Keresés

Részletes keresés

zichie75 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1401

A Samsung SyncMaster FX2490HD Monitor esetében nem működik. Az összes ország ki lett próbálva, köztük Franciaország is.

A TV-ből ki lehet menteni a csatornalistát Pendrive-ra, amit utánna PC-n hexa editorral elmezgettem, összehasonlítottam a Digikábeles exporttal. Többféle módosítást próbáltam, pl. kinulláztam egy csatornához tartozó LNC értéket, de visszatöltve a módosított csatornalistát a csatorna akkor sem jelent meg. Érdekes, hogy a tévéből kiexportált bináris állományokban a csatiknál a PCR PID, Videó PID, SID, LNC azonosító, csatorna név (karakterek két bájton tárolva), provider név, provider nevét jelző két bájtos érték, kódolást jelző flag, moduláció, SR értékek... stb. megvannak, de pl. az ECM, EMM és Audió PID-ek, CAID nincsenek, én legalább is nem találtam. Ezeket - gondolom - a nézett csatornán állva a SID alapján olvassa ki és nem tárolja el.

A Technisat Conax modulnak tudnia kell az mpeg4-et is, mivel ezt adják a földi sugárzású MindigTV Extrához is, ami mpeg4-es.

Előzmény: Roe (1397)
reimre Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1400

A UPC vette meg a Fibernetet.

A sajtóközlemények szerint ez nagyon nem így van, ott azt írják, hogy az invitel holding vette meg a fibernetet, majd a kb. egyharmadát ugyanezzel a mozdulattal továbbpasszolta.  Állítólag azért, hogy megkaphassák a felügyelet engedélyét.......

Az Invitel Holdings A/S ma bejelentette, hogy a Magyar Telecom B.V. (“Magyar Telecom”) nevű leányvállalata Adásvételi Szerződést kötött az FN Cable Holdings B.V. vállalattal, amelynek keretében megszerezte a Fibernet Hungary Tanácsadó Kft. – a Fibernet Kommunikációs Zrt. kizárólagos tulajdonosa – teljes jegyzett tőkéjét. Ezzel egy időben a Magyar Telecom a UPC Magyarország Kft.-vel (“UPC”) egy Eszközvásárlási Szerződést is aláírt, amelynek keretében a UPC felvásárolta a Fibernet hálózati eszköz állományának mintegy egyharmadát.

Előzmény: takacsi (1398)
zichie75 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1399

Kösz az infót, sajnos LNC és SID közötti választás nincs a menüpontok között. A szervizmenüben lehet, hogy van, de azt veszélyes állítgati.

Előzmény: tucsok1702 (1394)
takacsi Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1398

A UPC vette meg a Fibernetet.

Általánosítva így szól a közlemény.

"A UPC Magyarország megveszi a Fibernet-hálózat harmadát"

"A tranzakció révén a UPC által ellátott települések száma lényegesen növekszik, kiterjedve Budapest néhány további kerületére valamint csaknem 50, főként Pest és Fejér megyében található településre, köztük olyan városokra is, mint Gödöllő, Szentendre, Százhalombatta, Velence és Csongrád - olvasható a tájékoztatóban."

http://hvg.hu/Tudomany/20101120_upc_fibernet

Előzmény: InvitelGuide (1395)
Roe Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1397

Még mindig 8 hónappal ezelőtt minden müködött, az AXN csatornák van hang, néha van nincs feliratos, a BBC Entertainment csatornája pedig van hang, mindig van feliratos. Friss feltöltöttem a Youtubere és  nézd meg itt van bizonyiték : http://www.youtube.com/watch?v=qOGcHuuUBfI

A Technisat Conax modul sajnos csak mpeg2-es támogatás. :-(

"Samsungokkal is működik a dolog csak a digitális csatornák országát franciaországra kell állítani és máris megtalál minden csatornát." Irta: makicizorlakosz (youtube)

Előzmény: zichie75 (1381)
reimre Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1396

Elég soványka ez a sajtóközlemény.........

