Szia! Szerinted ha valaki a hatvanas években kapott tanácsi lakást és még mindig benne lakik, akkor az azt jelenti, hogy a közösből akar többet szakitani? Tudod, akkor az ilyen kerületekben, mint pl. Ferencváros, majdnem mindenki tanácsi lakásban lakott. Az anyám is szívesen megvette volna a lakását pár szár ezer forintért és adott volna túl rajta milliókért, mint tette ezt több tíz, vagy százezer ember. És az anyám tett félre pénzt, de soha nem volt annyi, amiből lakást lehetett volna venni.
Gondolom, ha a szüleid négy gyerekkel nem kaptak tanácsi lakást, akkor vagy az átlag fölött kerestek - gondolom ezt azért, mert már 2 gyereknél is kaptak az emberek pár év után - vagy talán falun éltetek, ahol ilyen nem is létezett. De gondolom a szocializmusban létező, igen alacsony kamatú hitelt azért kihasználták.
De szerintem nem érdemes erről vitatkozni, mert itt nem ez a téma. Azt hiszem, ha
Te olyan helyen laksz, ahol ennyi önkormányzati lakás van, ugyanolyan problémák
kezdődhetnek, mint ami nekünk van. Csak kezdjen el az önkormányzat romákat beköltöztetni a kiürülő lakásaiba....
Tudom kevésbé kérted újabb levelem, de azért csak olvasd. Fel lett kérve emilben, telefonon egyéb ismeretségi köröm véletlenül se mentegessenek, vagy tegyenek egyéb megjegyzést bárkire...
Ugyanis elfelejtettem én tékozló, pazarló, hogy engedélyt kérjek nem is egyszerű bevásárlásra. Máshoz nem akartam menni, meg jópofizni sem esetleg, miután örültem, hogy élek, újra egész hetes lázas állapot után (a helyettesítésem sem megoldott, sem begsibe mocskos anyagiak miatt nem vágyok), gázunk meg nincs kaját rendeltem ma... Sőt! Tegnap előtt vettem megint egy doboz cigit is... Mentségemre szolgáljon benn nem dohányzom... Meg, ha energiám lenne menni valahová kondi terembe, még ezt is elhagynám... Sajna mikor úgy tettem, jöttek a kilók kéretlenül, hisz nem vagyok oly ügyes, mint Te. A kondi terem spórolással meg azért nagyjából null szaldós is lehetek, én aki a közösből szeret elvenni, mert nem kihasználtam valami segélyt megint, hanem építkezésemnél én voltam a sedéd munkás... Egész élvezetes volt három emelet magasról sittet lehordani, vagy egyéb anyagot fel... Túléltem... A köztisztaságiakkal (kuka ürítő vállalat) meg kitoltam megint... Nehogy már a szemetes helyére tegyem a szemetem, s más kondizzon az utánam pakolással, megint elvittem a szelektívbe. Jól kiszúrtam velük, had keressék...
Komolyra váltva az írást, ha van valami jó ötleted, hogy mit tegyek, szívesen veszem, mert ez valahogy nagyon nem hiányzik, ha vissza tekintgetsz a szövegekre, vagy a képekre...
Úgy írjál légy szíves, hogy pofámba egy autó került, így akkora nagy... Azt sem árt, ha tudod, hogy sajnos sokaknak nem a fogpótlások, hanem a gyógyszer kiváltások gondot okoznak, s nem biztos, hogy kevesebbet dolgoznak, mint Te...
