Sziasztok!
Sok olaszországi topic van, de ezzel foglalkozót nem találtam. A segítségeteket szeretném kérni, mert tanácstalan vagyok.
A tervem a kovetkezo: Le akarok menni kocsival Romaba, vagy annak kozelebe,
hogy megnezzem a fovarost, kb 3-4 ejszakat lennenk ott. Itt lattam a
tengerparton egy Lido Di Ostia nevu helyet, kb 30km Romatol, nem tudom
milyen ott a terep, esetleg erdemes e ott megszallni, mert 72 EURO/ej lattam
hotelt.
Utana tovabb akarok delre menni, megnezni pompei-t majd a tengerparton
pihenni, sorrentonal, vagy amalfinal, esetleg capri szigete.
Azt szeretnem tudni, hogy aki jart mar arra, tud-e esetleg valami konkret helyet, jo utvonalat, szallast ajanlani. Capri, esetleg Ischia szigete milyen?
Borzalmas arak vannak mindenhol, gyakorlatilag egy bed and breakfast is 100EUR/ej. Campingtol meg azert tartok, mert nagyon lepusztult bungalowban nem akarok aludni.
Roma kornyeken nincsen kisebb varos, mint pl nalunk torokbalint, ahol esetleg olcsobban meg lehet szallni?
Koszi a segitseget.
Bambini: da 0 a 7 anni gratis, in braccio ai genitori.
Tutte le sedioline della seggiovia sono singole, c'è una barra a protezione che però può essere facilmente alzata, quindi non consigliamo il viaggio con bambini piccoli e molto vivaci in braccio.
0-7 éves korig ingyenes a szülők ölében
egyszemélyes minden ülés a libegőn, de a védőkar könnyen felnyitható, ezért túl kicsi vagy nagyon mozgékony gyerekkel az ölben nem javasoljuk.
Tudja valaki, hogy Caprin a libegőn/Seggiovia (Anacapri-Monte Solaro) kisgyereket lehet-e ölben szállítani? Bajban vagyunk, mert van egy 6 és 3 éves gyerekünk, akik még nem feltétlenül tudnak egyedül utazni az egyszemélyes ülésen!
Csodás, élhető, laza, de egész más világ, mint ahogy a rendre tervező külföldi elképzeli.
Ráadásul a sokadalom felülír mindent. Aki már autózott arrafelé, láthatóan más az idő dimenziója, márcsak azért is, mert a távolság ugyan kicsi, de a haladás, odaérés, parkolás kiszámíthatatlan. Az idő egy rugalmas labda, sokan vannak, minden út felfelé megy:-) tehát biztos a fele sokkal lassabban járható bármivel és gyalog is... Viszont az tuti biztos, visszatérni nagyon jó és óriási élmény!
Érdeklődnék, hogy ismer-e valaki magyar idegenvezetőt, aki tudna segíteni nekünk Sorrento és körnénikén. Párommal a hó végen megyünk ki (07.25-30), Sorrentóban lesz a szállásunk. Szeretnénk mimnél több dolgot felfedezni. Sajnos, akit találtam a neten két hölgyet ők már foglaltak. Köszönettel
Azt hiszem, konkrétumokkal alátámasztva megindokoltam a Casertáról írt véleményem. Sajnálatos, ha nincs meg más országokból a megfelelő összehasonlítási alapod, akkor valóban nem értheted.
Ne halgass erre a Sótlan emberre. Először volt Nápolyba, nem, hogy a környékén. Aki azt javasolja, Caserta csalódás annak a véleményére nem adok. 2017 ben 6 éjszakát foglaltunk. Mi innét mentünk az akkor még első vasárnapon ingyenes Ercolanoba és Pompeibe. Jó kis város csillagtúrához menj végig a sárga kis emberkével a tengerparton >>>https://goo.gl/maps/1h4Xg9d426i6QaMu6 A város egy nap alatt bejárható a Castello Arechit, belépő 4 euro ezt se hagyjátok ki. Paestum pedig kötelező, a jegyet a múzeum épületében kell venni, nyugi megéri az árát. https://goo.gl/maps/ue64P8NFCgawbjMr5 Ezt érdemes összekötni Agropoli val >>> https://goo.gl/maps/xKdXByb2TgyQHQ587 A Csatello Aragonese ba nincs belépő. Mi többször mentünk Saprin keresztül és ezért egy teljes napot elmentünk Salernobol strandolni mert a 6 éjszakába belefért. https://goo.gl/maps/bEwxMx3stVkd571v9 Igazából Salernobol elérhető az Amalfipart is. Mi Minoriba foglaltunk 6 éjszakát innét oldottuk meg a további kirándulásokat.
