Keresés

Részletes keresés

unnamed Creative Commons License 2004.11.02 0 0 98
Hát, ha szép vagy, akkor hadügyminiszter még lehetsz :))))
Előzmény: GLászló (96)
GLászló Creative Commons License 2004.11.02 0 0 96

Keresek egy pártot magamnak. :)

Remélem nem hátrány, hogy én szép is vagyyok...

Előzmény: sierra (95)
sierra Creative Commons License 2004.11.02 0 0 95

Úgy látszik egy hullámhosszon mozog az agyatok.

:o)

Előzmény: GLászló (94)
GLászló Creative Commons License 2004.11.02 0 0 94

Ugye, ugye, a megértő, türelmes udvarias atya válasza az ő szertelen, izgága gyermekének...

Előzmény: sierra (93)
sierra Creative Commons License 2004.11.02 0 0 93
Orbán Viktor levelét megírta - Válasz Dávid Ibolyának
2004. nov. 02., 13:57


A Fidesz eddig sem avatkozott, és ezután sem avatkozik más pártok belügyeibe - közölte Orbán Viktor reagálva Dávid Ibolya nyílt levelére, melyben az MDF elnöke kritizálta a nagyobbik ellenzéki párt politikáját és a demokrata fórum belsõ ügyeibe való beleszólást.

Orbán Viktor közölte: a Fidesz készen áll az együttműködésre a minél szélesebb szövetségi rendszer fölépítése érdekében, de tudomásul veszi, ha ezt az ajánlatot nem mindenki fogadja el. Hozzátette: "reményeim szerint a kölcsönös tisztelet és megbecsülés jegyében folytatjuk majd a munkánkat, ha lehet, együtt, ha nem, hát akkor külön".

A Fidesz elnöke formai kritikát is megfogalmazott meg a levéllel kapcsolatban, hiszen közölte, ő a válaszát először Dávid Ibolyának juttatja el, és csak azután a sajtónak.

***

Dávid Ibolya pénteken nyílt levelében arra szólította fel Orbán Viktort, hogy a volt miniszterelnök és a Fidesz ne avatkozzon be az MDF belügyeibe. "Akinek a másik párt bedarálása a célja, ne beszéljen barátságról. Aki erővel akar pártot szerezni, ne csodálkozzon, ha kosarat kap. A frigy alapja nem az erőszak. Aki az áhított kézfogó előtt "lenyúlja" a kinézett ara féltett családi kincseit, az miért lepődik meg azon, ha nem veszik jó néven a közeledését?" - írta levelében a demokrata fórum elnöke.

Ha Orbán Viktor úgy véli, hogy a legtöbb szavazatot akkor szerzi pártjának, ha szembefordul a konzervatív értékekkel, ha "hadat üzen" a magántulajdonnak és a külföldi befektetőknek, és együttműködik a Munkáspárttal, akkor az az ő felelőssége - olvasható a levélben. Dávid Ibolya hozzáteszi: "az azonban már a Magyar Demokrata Fórum ügye, ha egy párt kívülről, nemtelen eszközökkel próbálja tönkretenni".

sierra Creative Commons License 2004.10.31 0 0 91

izé... korrekció:

Ez a cél és nem azt, hogy közel is van az eléréséhez.

Előzmény: sierra (90)
sierra Creative Commons License 2004.10.31 0 0 90

Én nem azt mondtam, hogy ez a cél, nem azt, hogy közel lenne az eléréséhez. A feladat a nagy, nem az eddigi eredmény.

 

"A "közepezés" a fidesz dumája - a stílusa nem annyira konfrontatív, bunkó, ezért népszerű pl. DI, aki sosem beszélt a középre húzásról - ha csak a szélsőjobbtól való elhatárolódás nem az..."

 

-- Ó, azt az MDF pontosan tudta, hogy mi a kép róla és szvsz rá is játszott. Mit sugall például az, hogy Békejobbot alakítanak? Egyfelől persze azt, amit te mondasz a kevésbé konfrontatív politikai stílust, nodehát honnét lehet azt meglépni, ha nem a centrum pozíciójából? Ha valaki távolra rakja a bázisát a középtől, annak szükségszerűen agresszív és támadó stílusban kell politizálnia, a közép felé elhelyezkedő tömegeket támadva, hiszen neki nem felel meg a közép langyossága, ő meg akarja azt változtatni. Ha valaki szél, akkor konfrontatív, de barátkozó csak középről lehet, lásd Medgyessy barátkozási próbálkozásaihoz alkalmazott "nemzeti közép" politikáját.