Tehetségesnek igazásn elismerlek mások bírálásából, ha másból nem is... Feltételezésed sem tud meghatni, mert tudtommal még nem tettél helyettem, vagy a más édesanyja helyett, nagymamájának nevezve egy gazszálat sem keresztbe... A fiamnak sem adtál tudtommal még egy falat száraz kenyeret sem... Örültünk neki hogy ki tudod még élvezni más topicokban az öreglányokat... Én is egy részét kinézem/megnézem, más részét segítem a magam módján... Szüleid bizonyára tudnak valmit amit Mi nem, ha albérlet és gyermekek mellett félre is tudtak tenni... Szívesen tanulnánk, segítenél Te kedves és jó indulatú hölgyemény?! A Ti házatokban most jó lenne, ha eldöntenénk egy lakásban laknak 15-en, vagy 15 család lakik abból a fajtából?! Akárhogy is, valaha az is a hülye eszemmel önkormányzati lehetett, csak mód volt megvásárlására, ha önkormányzati bérlők vannak benne és nem is kevesen... A 2 ezer forint külön vízórával is alatta van a bérleti áraknak... Szerintem én járok jól, ha nagy ívben elkerüllek és nem vesztegetem rád az időmet... A fry édesanyja/nagymamája akár félretett akár sem nem hiszem, hogy Neked lenne köteles elszámolni, mint ahogy én sem..
A Te attitűdöd meg a mások csesztetése, egyezzünk meg abban, s segélyt sem fogok felvenni, hogy egy tükröt ne hagyatékoljak valahol részedre Karácsonyra.... Te vagy szerencsés helyzetben, hogy én irogatok itt barom arccal, s nem egy Józsika família talál meg másként, mert akkor a családod heted íziglenig emlegetve lenne már minime... Ha a kuka mellé pakolnám a szemetemet, más munkájára várnék stb. természetesnek venném és nem irritálna, úgy, mint a hülyeséged is...
Azon kívül: Nem börtön jutalomként kaptam, meg nem a felelőtlenül megszült sok pulyámra... Elváltam, ideköltöztem, kész magánügy... Csak kezdtem komfortnélküli szoba konyhával, amelyből mára lett egy leválasztott nappalim, hálóm és a fiamnak a padlástérben szobája és mint már korábbról tudod, (-ha felfogtad egyáltalán-)komfortos... Keresztanyámat és férjét tudtommal én ápoltam daganatos megbetegedésük idején, a végére hiénaként megjelentek a fiai az öregnek... Talán Te voltál?! Akkor szólj! Vagy volt rá időszak mikor éjjel dolgoztam, nappal suliba jártam Te voltál helyettem?!
Tudom vannak olyanok akik lakás adtak el összeköltözés után, s nemhogy komfortosították volna, galériázták volna minime, ha nem is lett a kettőből egy nagyobb... Vagy a lebontott épület helyett kaptak egy frissen felújítottat és eladogatták belőle a konvektort, boylert, tűzhelyet, szóval ami mozdítható... Vagy egyedül állóként tartatja magát nyilván valaki, mert akkor jogosult több segélyre és egyéb transzferekre, mint egykori felmutogatósunk... Nem sírni kívánok, de mond meg már nekem légy szíves, ha egyeseknek szabad a bűnözés minden válfaját elkövetni, szarni-hugyozni -megint bocs- ahol rájuk jön, zsibongani, akkor ezt nekem el kell viselnem?! Kérdéseid helyett válaszokat légy szíves ezek után, ha lehet...
A plázákban meg egyébként jobban szórakozhatsz, mint ezen...
Ugyan már, csak kötözködtem egy kicsit. Örülök neki, hogy annyira nem vészes a helyzet... Egyébként a kor nem előny, nem hátrány állapot... Legalábbis szerintem.
Kedves nannicsunkat, gyűjtök még egy kis feszültséget (kimegyek rágyújtani, s látom a pisis WC előteret, kedvenc lakótársaimat, hallom a zsivajt stb.) galád módon megtanítom számolni... Miután netezni is tud a meló helyén, anyuka is, gondoltam volna százig még megy neki a számolás, vagy a generáció felismerés, Gát u., vagy Illatos út elhelyezése... Ha nem, hát segítek...
