Lehet hogy az én olvasatom nem jó,de ez a verseny nem felel meg a Szuper Kupa kiirásának!Mert a tenyésztői létszám még csak megvan de a galamb nincsen 1500.Innentől meg nincsen miről beszélni!
Ha végigpörgetem a listákat, sehol nincs meg a 4 út alapján a számolás.
Egyébként is nagy NULLA volt szerintem a 04-12-13 összefésülése. Pláne 12 hosszúra küldött létszáma.
Ha nem tudunk csatlakozni a KMB-hez aminek egyébként alapító tagszövetsége volt a 12 -a rossz nyelvek szerint-, értelmetlen, legalábbis részemről a folytatás.
Innen nem tudok a max 60 helyezésből 3-at elhozni. Már a 60 is nevetséges....... Vagy leginkább siralmas...
Túl fiatal tisztségviselők nem tudnak különbséget tenni fontos és kevésbé fontos dolgok között. Tetszik nekik a pozíció ami egyben kihívást is jelent számukra amihez nincs elég tapasztalatuk. Egy Újházy után elég nehéz ilyen pozíciókra megfelelő embert találni olyat aki el is vállalja.
Addig mig a kerületeknél fontosabbak a haverok "sikerei" mint a kiirások,amiket a szezon végén kényükre kedvükre variálhatnak,addig rend nem lesz!Vannak néhol érdekességek az ilyenek miatt!Egész röpcsoportok eredményeit semmisitik meg ,mert a másik röpcsoport nem felelt meg a szabályzatnak!(versenyzői és db létszám)Összevonás után meg az addigi röpcsoporti elsőből hirtelen csak kerületi sokadik lesz!És az szerintük még igy fair !
Nem jártam ennek jobban utána, de szerintem azért csak két út alapján van számolva, mert csak azon az első két úton teljesültek a kiírás feltételei. A második két úton nem volt meg a küldött galamb létszám.
Ha ez valóban így van, akkor szerintem mindegy is az egész összefésülés, mert ugye a szuperkupa díjazás 3 út alapján van kiírva, de ki tudja, ez csak az én véleményem.
A bajnokság már tavasszal ki van írva. Érdekes amit mondasz. Melyik bajnokság ez?
Más. Felfigyeltem egy érdekes esetre ami a 07-ben történt. Egy versenyzőt kiiktattak, és fegyelmit indítottak ellene. A részletekbe nem akarok belemenni, biztosan el lesz meszelve. Viszont előbbi ügyhöz kapcsolódóan a facén volt egy videó ahol az egyik kocsi kísérője vagy sofőrje (lényegtelen) videón bejelentette, hogy az ovb elnökétől megbízólevele van, hogy a 07-kocsijában lévő a gyűjtésnél ellenőrző gumigyűrűvel ellátott galambokat megfogja számolni, hogy hiánytalanul meg vannak e a ketrecekben.(2-ben) Az ellenőrzött galambász egyben a kerület galambjainak a szállítója is és klubtársa a felfüggesztett pasinak. Elmondta a videóban a kijelölt ellenőr, hogy ha a galambok megvannak és otthon a galambok érkezésére kijelölt ellenőr is mindent rendben talál mentesül az esetleges összejátszás gyanúja alól, vagyis, hogy besegített e a csalásban a felfüggesztett galambásznak vagy nem. Majd oda ment a 07-es kocsijához és bejelentette az érintettnek, hogy ellenőrzés és kihúzva a ketreceket számolták a gumigyűrűs galambokat. Így utólag vajon mi volt ennek az értelme? Mit lehet így utólag igazolni? Semmit. Teljes dilettantizmus.-:((
Több sebből vérzik az a verseny, nyugodtan törölhetik.
A másik vicc, hogy 07.16.-án lefutott az utolsó -4. - közös verseny, de bajnokság az első kettőből van számolva 20.-án , mert így a nagyságos urak előrébb vannak....
Érdekelt volna ez a rendezvény azért kérdezősködtem itt. Újságot évek óta nem olvasok galambászokkal közvetlen kapcsolatom már egy jó ideje nincs így marad az internet információs forrásként. Ha a küldöttgyűlésre feltett meghívó mellé amit szerintem az érintettek mind megkaptak feltettek volna egy tájékoztatót a többi szombati eseményről is akkor minden ok. Ennyi.