Vagy mit sugall az, hogy a két nagy pártot azért kárhoztatták, mert polarizálják a nemzetet? Természetesen azt, hogy az MDF ennek ellenkezőjét csinálná ha rá szavaznának és Széchenyivel szólva a politika közepesülését segítené elő.

 

Nos ennek a rájátszási politikának szvsz egy ideje már a leépítése folyik. Például harcos kijelentések a Fidesz alkalmi néptánccsoportjellegéről (egyet jobbra, kettőt balra), epés megjegyzés a tízparancsolat szellemiségéről (felebarátod pártját ne kívánd) és most a kisgömböc. Ez kérem se nem béke, se nem közép, ez konfrontáció. (Persze nem a baloldallal, mert velük nincs miért. Nem az MSZP és nme az SZDSZ fenyegeti DI pártját jelen pillanatban, hanem a Fidesz.)

Előzmény: Törölt nick (82)
kaviat Creative Commons License 2004.10.31 0 0 89
korrekt.. nagyon sok számegyenes van

.kav]4t reneofittnesspop spacegéza
Előzmény: GLászló (88)
GLászló Creative Commons License 2004.10.31 0 0 88

Nem, kavi a politológia nem abszolút tudomány. közép az, ami az adott pillanatban a legtávolabb van a szélektől befelé. és nálunk ma a középhez az MDF és az SZDSZ van a legközelebb a jobb- és baloldalra bontott kordinátarendszeren. Nem kell misztifikálni a dolgot, elég szépen látható a MIÉP - Jobbik - Fidesz - SzDSz - MSZP - Munkáspárt  vonal, csak azon lehet apró vita, hogy ki milyen távol van a másiktól. A parlamentben pedig nincsenek apolitikusok, ez teljes félreértés.

 

Hogy a társadalomban ki hova helyezi el magát - a politikai mező melyik szeletét érzi magához legközelebb, az más kérdés. Képzeld el, nekem vannak konzervatív, szociáldemokrata, liberális elgondolásaim a világ mindenféle dolgairól, ezért maflaság lenne magam a pártokhoz képest kategórizálni. GLászló vagyok, a számomra szimpatikus elvekkel. ha a pártokhoz fúuődő viszonyomat kell megfogalmazni (ez a választások ideje, vagy a politikai viták ideje) akkor persze elhelyezek egy voksot, de tiltakozom az ellen, hogy csak azért, mert egyes pártokat veszélyesnek, vagy undoknak tartok, egy másik párt a szimpatizánsának tekintsen.

Zűrös?

Előzmény: kaviat (86)
GLászló Creative Commons License 2004.10.31 0 0 87

Szerintem a definiálás nem lehet sem öncélú, sem pedig idő és helyfüggetlen. A jobb- és baloldal fogalma helyenként, koronként más. Szerintem maflaság a rendszerváltáskor megjelenő definíciót ma a pártok házatáján keresni.

Azt akarom mondani, hogy minden viszonyítás kérdése - ezért mindig derűvel figyelem mondjuk ez Európai Néppárt belső viszonyait, ahol baráti pártként utálja egymást az RMDSZ és a Fidesz, de ugyanaz elmondható persze a Szocialista Internacionáléról is.

Ezért Dávidék álláspontját sem kell valamiféle abszolút, tértől és időtől független fogalomban azonosítani. Ma ők Magyarországon a közép jobboldalát jelentik, mert a Fidesz populista jobboldali párt, ami kétségtelenül távolabb van a centrumtól.

Ilyenkor szerintem értelmetlen a néhány évvel ezelőtti, vagy a még azt megelőző MDF-et a mai szemmel kategorizálni.

Az pedig, hogy Dávid nem ért a focihoz, de az alkotmányhoz annyira igen, hogy a köztársasági elnök kegyelmi jogkörét aktív aláíróként semlegesítse - ma nem bír politikai jelentőséggel. Én sem felejtettem el neki, sosem is fogom, de ez nem befolyásolja azt, hogy tényként jelenthessem ki: ma Magyarországon az MDF jobbközép pártként igyekszik poltizálni. (jó vicc, másutt nincs számukra hely.)

Dehát a politika ilyen - és amikor neki nem felejtem el a dolgot, hozzá kell tenni, hogy már mindegyik párt adott számomra hasonló "élményt" van miért utálni mindegyiket.

