Keresés

Részletes keresés

carl solomon Creative Commons License 2004.11.24 0 0 34
Én csak egyre tudok gondolni, Trianonra!

Jó, de akkor ne az albérlőket kérd, hanem az ingatlant!
Előzmény: originalqszi (27)
Csalez Lopez Creative Commons License 2004.11.24 0 0 33
képviseleti demokrácia van, legközelebb ne tartsunk faxságokról népszavazást, szerintem
Előzmény: Törölt nick (14)
dez1 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 32
A múlt ismerete nélkül nem tudod a jövőt felelősen alakítani.....
Előzmény: Vajk (18)
devereaux Creative Commons License 2004.11.24 0 0 31

"...ez a te harcod..."

JJ Rambo túlél mindent és mindenkit. :)

Előzmény: carl solomon (1)
0k0ska Creative Commons License 2004.11.24 0 0 30

Egyébként, bár már ezerszer leírta ezt ezer ember, most mégis szeretném megköszönni a MVSZnek áldozatos munkáját.

Vannak ugyanis olyan emberek, akik komolyan veszik ezt az egészet, és nem rekednek meg a "aki magyar, szavazzon igenre" illetve "románok maradjatok otthon" szintjén. Én spec magyarnak vallom magam, de megjegyzem, pusztán azért, mert a történelmi Magyarország, és a történelmi magyar nép megérdemli a tiszteletet, és tényleg megtiszteltetésnek érezheti az ember, hogy magyarnak született. De. Ha mondjuk a rencerváltás utántól számolnánk a magyar történelmet, akkor azt mondanám, hogy menjetek a fenébe, én nem akarok magyar lenni. Azóta ugyanis semmi más nem folyik itt az országban, csak köpködő, utálkozó körbenjárás, minden létező szintben. Az ország mindenben megosztott, nem volt még hatalmon egyetlen kormány sem, amire azt mondanám, tényleg a népet képviselik. Az átlag magyar ember képe is megsínylette ezt, tele vagyunk bunkó, iskolázatlan, rosszindulatú egyénekkel, akikkel nem szeretnék közösséget vállalni.

Most pedig felszólítanak, hogy szavazzak azokról, akik kint maradtak (és akik az esetek nagy többségében "magyarabbak" sok itthoni emberkénél. Én tényleg sajnálom őket, és tényleg szeretnék segíteni rajtuk. Elhiszem, hogy sokat jelentene nekik egy Igen, legalább annyit, hogy látnák, srácok, mi veletek vagyunk. Aki mélyebben belegondol ebbe, annak komoly dilemmát okoz a dolog.

Lehet, hogy végül mégis az igenre szavazok, és beleröhögök mindenki képébe: ti kérdeztétek, vállaljátok a következményeket...

Azonban tartom, hogy ennél mélyebbre nem süllyedhetünk. A "magyar öntudat" kifakult, és egyszerű politikai eszközzé vált- aki ilyeneket hangoztat, hogy nem magyar, aki a nemre szavaz, éppen azokat mocskolja be, akik egyszer réges-régen komolyan büszkék voltak a nemzeti hovatartozásukra, és esetleg akár meg is haltak érte.

Jó lenne, ha egyre többen elgondolkoznának ezeken a dolgokon.

originalqszi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 29

Ugye, hogy röhelyes??????

ezért SZAVAZZATOK IGENNEL!!!!!!!:)))))

Előzmény: skorpio-m (28)
skorpio-m Creative Commons License 2004.11.24 0 0 28
:-DDDDDDD
Előzmény: originalqszi (27)
originalqszi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 27
Én csak egyre tudok gondolni, Trianonra!!!! Annyira megalázták a magyarokat, hogy csak IGENnel lehet picit enyhíteni!!:))))) Különben mindenki azt mondhatná, hogy mit ugrálnak ezek a magyarok, még trianonjukat is elismerik, mint a szégyenteljes kommunista kormányaik, pjujjjj, teszik hozzá:((((( Nos, ezt épeszű magyar nem akarhatja!!!:)))))
Előzmény: Buratínó (25)
0k0ska Creative Commons License 2004.11.24 0 0 26

Szerintem tartsunk népszavazást előtte, hogy jó lenne-e népszavazást tartani a népszavazásról.

