Keresés

Részletes keresés

kis.márta Creative Commons License 2011.05.30 0 0 3725
Csipibogyó Creative Commons License 2011.05.30 0 0 3724

Hát jó lett volna ha az osztályfőnökök beragasztanak valamit róla az üzenőbe. Nem mindneki talál rá így egy linkre feltétlenül.... 

Előzmény: sélliagrav (3722)
Érd Emese Creative Commons License 2011.05.30 0 0 3723

Bocsánat! Sajnos vmi oknál fogva, az a link automatikusan indult. De látom lekerült, így nekem már nem kell "az ismerős moderátornak" szólnom. Ehhez egy adalék. Nekem nincs ismerősöm a Moderátorok között. Egyszer fordultam a moderációhoz, akkor sajnos egy topicrongálás miatt. Nem szívesen tettem, de kellett! Össze tetszik téveszteni egy másik nickel, aki viszont már vagy "ezer" kimoderálást intézett. Bár neki a stílusa az volt, vagy most is az, hogy addig rombolta a topicokat, amíg vki durván neki ment, ekkor ő szempillarebegtető álszent módon, kérte az illető/illetők,-, néha az egész topic törlését. (Ilyen is van.)

 

Még egy dolog egy régebbi beszélgetésünkhöz:

 

Soha nem voltam tagja egyetlen pártnak sem. Sokszor álltam jó ügyek mellé, akár melyik tömörülés kezdeményezte is azt. Így hol jobbos, hol balos, hol civil, hol egyéb "alak" lettem. Megszoktam, tojok rá. Miért? Mert addig, amíg elfogadja a nagy többség, hogy "így kell beszélgetni", ahogy itt teszi aki ezt teszi, nincs mit tenni.

 

Tudod nagyon sok elkötelezett jobb oldali barátunk van. Rengeteget vagyunk együtt, családi, baráti események, vagy csak egy jó beszélgetés okán. Sajnos ott tartunk, hogy ők is rettetnetesen fel vannak háborodva az itt helyben folyó történéseken. Őket, mint szavazókat, már elveszítette az itteni vezetés. Igaz, más politikai nézeteket valló barátaink is vannak, akikkel szintén sokat vagyunk együtt. Képzeld: emberi és baráti szinten tudnak együtt élni (boldogan!) az összes "oldal" reprezentánsai! (Igaz, ők nem akarnak egymásnak keresztbe tenni!)

 

Ha ez megvalósulhatna itt is - és nem akarná a Nagy Érdi Megmondó/Megmentő Csodatévő Frecskendő ezt meggátolni -, hát lehetne ezért a városért tenni.

Előzmény: Jalmi11 (3699)
sélliagrav Creative Commons License 2011.05.29 0 0 3722

Itt nem írták:

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/erdvaros

Csak annyit, hogy kik szervezik, meg gyereknap. Azt nem, hogy csak nagycsaládosoknak.

 

Sajnos én is tapasztalom, hogy az 1-2 gyerekesek kezdenek megutálni minket, nagycsaládosokat ... hidd el, nem tehetünk róla ... nem mi szerveztük így ...

Előzmény: Csipibogyó (3720)
sélliagrav Creative Commons License 2011.05.29 0 0 3721

Ennek sajnos az a vége, hogy elvisszük a gyereket. Magam részéről meglátjuk mi lesz szeptembertől, jó esélyünk van arra, hogy a törvényességi felülvizsgálaton elcsúszik a mutatvány. De ha 3 gyereket 3 külön helyre kell majd hordanunk, azt sem idővel, sem anyagilag nem fogjuk bírni. Nem tudom, hogy hova visszük őket, de se benzinre nincsen pénzünk, se napi 3 óránk a mutatványra. MÁV bérletre még talán.

Előzmény: Csipibogyó (3719)
Csipibogyó Creative Commons License 2011.05.29 0 0 3720

Ez nem a nagycsaládosok gyereknapja volt? Szerinem itt olyan gyereknapra gondoltak, ahová egy gyerekkel sem ciki elmenni, vagy ahová egy gyereket is meghívnak. Pl. olyanra, amiről adnak egy szórólapot az iskolába a gyereknek. Hogy a város őt szeretettel várja... De ilyen nem volt.