Nem hivatalosan és konkrétumok nélkül tudsz valamit mondani az elképzelésekről? Jelenleg pl. nem is kínáltok netet csak ADSL-t illetve TV-t is csak IPTV-t. Ebből kifolyólag nyilván CATV platformon IP telefont sem, ergo ezek új szolgáltatásként jelennek meg a cégnél.

Ja, és ha rám hallgattok akkor a nevet sem hagyjátok meg, errefelé ugyanis a fibernet a "kurva anyád" egyik fokozóképzős szinonimájának számít.

Előzmény: InvitelGuide (1395)
InvitelGuide Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1395

Sziasztok!

A honlapunkon fent van a hivatalos kommunikáció az Invitel és az FN Cable Holdings B.V. vállalatok között kötött adásvételi szerződésről.

http://www.invitel.hu/azinvitelrol/sajtoszoba/HirekSajtoanyagok/reszletek?content=/Root/Invitel_Uj_2009/azinvitelrol/sajtoszoba/HirekSajtoanyagok/fibernetfelvasarlas

Amennyiben kérdésetek van a céggel vagy a szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kereshettek minket a hivatalos facebook oldalunkon is.

http://www.facebook.com/pages/Invitel/163985270284878

Üdvözlettel

Invitel Guide

tucsok1702 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1394

Szia!

A hálózaton kiadunk SID - t és LCN - t is. Erre azért van szükség, mert a Globalteq boxok a SID - t ismerik fel, a Kaon boxok meg az LCN - t. Általában ez nem okoz problémát, de mi is tapasztaltuk már, hogy egyes tesztelésre kapott STB - ok (ide értendőek a DVB-C tuneres TV - k is), nem jelenítik meg a szkennelés során megtalált csatornákat, csak a csatorna sorszámának begépelésével lehet őket kiválasztani. Az ilyen STB - ok esetében a gyártó módosította úgy a STB szoftverét, hogy megjelenjenek a csatornák. Feltételezem, hogy a TV - d esetében nincs rá lehetőséged, hogy új szoftvert kérj a beszállítótól/gyártótól. Ha a TV menüjében nem találsz olyan opciót, amivel be tudod állítani, hogy vagy az LCN - t vagy a SID - t vegye figyelembe (vagy egyiket sem, az is segíthet), akkor marad a csatornák sorszám szerinti kiválasztása.

Előzmény: zichie75 (1387)
InvitelGuide Creative Commons License 2010.11.22 0 0 1393

Szia!

A nap folyamán lesz hivatalos kommunikáció az ügyben, és amint az fent van az oldalunkon, küldöm neked is.

Reméljük, hogy a jövőben képesek leszünk elnyerni a bizalmadat és köszönjük, hogy érdeklődsz az Invitel iránt!

Üdvözlettel

Invitel Guide

Előzmény: reimre (1392)
reimre Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1392

Az invitel honlapján nem látni semmit az aktusról, vagy csak én nem látom?

Nagyjából érdekelne a dolog pedig, lévén én is a fájbernet által sújtott katasztrófaövezetek egyikében lakom és egy ideje már erősen zavar, hogy elfogadható szolgáltatást szinte kizárólag a -t- nevezetű szolgáltatótól lehet kapni.  Mert rajtuk kívül eddig csak a fájbernet sújtott bennünket, de igazából az invitelben sem bízom.... :(

Előzmény: .:ROX:. (1391)
.:ROX:. Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1391

egyenlőre semmi hír csak, hogy mind a kettő (UPC, Invitel de főleg az előbbi) fejlesztéseket ígér

"Az elkövetkező hónapokban Tisztelt Ügyfeleinket időben tájékoztatni fogjuk az esetleges várható változásokról."

Előzmény: biagio90 (1386)
.:ROX:. Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1390

sehogy, maradt a set-top-box

Előzmény: zichie75 (1389)
zichie75 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1389

Hogyan oldódott meg?