Ha egy ilyen kérdésben, aminek a lehetséges kimenetelét még senki se írta le az átlag ember számára egyértelműen a nép szavára hagyatkoznak, akkor mi a halálnak tartjuk őket? Esetleg néha megkérdezhetnének olyan dolgokról is, amiben állást tud foglalni az ember, ez így csak aljas parasztvakítás, és már tele van vele a hócipőm.

 

Egy újabb bizonytalan.

Buratínó Creative Commons License 2004.11.24 0 0 25
Ha MAGYAR vagy, akkor is érdemes azért elgondolkodni, hogy a magyarországi magyaroknak és a határontúliaknak valóban az Igen a jó válasz.
Előzmény: originalqszi (23)
Gerenda Creative Commons License 2004.11.24 0 0 24
Elsosorban: ne foglalkozz azzal, hogy mas mire szavaz. Keruld az agitatorokat, akarmilyen valaszra buzditanak - a megszallottak rossz tanacsadok.

Masodsorban, szerintem: ha nem tudsz biztos valaszt adni egy kerdesre (nem csak ebben az esetben), akkor halasztani kell a dontest, vagyis elkerulni az olyan valaszt, amelynek azonnali, es nem (vagy alig) visszafordithato kovetkezmenyei vannak.

G
Előzmény: incidens (-)
originalqszi Creative Commons License 2004.11.24 0 0 23
A szíved szerint, ha MAGYAR vagy, egyértelmű az IGEN!!!!:))))) Ha nem vagy magyar, akkor meg teljesen mindegy!!! Azaz nem mindegy!!!! Tudod mit, akkor inkább ne menj el szavazni és ne szaporítsd a nemek számát!!!! Rossz fényt vet ugyanis az országra!!!!:((((((
carl solomon Creative Commons License 2004.11.24 0 0 22
Nem hinném, hogy sorsfordító. Ezt meggyőződéssel senki nem állította. A Fidesz is inkább bagatellizálni próbálja (csak útlevélről van szó, csak lelki igények kielégítéséről).
De ez egy jó szál, ezen elindulhatsz.
Próbálj annak utánajárni, hogy ténylegesen mennyire sorsfordító. Mi lesz, ha az igen győz. Mi lesz, ha ennek alapján meghozza az OGY a kért törvényt. Mi lesz, ha magyar állampolgárságot kapnak a határon túli magukat magyarnak valló emberek. Mennyiben fordítja ez meg a nemzet sorsát? Milyen irányba?
Előzmény: incidens (17)
Vajk Creative Commons License 2004.11.24 0 0 21

A jövőt Te alakítod. Legalábbis egy részét. A múlt már készen van.

Tehát a múlt dolgaira alapozva kell a jövőt Neked megkísérelni kialakítani.

 

A töri könyvekben azért azt a részt se hagyd majd ki, amikor anno lehetett választani, ki melyik ország állampolgára legyen.

Akkor jobb volt románnak lenni, most meg jobb magyarnak. Gazdaságilag.

Aki akkor a saját gazdasági érdekét nézta, az ne akarjon az érzelmeimre hivatkozva "lemaadtam a buszról" arckifejezéssel (mint shrek 2 ben a macska) költségekbe verni  engem.

 

Mert az máér biztos, hogy  fidesz megint hátraarcot csinált, miost éppen a KÁP költségeit illetően.

De azért biztos van olyan is , amiben lehet nekik hinni.

 

Előzmény: incidens (20)
incidens Creative Commons License 2004.11.24 0 0 20

A jövő szava mit kíván? A múlt rossz tanácsadó?

 

incidens

 

Előzmény: Vajk (18)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 19
Írjátok mellé : HA !!!

hahahahahhhhhhh:)
Vajk Creative Commons License 2004.11.24 0 0 18

Szerintem ne  a múltat, hanem a jövőt nézze az, aki szavazni megy.

