Keresés

Részletes keresés

Marek L51 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 1679

Tegnap éjjel fél kettőkor el kellett mennem itthonról. Lefelé menet vittem magammal a szemetet is, így útba kellett ejtenem a kukatárolót. Ahogy leértem a földszintre a lépcsőn, hallottam, hogy motoszkál valaki a földszinti folyosón és halkan dumálnak is. A sötétben... Feloltottam a villanyt. 2 férfi volt, egyből elindultak a jobb lift felé és be is szálltak. Lementem a garázsba, ahol égett a villany, tehát valaki járt ott. Nem telt el 1 perc, már kint voltam az autóval a ház előtt. Ekkor láttam, hogy az egyik férfi megint a földszinten van és a bejárati ajtónál áll. Kikanyarodtam az utcára, és akkor láttam, hogy a másik férfi meg épp az udvari kapu felől ment oda egy autóhoz (amit még sosem láttam a ház körül). Beszállt, odébb felszedte a másik férfit és elmentek.

 

Kicsit gyanús volt. Aki éjjel a földszinten mászkál, miért sötétben teszi? Ha beszálltak a liftbe mikor megjelentem, 1 perc múlva miért volt mégis mindkettő az utcán? Miért ment ki az egyik az egyik kapun, a másik a másikon? Amelyik a kerti kapun ment ki, miért nem nyitotta azt ki? (átugrott rajta) Ha az utcán állt az autójuk, mit kerestek a garázsban???

 

Szóval nem akarok senkit riogatni, de ne hagyjatok értéket az autókban!

 

Marek

 

Bigyofelugyelo Creative Commons License 2007.02.21 0 0 1678
Már igen régen szóltam itt hozzá a dolgokhoz, de most telt be a pohár. Nem tudom hányszor írtam le és becsméreltem azt hiszem ezzekkel a szavakkal a bejárati ajtót: "gagyi". Most tovább megyek : egy kalap sz@r. Nem hiszem el, hogy ez senkinek nem tünik fel, hogy 3 cementes zsákkal kell kitámasztani, hogy az ajtó ne nyíljon ki. (Az már más tészta, hogy a három zsákból kettő már megunta az ottlétet és elment máshova ajtókitámasztónak :)) Hihetetlen!!!
Az ajtó bal sarka belül meg van repedve. Már 2 hónapja. Kérdem én mikor lesz ez kicserélve?????
De ami igazán felbosszantott. A komplett bejárat megsüllyedt. A járólap cikk-cakkban megrepedt, oldalt a feljáró elvált a háztól. Istenem. Csak a ház meg ne süllyedjen. Akkor mi lesz????
Amit ki lehetett spórolni, azt kispórolták. Nem is merek másra gondolni, mert igen erős fantáziám van. Nos meg lehet nézni a kerítést is. Rohad, esik szét az egész, nincs szigetevle, undorító és gusztustalan. Nem igazán értem mért nem lehet ezeket a dolgokat elintézni. Kicsit úgy érzem kezd megint szétesni a házzal kacsolatos dolgok. De kövezzetek meg, ha nem így van.
Lassan nem szeretek itt élni. Csodálkoztok? Úgy néz ki a ház mint a disznóól, papirok szerteszét, tiszta sár a lépcsőház mindenhol, a tisztaságnak még nyoma sincs. Nagyon elszomorít a dolog. Ebben a házban 1-2 kivételtől eltekintve mindenki nagyívből lesz@rja mi hogy néz ki, gondolja nehogy már az Ő feladata legyen azt a papír darabot pl. felvenni. A pad még mindig a régi helyén van, a kis homokozó még mindig ott van ahol volt 4 hónappal ezelőtt a szökőkut helyén :)) De senkit sem érdekel. Úgy jó minden ahogy van.


Bigyó
Marek L51 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1677

Viszont ha a kötelező napirendi pontokon (tv-k megválasztása stb.) semmi mást nem teszünk be csak a szavazást, akkor is van rá idő nem?

Nem a tv-k megválasztással ment el az idő a múltkor, hanem a költségvetés stb pontokkal. Ami most ha nincs, akkor gyorsan szavazhatunk.

 

Jó ötlet Tiger a személyes begyűjtés, de már nem merek rá mondani semmit mert a múltkor is megígértem h segítek aztán meg bazira nem volt rá időm. Más nevében meg nem nyilatkozhatok.

 

A személyesről kapcsolatokról jut eszembe...

 

December vége fele építkeztünk a konyhában és sajna az utolsó lyukakat nem sokkal 8 után tudtuk csak kifúrni. Ha akkor félbehagyom, nincs karácsonykor konyhánk, meg lakás se, mert utána már nem lett volna ember aki befejezi nekem... Na mindegy, bevállalatam. Az utolsó lyuk kifúrásánál csenget is a srác aki felettünk lakik, hogy má nemá hogy fúrjak. Mondom neki nagy elnézések közepette, hogy bocsesz, ez volt az utolsó, nem fúrunk többet. Olyan fenyegető stílusban vágta oda (már háttal, mert elindult vissza), hogy "ne is", hogy tátva maradt a szám. 