Biztos én vagyok a hülye, de szerinted édi kis provokátorkánk hol lakhat, ha szomszédait önkormányzati bérlőnek nevezi? Ja! Ő és a familiája már megvették az Önkormányzattól valszeg lehetséges ócsóér... Szerinted...?! Glóriát neki!
Abbol az alapfeltevesbol indultam ki, hogy - sajnos - teljesen atlagos kepessegu emberkenek szulettem, semmibol nem vagyok kiemelkedoen jo, nincsen bajomi jo allasom, nem vagyok tehetseges igazan semmiben. Erre epitettem azt a feltetelezesemet, hogy a laksproblema megoldasara egy hozzam hasonlo ember is kepes. Speciel a 75 eves nagymamadat nem mondanam hozzam hasonlonak, mar csak a koztunk levo tobb mint 45 ev miatt is.
Mellesleg, az en csaladombol senki nem kapott tanacsi lakast, a szuleim sem, pedig negyen vagyunk testverek. Ellenben, a mi hazunkban is lakik 15 ember, aki a mai napig onkormanyzati lakasban lakik, az onkormanyzatnak fizetnek havi 2 ezer forintot, csereben az onkormanyzat fizeti a kozos koltseget, ami 10 ezer forint. Szerinted, ki jar jol? Es a nagymamad hany forintot tett felre? Mert az en szuleim az alberlet mellett is felretetttek, mert tudtak, hogy nekik majd sajat lakast kell venniuk.
Hidd el, hogy ez egy attitud, a kozosbol egy picit tobbet elvenni akarok attitudje. A 15 szomszedom kozul egy sem tesz felre, egy sem ismeri fel, hogy milyen szerencses helyzetben van. Igaz, ok azok, akik a kuka helyere teszik a szemetet, nem pedig a kukaba, ami az utcan varja, hogy a kukaurito vallalat munkatarsai kiuritsek.
Anyukáddal mi van? Hogy bírja? Bár most a rossz időnek köszönhetően be vannak egy kicsit húzódva gondolom ott is... Ha tudok valamiben segíteni, pl ránézés olykor-olykor, venni valamit, bár ne kelljen gyógyszer pl. írj emilt, mert nem különösebben kitérő... Láttam a villamos sínre megint bemásztak, meg az épületük előtt a kihelyezett reklám táblát is megtalálták a dzsumbiba igyekvők... Itt is valami volt a fronton kívül esetlegesen mert, kis dílerünk vagy be volt lőve, vagy igyekeznie kellett nagyon (nem a rutintalanság az esős időben, de a piros VW sérült, meg az ablakok egy másik helyen megedzve az ellenségtől valszeg...) Azonkívül kikérem magamnak-női hiúság, annyira banya még nem vagyok, csupán elváltam, nem egyedüliként ebben az országban, s úgy evett ide a fene...
Nincs mit. Milyen albérletben lakni nekem is ismerős, szüleimtől én sem kaptam semmit, pontosabban apám középiskolás koromban elhunyt... Válásom után lett elcserélve az ex lakásunk kettőre... Annak idején maszoposból szadeszessé vált képviselő úr szórólapjában az állt, 5 éven belül más lesz itt a helyzet... Ennek immár hetes esztendeje... Az idősebbektől azóta már tudom sok-sokesztendeje igéret van rá... A helyzet pedig nem változott, ill. csak rosszabb lett, mert a kisebségi jogukvanok jönnek lelakni mindent, mint a távirat még ezt is, mindenüvé... Az ipari szférában a keresetek nem olyan magasak, vagy kitérőm esetén M Posta RT szintén nem a nagy fizetésről híres... Fiam középiskolás, most érettségizik, tovább tanulni készül, minek végül is örülök... Nem panasz, nem is dicsekvés részemről az sem, hogy jövedelmemből a közüzemi díjakat rendszeresen befizetem, vagy Őt eltartom, mert természetesnek veszem. Az, hogy nem kenyéren és vízen élünk, van kábel