Ezt en ertem es meg is ertem , hogy baromi bosszanto csak azt nem ertem mi a kulonbseg a te eseted es az en gepem kozott,mert az enyem is tok friss konfiguracio volt eredetileg SP1 majd SP2 es max annyi a halozati csatlakozassal a problema, hogy van "nekijje" egy sarga felkialtojele, hogy lehet nem mukodik minden halozati szolgaltatas, vagy nem tudok internetezni, de szerencsere ez vaklarmanak tunik az en esetemben mert muxik minden csak van egy felkialtojel,amit bar nem ertek, de nem is zavar nagyon addig, amig egyebkent muxik ADSL is betarcsazas is modemmel, sot meg adsl-en keresztuli vpn kliens is, "kekfog" es WIFI halozat egyarant!-)
Kedves György! Modális ablakot hogyan lehet lelőni? A force shutdown nem segít. Az ablakot egy (nem MS) GINA-s alkalmazás hozza fel autentikációs kérdéssel. Mi a nap végén akarjuk a gépet leállítani, de ez miatt nem lehet. Van megoldás? Természetesen System a process tulajdonos.
Hat ez erdekes, mert nekem XP Prof van SP2-vel es az osszes lehetseges elerheto javitassal +ADSL P4 proci Asus alaplap egy halom memoria es semmi gond sem az internettel se mas alap funkcioval. Ha uj programot telepitek akkor neha kell azert 2-3 ujrainditas amig minden ok lesz, de amugy nagyon stabil. Kicsit neha van nekem is tamagochi erzesem, de szerencsere azert ez a ritka. Ja es nem vagyok MS fun sem es reklamozni sem szeretnem oket, de szerencsere semmi gaz nincs a rendszeremmel. Mindig csodalkozok , hogy mik vannak masoknal es orulok, hogy nalam nincs ilyen!-))
Új alaplapot vettem, mindent újra telepítettem, gondoltam akkor felrakom az SP2-t is.
A probléma a következő lett:
Az ADSL internet és a hálózati kapcsolatok gyakorlatilag nem működnek. Először keresgél "acquiring network address" felirattal, majd "limited or no connectivity" hibaüzenet jelenik meg. Kb. 5-10 percig nagyon lassan, de van internet, majd utána teljesen megáll. Érdekes viszont, hogy ha egy letöltés elindul, akkor az végig is megy, legyen az akár milyen hosszú.
A Microsoft kifejlesztett egy patch-et erre, KB884020 a száma, de sajnos ez nekem nem segített. A PChell oldalán ezt megspékelték egy regisztrációs sorral, illetve a winsockXPfix programmal; de ez sem segített.
Lehet, hogy már volt róla szó, de nagyon nehéz rákeresni.
Eddig úgy oldottam meg a Java alkalmazásaim elindítását, hogy írtam hozzá egy az alkalmazás nevével egyező nevű batch-et, ami a környezeti beállítások után a következő sort tartalmazta: java alkalmazásNeve
Most viszont XP-n kellene elindítanom a java alkalmazásomat, és az indító batch nem működik. Úgy tudom, hogy erre a problémára már van megoldás, mert a Tomcat is így indul. Ha valaki tudja a megoldást, akkor kérem segítsen.
A ntldr a z a program ami a rendszer betolteset csinalna. Ha eltunt, akkor nem fogsz a vinyorol bootolni. A win telepito cd-rol kell bootolni, es ott kered a javitast. (A szomszed windows XP topikban pont ilyenrol irkalnak olvass at).
Tegnap este update-teltem az XP-met. Rendesen le is töltötte a talált frissíteni valókat és utána ugye megkérdezte, újra akarom-e indítani. Leokéztam, újra is indult, de a betöltésnél megállt. Az utolsó 3 sor amit kiírt:
Verifying DMI Pool Data...
Hiányzó NTLDR
nyomjon le egy gombot
Ha lenyomok egy gombot, akkor ismét kiírja: hiányzó NTLDR, nyomjon le egy gombot. Akármelyik gombot nyomom le újra és újra kiírja ezt.
Az ICF csak arra izgul ra, ha egy program bentrol megprobal egy listening socketet nyitni. Ha nem tesz ilyet, csak kifele kuld datagramokat, vagy felhiv valakit, az nem erdekli a tuzfalat, sot az utobbi kapcsolaton keresztul persze befele is johet anyag.
Van egy programom ami csak kifele dumal, es megfogta a FW, teljesen elfeledkeztem rola, hogy nemreg bele lett epitve meg egy szolgaltatas, amihez kell fulelo socket is.
Az semmi, az az egy, de végignéztem az összes onnan nyiló dokumentumot, meg azt is, amit korábban én beidéztem, és nem gyôztél meg, mit tegyek? Azt elhiszem, hogy ha egy program fut, akkor bejelentkezik, de hogy ezek után ennek a programnak milyen irányú kommunikációjával mit csinál, errôl még nem hoztál nekem egyértelmű adatot... :-)
Azert egy szem elkefelt cikkre nem erdemes ideologiat epiteni. ;-)
Plane amikor rengeteg ember eloben tapasztalja a mukodes mikentjet meg ott van kismillio masik cikk pl. amit lentebb hivatkoztam.
Egy marhasagot talaltam a win tuzfalban: ha a 445-os port engedve van, akkor arukapcsolaskent engedi a ping echo-t. Ugy, hogy a port csak a belso halora van engedelyezve (telepiteskor igy all be alapbol a file&print sharing reszekent) -- a pinget viszont tok globalisan engedelyezi az egesz vilag fele. Felulbiralva az irenyfuggo helyi allitasokat es a group policyt is. (Csak erre az egy dologra, az ICMP masik majdnemtucat esemenye normalisan konfiguralhato.)
Gyakorlati biztonsagilag nem egy komoly tenyezo, csak rendkivul bosszanto.
Hát, ha úgy van, ahogy mondod, akkor igen jól titkolják; onnan idézek, amit linkeltél: "Windows Firewall is a stateful host-based firewall that drops unsolicited incoming traffic that does not correspond to either traffic sent in response to a request of the computer (solicited traffic) or unsolicited traffic that has been specified as allowed (excepted traffic). Windows Firewall provides a level of protection from malicious users and programs that rely on unsolicited incoming traffic to attack computers on a network."
Az egész szövegben egyszer sem szerepel az outgoing szó. Szóval, engedelmeddel, én még szkeptikus vagyok.
>Önmagában nem, ilyenhez kifelé is működô tűzfal kell, a Windows-é pedig nem ilyen
Mint az elobb irtam: de. A kifele meno programra az elso promptnal azt kell mondani hogy "tiltas fenntartasa" es kezitcsokolom. Vagy ha sikerult mellebokni, akkor az ICF konfigban visszapipalni.