Előzmény: sélliagrav (3718)
Csipibogyó Creative Commons License 2011.05.29 0 0 3719

Semmi gond...légy türelmemmel, kis idő és megszűnik.... lesz majd nagy sírás rívás.

 

Ma beszéltem bepöccent anyukával. ....amolyan pedofil fajtával... véletlenül a TMA szomszéd utcájából.... na ő sem fog többet rá szavazni.... Most iratta be elsőbe a kisebbik gyerkőcöt, a nagyobbik harmadikos. Leszák Ferit imádták, miatta akartak oda járni.  Amikor a nagy ötödikes lesz, a kicsi harmadikos, két külön iskolába fognak járni.... mókás lesz majd megszervezni hogy minden gyerek minden különórájára időben ott legyen, a lecke is elkészüljön és anya idegei is épek maradjanak..... 

 

Ez a murok olyan elvakult, hogy azt hiszi, mindent lehet büntetlenül, csak elfelejti, hogy nem frizbizik, hanem bumerángozik. Az meg visszaüt...

Előzmény: aramjs1 (3703)
sélliagrav Creative Commons License 2011.05.29 0 0 3718

Szerintem meg ne rontsd el az ünnepet. 3 gyerekem közül 3 érezte megát szuperül ma. 1-et diákolimpiára vittek a csapattal, a másik 2 a múzeumkertben ... játékokat nyertek és jót mulattak ...

Előzmény: Törölt nick (3717)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 3717

idén hol volt és ki szervezte? tavaly hol volt és ki szervezte?

az önk. nagyjai mikor szerveztek utoljára egy jól meghírdetett monumentális gyereknapot,hogy legalább ennyivel is oldják a gyerekek lelkén esett sebet.

Mert az, hogy egy egyesület a saját tagjainak,meg a gyerekeiknek rendez valamit, az egy dolog. Mondjuk ha most rendeztek volna akkor sem kellett volna, mert úgy nem is kell egy gyereknap, hogy kimegy az egyik lóbaszó nagyságú képviselő és elkezdi zabálni a gyerekek palacsintáját.

Előzmény: sélliagrav (3716)
sélliagrav Creative Commons License 2011.05.29 0 0 3716

2002 óta biztosan van minden évben. Azóta vagyunk érdi szülők, így személyes tapasztalatok vannak ... de biztosan előtte is volt.

Előzmény: Törölt nick (3715)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 3715

Mikor volt utoljára gyereknap szervezve ebben a nagyfaluban és melyik ciklus idején?

 

Meg tudja mondani ezt valaki?

sélliagrav Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3714

A döntés megszületett a közgyűlésben. Valaki talán majd részletekkel is szolgál.

Előzmény: Ró-Ka (3713)
Ró-Ka Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3713

Június első vasárnapja Pedagógusnap.

 

Kedves Széchenyis Szülők!
Hogy ebben a sztoriban ne csak tüntetés, de kitüntetés is legyen, figyelmetekbe ajánlom a következő felhívást. A nagytiszteletű Oktatási Bizottság Tőletek is várja jelölést.

 

FELHÍVÁS

pedagógusoknak adományozható

ÉRD KÖZOKTATÁSÁÉRT DÍJRA


A pedagógusnap alkalmából kerül átadásra az ÉRD KÖZOKTATÁSÁÉRT DÍJ.

A díj azoknak a személyeknek és közösségeknek adományozható, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai és intézeti oktató-nevelő munkában a tehetséggondozás területén. Magas fokú pedagógiai és szakmai felkészültségük alapján élen járnak az újszerű és hatékony pedagógiai módszerek kidolgozásában.

A díjazott személyére, közösségre bárki javaslatot tehet, aki a javasolt személy tevékenységét közvetlenül ismeri. A javaslatot írásban kell megtenni.


 

H A T Á R O Z A T I J A V A S L A T

Érd Megyei Jogú Város Oktatási és Művelődési Bizottsága a pedagógusoknak adományozható Érd Közoktatásáért Díj 2011. évi felhívását a melléklet szerint elfogadja.