 

Amikor a szavazatomat mérlegelem, akkor azt kell hogy tegyem, ami az adott pillanatban a rendelkezésemre álló választékból a legkevésbé undok az én elképzelésem szempontjából.

kaviat Creative Commons License 2004.10.31 0 0 86
én pedig soxor azt gondolom, hogy nincs is igazából közép ma magyarországon.. hogy pártjaink sikeresen polarizálták a szavazókat.. másrészt pedig minden oldal hajlamos magát középnek deffiniálni [ami attól még hogy mondják magukra nem lesz igaz]

közép talán az az apolitikus réteg lenne, akik nem vesznek részt ebben a bohóckodásban, de ez sem igaz, mert attól, hogy valaki nem a bal-jobb számegyesen helyezi el magát nem lesz közép [lévén nincs is a számegyenesen] - még szerencse [mint kiderült :) ], hogy ez egy elenyésző kis réteg, különben nem lenne meg a közönsége szélhámozó politikusainknak

.kav]4t reneofittnesspop spacegéza
Előzmény: GLászló (85)
GLászló Creative Commons License 2004.10.31 0 0 85
Azt gondolom, hogy ebben nincs ellentmondás, a félreértést pedig az okozza, hogy a közép fogalmát valamiféle oldalsemleges meghatározásként képzelik el. Szerintem a középnek van jobb- és baloldala is, mert ha nem így lenne, akkor a közép mindössze egy pont lenne, amin senki sem fér el. :).
Előzmény: Törölt nick (77)
Seki Waker Creative Commons License 2004.10.31 0 0 83
A sokoldalú és gyönyörű magyar nyelv erre az a szólást tanálta ki, hogy "A vakok között a félszemű a király."
Előzmény: Törölt nick (79)
sierra Creative Commons License 2004.10.31 0 0 81
Középről úgy értve, hogy azok közül akik a Fidesz és az MSZP közé szorultak. Szerintem ez a közepezés dobva lett. Itt most már nem a békés közép imidzsének felépítése zajlik, az eggyel ezelőtti brosúra volt, csak még nem dobták piacra a véleményformálók, hogy mi az újdonság. Sebaj, majd én. DI szvsz váltott és nem fogja többet a középre húzódást hangsúlyozni. Ennek több oka is van: túlságosan támadható a jobboldali szavazók szemében azzal, hogy úgymond kommunista bérenc, másrészt a közepezés nem hozott eleget a konyhára. És mivel talált helyette egy hatékonyabb fegyvert, ezért a dolog ejtve lett. A hatékonyabb fegyver abban állna, hogy mivel felismerte, mit lehet Orbán Viktorral kezdeni, nekiállt kijönni a defenzívából és támadni. O.V. szvsz olyan mint az oroszok, csak az erőből ért, úgyhogy ha valaki dűlőre akar jutni vele, annak erőt kell felmutatnia. De ez így még túl általános. Konkértabban feltevésem szerint DI felismerte, hogy ha politizálni akar az MDF élén, akkor le kell győznie O.V.-t és a helyére lépni, tudniillik vele nemhogy gyümölcsöző kooperáció nincs, de még "békés egymás mellett élés" sem. Úgyhogy választásilag meg kell vernie és politikailag el kell lehetetlenítenie, ha talpon akar maradni. Ehhez remekül passzoló érv, hogy az MDF-et a konzervativizmus töretlen képviselőjének pozicionálja (gyűlölöm a marketingdumákat), a Fideszt pedig a baloldali elhajlónak. Ez azért remek érv, mert van benne igazság és jól lehet támadólag kommunikálni (továbbra is gyűlölöm a marketingdumákat).
Előzmény: Törölt nick (77)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.10.31 0 0 80

Na éppen ez a baj, hogy amit ezelőtt 4 évvel sikítva utasított el a közbeszéd, az mára normálissá vált.

Ez a mi nagy-nagy demokrácia-deficitünk.

 

Nem nagyon tudom, hová fejlődhet ez még...

 

És hogy ezt üdvözöljük, csak mert nem Fidesz, hát...

 

Persze én üdvözlöm, mert nem Fidesz, de azért komoly averzióim vannak...

 

Ellentmondásos vagyok.:)

Előzmény: Törölt nick (79)
Alpári Gnác Creative Commons License 2004.10.30 0 0 78

Hogy DI mentes lenne a populizmustól, azt enyhe derűvel fogadom.