TV-nk, vagy internetünk a külvilággal a kapcsolatot tartani, s olykor elmegyünk valahová, veszünk egy-egy ruhát, újságot, könyvet, nem érzem luxusnak és pénz pazarlásnak különösebben... Galád módon örülünk, hogy nem egy légtérben élünk, van külön szobánk, de ez akár egyneműek esetén sem lenne jó szerintem... Vannak akik huszonvalahányban laknak négyen, WC-re kijárnak a kolhozba, de azt, hogy azt megcsináltatták volna, s nem anyagi okból csupán... Addig én be sem költöztem, amíg az nem volt megoldott, vagy a villanyvezeték nem volt leföldelve még a boyler irányába sem... Az önkormányzat ezért amit adna, abból nem tudnék venni másik lakást, ha le is adnám részükre, amíg a gyerek tanul a törlesztő részleteket mocskos anyagi okokból nem tudom bevállalni, ha felelősen teszem, no meg a bankok is hitelképességem elbírálásakor hogy néznének... Vidéken vehetnék bizonyára belőle, akkor a saját kertem biztos nem is maradna megműveletlen, mint egyesek a kapottat sem becsülik, de hol és mit dolgoznék? Feljárnék Pestre lopni én is?! Vagy költözzek be valahová, ha kinéztem egy jó kéglit, s miután tudatában lennék a magyar joggyakorlatotnak az min. két év amíg kiraknak, s élnék addig, mint Marci Hevesen?! Akkor dőzs, aztán kinézném a másik eljárás alá vonandó kérót? Az sem biztos, hacsak be nem boxolom magam... Azt hogy nem mindenki milliomos, nincsenek balról jövedelmei ismerős helyzet, azt viszont nem bírom megemészeni miért nem lakni, hanem lelakni kell valamit, ha már nem is jobbítom. Alapvető civilizációs elvárások, ha már ember vagyok elvárható /bár olykor az állat különb, mert gondozza, neveli utódait (kiv.kakukk)/, vagy a munka miatt is tértünk el a négykézlábon való járástól... Tudom, hogy vannak kényszerű munkanélküliek, de sajna itt leginkább önkénteseket találsz, mert annyiért fel nem kelnek, hisz bűnözésből sokkal jobban meg lehet élni. Még nem vitt rá a gusztusom, hogy váltsak... Kéne?!
Szia! Érdekes a felfogásod, abból a szempontból, hogy ha Te meg tudtad oldani a lakáskérdésedet, akkor Kissárkány miért nem tudja. De itt nem erről van szó.
Ha figyelmesebben olvastál volna, akkor láthatnád, hogy ő nem a Dzsumbujban lakik - csak hasonló körülmények között -, hanem a Gát utcában, a József Attila
emlékházzal szemben, az épülő-szépülő belső Ferencvárosban, vadiúj társasházak
mellett és valószinűleg tanácsi bérlakásban, egyedülálló anyaként, kb. 45-50 évesen. Szerinted is olyan könnyű megoldani?
Vagy mit tegyen az anyám, aki hasonló körülmények között lakik 75 évesen? Ott lakik 45 éve, akkor még szerintem a budapestiek 80 %-a tanácsi bérlakásban lakott,
a lakást nem lehet megvenni. 10 évvel ezelött még minden normális volt, soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer majd lepusztul minden, mert az Önkormányzat romákkal tölti fel a kiürülő lakásokat. Szerinted neki mit kéne tennie? Neki adnak hitelt lakásvásárlásra? Ezt csak azért kérdem Tőled, mert valószinűleg igy oldottad meg a lakásgondodat. Neki nincs pénze lakásvásárlásra és én pedig nem tudom magamhoz venni.
Valószínűleg Kissárkány is megpróbált volna évekkel ezelött lépni valamit, ha tudta volna, hogy ez lesz a sorsa. Tudod a nyolcvanas évek végéig még simán lehetett csereberélni a tanácsi bérlakásokat.