Szerintem.

 

 

Előzmény: dez1 (16)
incidens Creative Commons License 2004.11.24 0 0 17

Ma még háromesélyesnek tűnik a döntésem

 

igen, nem, vagy nem szavazok

 

Mivel ezt a népszavazást, a teljes magyarságra nézve sorsfordítónak nevezik, döntéshelyzetbe kényszeríttenek mindenkit, mivel utólag bárhogy is döntöttem befolyásoltam a végeredményt.

Jól szeretnék dönteni, hogy utóbb ne keljen szégyenkeznem az unokáim előtt, ha arra kerül a sor, hogy megkérdezik: "te hogy szavaztál?"

 

incidens

Előzmény: carl solomon (1)
dez1 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 16

Vegyél elő egy történelemkönyvet, de valami korrektet, és olvasd el 1916-tól 1946-ig.   Utána azt hiszem az IGEN szavazat az első kérdésben nem lesz nehéz.

 

A második kérdésre lehet NEM-mel szavazni, a jelenlegi egészségügyi helyzetől ugyanis bármi csak jobb lehet....

matchbox Creative Commons License 2004.11.24 0 0 15

Akkor most valójában mi a gond, miért kell a szavazást bojkottálni, befolyásolni, az embereket „nem” szavazatra buzdítani? Azért kedves polgártársak, mert egyes emberek megint a népre akarják hárítani felelőséget, a sikertelen vagy negatív kimenetelű népszavazás be nem látható következményeit.

 

Mik azok a 'beláthatatlan következmények'???

Az egyik kérdésnek nincs értelme, mert már a törvény sincs meg. Esetleg az egyházak sem kapnak több egészségügyi intézményt müködtetésre. Ezt akarod??

A másik kérdésben sem történik semmi. Aki magyar állampolgár akar lenni, az idejön. Ha magyar származású akkor kedvezményesen kapja meg az állampolgárságot. Ennyi. A kinti magyarok meg majd megköszönik Patrubányinak amit kapnak.

Előzmény: morgos (12)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 14
Akkor -gondolom én- helyesnek tartod, ha legközelebb olyan kérdésről tartunk népszavazást, amit Te tartasz fontosnak, akkor mások a Te édesanyád nemi szervét emlegetik....
Előzmény: Csalez Lopez (6)
morgos Creative Commons License 2004.11.24 0 0 13
Majd legközelebb olyan képviselőt választasz, aki komolyan foglakozik veled, az érdekeidet képviseli! Nem engedi meg, hogy ki menj az utcára aláírásokat gyűjteni!
Előzmény: Csalez Lopez (6)
morgos Creative Commons License 2004.11.24 0 0 12
"December 5-én két fontos kérdésben is szavaz, dönt a nép. Egyes emberek (nem nevesítem őket) abban érdekeltek, hogy a népszavazás kimenetele negatív, eredménytelen legyen. Mind ezt teszik abban a tudatban, hogy ha még is az igen nyer, akkor sincs semmi baj, mivel a törvények módosítása, elfogadása a parlament feladata. A választópolgárok csak a feltett kérdésre válaszolhatnak igen vagy nem-el. A megfogalmazott kérdéseket az alkotmánybíróság elfogadta, jóváhagyta! Akkor most valójában mi a gond, miért kell a szavazást bojkottálni, befolyásolni, az embereket „nem” szavazatra buzdítani? Azért kedves polgártársak, mert egyes emberek megint a népre akarják hárítani felelőséget, a sikertelen vagy negatív kimenetelű népszavazás be nem látható következményeit. -A választás lehetősége biztosítva volt, ti akartátok ezt, a nép így döntött, nem támogatta a kettős állampolgárságra vonatkozó törvény kidolgozását, elfogadtatását Stb. Véleményem szerint, ez közönséges spekuláció, nem engedhető meg, mivel hosszú távon meghatározza a magyar nemzet jövőjét, erkölcsi megítélését. Hosszú távon feszültséget teremt, megosztja az országot, a magyar nemzetet. Álláspontom szerint, az a helyes döntés, hogy ha mindenki elmegy, és igen-el szavaz. Adjuk vissza a labdát a képviselőknek, a parlamentnek, dolgozzák csak ki a törvényeket, végső soron úgy is ők döntenek. Soha senki ne vádolhassa meg a magyar népet, hogy a nemzet egyesítése érdekében valamikor rossz döntést hozott meg" Ha ez kevés, akkor javaslom az aranyos Vitrait! „Soha senki nem fogja megvádolni a magyar népet, hogy a nemzet egyesítése érdekében valamikor -rossz döntést hozott meg!!!”
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 11