A felhívást a helyi sajtóban és a város hivatalos honlapján kell megjelentetni.

Határidő: 2011. április 15. illetve folymatos
Felelős: Kéri Mihály, a bizottság elnöke

Ró-Ka Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3712

A Gyermeknap apropóján vízió a közeljövőből:

 

    Az iskolában hatvanan vagyunk.

    Szilaj legénykék. Picik és nagyok,
    s e hatvan ember furcsa zavarában
    a sok között most én is egy vagyok.
    Ez más, mint otthon. Festékszag, padok,
    a fekete táblácska és a kréta,
    a szivacs hideg, vizes illata,
    az udvaron a szilfa vén árnyéka,
    s a kapunál - az arcom nézi tán? -
    egy idegen és merev tulipán.

    Ez más, mint otthon. Bús komédia,
    lélekzet-visszafojtva, félve nézem

 

Kosztolányi: A szegény kisgyermek panaszai

h-mester Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3711

Erre már rákérdezett poklond is, holnap visszakeresem és elküldöm emailben. Ez egy választási,l leárató kampány következménye. Azt ugye te sem gondolod, hogy az egész országban miattam alakult ki hasonló helyzetÍ? Ráadásul ugyanebben a topikban én mondogattam folyamatosan, hogy az igazi okokat senki nem vizsgálja, saját maguknak exportákják másik iskolába a problémát, és züllesztettek le az ófalusi bezárása után másik hármat. Remélem azt is látod, hogy mi 12 év alatt egyetlen iskolát sem zártunk be.  Kérdésedköszönöm, igyekszem holnap részletesebben válaszolni.

Előzmény: Jalmi11 (3708)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3710

Ugyan-ugyan. Nem kell ahoz nagy doktori, hogy meghatározzuk melyek egy jó iskola ismérvei.

 

- Jó tanítói gárda.

- Gyermek centrikus szemlélet.

- Jó felvételi eredmények.

- Rend és biztonság az iskolában.

- Jó közösségi szellem.

 

Ha ez adott akkor szívesen jönnek a diákok, és a szülők nem kárhoztatják napi több órás utazásra a kölyköket elvévén tőlük a tanulásra játszása fordítható időt. Ha sok pénzem lenne csinálnék egy magán iskolát. Mindjárt nem lenne annyi utazó kisdiák, és kötődnének a kiskölykök a szép emlékeket hozó iskolához, városhoz.

 

De hát erre csak holmi lottó nyereménnyel vállalkozhatnék, de nem lottózom.

Előzmény: Jalmi11 (3709)
Jalmi11 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3709

A választ a szülők tudnák megadni.

Mikor az én csemetém a Hunyadiba járt, jó pár éve,

már akkor előfordultak problémák amik nem lettek megfelelően kezelve,

az akkor még nem létező virágzó kertváros szlogentől függetlenül.

Előzmény: Törölt nick (3706)
Jalmi11 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3708

#3466

Olvasd figyelmesen.

Előzmény: h-mester (3705)
aramjs1 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3707

Sajnos a város vezetése sok ciklus óta nem fekett elegendő energiát az oktatás színvonalának a biztosítására. Egy-két jó iskola persze így is kialakult, de amint a "város" belenyúlt bármibe, csak a pusztulás látszik a kezük nyomán. Nem képesek kezelni az etnikai feszültségeket, nincs erejük elrendezni azt a pár családot, akik miatt Érdnek olyan híre van, amilyen. Emiatt romlik az iskolák híre is: ki szereti olyan helyre járatni a gyerekét, ahol az életveszélyben van?

Ideje lene kimondani, hogy sokan nem azért járatják  máshová a gyereket, mert ott annyival csodásabb oktatás folyik. Csak azért, mert ott nem elviselhetetlenül rossz az intézményen belüli közbiztonság! PL. a Teleki sem lenne rossz iskola, ha az eredményeiket nézzük. Ugyanakkor hiába tartozik a körzetébe több gyerek, mint másik 2-3 iskolának: rossz híre van, emiatt inkább Budapestre hordják a Felső-Parkváros sok gyerekét.

 

És mit is tett a város ez ellen? Azon kívül, hogy bezár-összevon, vagyis ROMBOL?