Na ezeken a dolgokon kellett volna inkább észosztás helyett elgondolkodnod szerintem.
Biztos naiv vagyok, nekem is van gyerekem, meg sem a Dzsunbujban lakom. Nem kaptam semmilyen allami tamogatast, nem volt soha onkormanyzati lakasom, 10 evig laktam alberletben, szuleim nem tamogattak semmivel. Ezert feltetelezem, hogy a kb. hozzam hasonlo helyzetben levo embereknek is sikerulhet, ergo nem muszaj ott lakni.
Azon gondolkodtal esetleg, hogy eladod a lakasodat az onkormanyzatnak, es abbol probalsz meg valahol mashol venni egy masik lakast?
1. Ahhoz, hogy albérletet fenn tartsak, nem dolgoznom kellene, mert így én nem érek rá annyi pénzt keresni, mint egyesek...
2. Ha van egy gyereked, a párkapcsolat is nehezebben menne válás után, más lakásába nem költöznél...
3. Kiadni, s én valahol normális helyen bérelnék mondjuk, s egy ekkora lakásban már 98 kisebbségi elférne, a fogyasztásmérők miatt engem csesznének meg, mert nekik azt meg kell mívelni...
4. Az önkormányzat ahelyett, hogy regulázta volna őket egy cseppet, még szaporította ezeket a nemes emberkéket, a kapualjban pedig elszörnyed az aki véletlenül erre téved... Nézd meg szívesen látlak. Ha tetszik alkudhatunk máris!!!!!!!!!
5. A Polgármesteri Hivatalt pl. már cseszegettem eleget, bíztam benne hátha bennünket szegregálnak, ha már velük nem tudnak, nem akarnak semmit csinálni, s itt meg gyűjtsék kedvenceiket...
6. Különféle apróhirdetések, reklámozás bontásra ítélt ház esetén ismerősöknek, postásnak pl... Nekem nem kell galéria egyáltalán, ami némelyeknek hely miatt kell, vagy a magasabb bérleti díjat is fizettem volna, s nem nyomasztott volna a csend, a szabályok, mégse jött ide senki...
7. Folyamatosan próbálkozom, s hátha addig reklámozom, amíg megtetszik valami liberális úrnak, hölgynek, TGM félének, s azonnal lecsap rá. Amíg ezt írom is abban reménykedem, hátha valahol kiszúrják ezt, vagy valamely egyéb oldalt, hogy nem akarom e jó házat... !!!!!!!!!! Munkahelyemen nem fognak tajtékzani, ha rendkívüli szabit kérek ez okból... Sőt felajánlották, hogy segítenek költözni!!!
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok, vagy tudsz rá valakit éjfélig fenn vagyok emailben jelezheted, ha kell valakinek átböjtölöm az éjszakát.
Pontosabban ki venné meg a lakását? Mert az egy dolog, hogy van valamekkora (a kellemes környezet miatt vélhetően nem túl nagy) forgalmi értéke a kérójának, de mivel ép eszű ember ilyen szomszédok mellé nem költözik be, így az gyakorlatilag eladhatatlan.
A babakocsival az utcán remélem jó messze "ferrariznak" már, a zsibongás is megvolt, amennyire a párkányok, ereszek miatt látszik, s jó hogy fújt a szél a kifestőket széttépkedve tova vitte... Aksim miután nincs, elemet direkt nem vettem... Minden látható volt már: bűnözés, kosz, mocsok, ürülék... Remélem tolongani fognak e sok reklám után végre...
Azt kapásból érzékelik, ha valaki gyengébb náluk ugyanis...! Nem rémisztgetni akarlak, de mikor belakták a lakást még jobban elengedik magukat...
A kis kölykeink is már beszólnak az új ház lakóinak is, hogy mi a f-t bámulnak, ha kinéznek "szórakozásukra".