melyikük az, amelyik az árkokat ássa

 

...mindnek ásó van a kezében...

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 10
Valóban nem egyszerű a döntés.
Ha nem is tudsz eljutni addig, hogy valamelyik mellé állj, akkor azt kell eldöntened, hogy rábízod az eredményt azokra, akik eldöntötték már magukban az álláspontjukat, vagy otthon maradsz, és hozzájárulsz ahhoz, az érvénytelen legyen az egész.
Itt viszont nincsen kibúvó, mert vagy elmész, vagy nem.
Ha érvénytelenül szavazol, a szavaztod növeli a résztvételi arányt, növeli annak valószínűségét, hogy érvényes lesz a népszavazás, de a Tiéd nem fog sehová beszámítani.
Ha otthon maradsz, a többiektől is segítesz elvenni a lehetőséget a döntés meghozataláról.

Azért is fontos lenne, hogy érvényes legyen a népszavazás, mert most a pártok ténylegesen rá lennének kényszerítve olyan konszenzusra, amire egyébként nem hajlandók.
Akkor kiderülne, hogy melyikük az, amelyik az árkokat ássa.

Ez is egy szempont pl.
Előzmény: incidens (-)
wizes Creative Commons License 2004.11.24 0 0 9

Ez eddig a legnormálisabb reagálás!

wizes.

Előzmény: Csalez Lopez (6)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8
...mindig bele számítanak: a helyzet az, hogy ha elegendő a részvételi arány, akkor az ilyen szavazatok és a nem szavazók a győztest támogatták - ha nem is írják mellé, mert nem kell -, ha érvénytelen a szavazás, akkor az érvénytelen szavazatok közé tartoznak... (nem poén)
Előzmény: zsebes (7)
zsebes Creative Commons License 2004.11.23 0 0 7
Csalez Lopez:
<p><i>
Én bemegyek a szavazólappal a fülkébe, az elejére ráírom, hogy FORDÍTS és hátura pedig valami olyat, hogy "az anyja picsáját annak, aki az adónkból finanszírozva ilyen kérdések népszavaztatásával szórakozik". Sokat nem érek vele, de kevesebb értelme ennek sincs, mintha ikszelnék.
</i><p>

De jo lenne, ha az ervenytelen szavazatok is beszamitananak a 100%-ba!

Zs.
Előzmény: Csalez Lopez (6)
Csalez Lopez Creative Commons License 2004.11.23 0 0 6
Én bemegyek a szavazólappal a fülkébe, az elejére ráírom, hogy FORDÍTS és hátura pedig valami olyat, hogy "az anyja picsáját annak, aki az adónkból finanszírozva ilyen kérdések népszavaztatásával szórakozik". Sokat nem érek vele, de kevesebb értelme ennek sincs, mintha ikszelnék.
carl solomon Creative Commons License 2004.11.23 0 0 5
Egy barátommal, akinek sokat adok a véleményére, leültünk átbeszélni, hogy akkor most hogy is. Két óra alatt kb. háromszor jutott el az igenhez, a nemhez illetve a tartózkodáshoz. :-))
Egy biztos, akárhogy fog szavazni, én ugyanúgy tisztelni fogom az után is, mert tudom, hogy jószándék vezérli és a döntését kellő töprengés, tájékozódás előzi meg.
Előzmény: vibor (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!