Keresés

Részletes keresés

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.09 0 0 6314

"Ne a jelennek élj, ne engedd, hogy mulandó dolgok befolyásoljanak. Élj az örökkévalóságnak, emelkedj idő és tér, minden mulandó fölé. Akkor semmi sem befolyásolhat."

Johann Wolfgang von Goethe

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.08 0 0 6313

"És ha szeretteimet keresem, tudatom fénycsóváját a bensőmbe irányítom.

Hiszen minden és mindenki bennem él!

Az önnönvaló, amely egyben minden élőlény, tehát az én önnönvalóm is, nem ismer határokat, így az egész világegyetem bennem létezik, és önvalóm az egész világegyetemet betölti.

Minden ami létezik – én vagyok!

Mindenben, amit szeretek, magamat szeretem, hiszen csak arról hisszük, hogy nem szeretjük, amit még nem ismertünk fel önmagunkban!"

Ismeretlen

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.07 0 0 6312

"Az önnönvaló az élet
És az egyetlen valóság,
És aki az önnönvalóban részesül a beavatásban,
ami annyit jelent,
hogy teljesen ráismer önmagára,
mindent és mindenkit egyenként szeret,
mert egységben él velük."

Elisabeth Haich

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.06 0 0 6311

"Nem látjátok? Isten szinte nyomon követ bennünket, hogy megmentsen. Mi pedig menekülünk előle, hogy a vesztünkbe rohanjunk."

Szalézi Szt. Ferenc

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.05 0 1 6310

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.04 0 1 6309

A hitet másoktól szereztem
mint égig érő ablakot
akik látták magukat bennem
azoknak én csillag vagyok
én viszont nekik köszönhettem
az egész égboltozatot.

Gyurkovics Tibor: Hála

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.03 0 0 6308

"Sorsunk alakulásában nem láthatjuk mindig Isten kezét, de bizonyosak lehetünk afelől, hogy mindig velünk van."

Spurgeon

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.02 0 0 6307

"A hitet tőletek kapom, általatok élek
magam emésztő gyertyaként lobogok
de ha támasz lehet a bennem lakó lélek
akkor nektek parányi csillag vagyok
én viszont mindent nektek köszönhetek
a fényt, a meleget, az égboltozatot."

Indián mondás

málna_habbal Creative Commons License 2025.06.01 0 0 6306

Teresa7 Creative Commons License 2025.06.01 0 0 6305

"Járj egy mérföldet a mokaszinomban..."

indián mondás

málna_habbal Creative Commons License 2025.05.31 0 0 6304

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.31 0 0 6303

"Bár megírták a Sorsod, de oda az Utat önmagad választod."

Ismeretlen

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.30 0 0 6302

"Kerestem Istent, elrejtőzött előlem; kerestem önmagamat, nem találtam; kerestem testvéremet és megtaláltam mind a hármat."

Boros László

"Ne veszítsd el soha a bizalmadat! Isten egyenesen ír görbe vonalakon."

portugál közmondás

"Isten tana hasonlít a vízhez. Miként a víz kerüli a magaslatokat és csak a völgyekben gyülemlik, éppen úgy csak az alázatosak fogadják be Isten tanait."

Talmud

"Minél nagyobb a baj, annál közelebb vagyunk Istenhez."

Mörike

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.29 0 0 6301

"Amikor Isten parancsolatai szerint járunk, összhangban érezzük magunkat a világmindenség erejével, mint akik a valóságos lét főútján haladnak."

Spurgeon

"Istennel nem lehet magázódni."

"... az emberi lélek mindig növekszik, mindinkább tudatára jut a saját szellemiségének, mindinkább közeledik az Istenhez és tökéletesedik. Akár tudjuk, akár nem, ez a folyamat folyton előrehalad. Ha azonban tudod és akarod azt, amit az Isten akar, akkor az életed szabad és örömteljes lesz."

Tolsztoj

"A világ Isten eleven képmása."