Nekem is ott a gond leginkább, hogy nő és gyerek csupán... Viszont nem tudom velük megértekezni, hogy amíg mi is utálunk ide be jönni, senki nem jön ide a hugyos, zajos, bűnözővel teli lépcsőházba házba, akkor hogy is hívjak valakit... Viszont ők jól informáltak, hogy "steril, vagy biztos hivatásos leszbikus" vagyok... Csókoltatom újra az összes jogvédőt!!!!
Ex vegyisként nem vagyok kezdő arra, de annak idején nem voltak ennyire elengedve, ez itt a baj! Csókoltatom az Amnestyt is, csak fogadják őket örökbe.... Emlékszem még amikor megvoltak az ún kisvárosi házak, posta működött, nem féltek annyira kollegáim sem a megállókban. Akár 54-es, akár 30-as, nem volt telekiabálva, s a napraforgóhéj sem hiányzott róluk...
Tapasztalhatod mi nálunk is a helyzet... Vannak az utcában normális házak, de a mienket érzékelheted leginkább, ha erre jársz... Kinn vannak állandóan szotyizni, üzletelni, s legyek büszke a mieink tajtékzanak leginkább?! Más honnan is idejönnek... De csak telepítik itt is mindenüvé Őket... Nem kívánom anyósodék házának, hogy oda is jusson belőlük, mert akkor jaj nekik is, de így koncentrálni megint klassz... A gyerek mielőtt el bátorkodna elmenni, kinéz mennyire van tele a kapualj, húzza a távozást, kerülgetjük a mocskot, hugyot, halljuk a zsivajt... Nem msgxon akarom ismételni magam, de az van nap, mint nap...
A rehab elérkeztét oly távolinak érzem, hogy talán megsem érem... S mindez nem is a Dzsumbujban, hanem az emlékházzal szemben,ami egykoron szintén normális vala, míg nem jöttek...! Édesanyádat ha lehet minél sűrűbben látogatsd, hogy érezzék nincs annyira egyedül...
Tudjuk! Csak Aigner Szilárd időjárás jelentéseit értekezik ismét meg... Ez nap mint nap az, mint a dzsuva, zsivaj stb. Biztos galád vagyok, de élvezné valki is közületek?!
Visszatérve a krándulásról, bementem az ún. ipari övezetbe, elvégre a mosás megvár, s addig sem kell hallgatnom XY-t és YZ-t, míg benn vagyok. Voltam oly galád, hogy vittem magammal két üveget is, meg összeszedtem ásványvizes flakonjainkat. Miért is ne megint Dzsumbuj szelektív, kertészkedésem után... A megállóban összeakadtam egy ex munkatárssal, valamikori vegyis koromból. Sokat kellett várni, így beszélgettünk. Nyertél! Mentálisan a "B" alatta van az "A"-nak. Egyikben az eladók, másikban a fogyasztóktók vannak dominánsan, s emelik a hely jó hírét... A XVII. ker-ben, meg lomtalanítás van, derült ki, a beérkezett kis teherautó befutása után. Tovább bővül a szeméthegy majd. Bár állítólag a konténert naponta ürítik. Állítólag elsősorban sajószentpéreiek a felköltözöttek. Valamely befalaztatott lakást szívesen társadalmi munkában rendbe tennék valakiknek, állt az ajánlatban, meg megállapodtunk benne, hogy ez a rész is már az lett. Ha nem ilyen helyen vagytok és ismeretségetek sincs veszteni nem vesztettek semmit...! Én/mi is szívesen kihagynánk, s inkább olvasnék, mint itt irogatok róla, vagy szabadon elmennék valahová, ha nem utálnék kimozdulni is ezeken keresztül...
Húsz évet éltem azon a környéken, pontosabban a Kén utcában. Szegény anyám a mai napig ott lakik, minden héten járok hozzá és egyre elszomoritóbb a helyzet.
