vásárolnék másfél-két szobás lakást a Tóvárosban. (Nem vagyok ingatlanközvetítő...).
Ha valaki úgy érzi, hogy ő sem ingatlanközvetítő, és eladná az európaparkosított környezetben levő, fejlett telekommunikációs csatornákkal átelekomosított lakását, vagy az anyósáét, az kérem dobjon meg egy levéllel.
Kb. minden megoldás jó, kivéve talán északi földszinti... bár végül is : árfüggő.
Én arra tippelnék, hogy ahol a legnagyobb számban adták el lakásokat, azokat az épületeket próbálják elsőként befejezni, hogy kevesebb ember ugráljon a nyakukon. :)
Szerintem elképzelhető. Azt mondták szakaszonként adják át az épületeket, először az A1-A2 -t és így tovább. Simán lehetséges, hogy az utolsók átadása átcsúszik 2011-re főleg ha alsó hangon 2-3 hónapig tart egyet befejezniük.
Semennyire sem megbízható a forrás, de én sajnos nem lepődnék meg, ha beigazolódna. Én napi kapcsolatban vagyok egyébként a Mac-al, tényleg a májust hangoztatják, de ahhoz mozgolódni kellene.
Mennyire megbízható a forrásod? Belső ember? Én nemrég beszéltem Öhm Zsuzsival és azt mondta, h május végén felső szerkezetkészen át akarják már adni a lakásokat. Nekik sem hiszem, h jó, ha félkész állapotban vannak az épületek...
Én is megdöbbentem a hír hallatán. Aztán megnéztem a lenti épületeket, és elgondolkodtam a dolgon. Ha a 7-es útról lenézel, szépen látszik, hogy a lenti épületek gyakorlatilag csak éppen hogy állnak. Munkások meg sehol... Ha ez a munkatempó marad, akkor reális a plusz egy év. De nem akarok vészmadárkodni, én is csak hallomások, pletykák útján értesültem erről a dátumról.
Hát azért ennek nem hiszem, h lenne realitása, hiszen azért nem állnak olyan rosszul. A külső szigetelést a felső két házon, kb. 1 hónap alatt megcsinálták és a belső munkálatok elvileg folyamatosan folytak. pl. felső házak belső folyosóit is leburkolták, szóval további egy éves csúszást nem látok indokoltnak.
Most hallottam a dolgot, tehát még teljesen friss a "pletyka", hogy csak 2011 tavaszra lesz meg az átadás. Hát, viccnek azért ez durva, ha meg komoly....
Így van - ahogy sarok-ház írja. Nem korlátozzák elvileg, de más nem jön ide szolgáltatni. Akkora a költsége egy új kábel behúzásának, hogy nem éri meg. A parabola pedig a tv-re megoldás (ha engedi a ház, mert ez a legtöbb helyen házirendben tiltva van, hogy parabolát helyezzenek ki), de az internetre nem igazán. Évek óta próbálunk meggyőzni mindenféle szolgáltatót, kijönnek felmérni, de aztán tovább is állnak...
Számomra egyáltalán nem tűnik versenyképesnek az ár, kezdve az egyszeri regisztrációs költségektől egészen a szolgáltatás árán át. Egyáltalán nem ilyen árak vannak a piacon, még ha a Digi szolgáltatását nem is vesszük figyelembe, ami egyébként is jóval a piaci átlag alatt van, akkor is lényegesen olcsóbb és sztem jobb szolgáltatásokat kínálnak. El fogok menni személyesen az Atelecomhoz és természetesen kérek ajánlatot, de a csodákban nem hiszek, inkább úgy érzem, h teljesen hülyének nézik az embert. Milyen jogon korlátozzák a szabad versenyt? Megtehetik ezt egyáltalán jogilag? Mi az akadálya annak, h a lakók megszavazzák, akár egy Digi v más cég hálózatának a bekötését?
Inkább úgy mondanám, h még el sem kezdték nagyon idén a rossz időjárás miatt. Ha a május végi átadást tartani akarják, akkor viszont jövő héttől csinálniuk kell és az időjárásra már nem hivatkozhatnak!
Az Atelecom árait kell nézni. Tény, hogy csak hűségnyilatkozattal, és ha mindhármat igénybe veszed, akkor "versenyképesek" az áraik, de mivel ugye nincs verseny...
Érdekelne, h ki mit tud az internet és TV szolgáltatásról? Én régebbről még vmi olyasmire emlékszem, h egy külön céget hoztak létre, amely monopol helyzettel bír a lakóparkban, ehhez mérten magas árakkal és gyenge szolgáltatással. Ez így van még? Ezzel kapcsolatban semmilyen infót nem találtam most a neten...
Az a baj ezzel az egésszel, hogy semmit sem tehetünk hivatalosan. Hiszen a beruházó hasznosíthatja kizárólag a területet. Lehet őket piszkálni, mehetünk az önkormányzathoz is, de érdemben nem fog semmi történni, amíg ők nem úgy gondolják...
Tóváros az egyik legjobb hely lesz a városban (ha nem a legjobb). A parkosításra van egy 5letem: felcsaphatnánk gerillakertészeknek :) (persze csak ha már ott lakunk)
A beruházót én már nem kérdezem semmiről. Mindenre van frappáns válaszuk. :)
Én a kompenzáció kapcsán olyat hallottam pl. hogy mosogatógépet adnak a régi vevőknek, de persze erre nem hívják fel senki figyelmét.... Lehet hogy butaság, de azért én ellenőrzöm majd Öhm Zsuzsánál. Egyébként régen a Reichardt Timi is mondta, mikor már javában csúszott az építkezés, hogy a régi vevőknek ki szokták fejezni a hálájukat a türelmes várakozásért és a kitartásért cserébe. Érdemes talán utánajárni, nem szeretnék semmiről lemaradni. :) Egyébként Ezüstfáék is azt mondták a legutóbbi találkozásnál, hogy náluk is ketyeg már a kötbér. Meglátjuk komolyan gondolták-e...
A tó rendbehozatalára én is szavazok, illetve ha beköltözünk végre szívesen segítek is. Tényleg sokat számítana a szemünknek, illetve hosszú távon a pénztárcánknak is.
Először is köszönöm a kimerítő választ kottas! Én azért reménykedem, h közös összefogással előremozdíthatjuk a tó és környékének rendezését, hiszen sztem ez minden ottlakónak közös érdeke lenne és nem mellékesen komoly érték és presztízsnövelő hatással is bírna.
Kedves zantimi, én is üdvözöllek! :) 2008-ban írtam alá a szerződést hozzád hasonlóan és még bíztam a 2009-es költözésben, de ahogy most áll az építkezés, jó ha nyárra birtokba vehetjük a lakásokat... Az általad említett kompenzációval kapcsolatban nem hallottam semmit, de elvileg a szerződésünk szerint lassan már megillet minket a kötbér. Azt hiszem itt az ideje ellenőrizni a szerződés erre vonatkozó pontjait.. :)
Sziasztok! Én is bejelentkezem mint második ütemes! :) Jó lenne ha megint pörgés lenne itt. Anno vásárláskor (még 2008 elején) végigolvastam az egész első ütemes fórumot, de azóta nagy csend lett, most örömmel látom hogy éledezik.
Sajnos én a beruházónak már semmit sem hiszek el. A szerződésünk szerint tavaly június végén át kellett volna adni a lakást... Tud valaki arról hogy az Újbuda kft kompenzálja a "régi" vevőket? Csak mert ilyen híreket hallottam innen-onnan...