Campanella

"Amilyennek az ember a saját lelkét érzi, alapjában véve olyan rendszerint az Istene is. Vagy jóságos, szerető és igazságos, vagy bosszúálló, haragos és rosszindulatú."

Lucy Mallory

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.28 0 0 6300

"A nagy megpróbáltatások nagy kegyelmeket készítenek elő."

Szt. Bernát

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.27 0 0 6299

"Íme, minden a miénk lesz, ha elmélyedünk önmagunkban, egészen a szív lótuszáig, ahol az Isten székel."

Upanisádok

"Különös dolog felszólítani valakit, aki alig ismeri magát, hogy szakadjon el önmagától és térjen meg Istenhez! Azt kell felszólítani erre, aki ismeri magát!"

Pascal

"A legtöbb ember ismerni akarja az Istent, de nem akarja megismerni saját magát. Ismerjék ezek fel előbb a saját lelkükben a jót és ápolják ezt és csak akkor fogják megismerni az Istent, mert nincs más út, amely az Isten megismerésére vezet."

Lucy Mallory

"Isten közel van hozzád, veled van, benned van. A szentlélek lakozik bennünk, a jó és rossz cselekedeteinek állandó tanúja és ahogy mi viselkedünk vele szemben, úgy viselkedik velünk szemben ő. Az ember nem lehet meg jó Isten nélkül."

Cicero

"Isten minden emberben jelen van. És nincs olyan lélek, amelyben az ő tudata fel ne ébredhetne."

Tolsztoj

"Minél inkább elmerül önmagába az ember és minél semmisebbnek tűnik fel maga előtt, annál inkább emelkedik fel Istenhez."

Brahman bölcs mondás

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.26 0 0 6298

" A Földön nincs mennyország, de vannak darabjai."

Jules Renard 

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.26 0 0 6297

"Az az ember, aki elsajátította a törvény ismeretét, de nem tudja mi az: Istent szeretni, ahhoz a pénztároshoz hasonlít, akire rábízták a pénztár belső kulcsait, de a külsőket nem."

Talmud

"Isten minden emberben él, de nem minden ember él Istenben. Ez az emberi szenvedés oka."

Bráhmán bölcs mondás

"Az Isten országa nem szemmel láthatólag jön el. Sem azt nem mondják: Íme itt vagy, Imé amott van, mert Imé az Isten országa ti bennetek van."

Biblia Lukács evangéliuma

"Az ember az önmagában való elmélyedés bizonyos fokánál rábukkan Isten megismerésére."

Tolsztoj

"Ha az ember felismeri és érzi lelkében az Istent, akkor felismeri és érzi a világ minden emberével való közösséget is."

Tolsztoj

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.25 0 0 6296

"A hit olyan, mint a szeretet: nem lehet kikényszeríteni. Ezért hiábavaló vállalkozás, ha állami rendszabályokkal akarjuk a szeretetet bevezetni, vagy megerősíteni; mert mint ahogy gyűlöletet kelt, ha megkíséreljük kikényszeríteni a szeretetet, ugyanúgy igazi hitetlenséget kelt, ha a hitet valakire rá akarjuk kényszeríteni."

Schopenhauer

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.18 0 0 6295

"A vallás, összes kötelességeinknek isteni parancsok alakjában való felismerése."

Kant

"Az igazi vallás nem észbeli vallás; de az igazi vallás nem ellenkezhet az ésszel."

Tolsztoj

"Szeretet és az ész két különböző oldal, ahonnan Istent nézhetjük."

Tolsztoj

"Minden dolog körülöttünk az Isten szeretetének emlékkönyve, csak legyen értelmünk azt olvasni."

Spurgeon

"Úgy szeresd az Örökkévalót, a te Istenedet, hogy mások rajtad keresztül szeretni tanulják."

Talmud

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.17 0 1 6294

"A bölcs embert a legjobb pillanataiban is elfoghatja a kétség. A kételkedés szabadsága az ember biztonságának az alapja. Az igazi hitet mindig a kétség kíséri. Ha nem kételkedhetnénk, akkor nem hinnénk."