A Kén utcai házak (ami régen a Dzsumbujhoz képest elit résznek számított) is ugyanarra a sorsra fog jutni, mint a Dzsumbuj. Miért jó az önkormányzatnak, ha egy viszonylag normálisabb helyet elkezd gettósitani? Hétről hétre egyre több romát látni ott, egyre jobban le van minden pusztulva. Mindent tönkre tesznek. Tavaly kifestették a lépcsőházat, de 1 hét alatt annyira össze lett firkálva, mint elötte húsz év alatt. Ha kihalnak egy lakásból, akkor az önkormányzat roma családnak adja ki. Anyám mellé az egyik lakásba 3, a másikba
4 gyerekes roma család költözött. Azóta nincs nyugalma neki sem. A Kén utcában nagyon széles folyósok vannak, a romák és a gyerekek ott töltik az egész életüket, nem törödve azzal, hogy valaki beteg vagy pihenni akar, a szomszéd ajtaja elött orditanak egész nap.
Az Önkormányzat semmi mással nem foglalkozik, csak azzal, hogy saját magát reklámozza, amiért a belső részeket fejleszti, de a külső Ferencvárosban hagynak mindent lepusztulni, mintha nem is hozzájuk tartozna.
Kissárkány: Te azért még reménykedhetsz, hogy hozzátok is elér egyszer a rehabilitáció és megszűnnek az áldatlan állapotok. Anyósom is a Gát utcában lakik, egy régi, de nagyon-nagyon normális házban.
Le vagyok maradva! Az hol van? Tudod ki a kedvenc barátom arról a környékről? Bizonyára ismered is... Kicsit csámpásan megy, s lütyő lett az egyik betörés után... Csókos vagyok nála, helyet vív ki a tuján rendszeresen nekem is maga mellett, így igyekszem kerülni... Kén utcai, csak a famíliája ott is van. Így ismerem a kanyarnál lévő kis kápolnát hírből, ahová járnak gyónni, hogy hétfőnként újra lehessen előről kezdeni a dolgokat...
A belső viszonyokat annyira nem ismerem ott, viszont tudom mi van nálunk is a lépcsőházban és a furnér üveges ajtó mögött... A brigádokat mikor "dolgozni mennek hallani. -Legalább csendben csinálnák... Éjjel, ha megjönnek is tudatják... Én meg aludjak. A lépcsőházban élvezzem ürüléküket, dzsuvájukat, halljam hangjukat mikor "haza esz a fene". Imádni való. Nem benneteket akarlak csupán untatni, de hátha valaki unatkozó is olvassa reméltem, s eljön megtekinteni. A J.A. emlékházat látogatók miatt is ez az egész égő... De egyeseket nem zavar, mint a Rádayban a nyüzsi tudhatod, ill. tapasztalhatod. A kifelé virító Kultuccával és a FIABCI díjat nyert házzal lehet is virítani, csak az ott élőknek nem biztos, hogy minden más ezen kívül érdektelen... Legalábbis hülye eszem szerint... Biztos én vagyok a hülye, így felajánlom Nekik a lakás cserét. Én nem tudom élvezni, hátha Ők kapnak az alkalmon...
Hál' Istennek mostanság elég keveset járunk arra, és csak nappal, de régebben még jóval sötétedés után is voltunk ott. Az "A" tényleg nem egy királyi palota, de a "B" túltesz rajta akár a fecskendőket, akár a x@rszagot, akár a "frissen lakást kapottakat" mézzük. A "C" a másik kettőhöz ég és föld.
Akik ott laknak mondták ezt... A "C"-ben, nem úgy mint nálunk, állítólag még a papír sincs ledobálva úgy hallottam tőle... Gondoltam az Ő véleményük eléggé objektív... Ha szociális munkásként tevékenykedsz is ott esetleg, este ők látják, mint ahogy mi is, a húzósabb életet, meg ha ott vagytok, valamelyest tartják magukat... A mieink is teszik a szépet idegeneknek... Szidják a hugyos lépcsőházat, a szemetet, a sok tolvajt, csak akkor tőlem olyan, s én teszem azt?!