Nekem nincs yamahám, de az én offtopic motorjaimra ha szélesebb gumi akadt mint a gyári, azok nem viselkedtek jól, pld hosszanti repedések, nyomvályú jobban megvezette. A szélesebb gumit fel lehet tenni, de összébb húzza a 2,15ös mint egy hozzá való ráf.
Azt jó lenne tudni, hogy miért szeretnél szélesebbet? Terepre, aszfaltra vagy csak pizzéria előtt mutatna jobban?
Pedig a 130-as szélesség nem rossz....... talán a 140-es még elmegy a gyári felnin, annál szélesebb meg felesleges........ használat közben beleverhet majd a lánc, a kipufogó, a hátsó villa....... szóval én meggondolnám a dolgot.......
Ha pedig az a célod, hogy a szélesebb hátsó gumi miatt majd megáll az oldaltámasz, vagy a középsztender nélkül is a motorod a saját lábán, anélkül, hogy eldőlne, akkor szerintem rossz az irány, amin gondolkodsz......... 😊
Ma tettem fel kompletten a hasznaltauto.hu-ra, ha lesz komoly érdeklődő, és nem kell neki (épp) a két doboz, akkor jelzem, hogy mennyit alkudott le ezek miatt. Valójában egyben szeretném eladni mindenestül.
Kecsegtető és egyben megtisztelő az invitálásod, de eldöntöttem: ELADÓ.
Előtte rápillantottam a honlapotokon a rendezvények listájára, de valójában a mi 4 fős - 60 éves átlagéletkorú (+/- 4-5 év) - galerink szétcsúszása okozza azt, hogy feladom a hirdetést. Tulajdonképpen marad itthon egy kamaszkoromból származó 350-es JAWA, persze ez messze nem ugyanaz, márcsak azért sem, mert most az nem menetkész. (Míg a JAWA csak Tordáig vitt (minden alkalommal valami kisebb szerelés árán), addig a TENERE gond nélkül megjárta a Montenegrót és a francia Alpokat is...) Na szóval fájó szívvel, de kösz nemet mondok részvételre.
Kicsit sajnálom, hogy külön utakon jártam a 2008-as piros TENERE-mmel, pedig egy hajdani alkalommal (2010 november) én is részt vettem veletek egy kecskeméti "éttermi" találkozón. (Még Piros Béla marokkói videója mindig megvan.)
Aztán egy 4 fős csapattal (más típusok) jártam évi 1-2 túrára és 44 ezer km került a szeretett motoromba. Nem sok, egyik ok, hogy a COVID kezdete óta nemigen volt használva. Kiöregedett a gazdája? Más lett a hobbija? Egyik se igaz, inkább a "nem akarásnak nyögés a vége" igaz.
Talán hajdan Mankó-ként regisztráltam a FÓRUM-otokra, de most új nevet kellett választanom oly sok éve nem kapcsolódtam hozzátok. Persze egyszer-egyszer ránéztem a honlapotokra.
Emlékeztetőül:
Bucho kék kis-TENERE-jevel kb. egy időbben vettem a motort 2009 végén (ez volt az egyik teszt-motor az országban, ami 2-3 ekm km után is jó állapotban maradt. Megérkezett a ceglédi kereskedésből Szolnokra, és azóta nem volt vele gondom.
CsLacitól kértem tanácsokat a vásárlás környékén.
Mint említettem ezen kívül 1-2 FÓRUM hozzászólásom volt.
No, ennyi bevezető után kinyögöm, hogy ELADÓ a gép, a kihasználatlanság miatt.
Tulajdonképpen tanácsot kérek, hogy hol érdemes hirdetni (semmi tapasztalatom jármű eladásban), illetve kérdezem, hogy érdekelhet-e valakit közületek, vagy az ismeretségi körötökből. Persze ár, állapotleírás, és az időközben extraként vásárolt/cserélt elemek nélkül nem számítok direkt érdeklődésre (azonnal) e FÓRUM bejegyzés után, de megköszönök bármilyen visszajelzést/tanácsot, s közben "kidolgozom" a hirdetés tartalmát.
Az utolsó alkalommal mi SZiporkával különdíjat kaptunk - mert féltek nekünk adni a kiérdemelt MÁSODIK helyet! :-) Mi lettünk az Öntörvényűek - mert nem nagyon zavart minket az útvonal... Nem is szerepelt sehol, hogy azon kell menni - én kerestem másik uatat - ami nem is volt feltétlenül rövidebb :-)
"Vak vezet világtalant" jeligére, egy komplett csapatra való, terepen tájékozódni képes túratársat keresek a májusi Nagybajomi 3Királyok évadnyitón lezajló tájékozódási futamon való részvétel kapcsán, a fődíj elnyerése érdekében!
Jó napot! Szeretnék segítséget kérni , van egy Yahama Ténéré 125MX motorom eladó 1988 évjárat, 4375 km-el gyári állapot. 30 évet nem volt használva ,működőképes .nem tudjuk mennyit ér. Elérhetőség : 06305637791
Mikor MZ után átnyergeltem a DRre én is értetlenül álltam kezemben a lánckerékkel, hogy mijezafasság 1 csapággyal??!?
Emcettben normálisan meg volt ez csinálva 2 oldalán csapágy, középen távtartó, nameg a tokozott lánc. Az milyen jó volt, mikor megvettem 50 ezernél raktam rá egy új láncot, azzal adtam el 120 ezernél. De akkor már 300asra volt fúrva. Régen.