 

Ő volt az a srác, akiknek a porszívójára minden reggel fél hatkor (!) felébredtünk azelőtt is, hogy lejőtt szólni a fúrásért, meg azóta is. SZerintem orrszívózzák a gyereket, de hónapok óta... Mellesleg ő állt mindig a tilosban a garázsban, hol tourannal, hol audival, most meg utoljára tegnapelőtt egy piros autóval...

 

Szóval ő porszívózik minden reggel, tilosban parkol egyszerre több autót tart a garázsban, nem köszön, de amikor egyszer meghallja a fúrást akkor jön és nagy pofával reklamál.

 

Én megértem ha beteg a gyerek és szívni kell az orrát 3 hónapig minden hajnalban, de ha én erre kényszerülök, mellette elfoglalom más helyét a garázsban stb, akkor nem megyek át 8 óra után 12 perccel a szomszédba, hogy ott meg ne fúrjanak főleg nem ilyen stílusban...

 

Aztán...

Mellettünk folyton babakocsi parkírozott a szűk folyosón. Most az nincs, helyette műanyag tilitoli gyerekjátékok foglalják a helyet, amiken folyton keresztül bukdácsolunk mert ha táskát/szatyrot vagy bármit cipelünk akkor totál útban van, nagy csörömpölés a vége mindig... A család annyira alpári, (folyton csak ordítva tudnak egymással kommunikálni), hogy én be nem szólok nekik, hogy vigyék onnan mert még én szívom meg. Kinek van ötlete, mit tegyek? EGyszer már megpróbáltam egy tilosban parkolónak udvariasan szólni, ileltve csak megkérdeztem meddig hagyja ott az autóját, mert nem tudok beállni a helyemre... hááát.. majdnem kaptam egyet... merthogy miért fáj az nekem, hogy ő ott áll?

Szóval ezek után én nem szólok be senkinek, de baromira elegem van a folyosón elhelyezett tankcsapdákból...

Egyik este pont leoltódott a villany mire odaértem és a sötétben bukdácsoltam keresztül a szar műanyag talicskákon. Olyan ideges lettem, azt hittem fogom és lehajítom az udvarra. Ráadásul akkorát csörömpölt, hogy még be is csokiztam ijedtemben majdnem.

 

Ötlet?

 

 

Marek

Előzmény: HangaDóra (1676)
HangaDóra Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1676
Sziasztok!

Erzsi szerint remekül fejlődik a házban az egymás közti kommunikáció :D Egyszer biztosan eljuttok arra a szintre, hogy a HC nélkül, a magántulajdonosok szavazatai alapján is összejön az az SZMSZ.
Azért igyekezzetek, mert ha azoknak az urbánusoknak eszük van, akkor előbb lesz a házaikban tisztességes SZMSZ, mint nálatok. Jó alapot dolgoztunk össze hozzá. :D :D
Előzmény: hottiger (1674)
Hibiszkusz Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1675

Jaaaaaa, persze. Úgy látszik kezd elmenni a csekély humorom is - nem esett le a tantusz.

Köszi

H.

Előzmény: hottiger (1674)
hottiger Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1674

Hib !

 

Dóra tisztségviselőválasztás alatt arra gondolt, hogy minden egyes alkalommal ki kell választani a jegyzőkönyvezetőt, levezető elnököt, stb. Ezek csak formális cuccok.

Egyébként meg viccesen értette.

 

Egyébként igazad van, minden összejönne, ha leadná mindenki a szavazatát... Épp ezért eröltetem és a személyes begyűjtést, hogy senki nem felejthesse el leadni azt.

 

Üdv Dóra !

 

Jó újra itt olvasni.

 

 

Tiger

 

Előzmény: Hibiszkusz (1673)
Hibiszkusz Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1673

Ezt nem értem... minden összehívott közgyűlésen tisztségviselőket kell választani?

Jelenleg meg vannak választva, ezen túlvagyunk.

Csak éppen SZMSZ-ünk nincs, mert nem tudjuk összeterelni a kellő számú szavazatot a különböző tulajdoni hányadok okán. (Tulajdoni hányada van az építtetőnek még, vannak külföldi tulajdonosok, akik nem is laknak itt, valamint a házban élő tulajdonosok.)

Azt nem akarom elhinni, hogy ha az építtető normális hozzáállással leadja a szavazatát és a jelenleg házban élő tulajdonosok is tisztességes számban szavaznak, akkor ne jöhetne össze a dolog.

 

Egyszerűen nem akarom elhinni. :((

H.

Előzmény: HangaDóra (1672)
HangaDóra Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1672
Nincs egypontos közgyűlés. :))
A társasházi törvény kötelezően előírja első napirendi pontként a tisztségviselők megválasztását. :)))))
Előzmény: Marek L51 (1671)
Marek L51 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1671

Igen, én is így gondolom, hogy most jól katalizáná a történéseket a HC szavazata, ezért íram Dezsőnek.