Előzmény: .:ROX:. (1388)
.:ROX:. Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1388

ugyan ez a probléma volt nekem is - szintén samsung-gal

Előzmény: zichie75 (1387)
zichie75 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1387

Kösz az infót, így már érthető a kettős ECM. HBO csomagom nincs, így csak 4 csatiról tudtam, ami így meg: AXN, AXN Sci-Fi, AXN Crime, BBC Entertainment.

A másik probléma a digitális szolgáltatással, hogy pl. Samsung dvb-c tuneres LED tévé esetében látszólag nem találja meg a csatornákat. A tv azt jelzi, hogy 0 csatornát talált, ill. amíg ment a két közszolgáltati HD 610Mhz-n, azokat jelezte, hogy megtalálta és be is kerültek a csatornalistába, de a többi nem. A TV persze az összes csatornát megtalálta, de úgy kezeli, mintha nem lennének. Ez azt jelenti, hogy a tv csatornalistájában nincs benne, de ha a távirányítóval beírom a csatorna számát (ami megegyezik az STB-n található csatorna számával), akkor behozza. A tévével nem lehet gond, mert Digikábelen ki lett próbálva és ott egyik csati sem volt rejtett, még a kódoltak sem, mindegyik felkerült a csatornalistára. CA modul nélkül 5 csati jön, ami kódolatlan: m1, m2, Duna, Duna II., AB Moteurs. Ezek csak akkor jönnek be a Samsung TV-n, ha beírom a csatonaszámot (pl. az AB Moteurs esetében 955). A csatornalistában csak a két HD-s csati van, ami már megszűnt.

Előzmény: tucsok1702 (1382)
biagio90 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1386

Sziasztok sorstársak!

Nem tudjátok véletlen, hogy amit írtak a fibernet honlapján, hogy kb. megszűnik a cég(hála az égnek) az mit is jelent nekünk?

Bp. 19. kerületben, főleg az internet érdekelne. Nincs valahol közzétéve, hogy mi lesz?

Kerestem sok helyen, de nem találtam, csak a fibernet.hu-n a cikket, amit már ide is bemásoltatok.

.:ROX:. Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1385

igen, másnál is rossz, de ez annyira megszokott jelenség, hogy valami van a youtube-bal, hogy már fel sem tűnik, viszont általában csak belassul használhatatlan szintig, ilyet még nem tapasztaltam ami most van, de hát egyre megy

Előzmény: dszabour (1384)
dszabour Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1384

Fibernet internet felhasználóitól kérdem: működik nektek a youtube? 2 napja nekem nem akar betöldődni. Nem a gépemmel van a probléma, megnéztem a laptopról is, ugyanaz. Ezek után rácsatlakoztam a laptoppal egy másik wifi-re, ott jön ezerrel. Csatolnék egy képet a jelenségről. Nem óhajtok káromkodni, pedig jelentke meg szavak a fejemben.

sztgyi Creative Commons License 2010.11.21 0 0 1383

OFF

326

ON

Előzmény: tucsok1702 (1382)
tucsok1702 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1382

Szia zichie75!

Csak egy controll word van a hálózaton.

Az AXN és a BBC Entertainment (és még az HBO - k és Cinemaxok) esetében a subtitle nem jelenik meg a STB - okon, ha scramblingelve van, ezért külön titkosítjuk a video és audia ES - eket (csak így tudjuk elérni, hogy a subtitle titkosítás nélkül kerüljön a hálózatra). Természetesen adott csatorna esetében azonos AC - val. Mivel a CW minden csatorna és ES esetében azonos, ezért az a feltevésed, miszerint különböző control word - öt használunk, téves. Feltételezem ezt abból gondoltad, hogy két ECM PID tartozik az AXN - hez és a BBC Entertainmet-hez.

