Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2024.02.11 -6 6 23649

Mínusz 6-nál a második félidő elején Herbert Gábor időt kért.

 

Mondja: "...jön a Fruzsi, jön a Niki..."

 

Hát majdnem leültem (ha már nem ültem volna). Egyértelmű volt h Ferenczytől és Marincsáktól ma semmi extrát nem várhatunk. Ballai Borit kellett volna beküldeni....Csodálom h ez Hörinek nem volt evidens.

 

Ferenczy és Marincsák aztán nem is mutattak semmit, tíz perc múlva már nem is voltak pályán.

 

Az utolsó tíz percben, Kuczora kiválása után meg talán érdemes lett volna Csíkos Lucát visszaküldeni. Nem volt ma formában de lehet h így is többet értünk volna vele.

 

 

RnD Creative Commons License 2024.02.11 -4 5 23648

Pontosabban: "...Kurucz Aida lendületből baloldalon a két védő között be-egy-egyezte magát a hatos fölé és gólt lőtt..."

 

....a meccs legvégén.

Előzmény: RnD (23647)
RnD Creative Commons License 2024.02.11 -5 6 23647

Podravka--Vác: 27-24 (végeredmény)

 

 

A második félidő azzal kezdődött h Kovács Ancsa bement ügyesen középre hat méterre, ott oldalról faultolták így aztán a kapufát találta el (erre fújhattak volna egy hetest is...) Majd Csíkos Luca lőtt a kapu fölé átlövésből és Kuczora b2 hat és fél méterről lendület nélkül - de a védővel

ütközve - a horvát kapus kezébe passzolta a labdát. Mondjuk az ellenfél támadásai is elakadtak ía félidő elején, de aztán átlövésből - hat illetve kilenc méterről is - betaláltak, nálunk Csíkos Luca viszont kétszer is elejtette a labdát elöl, a másodikból indulásgólt kaptunk. Máris hattal ment a Podravka, Herbert Gábor rögtön időt is kért (16-10 36. perc)

 

Lucát lekaptuk a pályáról, többet már nem is jött vissza. Pályára került Marincsák Niki és Ferenczy, de aki igazán beindult a TO után az Kuczora. Először adott b2 vonalra egy asszisztot Bordásnak, aztán lőtt egy gólt középről hat méterről majd jött még egy assziszt beállóba, ebből hetesgól lett. És ezután még kétszer átlőtte a falat talpról, egyszer kilenc méterről. Most egyértelműen Kuczora vitte hátán a csapatot, egymás után hat gólt köszönhettünk neki. És aztán labdaszerzés után indulásból Such Nelly is betalált (19-16 45. perc)

 

Feljöttünk mínusz háromra és ami még fontosabb, a csapat elkezdett életjeleket mutatni. Sőt, végre agresszíven álltunk hozzá a védekezéshez is, olyannyira h amikor TO után Katarina Pandza b2 7 méterről Ferenczy fölött gólt lőtt, Fruzsi utána megragadta elölről a mezét és nem engedte. Pandza felbőszült ezen, amiből aztán az lett h mindkét játékost kiállították (20-16 45. perc)

 

Kuczora elöl kiharcolt egy hetest és be is lőtte, Győri Alexa kivédett egy beállós ziccert de a magasra felpattanó labda aztán mégis a hálóban kötött ki mögötte (ritka peches gól...) Sebaj, mert Ballai Bori jobboldalon betörésből klassz gólt lőtt, ráadásul róla is kiállítottak egy horvátot így kicsit több mint fél percig 5-a-4 ellen voltunk pályán (vagyis inkább 5-az-5 ellen, mert ezt a fél percet végig tudták támadni és végül egy belemenéssel fejezték be...) De aztán 6-az-5 ellen támadhattunk, és most mi hibáztunk elöl, a Marincsák helyett már korábban becserélt Kurucz Aida belement két védőbe baloldalon (21-18 48. perc) A második 6-az-5 elleni támadásunknál meg Kovalcsik Jázminnál fújtak be szabálytalan zárást.....(minimálisan volt csak szabálytalan, nevetséges ítélet...)

 

A horvátok is elrontották a következő akciót, túl hosszan passzoltak középen a beállónak, ebből Kovalcsik Jázmin indulhatott de aztán csak szabaddobás lett belőle (beállók indulásnál....ez ritkán végződik jól). De legalább mi támadhattunk, igaz nem sokáig: Kurucz Aida középről j2 7 méterre adta a labdát, ott állt Kovalcsik akit rögtön elrántottak onnét, a jv-k erre semmit nem fújtak, a horvátok megindultak....gólt lőttek (22-18 50. perc)

 

A következő támadásban megint eladtuk a labdát, ebből csak azért nem lett újabb indulásgól mert Zadravec indult vele - ő már a decemberi vb-n is 'velünk volt" - vagyis inkább azért mert Győri a ziccert bravúrral védte.