És ez nem 4-5 éves gond. Ebben minden eddigi polgármester sáros. Van, aki kevésbé, van, aki jobban, de egyik sem fektetett elegendő energiát ennek a megoldásába. Emiatt aztán a városból épp a fiatalok legjava fog eltűnni.

Nincs bölcsőde, kevés az óvoda,  az általános iskolák egyik része kihasználatlan, a másik túlterhelt, miközben kb. 2 iskolányi gyerek jár más városba általánosba, a városnak megyei jogú városok között egyedülállóan csak két középiskolája van, abból is az egyik nagyon jó, a másik meg... a "na hagyjuk" kategória.

 

Tényleg olyan a kép, mintha a város vezetésének legfőbb célja az kenne, hogy itt csak a hülyék termelődjenek újra, hogy csak azok maradjanak, akik még az Érdi Lapnak is hisznek.

Előzmény: Törölt nick (3706)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3706

Ezt a kérdést már én is feszegettem, de érdemi válaszra egy benfentes sem méltatott.

 

Kaptam viszont néhány megerősítő beírást miszerint más is úgy látja a környezetében, hogy sokan más települések iskoláiba viszik a gyermekeiket. Inkább vállalva az utaztatást mintsem hogy itt helyben írassák a gyereket iskolába.

 

No vajon miért?

 

Virágzó ketváros?

Bölcsőde, ovoda, iskola!

Hogy legyen majd, aki használja a sétáló utcát!

 

Vajon mennyire fogja az az ifjú ember szeretni a városát akit máshová járattak iskolába, máshová kötik a diákélmények?

 

Nem magamért sírok, nekem nincs gyermekem ( sajnos). Szeretem az érdi embereket, szeretném ha jól éreznék magukat itthon, ha ők is szeretnék a városukat.

Előzmény: Jalmi11 (3700)
h-mester Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3705

az első mondatot nem értem, a másik kettőt, igen. Mi az összefüggés az első mondat és megkérdezésem között?

Előzmény: Jalmi11 (3700)
vadmurok. Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3704

A te mocskos szavaid egyrészt a téged és a hozzád hasonlókat minősítik, másrészt boldogsággal tölt el az a tudat, hogy ilyen sokat tudok ártani a fajtádnak. Ha nem ártanék, nem ugatnátok. Na látod, pipike. Az a helyzet, hogy a Fidesz Érden ma is 2/3-dal győzne, hála részint nekem, részint a ti mocskolódásotoknak, ami a normális embereket meggyőz arról, hogy Isten őrizz rátok, liberálisokra, szocikra, civilekre szavazni. Folytassátok csak ifjúnyuggerrel együtt ezt a hangnemet, szépen kérlek! Abba ne hagyd!

 

Előzmény: aramjs1 (3703)
aramjs1 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3703

Ideje lenne már kivágni ezt a gennyes kelevényt Érd testéből. Undorító, hogy milyen emberekhez mer szólni a mocskos szájával. Szavai azokat is minősítik, akik tartják. Gyalázat, hogy az adónkból ennek a hányadéknak is juttatnak.

Előzmény: kis.márta (3702)
kis.márta Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3702

2006 nem tegnap volt, hanem évekkel ezelőtt. Mit is akartál mondani?

 

A Széchenyibe senki sem csábított el senkit. A Széchenyi az egyik legjobb iskola volt már akkor is Érden, ezért aztán  a körzetben bejelentett szülők a gyerekeiket a szabályos időben ide beíratták, mégis -  pártállástól függetlenül  - egy osztálynyi gyereket meg akartak fosztani a szeptemberi ottani iskolakezdéstől. (Talán a Hunyady létszámának feltöltése érdekében? Ezt nem tudom.) A szülők az ombudsmanhoz fordultak, s mindenféle tárgyalások után végül a szülők (igazából a gyerekeik) győztek. Az osztály szeptemberben elindulhatott.

 

Az egészhez semmi köze nem volt az akkor még létező érdi SZDSZnek. Nekem igen, mint azt már alant megírtam.