 

Egy olyan rendkívüli lakógyűlésen ahol ez az egyetlen napirendi pont akár lehet az utolsó is, hiszen akkor az utolsó az első, mivel egy pont van... :)))))))))))))))))))))

 

Marek

 

(Na ekkora kuszaságot is csak én írhattam, de szerintem értitek...)

Előzmény: hottiger (1670)
hottiger Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1670

Szia Marek !

 

Ha emlékezetem nem csal, anno a kk ügyében azért nem szavazott a HC - igen pozitívan - , mivel "nem akart beleszólni" az ügyekbe.

Most viszont ha már maradok a pozitív hozzáállásnál, akkor pont emiatt kellene szavazniuk, hogy tovább tudjunk lépni.

 

Egyébként még mindig jó ötlet az irásos szavazás, pont azért amit Hib mond, hogy

ne utolsóként tárgyalódjon, stb. Viszont persze mindez csak akkor, ha a szavazatok leadását személyes begyűjtéssel biztosítjuk, hogy senki nem felejtse el azt leadni.

 

Üdv

 

Tiger

Előzmény: Marek L51 (1668)
Hibiszkusz Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1669

Szia Marek,

ez már kétszer nem sikerült, mert a napirendek összeállításánál mindig a végére került, és addigra "kifulladt" a dolog, azaz nem került megszavaztatásra, ha jól emléxem legutóbb a kertben tartott lakógyűlésen, mire ide értünk, már besötétedett és mindenki "elhúzott", akkor született az irásos szavazásra javaslat és mondjuk úgy döntés. Ez meg már harmadszor nem jött össze.

 

Hib

Előzmény: Marek L51 (1668)
Marek L51 Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1668

Sajnos attól tartok, h a HC nem fog szavazni éppúgy mint a kk ügyében anno, merthogy nem akarnak részt venni semmilyen szavazáson, illetve akkor nem akartak... Írtam most Dezsőnek egy mailt erről, hogy találjuk már meg végre a megoldást, hátha...

 

Vagy lehet, h célravezetőb lenne összehívni egy lakógyűlést és ott megszavazni???

 

Talán ott a tulajok részéről többen jelen leszünk...

 

Marek

Előzmény: hottiger (1667)
hottiger Creative Commons License 2007.02.12 0 0 1667

Szia drága Hib !

 

Először is bocs a "köd"-be veszésemért, de most megint eljött a pillanat, hogy

visszatérjek.

 

Legalább akkor ebben a formában megtudtuk, hogy (még) mindig nem sikerült

elfogadnunk az SZMSZ-t, pedig emlékszem még anno sebtében kellett gyorsan összehozni, hogy már csak pár pillanat és ... elfogadjuk...

 

Mivel ez a téma is privát, kicsit bővebben kifejtem majd a véleményem a privát fórumunkon.

 

Csók

 

Tiger

Előzmény: Hibiszkusz (1666)
Hibiszkusz Creative Commons License 2007.02.12 0 0 1666

Szombaton összefutottam a közös képviselővel, aki kérdésemre elmondta, hogy megint nem volt érvényes az SZMSZ ügyében lezajlott írásbeli szavazás.

Problémát okoz, hogy a HC a saját tulajdonrészét és a külföldi tulajdonosok szavazatát nem adta le, vagy nem tudta.

Viszont a kettő együtt olyan sok, hogy nélküle nem tudunk előbbre lépni.

 

Ti értitek ezt?

 

Üdv.:

Hibiszkusz

Marek L51 Creative Commons License 2007.02.12 0 0 1665

A sárga ház lakóközössége összefogott (ezt egy ott lakó ismerősömtől tudom) és megtámadta a K4-et a közelség miatt. Az ügy a közjegyzőt is megjárta, de nem tudtak mit tenni, mert m-re pontosan be vannak tartva a távolság szabályai...

 

A mi lakásunk is reggeltől délutánig napos. Ez a fűtés szempontjából tényelg nem mindegy. Jól észrevehető, hogy egy derült napon a radiátorok végig hidegek, a termosztátos szelepek egész nap be sem kapcsolnak.

 

Érdekes, hogy az utcafronti lakások egy hangyányival drágábbak voltak mint a K4 felőli tükörképei. Az értékesítő ezt a zöldre, erdőre néző ablakokkal magyarázta nekem. Ezzel szemben az erdő tetején kívül garázssort és utcai forgalmat is lehet onnan látni/hallani. Mi viszont bámuljuk a szembe szomszédokat, azonban csendesebb. Valamit valamiért... :) Vicces amikor délben a munkások az ebédszünetet evéssel egybekötött mozizással töltik. Kiülnek az épülő ház teraszaira sorban mint a verebek és mikoözben kajálnak, lesik, hogy hol, melyik ablakon lehet valamit látni. Egyszer matattam valamit az ablakban, az egyik meglátott, megbökte a másikat, felém mutatott és röhögve, teli szájjal bámulták az ablakomat percekig. :) Várták, hátha előjövök megint? :))))))))

 

Egyébként a kedvenc bérlőnk megint a tilosban parkolt a piros lapos autójával a garázsban, pedig az ő helye ott állt üresen...