Egyébként a Conaxos CAM - ek kezelik ezt a mutáns megoldást. (Persze jó kérdés, hogy mi a fontosabb: lássa mindenki a subtitle - öket, vagy a szoftveres kártyaolvasósoknál is működjön minden. Mi az elsőre szavaztunk, kövezzen meg, aki nem ért egyet ezzel)

Előzmény: zichie75 (1381)
zichie75 Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1381

Roe! A Technisat C0NAX modullal az AXN csatornák is a BBC Entertainment tökéletesen jönnek? Ezeknél a csatoknál a Fibernet - sajnos egyedülálló módon - kettős ECM-et használ, azaz különböző DCW kulccsal van kódolva a kép és a hang, emiatt nálam saját dvb-c képes cuccal vagy kép van és hang nincs vagy hang van és kép nincs. Nincs CA modulom, mert szoftveres kártyaolvasót használok a saját - nem fiberes - hdmi kimenetes, PVR képes boxomban, ezért lenne jó tudni, hogy a C0NAX modulok kezelik-e ezt a mutáns megoldást.

A UPC-nek annyira nem örülök, mert ott saját cuccban nem megy a kártya, mivel teljes értékű párosítás van. A Nagra3-as rendszerhez (amit a UPC használ) nincs is CA modul.

A UPC-s net viszont jól jönne.

Az lett volna a legjobb, ha a Digi veszi meg a Fibernetet. Ott van gyors és olcsó net, szolgáltatói settopbox nélkül is működő (valódi) digitális tévé korlátozások nélkül és egy jópár HD csati is, pl. Digisport.

Előzmény: Roe (1364)
.:ROX:. Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1380

Az egész érthetőbben:

Az Invitel anyavállalata, a Magyar Telecom B.V. aláírta a szerződést a FiberNet Zrt-t és leányvállalatai teljes törzstőkéjének megvételéről, így gyakorlatilag a FiberNet Zrt. megszűnik. Viszont bizonyos frissen vásárolt területeken az Invitel már telefont és ADSL-t szolgáltat, így a vétellel itt akkora piaci túlsúlyra tesz szert, amit a GVH nem enged. Így ezek a területek tovább lettek adva a UPC-nek. A UPC, az általa megszerzendő kábelhálózatokon további technikai fejlesztéseket tervez. A szakmai befektetői háttérrel rendelkező Invitel stabilabb működést biztosít majd, egyúttal a versenyképesség fokozásához szükséges fejlesztési források biztosításával vonzóbb kábeltévés, internet és telefonszolgáltatást fog nyújtani.

reimre Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1379

Az invitel e pillanatban csak IPTV-t kínál. Legalábbis itt nem látni mást: http://www.invitel.hu/otthonra/termekbongeszo#filter:0,0,1,0,0, ráadásul olcsónak éppen nem mondható árakon. Ergo sem CATV netet sem CATV analóg vagy digitális TV-s ajánlatot sem látni. Tehát e területen komoly változások kell legyenek.

Egyébként ha nem csökkent jelentősen árat akkor erre mifelénk marad a rengeteg DTH antenna, jelenleg szinte az össze panelben lakó is valamilyen DTH elérést használ, köszönhetően a fájbernet csapnivaló szolgáltatásának, nem létező ügyfélszolgálatának, nem létező karbantartóinak valamint az ehhez kapcsolódó pofátlanul magas áraknak.

Előzmény: .:ROX:. (1378)
.:ROX:. Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1378

igen, igazad volt, bár előbb is beteljesülhetett volna a jóslatod :)
viszont nem értem ezt a ZBRZ kampányt, ha más szolgáltatóhoz kerülnek az előfizetők (UPC-INVITEL), akkor is maradnak ezek az akciósan is magas árak, vagy újak lesznek? mert ugye az új előfizetők 1 éves hűséget esküdnek....     vagy ilyenkor szerződésbontás is lehet? + mi értelme így ennek az akciónak, ha 2 hónapig úgysem fizetnek az előfizetők? akkora nyereségre már nem számíthat a fibernet, vagy igen?

