Keresés

Részletes keresés

Wágner úr Creative Commons License 2005.08.02 0 0 112
 Összehasonlításnak itt az eredeti felvételed. Láthatod, hogy az egésznek a tónusa a vörös felé van eltólva, holott a templom fala fehér és sárga (kb. úgy, ahogy az általam felpakolt, nagyjából korrigált képen lácc).
Wágner úr Creative Commons License 2005.08.02 0 0 111

Az nem az én, hanem a Te képed, csak egy kis színkorrekcióval (és egyenesre igazítva).  Esti felvételeknél a lámpák vöröses-sárgás színbe tolják el a skálát, na ezen lehet és érdemes egy kicsit igazítani, lényegében úgy, ahogy azt az emberi szem érzékeli a valóságban. Hasonlítsd össze az általad felrakott eredetivel és máskor, hasonló esetben próbáld összevetni az általad látottakat (megvilágításnál nemcsak a fényességet, hanem a színárnyalatokat is) a vélhetően kapott eredménnyel. Mondjuk, ehhez nem elég magának a  gépnek a nézőkéje, mert az kicsi, de kellő gyakorlat után már azt is tudni fogod, hogy majd a monitoron nagyban az hogy fog kinézni. Nem tudom ezt most részetesebben elmagyarázni, majd magadtól is rájösz.

Egészség!

Előzmény: erchegyia (110)
erchegyia Creative Commons License 2005.08.01 0 0 110
" Egészen nyugodtan nyúljál csak bele valami képszerkesztővel, egy kis szín- és kontrasztkorrekcijó sosem árt..."

Ehhez sajna én még nagyon amatőr vagyok :(
Én csak azt látom, hogy tetszik egy kép avagy nem. Nem tudom megmondani benne a hibát :( Illetve ha még tudnám se tudnék rajta javítani.
Az általad beszúrt képen pl. látom, hogy valami nem az igazi. De nemtudom, mi baja :-(
Előzmény: Wágner úr (109)
Wágner úr Creative Commons License 2005.08.01 0 0 109

Egészen nyugodtan nyúljál csak bele valami képszerkesztővel, egy kis szín- és kontrasztkorrekcijó sosem árt... Attól, hogy most már nem a sötét fürdőszobában köll mindenféle ráolvasásokat összebűvölni, csupán az a Nagy Előny, hogy a zember gyorsabban megtalálja a Söröt...., de az utólagos képcsiszolgatásnak ehhez nincs köze...

Egészség!

Előzmény: erchegyia (108)
erchegyia Creative Commons License 2005.08.01 0 0 108
http://kep.tar.hu/erchegyia/50087024/14357330#2

Mai "tesztképem". Címe: Lerágott csont :)
erchegyia Creative Commons License 2005.07.29 0 0 107
"Amúgy jó a masina csak amikor azért jelez, hogy nem jó az élesség és a fénymennyiség beállítása akkor nem igazán tudom hogy mit kéne csinálni, főleg az élességgel. Ha valaki tudja az megírhatná."

Játszd újra! Sajnos AF-es gépeknél ez már csak ígyvan...
Előzmény: nyaksál (104)
nyaksál Creative Commons License 2005.07.29 0 0 106

Hát ez nem jött össze:( majd legközelebb hátha okosabb leszek:)

Na végre!!! itt egy pictures ami full zoom-mal történt.

nyaksál Creative Commons License 2005.07.29 0 0 105

Ha minden igaz itt egy kép ami 10*-es zoomolásos.

nyaksál Creative Commons License 2005.07.29 0 0 104

Hali mindenki.

Nekem 621 kép és 54 perc videjó fér föl az 1GB-os kártyára. MIndkettő persze a legjobb minőségben ami szerintem elég jó:). Mihánt lesz valami fajin képem és rájövök arra hogy hogy rakhatom fel ide a képeket akkor azonnal rakok föl, de addig még várjatok.

Amúgy jó a masina csak amikor azért jelez, hogy nem jó az élesség és a fénymennyiség beállítása akkor nem igazán tudom hogy mit kéne csinálni, főleg az élességgel. Ha valaki tudja az megírhatná.

Köszönettel:nyaksál

Előzmény: erchegyia (103)
erchegyia Creative Commons License 2005.07.29 0 0 103
legjobb minőségben, legkisebb tömörítéssel 300kép VAGY 1óra videó.
Hogyha a tömörítést erősebbre nyomod (standard) akkor 600(!) kép vagy 1óra videó...

