Keresés

Részletes keresés

John Zero Creative Commons License 2015.01.05 0 0 317

Nem vagyok hozzáértő, de ez talán csapágy? Vagy valami a forgó részek körül.

Előzmény: gedikart (315)
3x megszólaló kakas Creative Commons License 2015.01.05 0 0 316

Szerintem Beethoven egmont nyitánya.

(bocsi)

Előzmény: gedikart (315)
gedikart Creative Commons License 2015.01.05 0 0 315

Üdv mosógépem a következő hangot produkálja. Van tippetek hogy mi lehet ez a nyekergés?

https://www.youtube.com/watch?v=5Sj2uFhjqc0

Lona.W Creative Commons License 2015.01.02 0 0 314

Sziasztok!

Arthur2d2-t kérdezem: Milyen megoldásra jutottál az "EFO" után. Az enyém is ezt írja ki. AEG L61060TLE típus, és még csak fél éves. 30 perc volt még vissza a progiból amikor véletlenszerű látogatáson voltam nála, akkor még okés volt. Valamikor ezután írhatta ki, nem vettem észre. A program rendesen végig ment, se víz, se mosópor-öblítő nem maradt a gépben, de a belső ajtó nem állt be teljesen a helyére és nem kapcsolt ki ( ha "műszak" vége után nincs kikapcsolva akkor 5 perc után automatikusan kikapcsol).

Előzmény: Arthur2d2 (306)
John Zero Creative Commons License 2015.01.01 0 0 313

Mindegy, tárgytalan, gtk-ztuk. Azért nem volt rossz a 7 évvel, csapágycserével még biztos bírta volna valameddig, de inkább lecseréltük.

Előzmény: John Zero (312)
John Zero Creative Commons License 2014.12.29 0 0 312

Na, nekünk most lett valószínűleg csapágyas az AEG Lavamat 47080.

A centrifuga egyre hangosabb lett pár hete, most már egyenesen nyekereg és zörög a kis forgásokra is.

Ami viszont a márkát dícséri: a mosógép 7 éves, és az utolsó 4 évben szerintem átlag napi 1 mosást ledolgozott, azaz évente kb. 300-350 mosás. (Nem mosoda vagyunk, bár néha ez az érzésem, csak gyerekek vannak.)

Összesen kétszer kellett szervízelni: a kifolyóját nem takarítottuk rendesen, és a pumpa motort kellett cserélni (kétszer is volt ilyen).

Ha 40-50 ezer lenne a javítás, akkor az már valószínűleg nem is nagyon éri meg, meglátjuk...

Tud valaki ajánlani szerelőt Budán (akár privátban)?

lóbagolyné Creative Commons License 2014.11.20 0 0 311

Kedves Netko! 

Enyém is csapágyas lett most 4 év után. Érdeklődni szeretnék, hogy miben áll ez a kiterjesztett garancia? Vásároltatok még hozzá?

Előzmény: netkoo (307)
lóbagolyné Creative Commons License 2014.11.20 0 0 310

antonia 39 vagyok. A mosógép (AEG 46010l) hibás volt újonnan, teljes vezérlőpanel csere lett, Németországból hozatták. ! hétig mostam kézzel,hála az új 100 ezren felüli szupercsodának. 3 év elteltével leégett a motorja, hiába,hogy van benne hőkioldó. Tekercseltetés, stb 30 ezer magyar forint. Azóta 3-4-...óráig is tart egy-egy mosás, néha 6 óra után már inkább leállítom és kiteregetek. Nem hagyja abba az öblítést. 4. év: csapágyas lett. 

Ez a tapasztalatom 4 év alatt. Köszönöm AEG! 

A mikrónk is AEG, 36 ezer volt, a grllje olyan gyenge, hogy járathatod, de azon semmi nem pirul meg.

Előzmény: antonia39 (166)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.13 0 0 309

Sziasztok

Hát így elsőre nem gondoltam volna hogy ennyi bajuk van az AEG mosógépeknek.

Mit gondoltok?:

Automata mosógépet szeretnénk vásárolni, 2-en vagyunk a családban. Szerintetek hány kg dobbal érdemes venni, azt sem szeretnénk hogy gyűrje a rohát, illetve azért valamellyes energiatakarékos is legyen. És szépen mosson, a határ 200e.

Sajnos a 60cm széles vagy mélység kilőve mert nem fér be a fürdőszoba ajtón. Csak keskenyebb.

Konkrét típus is jöhet.

Előre is köszönöm

Én ezeket néztem:

AEG Lavamat 85275 XFL

vagy

AEG Lavamat 76475 FLE 

Gondolkozom azon hogy a 85275 ös lehet jobb lenne a gőz funkciója miatt.

Most arra gondolok, pl munkába fehér ingbe kell járnunk. Azonban ezt csak egy nap vesszük fel utána már mossuk. Igen ám de így meg sok gyüllik össze, így viszont lehet hogy elég lenne csak gőzfunkcióval átfrissíteni?