Ez a nő egyszer nem értett a focihoz, egyszer azt találta mondani Mécs Imrének a Parlamentben, hogy a kifütyülése nem neki, hanem a pártjának szólt, tehát egészen aktívan támogatta a szélsőjobbot.

A normális Magyarország szlogen sem volt persze populizmus.

 

Persze ezt kell most csinálnia, de ne sejtsünk már mögötte semmiféle elvet, hacsak a Parlamentben-maradást nem tekintjük elvnek, ha lehet.

 

Hogy-hogy nem, igazságügy-miniszterként nem zavarta a két nagy párt osztozkodása.

 

Viszonylag régen írtam, hogy a pénz hiánya előbb-utóbb elkezdi erodálni ezeket az elvhű pártokat.

Az MDF-et elérte ez a stádium, a Fideszt is el fogja érni, ha netán elveszítik a következő választásokat.

De még az is lehet, hogy előbb.

Előzmény: Törölt nick (77)
GLászló Creative Commons License 2004.10.30 0 0 76
Nem te vetted komolyan? ;-)
Előzmény: Törölt nick (75)
GLászló Creative Commons License 2004.10.30 0 0 74
Utánanézek, Geo kartács, mert akkor nyilván elírtam. Ne haragudj, olykor nem figyelek eléggé az ujjaimra, de majd igyekszem tőled világosan eltérően fogalmazni. Végülis nem lehet kellemes érzés egyetérteni velem.
Előzmény: Törölt nick (73)
Seki Waker Creative Commons License 2004.10.30 0 0 72
Remélem nem a vasorrú bábára gondoltál? A kisgömböc viszont szerintem telitalálat :-)
Előzmény: GLászló (71)
GLászló Creative Commons License 2004.10.30 0 0 71

A keményítés rendben van, keményíteni azonban tudni kell. Ez a levél egy dühroham, ráadásul tele olyan blikfangos nyelvi leleménnyel, amiknek gyakran az az átka, hogy visszalőhetők. A Kisgömböc jópofi ötlet, de attól félek, hogy a magyar meseirodalom túlságosan gazdag ahhoz, hogy ne találjanak benne egy olyan figurát, aki éppen Dávid Ibolyára hasonlít. Szándékosan nem segítek. Én még emlékszem a kalapok alól induló nyilakra, Orbán ebben nem olyan rossz, lecsapja a ziccert, tuti.

 

Szerintem ez öngól és ahogy az öngólok soha sem jönnek jókor, ez is éppen eltalálta azt az időt, amikor kárt okoz magának. De majd meglátjuk.

Előzmény: Seki Waker (70)
Seki Waker Creative Commons License 2004.10.30 0 0 70
Van az úgy, hogy kicsapja valami a biztosítékot, oszt akkor gyünnek a bájos képzavarokba csomagolt túlreagálások. Ezzel együt a levének és a mögötte elbujó racionális politikai számításnak az is lehet a hatása, hogy stabilizálja az MDF támogatói  táborát. Hogy hány százalékon az még titok, de a szadi is csak azzal tudta, tudja megállítani híveinek átszivárgását a szocikhoz, ha időnként bekeményít, mint a Roling Stones.
Előzmény: GLászló (69)
GLászló Creative Commons License 2004.10.30 0 0 69

Semmit sem ér el. Orbán nem fog válaszolni, illetve azt kommunikálja, hogy "tessék, mindent megpróbáltunk, hogy egységet teremtsünk a jobboldalon, de az MDF nyilvánosan újra és újra kikosarazott, és belénk rúgott. Mi most is megértéssel szemléljük a küzdelmüket és a belügyüknek tekintjük, de mindenki láthatja, hogy ott nincs helye a különvéleménynek, megsemmisítik azokat az erőket, amelyek a jobboldal egységét hangsúlyozzák. blablabla. "

 

Melesleg szólva az  MDF elnökasszonya helyesebben is tenné, ha nem örökké a Fidesszel foglalkozna, hanem kirúgdosná az ellenfeleit és rúgdosná a kormányt. Most ugyanis éppen Orbánékat hajtja bele abba a szerepkörbe, amiben neki kellene lenni. Hogy tudniillik nyugodt türelemmel reagálhatnak az ő handabandázására.

De nekem - lévén nem szeretem az MDF-et - ez is megfelel.