Thoreau

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.16 0 0 6293

"Az Isten nem bálvány, akit imádni kell és akinek hízelegni kell, Isten az eszmény, amelyet az embernek mindennapi életében meg kell valósítania."

Lucy Mallory

"Az Istenhez a legközelebbi út a szeretet ajtaján vezet, a tudomány útja fölötte lassan visz oda."

Angelus Silvius

Az alkotó munka, a teremtés az, ami az embert valódi istenközelségbe emeli. Ez a legegyenesebb út Istenhez. Alkotó ember éppen ezért sohasem lehet istentelen.

Hekler Antal

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.15 0 0 6292

Vaksors, véletlen? Üres és értelmetlen szavak! Inkább ezt mondhatnánk: "A Gondviselés inkognitói."

De Maistre

"Ha valaki ragaszkodik egy eszméhez, bármennyire igaz legyen is az, akkor alapjában véve ugyanabba a helyzetbe jut, amelyben az az ember van, aki egy oszlophoz kötözi magát, hogy el ne tévedjen. Ami a szellemi fejlődés egy bizonyos fokán kívánatos igazság lehet, az egy másik, magasabb fejlődési fokon akadálya lehet ennek a fejlődésnek és tévedés lehet.

Lucy Mallory

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 6291

"A föld telve van Istennel, nincs egy fűszálnyi terület, ahol ő ott ne volna. A Sechina Isten fenséges fényessége úgy tölt be mindent, mint a levegő. Beléje ütközöl, ha megmozdulsz. Előtte görnyedsz meg, ha meghajolsz."

Talmud

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.11 0 0 6290

"Az élet igazi célja az, hogy megismerjük a végtelen életet."

Tolsztoj

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.10 0 0 6289

"Azért, hogy az ember nem ismeri fel és nem érti meg Istent, még nincs joga arra következtetni, Isten tehát nincs. A logikus következtetés csak az, hogy még nem képes Istent megismerni és felfogni."

Tolsztoj

"Ahogy nem látod az ember lelkét, éppúgy nem láthatod Istent, de fölismerheted a teremtésében. Éppúgy el kell ismerned a lélek isteni hatalmát, amely teremtőképességében, gondolkodó tehetségében és tökéletességre való örökös törekvésében nyilatkozik meg."

Seneca

"Az Istenben való hit: ösztön és éppúgy természete az embernek, mint ahogy két lábon jár. Sokaknál természetesen módosuláson megy át, némelyekben egészen elhal, általában azonban jelen van, s a megismerési képesség belső tökéletessége szempontjából nélkülözhetetlen."

Lichtenberg

"Az Isten - eszme. Minden nagysága ellenére is szellemi természetünknek az eszménye, csak éppen a végtelenig megtisztulva és felmagasztosulva. Az istenség fogalmának bennünk van az alapja."

Channing

"Bensőmben keresem az Istent, akit a külső világban mindenütt találok."

Kepler

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.09 0 0 6288

"Kevésbé lehetetlen dolog a napot átfogni, egy csillagot megragadni, a szúnyoggal elefántot elnyelni, mint az örökkévalóság minden kérdését kivétel nélkül megérteni."

Spurgeon

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.08 0 0 6287

"Az igazság Istenhez hasonló, nem jelenik meg közvetlenül, csak nyilvánulásaiból lehet kitalálni."

Goethe

"Aki lát engem mindenben és aki sejti bennem a világmindenséget, az sohasem hagy magamra és én mindig az övé vagyok. Mint ilyen, bárhol legyen, örökké bennem marad, mert engem lát és tisztel minden élő teremtményben."

Bhagavad Gita

"Isten törvényét minden kifejezi."

Tolsztoj

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.07 0 0 6286

"A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná."

Lev Tolsztoj

Teresa7 Creative Commons License 2025.05.07 0 0 6285

"Végzetes dolog, hogy az emberek nem ismerik Istent; még végzetesebb, hogy Istennek tartják, ami nem Isten."

Lactantius

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!