Üdv.: erchegyia
Előzmény: nyaksál (94)
_wrack_ Creative Commons License 2005.07.29 0 0 102
Hoi!
Sajnos a képszám/1G-ről nem tudok sokat mondani, jópár száz, az biztos :))
Cserélgettem ugyanis a kártyát a PDA-m ugyanilyen kártyájával, meg transzferáltam, rendezgettem...
...Megnéztem: összesen 744 filét hoztunk haza, ebből 61 mega videó, a teljes hazahozott anyag mérete 1.3 G. Mozgóképből a limit asszem a kártya mérete.
Előzmény: nyaksál (94)
erchegyia Creative Commons License 2005.07.28 0 0 101
egy cipőben járunk.... én is nagyon, nagyon kezdő vagyok.... Egy pár jobban sikerült tesztképet feltehetnél ide....
Előzmény: nyaksál (100)
nyaksál Creative Commons License 2005.07.26 0 0 100

Hali mindenkinek.

Végre megvettem én is a masinát.Nagyon komoly és sokat tud ennyi pénzért.:)

Amúgy elég amatőr vagyok még a fotósok körében és nem sok fogalmam van még a dolgok lényegéről, sajnos.A képek nagyon fajinak hála az előre beállított módoknak:)... hát nem is az én érdekem.

egy szóval aki fényképezőt akar venni annak ajánlom.

Aki tud jó beállításokat az remélem megossz majd velünk.

Addig is sok jó fotót. Hali mindenkinek.

Wágner úr Creative Commons License 2005.07.25 0 0 99

... ja-ja, eztet a száguldó csigát én is láttam..., a múltkor ott húzott el mellettem, amikor a kocsmába igyekeztem...., csak úgy hasította a tócsapocsolát a kanyarba'...., biztos még nálam is szomjasabb volt..

Söööört! 

Előzmény: erchegyia (98)
erchegyia Creative Commons License 2005.07.24 0 0 98
Énse bírom ki, hogy ezt ne linkeljem be. Nagyon büszke vagyok rá... Esetleg egy kicsit vágom kéne belőle, ha nem lennék ilyen lusta.
Wágner úr Creative Commons License 2005.07.24 0 0 97
vsubaru Creative Commons License 2005.07.24 0 0 96
Köszi, kipróbálom.

üdv:
Vsubaru
Előzmény: erchegyia (95)
erchegyia Creative Commons License 2005.07.24 0 0 95
1) Nekem is volt ilyen, de az a fura, hogy nem minden töltésnél játsza ezt. Szerintem próbáld ki, hogy keveszed az aksit, felteszed tölteni és ahogy feltöltődött visszateszed a gépbe. Akkor nem kell újra beállítani az időt. Viszont hogyha mondjuk este teszed fel tölteni és reggel rakod vissza az aksit, akkor már elmehet. Én valami ilyesmit vettem észre.
2) Fogalmam sincs.
Előzmény: vsubaru (93)
nyaksál Creative Commons License 2005.07.24 0 0 94

Hali wrack!

Válaszodat köszönöm, még annyit el tudnál mondani hogy hány kép fér föl az 1 gb-os kártyára a legjobb minőségben? Ja meg azt is hogy hány percnyi mozgóképet tud rögzíteni. :)

Előre is köszi mindent. Amúgy milyen a masina?

vsubaru Creative Commons License 2005.07.23 0 0 93
Hi mindenki!

2 kérdés:

1. Töltésnél, ha aksit kiveszitek majd feltöltve visszateszitek nektek is elmegy a dátum/idő beállítás?

2. Ezt elkrülendő, hogy lehet megoldani, a töltést úgy, hogy aksi bent maradjon?
-mivel a fent említett "apró" hiba engem igen-igen zavar
(csak dokkolóval megy, vagy az oldalán lévő "ac in" is elég? Melyik megoldás hol mennyibe kerül?)

üdv és thx:
Vsubaru
_wrack_ Creative Commons License 2005.07.23 0 0 92
Hoi!
Saját tapasztalat: tudja.
2 kártyát is próbáltam, hiba nélkül ment: SanDisk alap és UltraII.
Enjoy :)
Remek kis gép ez, a nyaralásunk alatt sokat csattogtattam.
Előzmény: nyaksál (88)
erchegyia Creative Commons License 2005.07.18 0 0 91
Még mindíg meglepődök ezen az aksin... Egy hetet voltam Olaszba, jó mondjuk nem fényképeztem halálra magam (kb. 100 kép, vegyes vakuh.), de egyszer se merült le. Nem is töltöm fel, kíváncsi leszek hány képet bír.
erchegyia Creative Commons License 2005.07.17 0 0 90
Nekem se sikerült még létrehoznom mappákat, és a kedvencekbe se sikeredik bemásolni semmit. Ha valaki tudna ebben segíteni, azt szívesen venném...
kukucs33 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 89

Hali!

