Recept: 20 deka zsende fiss, mosott spenótot csíkokra vágunk. Összekeverjük csíkokra vágott más zöldséggel (pl. vagy zöldpaprika, vagy cukkini) + 1 almával. Rá só, 1 egész citrom, összekeverjük. A tetejére egy halkonzerv, olajostól. 2 - 3 órát hűtőben pihentetjük. (Mindenki találja meg kedvenc halkonzerjét hozzá. az enyém a tonhaltörzs)
Off.Lazacot ettem már, mégpedig Lengyelországban az unokatesóm lakodalmán:tök érdekes volt egy más ország lakodalmi szokásait megismerni,mondjuk a mentalitás hasonló a magyaréhoz./20 percenként felugrott egy polák és el kellett az ifjú pár egészségére énekelni a szto lat-ot= 100 év,amit persze jófajta vodkával volt kötelező szentesíteni/ Ötször volt meleg fogás a vacsora során és az egyik kiegészítő épp a füstölt lazac volt.Nekem ízlett.Fogok is venni,ha Lidl közelében járok.
Vigyázni kell ezekkel a tengeri herkentyűkkel.Az asszony (szintén görögben) az étteremben elfogyasztott rántott kagylótól lett rosszul. Azóta csak a halat hajlandó enni(meg garnélarákot) a tintahal,kagyló és társai nem játszanak.pedig a rántott tintahal karika jól elkészítve finom.Én meg a rákot nem eszem mert az egy vizibogár. LIDL-ben új termék a füstölt lazac szelet,papírvékonyan.10 deka van egy csomagban háromszázvalahány pénzért.Próbáltad már?
Lidl-is sprotni paradicsomban.Ez király, Chira termék,lengyel barátaink produktuma.Mostmár csak ezt veszem,jobb mint ugyanezen cég paradicsomos heringje,makrélája.
Annó Görögországban ettem tintahalkonzervet,jó volt csak utánna hánytam,vagy az a töménytelen Ouzó bosszúja volt:-)))????
Szeretett Haltársaim ! Nagy élményt szeretnék megosztani veletek. A Calvo tintahal kellemes megtapasztalásán felbuzdulva teszteltem egy Calvo szardínia olívaolajban című konzervet. Abban, hogy erre esett a választásom, az is közrejátszhatott, hogy a dobozon valószínűtlenül ezüstösen csillognak a halacskák. Na nézzük, könnyed nyitás: valószerűen, de tényleg ezüstösen csillog három haltest. Rögtön feltűnő, hogy semmi olajtavacska. Olaj annyi van, amennyit magukba szívtak a haltestek. Tunkolási lehetőség nuku, de ez nálam önmagában nem negatívum. (Nem mindig gondoltam így, de a tunkolási élvezeteknek nehéz gyomor a következménye, ne feledjük.) Finom. Emlékeim szerint árban kevéssel több, mint háromszázötven (sajnos nincs előttem a blokk), mondjuk ki, drága. De megéri a pénzét.
Hiteles márka ez a Calvo. (Származási hely: Spanyolország.) Nekem bejött. Kagylókonzervet láttam még tőlük, de nem mertem megvenni, életemben nem ettem még kagylót.
Na bennem van a RIO mare Insalatissime MESSICANA al TONNO fele (a kiadós meleg ebéd miatt csak fele). Tonhal 28 % a cinke szerint, nagy haldominanciára ne számítsunk. Ezzel együtt is a termék nagyon kellemes. Könnyed vacsorának kiváló. Olaj sem tolakszik, alig van benne. Ez a mexikói saláta elegy finom, bár semmi pikáns jelleget nem fedeztem fel. Szóval akinek vastag a bukszája és welness életmódot folytat, vegye és egye !
Tegnap este DANI füstölt tőkehalmáj olajban. Nagyon durva tömény. 3-an osztoztunk rajta, de elég is volt. Pedig máskor megeszem a doboz tőkehalmájat egyedül is.
Sajnos, ez nem leledzik mifelénk. Ha már zöldség, egy alternatíva: Tonhal mexikói salátával. Ma vettem, de nem ma ettem. (Ma sajt. Hidegben 4 felség: sajt, hal, kolbász, gomba. Ja meg hagyma, de az csak ahol illik kísérőnek.)
A legújabb kedvence a családnak: NEPTUN, mexikói tonhalsaláta.
Alul lecsó, rajta (benne) bab és kukorica, a tetején jóízű tonhaldarabok. Nagyon finom. Csak az a baja, hogy 1-el nem lehet jóllakni. Nálunk kb. 180 pénz egy doboz.
Ajánlom mindenkinek, különösen fan-fan haltársnak.
Gondolkodtam rajta mi legyen a vacsorám ma, aztán ez lett: Larsen (dán) füstölt sprotni saját levében és növényi olajban, ez áll a magyar nyelvű fehér cimkén.
Ez a teszt pechesen indult. Letört a nyitófül. De béna vagy fan_fan, nem tudsz egykonzervet kinyitni ?* Nem az első ilyen esetem volt, mindenesetre pontlevonással jár. Elő a hagyományos nyitó.
Esztétikus a megjelenés. Annyira nem aranylóak a halacskák, mint a dobozon, de azért aranylóak. A 110/85 g nettó/töltő tömeg arány is helyén van szerintem.
Az íz kellemes, nem annyira markáns a füstösség, mint a nemrég tesztelt hering esetében. Ha hozzáteszem, hogy amaz után quára szomjas lettem, ez nem is olyan nagy hátrány. Az olaj nagyrészét nem tunkoltam ki, alufóliával fedve eltettem holnapra a dobozt.
369 Ft. Hogy megér -e annyit ? Szerintem lehetne egy picivel, de tényleg csak egy picivel olcsóbb.
Annak meg nem tudom, milyen jelentősége van, miszerint, idézem a magyar cimkéről: "Kizárólag az Atlanti-óceán észak-keleti részén fogott sprotnik (Sprattus ...) kerülnek feldolgozásra.' Na és akkor mi van ?
Nem pontozom. Nem vagyok köteles indokolni, miért nem.