Mit gondoltok?

Jó mondjuk a nyakánál besárgul kicsit ugye. Hasznos lenne szerintetek?

mi a tapasztalat e két termékkel kapcsolatban, és egyáltalán mi a lényegi különbség köztük az áron és külsőn kívül?

Herman Csaba Creative Commons License 2014.11.08 0 0 308

Kedves Forumtársak

Kezdek kissé elbizonytalanodni .

Van egy AEG L1403 electronic típusú  mosógépünk ( típusszáma: 47B HN BA 01 A) (PNC 91400248401)

A múltban kicserélten a gép belsejét, dobot, csapágyat, fel van újítva, most pedig elkezdi a "műsort". Nincs ötletem  mi lehet a hibája.

Leírom a hiba jelenséget:

1.Elindul a mosás , felölt vízzel és elkezd mosni, most mondjuk egy rövid mosás 66 perc 

elmegy olyan 55 percig, leáll , és vár , van amikor végig megy, most például már 5.szőr indítom újra, volt amikor 49 percig,volt amikor 55 percig megy.

Megnéztem , hogy fűti e vizet fűt, a víznyomás által vezérelt csöveket is megnéztem nem szelelnek-e (azok amik a dobból jönnek ki a nyomáskacsolóhoz.)

Nincs ötletem a mi a fene lehet vele.

Annyira nincs pénzem egy ujjat venni, hogy azt nem is akarom elmesélni

Segítsen valaki ötlettel

Előre is köszönöm

netkoo Creative Commons License 2014.11.03 0 0 307

Sziasztok.

4 ève vettem egy AEG Lavamat mosogèpet ès most nagyon hangos lett!

Szervíz szerint  csapágyas lett!Mèg szerencse ,hogykiterjesztett garancia van rá!

Mièrt csapágyas egy 4 èves gèp ami az egyik legjobb gèp!Az elöző mosogèpünk wirpool volt aminek 10 èvig nem volt baja azèrt cserèltük  mert átrozsdásodott a teteje!.

Arthur2d2 Creative Commons License 2014.09.21 0 0 306

Sziasztok!
Segítséget kérek!

AEG LAVAMAT 76850 gép az EFO hibaüzenetet írja ki.
A gépkönyv szerint a túlcsordulásgátló rendszer bekapcsolt, a probléma megszüntetése után nyomja meg a START SZÜNET gombot. CSAK épp azt nem írja hogyan szüntessem meg a problémát.
Hiába kapcsolom ki majd vissza a gépet csak az ürítő szivattyú működik folyamatosan, más programot nem akar végrehajtani  /ha vödörrel öntök vizet a dobba szépen kiszivattyúzza/ de nem áll le, állandóan szivattyúzik.

A gép teljes alját borító, műanyag tálcában egy csepp víz sincs,tehát a hungarocell táblácska sem emelkedett meg ami egy mikrokapcsolót üzemeltetne ha víz állna a gép házában /nem a dobban ! /

A túlcsordulás érzékelőt megnéztem, a gumicsövet átfújtam nincs elvízkövesedve. Szenzort szétszedtem, egy gumimembránt, illetve a tekercsben egy vasmagot mozgat a levegő. /A gumicsőben felfelé áramló levegőt a dobban emelkedő vízszint tól maga előtt , ha túl sok vizet engedne magába a gép ez a túlcsordulás érzékelő jelezne az elektronikának, hogy baj van/

Mit csináljak?.....Van valakinek ötlete? Panel Reset, Firmware frissités, túlcsordulásgátló egység csere ?

A gép 7éves eddig tökéletesen és csendben működött,nagyon meg vagyok vele elégedve.

Előre is köszi

kilopo Creative Commons License 2014.07.09 0 1 305

Szia,

A markabolt.hu-n láttam egy videót, ahol mondta a szakértő, hogy az a normális és elvárt, hogy belül vizes legyen, mert minden darabot kipróbálnak a gyárban.

Előzmény: medardfelix (303)
medardfelix Creative Commons License 2014.06.03 0 0 304

az AEG mosogepre miert nincs rairva, hogy made in jaszbereny? szegyenlik?most hoztak meg az uj gepem es sehol nem talalunk rajta eredet feliratot, de meg a mellekelt kis konyvben sem!

medardfelix Creative Commons License 2014.06.02 0 0 303

Sziasztok!

AEG eloltoltos mosogepet vettem a hetvegen a markabolt.hu-rol.Zsugorfoliabol a szallitok kibontottak,jonak tunt minden, de amikor elmentek,vettem eszre,hogy az ajtot kinyitva,az belul tiszta viz,meg a dob is.A szuronel is folyt a viz kifele,a veszleeresztot megnyitva.

Hasznalt gep lenne?

Vagy mifene?

A gepet bedugtam a konnektorba es a kijelzon a nyelvvalsztas megjelent rogton.Allitolag ez elso bekapcsolaskor tortenik igy a kis konyv szerint.Vagy a szoftvert is konnyen atirjak a boltban?