Azokat a képeket amiket rendezgetni akarok további felhasználás miatt, nem a Kodak szoftverrel töltöm le a gépről. A gyorsletöltés funkciót olyankor kikapcsolom és intézőben egyszerűen átmásolom abba a mappába ahova szánom.

A gépen is lehet mappákat létrehozni és azokba menteni, de azt még annyira én sem ismerem, csak halvány próbálkozásaim voltak - aztán nem is erőltettem, pedig amúgy hasznos lenne. Az a baj, hogy fényképezőgépnek vettem a kütyüt és nem videojátéknak, így nem sok türelmem van az ilyesmikhez... :-))

kukucs33

Előzmény: mokus5 (87)
nyaksál Creative Commons License 2005.07.15 0 0 88

szisztok!

lenne egy kérdésem, a dx 7590-es készülék tudja-e kezelni az 1GB-os memóriakártyát?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

mokus5 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 87
Kipróbáltam a masinát, egész tűrhető képeket csinál. De az az optikai képstabilizátor, az tényleg nagyon hiányzik belőle. Naja azért kicsit többett kellet volna fizetni. Próbálkoztam kitámasztani a kezem/ a gépet, de így is bemozgott. Azért nem adom fel.:-) És nagyon jó videókat lehet vele készíteni, csak kár hogy .mov formátomot használ.

Viszont a szoftver amit vele adtak... Vagy én vagyok nagyon idióta, vagy a szoftver az, de nekem kvázi használhatatlan. Az apósom régi hp gépéhez adott szoftverrel semmi bajom, azzal tudom rendezgetni a képeket, könyvtárakba osztani, mozgatni stb. de ezzel a sz..-val. Tud megosztani, kedvenceket csinálni, rögtön nyomtatni, és rögtön emailben elküldeni a képet, ja és azonnal lehet vele a Kodaktól mindenféle kiegészítőt rendelni, azt jó hosszan, és sok ablakban. De azt, hogy ha fotóztam több eseményen 1 nap, és a képeket több könyvtárba szét akarom dobni, na azt nem támogatja rendesen. Igaz alig tudok valamit angolul, de 1,5 óra alatt sem sikerűlt kitalálnom, hogyan tudok több képet egyszerre mozgatni.

Szóval a gép jó, mondjuk erős 4-est kaphat nálam. És még ki se próbáltam minden beállítási lehetőségét. De a szoftver max azért kap 2-est mert letölti a képeket, és e nélkű win98 alatt nehézségeim lennének. Majd váltok xp-re és beszerzek 1 kártya olvasót, meg pár jó képkezelő programot, és akkor mehet a szemétre az a vacak.

Ha valakinek van több tapasztalata ezze a szoftverrel, és esetleg leírná, hogyan lehet több képet egyszerre áthelyezni könyvtárak között. Ne csak virtuális könyvtárakkal dolgozzon, hanem valódi könyvtárakkal, és oda mentse a képeket ahova én akarom, adjon tanácsot. Még 1 kérdés, át lehet valahol állítani a kép cimkézését, hogy ne számot adjon filenévnemk, hanem a fotózás dátumát? Kicsit hasznosabb lenne.

Üdvözlettel

Mókus
bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2005.07.12 0 0 86

Nem mentek át a képek

Mégegyszer

Előzmény: bárhogyleszugylesz (85)
bárhogyleszugylesz Creative Commons License 2005.07.12 0 0 85

Pénteken megvettem az xtrémtöl. Most kóstolgatom.

Még sosem volt  webkamerán és penkamerán kívül komoly digi gépem.

Egyenlöre tetszik, itt van néhány ízelítü.

(hosszu ö és ü helyett mást írna a gépem, bocs. Nem tudom mi a gond)

Mire a rengeteg beállítást, módot, fényviszonyt lepróbálom ...

Ami hiányzik, az bizony a kézi élességállítás .. Van egyáltalán 120e alatt ilyen lehetöség digi masinán ??

csabáék Creative Commons License 2005.07.08 0 0 84

Leendő Kodakos fotóstársak!

Olvasgatva a topicotokat két kérdésem lenne.

1.: Szeretnék venni egy Kodak DX7440 fényképezőt, erről kérném a véleményeteket.

2.: Az Exteme D.-nál most br 55,000 az ára, de ezt a céget nem ismerem, milyenek?

(garancia, házhozszállítás, magyar leírás stb... )

Előre is köszi szépen:)

mokus5 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 83
Na megvettem.:-) De éppen most látom, hogy a Extreme Digitalnal meg mennyire leengették, most buktam 2eft-ot.:-( Pedig a hét végén úgy is megyek fel. Na majd a kiegészítőket ott veszem meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!