Ma este én is halászlevet ettem. Ahogy ettem, felsejlett bennem a bajai halászlé íze. Egy nagyot sóhajtottam és majszolgattam tovább. Gondolataim elkalandoztak.
Egyszer láttam egy ilyen bajai halászlé portált a neten, valami nem túl szimpatikus, szemüveges arc buzdított arra, hogy egyek halat, legjobb falat. Szerencse, hogy én már előtte is szerettem a halat.
Az "egyszerű halászlé" az nyilván rántottasütőben készül, kell bele zsebpiszok, pipamocsok, bütyökreszelék, csirkeláb, delfing. Ezeket daráljuk le mákdarálóval, paszírozzuk át szalvétán, töltsük fiatal marha oltógyomrába, süssük lassú tűzön, majd hajítsuk ki az ablakon!
Péntek este fent voltam Tihanyban, beültünk a Fogas Csárdába egy hallére. Bár ne tettük volna... :-(
Itt és most nem akarok vitát nyitni a bajai és a balatoni hallék különbözőségeiről. Finom az mindkettő, csak más műfaj. De hogy a vegyes (ponty + harcsa) hallében gumiszerű, főtlen halhullák úszkáljanak, az azért nonszensz, különösen a harcsa esetében. :-(( Akikkel voltam, azok ráadásul cuppogva lapátolták befele ezt az "ínyencséget". Úgyhogy magamban sűrűn emlegettem Szerbia halfőző bajnokát... :-))
:))) Egy magyar pincérrel beszélgettem itt pár éve és ö mondta hogy nincsen az a gesztenyemennyiség, amivel fedezni lehetne az igényt, ezért dolgoznak aromával.
tényleg,kérdezd meg,mert rettenetesen szigorúak a szabályok
amikor a fiam volt kint,akkor a nagykövetséget hívtam fel,hogy mit szabad küldeni egy karácsonyi csomagban?Majdnem semmit,amit igazán érdemes lett volna.
asszem egyszerűbb lesz azt a bográcsot addig kézben tartani...