Most jöttünk vissza az Amalfi partról, sajnos szinte végig nagyon esős volt, borús, hideg időjárással. Sikerült kifognunk egy februári időt május végi tömeggel. SITA busz katasztrófa, ha nem a végállomáson szállsz fel, nem lehet felférni rá, meg sem áll szinte sehol, csak ahol leszálló van.
Positánóból a harmadik fullon lévő busz után taxival utaztunk.
Talán a komp még jó lehet, de a rossz idő miatt nem jártak. Sajnos így kimaradt egy csomó betrvezett programunk, túrák, kirándulások főleg, de azért a főbb helyeket megnéztük.
Szia! Valamelyik postban írtad hogy többször is voltatok és mindig aztót béreltetek. Mi most megyünk április végén. Tudnál segíteni melyik társaságtól érdemes autót bérelni? És mire kell figyelni? +kiegészítő biztosítást vettetek? 1 hétre megyünk, a szállásunk Positanoban lesz, izgiii :)))
Aha, így mindjárt más. Ravello nagyon szép, megéri. Ha egy hetet vagytok Sorrentoban, akkor van ott egy eldugott öböl, Bagni Della Regina Giovanna néven találod a térképen. Ha fürdeni akarnék, csak ide mennék.
Ha nem is Pescara, de egy kicsit északabbra tőle, San Benedetto del Tronto környékén gyönyörűséges strandok vannak. Igazi fürdős nyaralóváros, gyerekekkel ideális. Július elején még tömeg sem volt.
Ezek jó tippek köszönöm szépen utána nézek ennek a Ravellonak. A Meta di Sorrento-n mennyire van esély augusztusban helyet találni? Ránézésre elég kicsi a városhoz képest a strand...
Meta di Sorrento ahol van jó strand https://goo.gl/maps/b473zJN4joP2 Azért tudom mert a Panorama Palace Hotelba evett a fene bennünket egy hétig. Ha Amalfiba mentek kirándulni akkor Ravelloba kell felmenni nem a tengerparton feküdni.
Klasszikus strandolás szempontjából az egész környék nem jó választás.
Meg időtök se lenne rá, ahogy számolom... Egy hetet írsz, Sorrentoi szállással. Egy nap Nápoly, egy nap Amalfi + még valami gondolom, egy nap Pompei, egy nap Vezúv + 2-3 valahol máshol. Ha Pompei+Vezúv egy nap, akkor is elfogyott a hét. Kicsit át kellene gondolni szerintem.
Bár látom hogy annyira nem pörög ez a topic, azért hátha benéz néha valaki... Idén nyáron szeretnénk egy hétre nyaralni menni Nápoly környékére. A szállás már megvan(le van foglalva) Sorrentóban. Kocsival mennénk. Lenne néhány kérdésem. Gyerekek is lesznek ezért fontos a strandolás, ahogy nézem Sorrentó pont nem annyira jó strand szempontjából. Kérdésem, hogy a közelben ki milyen strandot ajánlana? Egyszer elmennénk Amalfiba ha már ott vagyunk az világos, csak ha lehet minden nap nem járnánk át a strandolás kedvéért... Nápolyba 1 nap mennénk be vonattal. Aztán még Pompei illetve a Vezúv mint lehetséges programok jönnek számításba. Hazafelé nem egyszerre szeretnénk hazajönni, hanem még átmennénk a csizma másik oldalára és ott is eltöltenénk 2-3 napot. Itt is fontos volna hogy legyen jó a strand. Rimini-be nem szeretnénk menni illetve odáig nem szeretnénk felmenni. Kérdésem hogy Pescara környékén érdemes valahol ilyen céllal (pár nap strand) megállni?