 

 

Marek

Előzmény: PeterX (1664)
PeterX Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1664
Persze, mindenkinek megvan a maga szempontrendszere. :) Amúgy jók a fényviszonyok, mivel déli tájulásúak azok a lakások, ez fűtés szempontjából is előnyös. A pontos távolságokra nem emlékszem, de arra igen, hogy látszódott a közelség, élőben még vacakabbnak tűnik. :(
Előzmény: Szilvoka (1663)
Szilvoka Creative Commons License 2007.02.09 0 0 1663
PeterX, mi más szempont alapján választottuk ki a lakást a házban. Pl. tudatosan nem akartunk a Kétújfalura néző lakást az utca zaja miatt...valahogy sejteni lehetett, hogy egyre nagyobb lesz ott az autós forgalom. Nem tudom, milyenek azokban a lakásokban a fényviszonyok, de nálunk minden napszakban sok fény jön be, méghozzá 2 oldalról. Még így is, hogy elénk építették ezt a bazi nagy förmedvényt (=KH4). Egyébként azokon a tervrajzokon, amiket akkor mutattak, mikor mi kiválasztottuk a lakást, tényleg távolabb tüntették fel a KH4-et, sőt, a földszinti lakásokhoz nagyobb kertet rajzoltak, mint amilyet építettek. Így mi is nagyobb távolsággal számoltunk a 2 ház között...nagyon felháborító, hogy ennyire egymás szájában leszünk... de mint Marek is írta, pénz beszél...
Szóval az tuti, hogy nem itt fogunk megöregedni.
Ja, és nekünk pl. jóval később mutatták meg azt a tervrajzot, amin a konyhánkban rajta volt a strang is. Majdnem szívrohamot kaptam, mikor gyanútlanul beléptünk a félkész konyhába és ott tornyosult majdnem a fal közepén a strang.
Előzmény: PeterX (1659)
Marek L51 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 1662

Úgy látom mindenben egyet értünk.

 

Abban is, hogy érdekünk megpróbálni befolyással lenni a környezetünk alakulására. Azonban nem bízom benne, hogy ez sikerülhet. Meg is mondom miért nem.

Hatalmas pénzekről van szó és minden, illetve mindenki eladó. Abbana  pillanatban, hogy valaki, vagy valami akadályt jelent, az manapság sajnos pénzzel elhárítható.  Akinek van bőven annak ez a lehetőség adott. Nekünk nincs, mi csak a szavunkat emelhetjük fel, de ez a sok pénzzel szemben hatástalan fegyver, hisz nem ad hatalmat. Én végigjártam a kálváriát annak érdekében, hogy legalább szórt alap szinten megcsinálják előttünk az utat. Szerencsére sikerült kisajtolni az önkormányzatból, de hamar kiderült, hogy egyszerű lakástuljadonosként azonnal ávernek hazugságokkal. Be kellett vonni a sajtót ahhoz, hogy kiderüljön ki hazudik, és engedjen végre a nyomásnak a döntéshozó. Itt most az illegális területfoglalásról beszélek, amit egy ház építője ééééééérdekes módon egészen addig következmény nélkül megtehetett amíg a sajtó nem kezdte el kiteregetni a szennyest. Vajon miért tehette meg? Vajon őt miért nem büntette az önkormányzat vagy a közterültesek a hatalmas terület foglalásáért, amikor engem 15 rongyra büntetnek abban a pillanatban amikor észre veszik a tilosban parkoló autómat. Pedig ők egy előre betervezett, a költségvetésben is szereplő útépítést akadályoztak ezzel... Mégsem zavarta el őket onnan senki egész addig míg fel nem kavartam a sz*rt. Vajon ha ezt nem tesszük meg, meddig foglalták volna még a területet és mikor lett volna útalapunk? Továbbmegyek: Ha nem foglalták volna el a területet, mennyivel hamarabb lett volna útalapunk és mennyi pénzt takaríthattunk volna meg a garázstakarításon, amit ugyebár a sár miatt kellett sűrűn megrendelni?

Ezek olyan kérdések, amiknek mindannyian sejtjük az okát mert sok a ráutaló jel, de bizonyítani lehetetlen.

 

Ami bizonyított, az akkori alpolgármester a rádióban azt nyilatkozta, hogy amint a vállalkozó elpakol onnan, onnantól az önkormányzat részéről semmi akadálya nincs az útépítésnek. Majd ezek után az útépítő illetékesének (akitől ezt tudom, felvettem) telefonon azt mondta, hogy "nem kell azzal annyira sietni, majd jövőre". Na ezek után jött jól a sajtó ismételt nyomása miután már érdekes módon mégis siettek...

 

Szóval az ilyen dolgok miatt gondolom én azt, hogy hiába kezd el pampogni néhány lakó, hogy ne épüljenek csúnya nagy házak csak szép kicsik. Az adott helyre minél több kis lakás összezsúfolása a biznisz. Márpedig ha ez a biznisz, akkor az építő ilyet terveztet, az önkormányzatnál pedig "eléri", hogy engedélyezze. Mert meg tudja tenni...