Előzmény: szvl (1376)
.:ROX:. Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1377

akkor nagy szerencse, hogy engem a hír ezen rész érint:

A UPC megvásárolja a Fibernet kábeleinek egyharmadát

[...] A vállalat tulajdonában lévő eszközök egyharmadának megvásárlásával a UPC olyan kábelhálózatokhoz jut hozzá, amelyek mintegy 166 ezer további háztartást érnek el és jelenleg mintegy 80 ezer kábeltelevíziós, szélessávú internet és telefon előfizetést szolgálnak ki. 

A tranzakció révén a UPC által ellátott települések száma lényegesen növekszik, kiterjedve Budapest néhány további kerületére valamint csaknem 50, főként Pest és Fejér megyében található településre, köztük olyan városokra is, mint Gödöllő, Szentendre, Százhalombatta, Velence és Csongrád. [...]

Előzmény: reimre (1375)
szvl Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1376

Megjósoltam ezt már 2009.03.11-én a 639. hozzászólásban:

Azt gyanítom, hogy a Fibernet mögötti befektető gondolatban már bedobta a törülközőt. Ezalatt azt értem, hogy addig amíg a kábelszolgáltatók szépen felosztották maguk között a piacot (egy utcába/házba véletlenül sem húzta be két szolgáltató is a kábelt) egy viszonylag magas havidíjat kérhettek a kábeltévés szolgáltatásért. Az előfizetőnek nem nagyon volt más választása csak az, hogy előfizet, és nyögi a magas havidíjat vagy nem fizet elő, és beéri 3 szobaantennával fogható csatornával.

Most már "a csapból is tv folyik": a kábelszolgáltatók mellett van 4 műholdas szolgáltató és ott van az IPTV is. Pár éven belül a digitális földfelszíni sugárzás tovább fogja fokozni a konkurenciát. Ilyen körülmények között a kábelszolgáltatók nem tehetnek mást, mint hogy árat csökkentenek és ha nem szeretnének elesni az eddigi bevételük egy részétől több szolgáltatást vezetnek be plusz pénzért. Nos, a Fibernet árcsökkentésre szemmel láthatóan nem hajlandó, és a plusz szolgáltatások bevezetése megrekedt 2007 decemberében, amikor bevezették a digitális tv-t és a minicsomagokat. Látható, hogy a digitális tv nem váltotta be a reményeiket, nem ért el anyagi sikereket, így leálltak a további fejlesztésekkel.

A következő lépés logikusan az lesz, hogy még egy darabig kisajtolja a meglévő lehetőségekhez képest a maximálisan kinyerhető pénzt, majd kivonul a piacról, és a hálózatát, előfizetőit eladja egy másik befektetőnek/szolgáltatónak.

Előzmény: voom (1373)
reimre Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1375

Háááát nekem ez az invitel-fájbernet váltás eléggé cseber vs. veder kategóriának tűnik.

Sajnos erre mifelénk is a fájbernet van kábelszolgáltató helyett, a szomszéd terület meg inviteles, de az invitellel is meglehetősen sok a rossz és nagyon rossz tapasztalat. Bár annál a dilettáns ámokfutásnál amit a fájbernet művelt itt rosszabb már nem jöhet. (Jelenleg 3 folyamatban lévő peres ügyről tudok.)

Előzmény: .:ROX:. (1374)
.:ROX:. Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1374

Az év legjobb híre!!! VÉGRE!!!!!!!!

voom Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1373

Úgy néz ki Invitel - UPC felvásárlás történt:

http://fibernet.hu/files/Fibernet_newsletter-pdf.pdf

Előzmény: voom (1372)
voom Creative Commons License 2010.11.20 0 0 1372

Na akkor:

A UPC Magyarország megveszi a Fibernet-hálózat harmadát

http://hvg.hu/Tudomany/20101120_upc_fibernet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!