 

Az igazgató ellen - ellehetetlenítése érdekében - még fegyelmit is indítottak. A fegyelmi eredménye alapján az igazgató ártatlannak bizonyult, de elnézését - ez is pártállástól független  - senki sem kért tőle. Ezt akkor a bizottsági ülésen szóvá is tettem.

 

 

A fentiekből pedig kiderül, hogy írkálsz össze-vissza mindenfélét, anélkül, hogy annak bármiféle köze lenne a tényekhez.

 

 

 

 

 

Előzmény: vadmurok. (3696)
vadmurok. Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3701

Azóta sem határolódtál el az erdélyi magyarokat gyalázó beírástól, amit ráadásul meg is köszöntél. Ezek szerint egyetértesz vele, vagy legalábbis nincs ellenedre. Innentől kezdve számomra nem csipibogyó, hanem kecskebogyó vagy.

 

Megint megkapta:-)  Mindig megkapja...és nem tanul belőle....

Előzmény: Csipibogyó (3695)
Jalmi11 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3700

Azt kellene megkérdezni, akinek a keze nagyon benne volt a mostani 60%-os

gyermeklétszám előidézésében.

Miért viszik a szülők, már aki megteheti, máshová a csemetéjét?

Érdekelne a véleményed h-mester.

 

Előzmény: h-mester (3697)
Jalmi11 Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3699

Ha nem sikerül úgy linkelni, ahogyan kellene, akkor ne linkelj, vagy szóljál

az ismerős moderátornak.

 

Előzmény: Érd Emese (3685)
vadmurok. Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3698

Úgy látom, végleg ki akarod írni magad Érd újkori történelméből. Eddig kíméltelek, azt gondolván, hogy csak beteg ember vagy, de úgy látom, önként jelentkezel pofonokért.

 

Érd legrosszabb polgármestere voltál, és sohasem fogsz még egyszer a közelébe kerülni. Nem veszed észre, hogy rossz társaságba keveredtél? Szociknak, szadeszosoknak, gazemebereknek hízelegsz, hátha leesik egy jutalomfalatka. Ők meg néha megvakarják a füledet, hogy jó kutyuska vagy, Béla kutyus. Aztán jól beléd fognak rúgni. Ha jó ez neked...

 

Jobb neked, ha kedvenc halottaiddal foglalkozol. Azokban legalább nem fogsz csalódni.

Előzmény: h-mester (3697)
h-mester Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3697

ne törődjön vele, ennek az embernek olyan a szája, mint másnak a s....ge, de más azt tisztán tartja. Oktat minket MSZP-SZDSZ-ről, peig csak arra kéne emlékeznie, ki ajánlott 2006-ban az alakuló közgyúlésen alpolgármesterséget Csőziknek: T.Mészáros András polgármester. Csőzik elhárította (bele is pirult, mit pirult :vörösödött!) És mi volt 2010-ben? Azt a Boldogot azért vette TMA maga mellé, hogy meghálálja az SZDSZ-nek,amit kell.  De nekem, még ezzel sincs bajom. Na, az ilyen embereket nevezik szar alaknak.

Előzmény: kis.márta (3694)
vadmurok. Creative Commons License 2011.05.28 0 0 3696

Mintha még 2006-ban is itt a fórumon is keményen kampányoltál volna Csőziknek és az SZDSZ-nek. Visszakereshető.

 

Az én utolsó "emlékezetes" cselekedetem, hogy évekkel ezelőtt az  oktatási bizottsági külsős tagjaként a Széchenyi iskola szülői és gyerekei érdekében mindent megtettem, hogy a már felvett harmadik első osztály megmaradjon, s akkor szeptembertől az iskolában tanulhassanak. Azok a gyerekek lassan végezni fognak.

 

Ez volt az egyik bűn. Hogy átcsábítottátok a gyerekeket a Hunyadiból a Széchenyibe. Mindenáron, ahelyett, hogy fegyelmit kapott volna az igazgató. Mondjuk, ezt a bűnt sajnos mi is elkövettük. Leszáknak sokkal előbb mennie kellett volna. Öngyilkos taktika volt, ennek isszuk most a levét. Ha ezzel nem vagy tisztában, fogalmad sincs semmiről.

Előzmény: kis.márta (3694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!