 

 

Marek

Előzmény: külső szemlélő (1661)
külső szemlélő Creative Commons License 2007.02.07 0 0 1661
Kedves PeterX és Marek L51!

Bocsi, ha indulat volt kiérezhető, az tényleg az én hibám. Legyen betudva annak, hogy mindig kapkodva írok, és ilyenkor az ember az első reakciót adja, ami például az én esetemben időnként hevesebb. Még egyszer elnézést, és köszi, hogy a válaszban még így ismeretlenül, név nélkül is figyelmeztettetek, de nem viszonoztátok. Ez szerintem tök nagy dolog a mai világban.
A szándékom természetesen jó volt, régen megfogalmazódtak bennem ezek, csak most találtam a fórumra.
Én is úgy vettem lakást annak idején, hogy nem sok választásom volt, tehát megértem, hogy lehetett más is így. Amint írtam, azt kívánom, hogy minél többen örüljetek a lakásnak.
Magam előtt is próbálok kialakítani a lakóparkokról egy reálisabb képet, mint volt annakidején bennem, mert szerintem túldimenzionálták előttünk a "lakópark" imázsát, és ezt beleépítették az árakba. Szerintem nem árt, ha reálisan nézzük a helyzetet, mert ahogy a környék alakul, úgy változhat a lakásaink, vagy házaink értéke is. És talán a XVIII. kerület szintjén később a lakóknak lehetne elvárásokat megfogalmazni, ha netalántán csak az üzleti érdekek tobzódnának továbbra is.
Plusz más a tulajdonos és más a bérlő érdeke, helyzete. Talán a tulajdonos a befektetett pénzéért elvárhatja, hogy a bérlők ne bosszanthassák legalább tilosban parkolással.
Ez minden lakóparkban kérdés szerintem a jövőben.
KH dizájna nem rossz szerintem, sőt jól is néz ki, annak ellenére, hogy határozott utánérzést láttam meg benne, nekem is tetszik. Pont azért tartom túlzásnak a KH4-et mert kár a többiért. De várjuk meg mi lesz belőle.
A kultúráról, a fizikai munkásnak nem kellene kultúrálatlannak lennie, mert a munkának meg van a maga becsülete, de a vendégmunkásoknak kellene alkalmazkodni egy alap szinvonalhoz. Ez nem lenne nagy erőfeszítés, akarat kérdése.





Marek L51 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 1660

Igen ezt még én is le akartam írni - mielőtt még én is rasszistának tűnnék - hogy szerintem sem a származással vagy nemzetiséggel van a gond. Az én lakásomat felőlem építheti egy kelet unga-bungai kékeslila bőrszínű ultrahanggal kommunikáló lény is. De dolgozzon rendesen, szakszerűen. Gépész létére ne szerelje be fordítva a vízórámat, hogy aztán erre hivatkozással fenyegethesse meg a házat, hogy felmondja a garanciát a gépészetre mert szerinte a lakók fordigatják az órát. Ne fújja ki purhabbal a fűtéscsövet, hogy aztán több lakás elázzon meg ne legyen fűtés, de falazzon be a kád alá se üvegeket se macskát, sőt egyáltalán ne piáljon munka közben. Van egy göndör hajú fickó az építkezésen aki egyszer úgy jött hozzám fugázni, hogy össze-vissza beszélt úgy be volt b*szva. Olyan is lett amit csinált, lehetett kezdeni elölről. Szóval nem a származás a baj itt, hanem a képzetlenség és a kultúra hiánya. Van aki a kettő között párhuzamot húz, én azonban nem hiszem, hogy helyes dolog általánosítani...

 

Marek

 

Előzmény: PeterX (1659)
PeterX Creative Commons License 2007.02.06 0 0 1659
Nekem nem jelent örömet, sőt, jobban örültem volna az ellenkezőjének, de nekem sajnos túl sokba került, hogy magyar "szakemberekkel" dolgoztassak. A szemeteléssel, köpködéssel egyetértek, viszont ez sajnos nem rassz kérdése, elhiheted. A kivitelező cég itt a közelünkben egy másik munkát is végzett, ott is ugyanez ment. Egyébként már a KH3 rajzainal és terveinél tisztán látszódott, hogy milyen közel lesz hozzá a KH4, mi nem véletlenül a másik oldalon vettük meg a lakást anyámnak. Szerintem aki ott vett lakást, ezzel tisztában kellett, hogy legyen, ha kicsit is tájékozódott. Ha figyelted, akkor láthattad, hogy a Kétújfalú utcára néző lakásokat adták el leggyorsabban. Az egy másik kérdés, hogy nem lehetett tudni, hogy ott meg egy sufniautószerelő tevékenykedik.
Előzmény: külső szemlélő (1657)
Marek L51 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 1658

Kedves Külső Szemlélő!

 

Sok igazságot véltem felfedezni abban amit írtál. Ezek valóban tények. Én is beszámoltam korábban az idegen nyelvű munkásokról a szemétről, a trehányságról és a rossz indulatú szándékos rongálásról, ha pl. a mi házunkban szándékosan purhabbal telefújt fűtéscsövet vesszük példaként...

