szívesen fogadok. Köszi
Helo segítségre lenne szükségem. A gond a következő vízhőfok jeladó csere volt mert forralta a vizet de a lényeg az, hogy elfordítom a kulcsot hajt-hajt-hajt benzin is van a hengerben működik a befecskendezés de egyszerűen nem ad szikrát a gyújtótrafó a gyertyának, kicseréltem egy új trafóra avval se csinál semmit és majdnem félig van az autó üzemanyaggal és a szintjelző épp h megmozdul 2-3 mm-t. Valaki esetleg járt már így? van-e ötlete
Szeretném a tanácsotokat kérni, üzemképtelenné vált 1,4-es, AHW motorkódú 2001-es Golf4-esemmel kapcsolatban. Mindössze 24000 km van benne, nem hittem volna hogy gond lesz vele.
Pár napja autóztam kb. 10km-t, akkor még tökéletes volt. Fél óra állás után, a meleg motor szokás szerint könnyen beindult, de már furcsán reagált a gázadásra. Lustán pörgött fel, de ha 2000 fölé ment a mutató, már ment. Pár km után már a lámpánál alig tudtam elindulni. A gázpedál szokásos módon történő benyomására nem pörgött fel, alapjáraton maradt. Hirtelen gázadásra le is állt. Rájöttem, ha nagyon lassan nyomom be a pedált, akkor komótosan felpörög. 2000 felett továbbra is volt erő benne, így sikerült hazajönni vele.
Itthon a kihűlt motor már nem indul el. 5-6 próba után beindul ugyan, de 5 másodperc után egyre csökkenő alapjárat tapasztalható, majd megáll. A gázpedálra nem reagál.
Amit próbáltam eddig:
Fojtószelep és gázpedál kapcsolat rendben van.
Fojtószelep pozíciószenzor ohm mérővel mérve jónak tűnik. (AutoFit adatbázisából vett szélsőértékek között van)
Benzin nyomócsövet levéve a szivattyú pár mp alatt kb. 1,5 dl benzint szállított, ami talán elegendő, de a benzinnyomást nem tudom megmérni.
Másik MAP szenzorral próbálva, ugyanúgy viselkedik.
Amíg ment, a motortérben hallgatózva a motor szinte rázkódás mentesen, egyenletesen járt alapjáraton. Ezért egyelőre nem gyanakodtam gyújtáshibára.
Mielőtt autómentővel a szervizbe szállíttatom, van valakinek ötlete, mi lehet a hiba oka?
Az MSX fejvadásza vagyok és gépészmérnököket, villamosmérnököket, közlekedésmérnököket vagy szerviz vezetőket keresek folyékony angol nyelvtudással Budapestre az Infoparkba.
Autóipari múlttal rendelkezőket, autók szerelmeseinek jelentkezését várjuk vagy aki ebben az iparágban szeretné elkezdeni a karrierjét..
Olyan kérdésem lenne, hogy AXP motorkódú, 1.4 benzines 99-es Golf IV. motorcseréjénél van még olyan motor amivel helyettesíthető az AXP? Konkrét kérdés: Az AHW jó bele?
Valamint nincs valakinek ilyen eladó motorja???? Köszönöm szépen előre is a segítséget:) Üdv: Kicsi lány:)
olyan gondom van ,eltünt az erö az autobol,jelenség:
minden inditáskor,de csak 60 fokos vízhőmérséklet felett felpörög 2000-ig, és alapjáratra vissza,vészüzem fennáll minden hőmérséklet tartományban kiolvastuk a kocsit élö adatok rendben ,de elvette az anyagot,turbonyomást. hibaüzenet:üzemanyag elzáro szelep hiba.n109 ,fault code:17945 amit tettem eddig:kicseréltem a szelepet,ua kivettem a belsejét,ua kiszereltem a koplett kábelköteget a vezérlésig, szétbontottam kicsörgettem müszerrel,minden rendben (orákig szorakoztam vele)cseréltem höjeladot(gyári)kértem kölcsön légtömegméröt 1 üzemelö autobol,hiba továbra is megmaradt szétszedtem a vezérlöt amit olyannak láttam átforasztottam(müszerész vagyok)de a hiba megmaradt. modositások az auton.chip5r26csucsok,11-es elemes adagoló villany,bv43(1.6bar) régota vannak. már 3hónapja ilyen, napközben jelentkezett a hiba miután megáltam és ujrainditottam. G4 2001" ALH
Kellene 1 kis segítség?. Tudja valaki esetleg a Golf 4 USA első szélességjelzős lökhárító díszléc gyári cikkszámát?Vagy az is érdekelne,hogy hol lehet beszerezni emberi áron?köszi a segítséget..