Keresés

Részletes keresés

utazgato0000 Creative Commons License 2008.08.31 0 0 159
Ezen a strandon-Bendeguz- van két étterem,a Borostyán és talán a másik Margaréta.Az evangélikus üdülő melletti terület.
Az evangélikus üdülőtől talán a második háznál van egy web kamera:
www.viharvadasz.hu

Elviselhetetlenek az árva szúnyogok!
Előzmény: Toxicus (158)
Toxicus Creative Commons License 2008.08.12 0 0 158
Valaki mondja már meg, melyik az a Bendegúz strand! Merthogy van három kis-strand, meg ugye a központi nagy.
Falusne Creative Commons License 2008.07.14 0 0 157
www.viharvadasz.hu/balatonszarszo

A Bendeguz strandtól a második telken a kék stégnél van a kamera!
Jó ötlet volt!Köszi!
Falusne Creative Commons License 2008.06.30 0 0 156
A nyári szezonban a Bendegúz strandon egy lépcső van,az sem jó!
Az alsó lépcsőre szinte alig lehet fellépni.Csúszik az egész lépcső!

A másikat mára valamiért kiemelték,az még rosszabb volt!
turcman Creative Commons License 2008.06.26 0 0 155
Azt hiszem most már tudom,köszönöm!
Falusne Creative Commons License 2008.06.26 0 0 154
Húú!
Földvár felé(félúton) esik.Két étterem van az út mellett.
Ez egy nem fizetős strand!(lehet,hogy a többi sem az!)
Az evangélikus üdülő melletti strand!Talán így könnyebben be tudod azonosítani.

Előzmény: turcman (153)
turcman Creative Commons License 2008.06.26 0 0 153

üdvözlet!

Melyik strand a Bendegúz???:-)

Mad árka Creative Commons License 2008.06.25 0 0 152
Tyű, ezek jó hírek, bár én eddig javarészt csak kívülről nézegettem a Bendegúzt.

(Azért inkább a szúnyogok, mint még némi rákkeltő szúnyogirtó permet... elég durva löttyök tudnak azok lenni.)
Előzmény: Falusne (151)
Falusne Creative Commons License 2008.06.25 0 0 151
A Bendeguz strandon végre volt egy kis beruházás:
-akasztók kerültek a wc ajtókra,két év után:-)
-Wc papír -papír törölköző tartók és szappan!!!!
Egyelőre tisztaság is van!
A strandon végig járda készült!
Már "csak" a sok szúnyog elviselhetetlen!
Falusne Creative Commons License 2008.05.12 0 0 149
A Bendegúz strandon még nincsenek a lépcsők behelyezve!
A strand területén a fű is jól megnőtt!
A szemetesek a strandon és az utcákon sincsenek kitéve!
turcman Creative Commons License 2007.08.04 0 0 148

Szárszónak is egy a vége!Sajnos!:-(

Tegnap jöttünk haza az ottani nyaralásunkból a Kedvesemmel,fájó szívvel hagytuk ott,remélem jövőre megismételhetjük!(immáron negyedjére)

Az idő ellenére minden szuper volt,de aki akar az talál a Balaton mentén ezer+ezer más programot is!

*Albatrosz* Creative Commons License 2007.07.12 0 0 147
Megjelent egy kis újság, mely egészen sok hasznos információt tartalmaz Szárszóról. Pl. azt is megtudtam belőle, hogy fitness terem nyílt Szárszón!

Ismeritek Szárszó honlapját?
zjakabfi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 146
07.07-től 08.26-ig 19:45-kor. És érdemes azzal menni, mert az valószínűleg egy klasszikus vizibusz lesz, ami utolsó éveit tölti a tavaon. Utána egy nem túl rövid fonyódi tartózkodás után  vonattla vissza lehet jutni Szárszóra.
Előzmény: turcman (143)
turcman Creative Commons License 2007.07.03 0 0 145

Köszi szépen!

Van netem/mily meglepő/:-),csak már jártam pórul,hogy kizárólag rá hagyatkoztam,azért gondoltam megkérdezek vkit olyat,aki nálam jobban tudja!(a biztonság kedvéért)

incitatus Creative Commons License 2007.07.03 0 0 144
Ha volna neted, könnyen megnézhetnéd (www.balatonihajozas.hu). Egyébként 3/4 8-kor.
Előzmény: turcman (143)
turcman Creative Commons License 2007.07.03 0 0 143

Üdvözletem!

Köszönöm a rengeteg infót!Jó nagy hülye vagyok,Fonyódra nem is gondoltam,pedig onnan a legegyszerűbb eljutni Badacsonyba!(legalábbis gondolom én):-)

Azt meg tudja mondani vki,hogy Badacsonyból mikor jön vissza az utolsó hajó?

Csak mert egy napos kirándulást terveznénk oda,és nem nagyon szeretnénk az északi oldalon maradni,átúszni meg lusta vagyok!:-D

Köszi!

incitatus Creative Commons License 2007.07.03 0 0 142

Hűha! Azért ha lehet, egyenlőre még ne idegenforgalmi tanácsadóként helyezkedjél el!

Szántódra valóban el lehet menni vonattal, de onnan cca 2 km a komp.

Tihanynak nincs vasútállomása, át kell menni busszal Füredre.

Ezzel szemben Fonyódra minden átszállás nélkül van vonat (az én időmben busz is volt, elég sűrűn járt), Fonyódról pedig, ahogy már írva volt, rendszeres hajójárat visz át Badacsonyba. (erről kissé bővebben néhány hete a Balatonfenyves topikban már írtam).