De:

-zárójelben jegyzem meg, hogy PéterX-nek nem okoz örömet (ahogy Te írtad) saját fajtájának lehúzása, éppen ellenkezőleg: ő is tényekre alapozta a véleményét ahogy Te is. Ne engedjük, hogy az indulatok egymás ellen fordítsanak bennünket, amikor ugyanazon az oldalon állunk...

-nem értek egyet azzal sem, hogy az itt élőket, a lakókat lehúzod azért mert olyan "tapasztalatlanok", hogy itt vesznek lakást. Nem tudhatod, kit milyen tényezők (és milyen sok) befolyásolatak együttesen, hogy végül emellett döntöttek. Jómagam pl. olyan szempontok alapján kerestem amire nem is gondolnál, és a lent említett rengeteg szívás mellett mégsem bántam meg, hogy ide költöztem, mivel a számomra legfontosabb szempontnak csak ez az egy lakás felet meg a 86 db közül amit megnéztem. Nyilván sokan vannak így, ne húzd le őket, mindent Te sem tudhatsz...

 

Azzal amit a megalomán pénzközpontú torz képet festő hazugságmarketinggel megtámasztott hulladéképítő cégről mondtál - totál egyet értek.

 

Apropo hulladék. Én láttam, ahogy a dózer betemetett a föld alá egy hatalmas bála festékekkel, vegyi anyagokkal teli vödrökből, flakonokból hordókból álló halmot, majd arra földet tolt, később ráépült a K4. Szívesen megmutatom az illetékeseknek, ha valakit érdekel...

Szóval igazad van, csak ne úgy fogalmazz, mintha itt mindenkinek lett volna más választása máshol venni lakást, mert ezt nem tudhatod...

 

Marek

Előzmény: külső szemlélő (1657)
külső szemlélő Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1657
Utóirat:

érdemes megfigyelni a látványtervek torzításait a KH 4-nél.

Ha a látványtervet egy kicsit összepréseljük alulról felfelé, az még nem gyanús, de az összhatás sokkal jobb lesz. A valóságban az udvar szűk, a látványterven meg hatalmas a hely. Optikai trükk. Tavaly április óta a honlapon nem is jelent meg új fénykép, gondolom nehéz olyat készíteni, ami überelné a fantasztikus látványrajzot.

Plusz KH4 plakátján az apu, anyu én itt laknék! szlogen az érzelmekre manipulál, valami nagyon tiszta érzéseken keresztül manipulál! Ez így a fentivel együtt szemétség!

Arra a telekre normálisan olyan széles ház nem férne el mint amit a fantáziarajzok tükröztek! Ez egyszerűen csúsztatás, becsapás, megtévesztés!!!
Bocsánat, de ez olyan jó hecc? Ilyen trükkökkel vakítják el az embereket?

A másik, persze, hogy magyar is végezhet rossz munkát, ha neked a saját fajtád lehúzása örömet jelent.
De ez még nem cáfolja azt amit mondtam a szemetelésről, a köpködésről, az utcaszerte elhalyigált üvegcsékről, nem beszélve a kivitelezőt érintő más visszásságokról: az átjáró út önkényes lefoglalásáról és alkalmanként veszélyes hulladékok helyben való elégetéséről. Az meg már a környéket is érintette, szerencsére az utóbbi talán nem sokszor (én történetesen egy ilyet észleltem komolyabb mértékben).
Nekem mindössze ennyi volt a hozzáfűznivalóm, mivel a környéken lakok, engem is érintettek, érintenek a dolgok. Ennyi a közöm hozzá.







külső szemlélő Creative Commons License 2007.02.05 0 0 1656
Kedves Peter X!

Te zsidóztál és cigányoztál, a polidili meg neked való lehet, hogy a velünk szemben rasszistákat és pofátlan nyerészkedőket ingyen véded: szerintem ez kóros!!!

A másik meg hogy a tényeket írtam, járj csak utána, például hogy a Magnólia megint csak izraeli beruházás, és megint megalomán plusz ha jól tudom ötszintes, ami nem illik ide a képbe.

Na ne már hogy ezt ne lehessen megjegyezni, mikor például "véletlenül" szintén bukaresti székhelyű izraeliek a XIII. kerületben nagy-nagy disznóságokat csináltak egyes új lakópakoknál.
Ez éppen olyan, mint amikor a cigánybűnözést nem lehet nevén nevezni, mi szenvedünk, szivunk, nekünk szád befogd, őnekik meg "érzékenységük és joguk" van.

Visszatérve a leírtak szerintem nagyon is reálisak, a mi pénzünkről van szó, mert minket érint a tevékenységük: én is vehettem volna náluk lakást, meg miegymás, szóval én is érintett vagyok. Plusz például a környékre is hatással van a tevékenységük.

Úgyhogy légyszives ne legyél rasszista antimagyar meg antihunita, és legalább ha az embernek bosszuságot okoztak, hadd legyen meg az a joga, hogy megnevezze a problémát. Na ne már hogy ne beszélhessek magyarul!