Előzmény: sierra (67)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.29 0 0 68
Hááát, ezek nélkül a masszív képzavarok nélkül tán nemcsak érthetőbb, de hatásosabb is lenne. "... a Fidesz vasöklei lejárató kampányt folytatnak mindenkivel szemben..." --ennek kétségkívül megvan a maga bája: de értelme nem sok.
Előzmény: sierra (67)
sierra Creative Commons License 2004.10.29 0 0 67

Na, Dávid Ibolya beszólt és kinyilvánította a háborúságot. Kíváncsi vagyok ezzel mit ér el. Végül is ennél többet nemigen tud neki ártani a Fidesz, mint eddig tette. A kemény reakció olyasmi, amit az emberek megértenek. Meg olyasmi, amin kívül azt hiszem Orbán semmit sem ért meg.

 

Dávid: A Fidesz ne avatkozzon be az MDF belügyeibe

Index/MTI
2004. október 29., péntek 18:41

Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke pénteken nyílt levélben szólította fel Orbán Viktort arra, hogy a volt miniszterelnök és a Fidesz ne avatkozzon be az MDF belügyeibe. Dávid szerint a lakitelkiek a Fidesz ügynökei, amit bizonyít az is, hogy az ellenzéki csoport stratégiai tanácsadója, Várhegyi Attila Orbán bizalmi embere.

 

"Felszólítom, hogy Ön és pártja hagyjon fel a Magyar Demokrata Fórum belügyeibe való beavatkozással!" - írta Dávid Ibolya az Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének címzett levélben. "Ha Orbán Viktor úgy véli, hogy a legtöbb szavazatot akkor szerzi pártjának, ha szembefordul a konzervatív értékekkel, ha "hadat üzen" a magántulajdonnak és a külföldi befektetőknek, és együttműködik a Munkáspárttal, akkor az az ő felelőssége" - olvasható a levélben.

 

Fideszes ügynökök

Dávid Ibolya hozzáteszi: "az azonban már a Magyar Demokrata Fórum ügye, ha egy párt kívülről, nemtelen eszközökkel próbálja tönkretenni". A Magyar Demokrata Fórum akár egyedül, akár szövetségben mindent megtesz a magyar konzervatív politika jövőjéért. Az MDF nélkül azonban a konzervatív politikának nincs jövője - mutat rá a pártelnök.

Dávid Ibolya szerint az MDF frakciója körül kialakult helyzet nem a demokrata fórum belső nézeteltéréseiről szól, hanem arról, hogy a többpárti parlamenti demokrácia alapjai megkérdőjelezhetőek-e. "Arról szól, hogy lehet-e egy helyzetével visszaélő maroknyi kisebbségnek - egy másik párt ügynökeiként - túszként kezelni saját pártját. Arról szól, hogy az Ön bizalmi embere, Várhegyi Attila stratégiai tanácsadója a Lakitelek Munkacsoportnak" - írja Dávid Ibolya, hozzátéve: "aki erővel akar pártot szerezni, ne csodálkozzon, ha kosarat kap".

 

A konzervatívok nem értik

Az elmúlt két évben kedvezőtlen folyamatok indultak meg a magyar politikában - fejti ki Dávid Ibolya, aki szerint a konzervativizmus sokkal inkább alkalmas a magyar nemzet jövőjének pozitív alakítására, mint a baloldali vagy liberális ideológiákon alapuló politikák. Dávid Ibolya kifejti: a jobboldali szavazók nem értik, hogy egy magát jobboldalinak valló párt miért folytat egyre inkább baloldali politikát.

"Nem értik, hogy az Ön pártja miért fordul szembe a magántulajdonnal, miért nem mond nemet a Parlamentben a baloldali kormány programjára, miért tűri meg sorai között és szellemi holdudvarában a kádári diktatúrával együttműködőket, és miért vállal közös akciókat a kommunista Munkáspárttal" - teszi hozzá.

Dávid szerint a Fidesz "számtalan esetben bojkottálta a jogállamiságot, a demokratikus intézményeket". Mint írja, a Fidesz "érthetetlen módon" akadályozta az új alkotmánybírák kinevezését, az Állami Számvevőszék alelnökeinek megválasztását, vagy a közszolgálati Duna TV új elnökének kijelölését, a Magyar Televízió kuratóriumának alakításakor pedig nem jelölt kurátorokat, s amikor az MDF élt a jogszabály adta jogával és kijelölte a megfelelő számú ellenzéki kurátort, "méltatlan támadások érték".