Előzmény: Mad árka (137)
puckandúr Creative Commons License 2007.07.02 0 0 141
Sziasztok!

Fenyvesi nyaralásból hazafelé tartva beugrottunk Szárszóra a tavalyi nyár emlékére. A strand még most is kellemes. Főleg az a kis öböl a gyerekeseknek. Nem bántuk meg a villámlátogatást. Napozás, néhány pancsi és egy ebéd. Minden olyan tökéletes volt, mint 2006-ban. A lángos ugyanannyiba kerül, mint nálunk, de kétszer akkora.A gulyás pontosan a mi ízvilágunk, mégha műanyagtányérban is van. És a palacsinta is bejött.
Remélem a Balcsi újra a régi lesz. Ha így alakul minden, van rá esély :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.29 0 0 140
nyáron megnézem azt a fagyit :)
tegyél fel képet, hogy megismerjem!!
nehogy másnak nyaljak :)))))
evlali Creative Commons License 2007.06.26 0 0 139
Sziasztok!!

Ne haragudjatok, hogy ide írok, de Szárszó közel van Szemeshez, gondoltam megpróbálom!

A Balatonszemesi kikötőben lévő fagyizóba keresek valakit, aki Júliustól-Aug. 20-ig dolgozni szeretne!!

Ha tudtok valakit, légyszi írjatok!

Köszönöm:
Évi
zjakabfi Creative Commons License 2007.06.25 0 0 138

Ennél mi sem egyszerűbb. Vonattal elmész a déli part bármely kikötővel rendelkező településéig, és onnan hajóval. Földvárról 1,Szemesről 2,Lelléről 3,Boglárról 4,Fonyódról rengeteg,Máriáról 3 hajó megy naponta Badacsonyba 07.07-től.

De szép út az is, ha elmentek Szemesre, ott át egy szép kicsi hajóval Akaliba, és onnan vonattal. Ez a hajó a Boglár motoros, és lehet, hogy idén jár utoljára.

Szóval nem egy bonyolult ügy. Ha részletek érdekelnek,szóljatok,írjatok! Jó nyaralást!

Előzmény: turcman (136)
Mad árka Creative Commons License 2007.06.24 0 0 137
Hűha, megéri az Szárszóról...? Mi annak idején vonattal próbálkoztunk, de akkor sok mindent átgondoltam a teljesíthető tervekről. :) Egy biztos, vonattal nem próbálkoznék célirányosan, legalább 1-2 átszállás, ami hagyján, de eddig x alkalommal x-szer megszívtam a csatlakozás lekésésével, ráadásul a megadott menetidő mindig jóval több volt, mint papíron. Jobb megoldás: érdemes átmenni Szántódra, onnan komppal Tihanyba, aztán vonattal Badacsony felé. A Tihany-Badacsony út 1-1,5 óra vonattal, a kompot most nem tudom. Hm?

(Mindenesetre én azért délebbre is elkalandoznék, például Somogyvár és környéke felé. A volánbuszokat nem ismerem, abban talán más tud majd segíteni.)
Előzmény: turcman (136)
turcman Creative Commons License 2007.06.24 0 0 136

Halihó!

Július végén megyünk Szárszóra Kedvesemmel,immáron már harmadjára nyaralunk majd e szép településen.Alig várjuk már!:-)

Nem tudja vki,hogy Badacsonyba Szárszóról hogyan jut el az ember kirándulgatni egy kicsit?

Köszi!

Mad árka Creative Commons License 2007.06.24 0 0 135
Klárikának is? :-)
Kirándulni amúgy szoktál/szoktatok a környéken?
Előzmény: utazgato0000 (134)
utazgato0000 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 134
Hát azt nem tudom,hogy csónakot honnan lehet szerezni.
Nekünk van egy a kertben-két éve nem vittük vízre-kicsit elhanyagolt állapotban.Pedig nagyon klassz helyet csináltak a csónakok kikötésére,tárolására.
Klárika -a Bendegúz strandon a "sárga" étteremben található.Mindenük nagyon finom!
Előzmény: Mad árka (133)
Mad árka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 133
Én a strandra pihenésből még sose mentem, legfeljebb a szabadstrandra. Mondjuk a Bendegúz tőlünk kicsit "odébb" is van, bár nem vészes. Klárika könnyen megtalálható?

Apropó, szerinted konkrétan csónakot honnan lehetne szerezni, bérbe vagy más módon? Jó volna evezgetni délután-este, de addigra bezár a kajakos hely és a strand is.
Előzmény: utazgato0000 (132)
utazgato0000 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 132
Szia!.Minden hétvégét lennt töltünk.Hétfő estig,általában.
Nagyon jó a víz és nagyon tiszta!
A strandon nincs még tömeg,bár szombaton azért már sokan voltak.
Vannak kis hattyúk,-öten-,de már önállóan is uszikálnak.Az evangélikus üdülőben a jól nevelt gyermekek kővel hajigálják szerencsétleneket.Még jó,hogy ők azok ,akik jó nevelésben részesülnek..:-))
Klárika káposzta salátája nagyon fincsi az idén is.(Bendegúz strand)
Előzmény: Mad árka (131)
Mad árka Creative Commons License 2007.06.18 0 0 131
Én speciel már várom, hogy mehessek, de még a fővárosban fogyasztom az oxigént kifelé a levegőből. Te már ott vagy?
Előzmény: utazgato0000 (130)
utazgato0000 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 130
Szárszóiak!
Mi ez a nagy csend?
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.02 0 0 129
itt is jártam
szép hely ez a Jókai utca :)
van egy pár szép kégli...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!