A te hozzászólásod volt rasszista, nem az enyém: én tényszerű voltam, valótlant nem állítottam, a hozzászólásom pedig a topicba illő volt, talán egyeseket el is gondolkodtatott!
PeterX Creative Commons License 2007.02.04 0 0 1655
Hello!

Szerintem nem nagyon való egy ilyen topicba a zsidózás és cigányozás, keress fel egy erre való szaktopicot a polidiliben. A román kérdésről még annyit, hogy én is a környékén építkeztem, saját erőből, és a legjobb munkát a románok végezték. Amit magyar csinált nálam az szó szerint minden szar lett, és csináltathattam újra, persze úgy, hogy a magyaron semmit nem tudtam számonkérni. Ez nálam konkrétan olyan 4-500e bukta volt. Képzeld el akkor, hogy egy átlag magyar segédmunkás mit csinálhat. Mindettől függetlenül valóban nem túl jó az átlagos minőség a KH-ban.
Előzmény: külső szemlélő (1653)
külső szemlélő Creative Commons License 2007.02.04 0 0 1654
Előző hozzászólásomhoz annyit tennék hozzá, hogy a leírtak ellenére azt kívánom, hogy minél többen érezzétek jól magatokat az új otthonotokban, és természetesen olvastam elégedett véleményt is. Tényleg szomorú, hogy évtizedes adósságba verve magát egy ember a pocsék kivitelezés miatt őrlődjön.

Sokan vesznek naívan, jóhiszeműen lakást, mert még tapasztalatlanok. Az ilyeneknek meg a pénztelen fiataloknak építhették a sok 40m2-est, akik a de azért ez már egy lakás cimszóval, később majd többre futja gondolattal belemennek. Aztán bentragadhatnak a banki kölcsön miatt.

Amúgy meg mélygarázs fölött komoly hőszigetelés nélkül nem is lehetne építkezni, mert az alsó lakások tuti penészesedni fognak. Ez tudomásom szerint több hasonló projektben gond.

Amit leírtam, az azonban mindenki által látható. A tervező, beruházó cég a környékkel és a leendő lakókkal szemben pofátlan volt, csak a saját profitját nézte a megalomán házat látva (ez elsősorban a Királyhágó 4-re vonatkozik).

Kérdés, hogy a falakkal mennyire közelíthetik meg a szomszédokat, a távtartás egyáltalán szabályos volt-e. Erről nincsen pontosabb információm, de szerintem nagyobb távot kellett volna tartani mind a Királyhágó 2-3, mind az Erdőalja és a sárga ház felé.
Igy minden agyon lett csapva, beleértve az épülő és pöffeszkedő Királyhágó 4-et.

egy külső szemlélő
külső szemlélő Creative Commons License 2007.02.04 0 0 1653
Sziasztok!

Kicsit késve olvasom a fórumotokat, én a közelben lakok, és láttam az épitkezést. Olvasva a rengeteg problémát lenne egy-két megjegyzésem.

A Home Center vagy alvállalkozója egy sereg román és román-cigány építőmunkást alkalmazott.
Magyar szót jóformán csak bunkó káromlásként lehetett hallani, gondolom ezekhez az emberekhez megfelelően alacsony értelmi és erkölcsi színvonalon álló munkavezetőket kellett alkalmazni, hogy egyáltalán vállalják.
Ti ilyen helyen veszitek meg az otthonotokat? A románok sokan gyűlölik a magyarokat, mert a román propaganda jól elhülyítette őket.
Következésképpen lehet, egyesek örömmel gányolnak munka közben, tessék-lássék csinálják meg, hiszen nem a sajátjukat építik.

A szomszéd kisboltból hozták a piásüvegeket, amit utána beszórnak az elfalazott részekbe. Mindenhova köpködtek, szemeteltek, ha arra járt az ember, muszáj volt látni.

Bocs, ti ilyen helyen vesztek lakást egy ráadásul izraeli cégtől? Már az épület tervén, alakján is látszik, pl. a Királyhágó 4-en a pénzéhség: minél több lakást minél kisebb helyre, vékonyabb falakkal, parasztvakitással, mint a korábban említett átverésre szolgáló szökökutrajz, meg "kiskertek".
És milyen kiskertek azok, ha nem sajnálnám a leendő tulajdonost, azt mondanám röhej, de mivel tudom, milyen nehezen keresi mindenki a pénzét, szomorúnak tartom. Ismétlem, ezt nevezik parasztvakításnak, majd lehet szedegetni a szemetet meg a csikkeket a "saját kiskertekből" amit a fölső lakók, vagy bérlők (!) kihajigálhatnak, ha ugyan egyet nem köpnek még utána.

A Királyhágó 1 homlokzati vakolata meg már kivülről is reped... Jó cégér.

A Magnólia is egy momomán és pénzéhes tervnek látszik, kezdve azzal, hogy A MAGNÓLIA SARKÁN KÖRFORGALMAT KELLENE ÉPÍTENI A KERESZTEZŐDÉS EXTRÉM VESÉLYES VOLTA, ÉS A KIRÁLYHÁGÓ FORGALMÁNAK LASSÍTÁSA ÉRDEKÉBEN.
Vagy nem látszik az ablakok előtt húzódó magasfeszültség? A sarokre nem valami kisebb ház kellett volna előkerttel és a már meglévő (már csak volt) gyönyörű fákkal?