 

Herbert Gábor újra időt kért. Ennél komolyabban befolyásolta a mérkőzés végét az h előtte a horvát indulást követő Kuczora a kivédett lövés után felvette a kifelé guruló labdát, megfordult j3 9 méteren ahol rögtön frontálisan nekiment az egyik szemből érkező horvát játékos. Kuczora a földön maradt, mindkét térdét fájlalta és ezután gyakorlatilag kivált a meccsből. Lőtt még egy gólt (22-19 51. perc) de a következő lövése már a kapu fölé ment, aztán elrontott egy bepasszt középen a beállónak és utána le kellett cserélnünk...

 

Ráadásul éppen most álltunk át 7-a-6-ra elöl így a rontott passz után üres kapuba rögtön kaptunk egy gólt (23-19 54. perc) Marincsák jött vissza Kuczora helyett, megjátszotta Bordást úgy h utóbbi ki tudott harcolni egy hetest, Kuczora erre még bejött és belőtte (23-20 55. perc) De aztán Marincsákról (b2 védő) is befújtak egy hetest, ez is gól lett (24-20 56. perc). Ballai Bori jobboldalon betörésből még betalált (24-21) Bordást viszont kiállították, emberelőnyben 6-az-5 ellen Larissa Kalaus bement b2 a hatosig, ziccerből nem hibázott és ezzel végképp eldőlt a meccs (25-21 56'40")

 

Maradt még három perc, a végjátékot 3-2-re megnyertük, persze már nem számított semmit... Marincsák Niki lőtt egy átlövésgólt j3 7 méterről felugrásból (komoly faultból is jól lő kapura, ezt most is bizonyította....) aztán akár piros lappal is kiállíthattak volna egy horvát játékost - Marincsákra lépett ki középen Larissa Kalaus és jobb kézzel nyakon ragadta + ledöntötte - de csak két perc lett belőle. Majd Such Nelly jobbszélről talált be - első gólja szélről, első helyzete  szélről ezen a meccsen - a következő ziccert ugyancsak szélről viszont kihagyta. Majd az utolsó másodpercben vagy majdnem Kurucz Aida lendületből jobboldalon a két védő között be-egy-egyezte magát a hatos fölé és gólt lőtt. Egyetlen gólja a meccsen, de ez legalább bravúros gól volt (27-23 59'58")

 

Ennek ellenére nem mondanám h minden jó ha a vége jó.......

 

Előzmény: RnD (23646)
RnD Creative Commons License 2024.02.11 -3 5 23646

Podravka--Vác: 13-9 (félidő)

 

Egy-egy beállósgóllal kezdődött a meccs: először a horvátoktól Senwald majd tőlünk Bordás talált be (utóbbi kiváló asszisztot kapott Csíkos Lucától) [1-1 2. perc] Utána mindkét oldalon igazi küzdelmes/birkózós támadásokat láthattunk, Csire Fanni - aki most kezdő játékos volt balszélen - egymás után kétszer is betalált, egyszer felállt fal ellen, egyszer indulásból (és lőhetett volna még egyet indulásból, de azt sajnos a kapu fölé pattintotta)

 

Két játékost is kiállítottak tőlünk, 'arcra ütésért': először Bordást majd Csíkos Lucát. Ezt is kihasználva a Podravka előbb egy góllal elment majd kettővel (6-4 14. perc) Mivel Csíkos Luca a kiállítás után egy ideig nem jött vissza, elöl csak Kuczorában bízhattunk aki két sikertelen lövést követően most lőtt egymás után két gólt - ezzel lett 6-4 oda - majd megint nem jöttek össze a próbálkozásai. Védekezésben viszont hasznosabb mint korábban...

 

A védekezés szélen és középen sem állt össze, először jobb- majd balszélről kaptunk gólokat. Középen Bordás védekezése igen gyenge, leütközések nem nagyon vannak. Ráadásul Katarina Pandza beindult és felkanyarodásból elkezdte lőni a gólokat ő is (11-7 24. perc)

 

Csíkos visszaállt, láttunk tőle egymás után két gólt ezzel lett 11-9 (27. perc) de aztán ezt a két gól mínuszt a horvátok növelni tudták még kettővel a szünetig. Mindkettőt középen Bordásról lőtték, aki most sem tudta leütközni a támadó játékosokat.

 

Háttt...tartjuk magunkat, nem azért mert jók vagyunk, inkább azért mert a Podravka sem olyan jó.

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.11 -2 0 23645

Egyébként ironikus módon most azok játszottak viszonylag jól illetve elfogadhatóan, akik korábban - jogosan - számos kritikát kaptak: elsősorban Csire Fannit tudnám kiemelni, de Ballai Bori sem volt rossz. G yőri Alexa is védett párat. De összességében ez kevés ezen a szinten, még kellett volna 1-2 jó (jobb) teljesítmény.

Btw nem tudom, hogy Herbert Gábor mire gondolt, amikor azt monda, hogy - többek között - Kurucz Aida vonatkozásában is előrelépés tapasztalható...

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.11 -2 0 23644

Nagyon remélem, hogy az érkezők (no meg a maradók...) többet tesznek hozzá annál, mint ezen a meccsen, mert Kuczora nélkül nagggyon nehéz lesz...:(

Marincsák és Kurucz gyakorlatilag kapura lövés nélkül, utóbbi riasztóan lelassulva, lendülettelenül: mi történt?!? :(((

kígyóbőr_cipellő Creative Commons License 2024.02.11 0 4 23643

 

Közvetítés.