Es zsugorfoliat is tudnak ra hegeszteni?

a.

farmer84 Creative Commons License 2014.04.23 0 1 302

Érdeklődnék, hogy AEG Ökölavamat 41250-s mosógépen, hogy lehet lefuttatni a tesztprogramot? Az a probléma a mosógéppel, hogy bekapcsolás után pár másodperccel leáll a program és egy csomó led kezd el villogni.

bosibo Creative Commons License 2014.03.06 0 0 300
Előzmény: szepekati (299)
szepekati Creative Commons License 2014.03.03 0 0 299

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem egy felültöltős AEG ÖKO_Lavamat (Diamantt) mosógéppel kapcsolatban

(Typ.93P22599) Bekapcsolás után az E02-es hibakódot írja ki,egyértelműen a vizet nem veszi fel valamiért.

Sajnos nincs meg a német nyelvű leírásom sem hozzá és a neten sem találtam hasonló hibakódot ill. leírást.Tehát arra keresem a választ mi lehet a hibakód és ,hogy vajon elhárítható e a hiba szakember illetve szervizelés nélkül!

Előre is köszönöm!

smithie85 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 298

Köszönöm a válaszokat srácok, úgy néz ki nincs nagy baja, csak én paráztam túlságosan. B.U.É.K! :)

nézek Creative Commons License 2013.12.31 0 0 297

ezek már komoly védelemmel vannak ellátva... akár a korszerű autók.

nagyon vigyáznak, nehogy baleset érjen bárkit is, akár az ajtó idő előtti kinyitásánál, vagy a fűtőszál áramütéssel járó meghibásodásánál.

a szerelő már rutunból vágja. a fűtőbetét miért égett ki, az érdekes, mert ezek sokáig bírják(tíz év biztos)

Előzmény: smithie85 (296)
smithie85 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 296

Tudom, leghamarabb csütörtökön tud jönni. Emailbe annyit írt, hogy valszeg a fűtőszál durrant el, de akkor miért nem lehet bekapcsolni?

nézek Creative Commons License 2013.12.31 0 0 295

hali!

a kézikönyv jelzi, hogy várni kell, ha van villany, ha nincs. 

ha nincs kézikönyved, töltsd le magyarul...

ilyenkor nehéz lesz szerelőt találni..pár napig biztosan...

Előzmény: smithie85 (294)
smithie85 Creative Commons License 2013.12.31 0 0 294

Sikerült kinyitnom, mivel az ajtóretesz bimetall így ha kihűl, egy fél perc múlva engedi nyitni az ajtót...

Már csak egy jó szaki kellene Szolnok környékéről...

smithie85 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 293

Sziasztok!

Egy kis segítség-tanács kellene...

Lenne egy AEG ÖKO_LAVAMAT 6525 típusú automata mosógépem ami 20 perce két pattogó-csattogó kattanást követően leállt, semmi led nem jelez vissza, ruhákat sem tudom kivenni mivel nem kap áramot... Kérdés, hogy ez mitől lehet? Javítható? Legalább a ruhákat ki kéne venni... :/

Üdv

ka76 Creative Commons License 2013.11.27 0 0 292

Sziasztok! Tud valaki esetleg segíteni? Adott egy AEG 84760 öko lavamat mosógép!

Szinte minde mosás vége felé kiírja a C3-as hibakódot! Ha hátra felé megdöntöm a gépet kb. 45° ban akkor megszűnik a hibakód, és folytatja tovább a programot!

Esetleg ha ha tud segítteni valaki mi lehet a baja? ( szivattyú kb. fél éve lett cserélve)

Köszönöm!

zoli09 Creative Commons License 2013.11.26 0 0 291

AEG Lavamat 88830-at érdemes használtan venni? Elég régi típus, ahogy néztem. Persze csak ha jó állapotban van, akkor venném meg. Vagy lenne egy fiatalabb típus, 54610, bár ez kevesebbet tud.

simiandras Creative Commons License 2013.11.25 0 0 290

Segítséget szeretnék kérni.

Van egy AEG L16820 szárító/ mosógép amin szeretném kicserélni az ajtó és a dob közötti gumit. A kölső rögzítőt le tudom venni, de a belsőt hol/ hogy kell levenni? Köszönöm a segítséget. András.

Forman68 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 289

Köszi a segítséget!

Előzmény: bosibo (287)
bosibo Creative Commons License 2013.11.19 0 0 288
Előzmény: eposz (286)
bosibo Creative Commons License 2013.11.19 0 0 287

Passz...

Azt a programkapcsolót (belsejét) valami elektromotor forgatja, ott lehet valami.

Mielőtt hlyeségeket mondanék, itt egy javítási dokumentáció, hátha segít...

http://elektrotanya.com/aeg_lavamat_1270.zip/download.html

Előzmény: Forman68 (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!