Szerintem a mályva színű Erdőalja lakópark az, ami még emberléptékű, barátságos, és ránézésre is igényesebben van kialakítva, és egy kicsit beljebb is van az utcafrontról.

Ha a Királyhágó 4 helyére két kisebb házat terveztek volna, némi zölddel, akkor sokkal jobb lett volna a Királyhágósoknak is.
De úgy látszik, hogy a Home Center fütyül a saját vásárlóira, utána meg problematikus bérlőkkel tölti fel a lakóparkjait, mindenhol kint vannak a hírdetések.
A dizájnnal nem is lenne gond, leszámítva a kicsit zsidós formavilágot (de még ez is elmegy, ha úgy tetszik van benne szép vagy érdekes), de legalább kisebb és emberléptékű lenne.

Szóval jól válassza meg mindenki az otthonát 10-20 millió nagyon sok pénz a fizetésekhez képest! Én a Királyhágó lakóparkokban nem vennék magamnak otthont, az biztos, még kevesebbért sem. Mi inokolja ezeket az árakat, az igénytelen kivitelezés, a rengeteg bosszúság és pótköltség, amiről írtatok?
Sokan gondolhatják másképp, az ő dolguk.

Persze van abban jó, hogy több lakás van, mert húzhatja maga után az infrastruktúra fejlesztését. De mire lesznek jók 40-50 négyzetmétere csőlakások? Ahol sok ilyen van, ott a lakól jönni-menni, költözni fognak, a lakóközösség meg állandóan tele lehet veszekedéssel, kellemetelenségekkel. Szóval ilyen helyre nem mennék. Plusz a Királyhágó 4 belseje nyáron egy hőtartály lehet, télen meg szétfagyhat, mert nem nagyon járhat benne a szél. Bár ebben nem vagyok biztos, de szerintem kicsit groteszk, az elgondolás: telhetetlenséget, pénzéhséget tükröz, hogyan lehet a harmónia teremtése helyett valami szörnyedvényt odaplaccsantani.
Gratulálhatunk a tervező cégnek, eladta a lelkét jó pénzért, sok más ember bosszúságára!
Doki L53 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 1652

Sziasztok!

 

 Ezúzon szeretnék megkérni mindenkit, hogy bármennyire is hasznosnak tűnik éjszakára bezárni a főbejáratunkat, ne tegye! Gondoljunk azokra a lakótársainkra, akik egyedül élnek és orvost, vagy mentőt hívnak. Betegen nem biztos, hogy le tud menni az illető kaput nyitni.

 Doki

Marek L51 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1651

Sziasztok!

 

Sajnos múlt hétvégén megint feltörtek egy autót a ház előtt és kilopták belőle a rádiót...

 

Marek

Lau17 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 1650
Szia szelesg!

Nekünk azt mondták, hogy az erkélyajtó nem ugyan az, mint amit az előző ütemekben beépítettek. Ahogy írtad sok gond volt vele és ez már egy másik típus...
A parkettát már sajnos elfogadtuk és csak az egyik szobában lesz padlószőnyeg.


Szia Marek L51!

Elképesztő amit írtál!!!!! Sajnálom, hogy ennyi gond volt vele...


Mi most tartunk a saját burkolatok leszállításánál, ugyanis hivatalosan jan. 15.-éig kellett volna szállítani. Megrendeltük a csempéket, a fürdőkádat és a padlószőnyeget. A férjem (IV Csabával előzetesen megbeszélte!!!) és megpróbálta leadni ezeket, mire közölték, hogy nem tudják megoldani a tárolást (várhatóan február közepéig)!!! Ott áll a teherautó egy hatalmas káddal és a csempékkel!!! …még jó, hogy vannak barátaink, és pont két garázsuk a szomszédos utcában, így berakhattuk hozzájuk…
A másik: megrendeltük a padlószőnyegünket, ami szintén hamar megérkezett (3-4. hetet mondtak) és a tárolását szintén valahogy meg kellett oldani. Anyósom befogadta, de a lépcsőfordulón nem fért be a 4 méteres szőnyeg! …egy másik barátunk segített a szállításnál, és ezután ő is felajánlotta a tárolást.
Szőnyeg vissza a kocsiba, ki a másik háznál, de ott se fért be, így az első emeletre kellett valahogy az erkélyen keresztül behúzni… Hát eléggé leizzadtak, mire felküzdötték valahogy. Most a szekrényük tetején várja kalandos továbbszállítását, hiszen valahogy el kell jutnia új otthonába… Én totál kifeküdtem, mikor a férjem elmesélte:) :) :)

Szóval, kedves leendő KH4-es lakók!
Okuljatok és az építésvezetőt is kérdezzétek meg, ha vinni akartok valami saját anyagot!

Üdv:
Lau

Előzmény: szelesg (1643)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!