 

Kisgömböci logika

Dávid Ibolya levelében szól arról is: "a 15 éves magyar demokrácia történetében példátlan módon" a Fidesz képviselői több bizottságban megakadályozzák, hogy a Magyar Demokrata Fórumból kilépett vagy kizárt képviselők helyét újra a Magyar Demokrata Fórum politikáját képviselő politikusok töltsék be. "Egykori szövetségünk újraéledését nemcsak az Ön és pártjának újdonsült, a konzervatív elvekkel és értékekkel ellentétes politikai irányváltása akadályozza. Súlyosan antidemokratikus, és a konzervatív oldalt gyengítő politikának tartom azt, hogy Ön a Magyar Demokrata Fórum erőszakos megszüntetésére, beolvasztására, a kétpárti (MSZP-Fidesz-MPSZ) áldemokráciára törekszik" - írja Dávid Ibolya.

A Fidesz többször emlegette nyilvánosan, hogy stratégiai szövetségesként tekintenek a Magyar Demokrata Fórumra. "A valóságban ezzel szemben a "kis gömböci", azaz "aki nincs bennünk (a szövetségben), az ellenünk van" logika szerint bántak pártunkkal. A Békejobb kezdeményezés megsemmisítése a 2002-es választási vereséghez vezetett" - teszi hozzá.

"Az egypárti ellenzék megteremtése látványos kudarcot vallott 2004-ben", s a választók az európai parlamenti választásokon "egyértelművé tették: szükség van az önálló MDF-re" - állapítja meg Dávid Ibolya, aki szerint "a Fidesz vasöklei lecsapnak mindenkire, lejárató kampányt folytatnak mindenkivel szemben, aki az önálló MDF híve".

GLászló Creative Commons License 2004.10.29 0 0 66

Nem vagyok már a régi, kicsit elpuhultam, túl sok ocsmány ember van a neten ahhoz, hogy pusztán az igazságérzetem utáni hajsza egy vitában újabb barátságokat pusztítson el. Maradjunk abban, hogy igazunk van - nekem például tuti. :) - és kész.

 

Seki Waker Creative Commons License 2004.10.29 0 0 65
:-)
Előzmény: Pásztörperc (64)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.29 0 0 64
"Nu, ez tipikusan az a hozzászólás volt, ami miatt szeretlek."
Előzmény: GLászló (63)
GLászló Creative Commons License 2004.10.29 0 0 63
Vazze!!! Elszállt amit írtam - a guta üt meg, pedig nagyon jól beaszontam neked. Mindegy, legalább nem leszünk ellenségek, jobb, hogy nem olvastad. :)
Előzmény: Pásztörperc (62)
Pásztörperc Creative Commons License 2004.10.29 0 0 62

Ugye tudod, hogy a szervita rend nem azonos a rendszervitával?

 

Ugye tudod, hogy kimondottan az OGY hatásköre annak meghatározása, hogy mi kell egy frakcióhoz? Ugye tudod, hogy az adott esetben pontosan ez történt: az OGY úgy döntött, hogy a MIÉP-nek lehet frakciója?

 

Roppant izgalmas, amikor afeletti igyekezetedben, hogy valahogy argumentáld tarthatatlan és logikátlan álláspontodat, Magad próbálsz meg tényeket előrángatni: azok ugyanis önmagukban alkalmasak logikai fércműved összedüntésére.

 

Pontosan az volt az adott esetben a probléma, hogy a különböző joxabályok ellentmondtak egymásnak: ippeg ezek az ellentmondások éltetik az AB-t, amire ilyen (saját szempontodból) szerencsétlen módon hivatkozol. Nomármost ezen, egymásnak ellentmondó szabályok közül kirángatni a legalacsonyabb rendűt (a házszabályt), és azt preferálni az alkotmány és a vál.jogi tv. koherens rendszerével szemben — hááát, mondjuk úgy, hogy erőltetettnek tűnik.

Előzmény: GLászló (61)
GLászló Creative Commons License 2004.10.29 0 0 61
Ugye tudtok arról, hogy ciklusonként 6-10 esetben az AB a parlament többsége által jóváhagyott törvényeket talál törvénytelennek? És ugye az sem meglepő, hogy az országgyűlés jogalkalmazásának kérdésében is több alkalommal találtak bírák törvénytelent? Ugye az sem lep meg ezek után senki, hogy a parlament pontosan tudva, hogy törvénysértő magatartást tanúsít, nem korrigált fontos törvényeket?
Előzmény: Seki Waker (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!