Borsos motyog, másik meg üvölt. Valahogy szinkronba kéne hozni a hangerőt!

Bódog65 Creative Commons License 2024.02.11 0 2 23642

Visszatérve az eredeti gondolatmenethez!

Ahhoz, hogy ki lesz az irányító Vácon!
Nem akarok beleszólni, hogy ki lesz, ha nem lesz az sem baj, a mai kézilabdában szinte minden poszton bevethető az összes játékos, lásd tegnapi Debrecen-Győr meccset, amin Planéta Szimonetta beállót játszott!
Anno Kulcsár Anita, Nyíregyházán még átlövőként játszott, aztán a világ legjobb beállója lett. Helembai Fanny is átlövőként kezdte a pályafutását, aztán Ottó Kati beállót faragott belőle.

Előzmény: ZLajos (23638)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.11 0 0 23641

Bocsika!
Amikor már leírtad a hozzászólásodat én már éppen írtam az enyémet! :) 

Előzmény: ZLajos (23639)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.11 0 1 23640

"Bódog65-öt pedig üdvözlöm, nem kizárt, ő útban van Podgorica felé."

Végül is, ha úton lennék, akkor Podgorica irányába tartanék, mert Horvátország irányából is meglehet közelíteni Montenegró fővárosát, de egy kis kerülővel!
Sajnos az anyagi helyzetem mostanában rohamosan romlik, ezért ma tv előtt szurkolok a váci lányoknak és a magyar kosárlabda válogatottnak!
A pénteki soproni túrát is hitelben tettem meg, a meccsjegyet és a utazási költséget elég lesz, akkor kifizetnem, ha végre lesz munkahelyem!

Előzmény: ZLajos (23638)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.11 0 0 23639

Bocs, termsen útban Kapronca felé...

Előzmény: ZLajos (23638)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.11 -3 3 23638

Tulajdonképpen Bódog65 barátomnak kellene címeznem e beírásomat, mert mint látszik, mi közös nevezőn vagyunk.

Sommázva, részemről talán utoljára a lesz-e Vácnak irányítója c. ötletcunamit. Amatőr sakkozók partijánál sokszor előfordul, hogy a kibicnek jobb ötlete van a soron következő lépésnél a partit játszóknál (Sőt, néhai unokanővéremet, aki a nem igazolt sakkozók kategóriájában anno országos bajnokságot nyert, néhanapján még le is győztem - elnézést az OFF-ért), de egy Portisch, Polgár Judit aktuális játszmájánál ne akarjam megmondani, mit lépjen, adjuk meg a bizalmat, hogy mikor, mit és miért lépte azt, amit. Nálam legalább is Kirsner Erika, Németh András hozzám képest a kézilabda Polgár Juditja. Bódog65 és köztem az a közös, hogy a váci NBI 25 éve alatt gyakorlatilag minden hazai meccsén jelen voltunk, sőt velem ellentétben ő összehasonlíthatatlanul több idegenbeli meccsén is ott szurkol a vendég szektorban, de nekünk a nézőtéren és nem a kispadon, vagy az elnöki székben van a helyünk - kivéve pl a mindenkor, cáfolhatatlanul mindenkinél sokkal jobban tudó, a nap 24 órájában a kézilabda videóit bújó, de a meccs helyszínén alig, vagy soha elő nem forduló és kézilabdás múlttal valószínűleg sosem rendelkező, minden lében kanál hárombetűst. Legalább is ő ezt gondolja magáról. Én maradok előző minőségemben, mély szakmai elemzésekbe igyekszem nem bocsátkozni - hacsak olykor-olykor el nem feledkezem magamról :)

Bódog65-öt pedig üdvözlöm, nem kizárt, ő útban van Podgorica felé. Sok sikerélményt neki és természetesen a lányoknak!

Előzmény: újrabelépő (23626)
AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.11 0 1 23637

Remélem ma is lesz tartásunk.

RnD Creative Commons License 2024.02.10 -2 3 23636

Ki az aki itt túlpörgött....?:O

 

Visszaolvasva a következő évi kerethirdetés utáni kommenteket, szerintem a hozzászólások korrektek, érdemben a témával foglalkoznak és trollkodásnak nyoma sincs.

 

Még 'ZLajostól' is csak annyi volt h szerinte biztos én kezdtem előjönni azzal h kellene egy irányító. De még ez sem igaz, ketten is mondták előttem és aztán szinte konszenzusos vélemény lett belőle.

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.10 -1 1 23635

Itt már rég nem véleménymondás vagy ötletelés folyik, hanem túlpörgés. Szerintem legalábbis.

Előzmény: Botond03 (23632)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.10 -2 2 23634

Pontosan így van!
Azért nem értem azokat, akik RnD topik társunk véleményére nem kíváncsiak! Az ő hozzászólásai is egyfajta vélemény, amivel lehet egyetérteni és lehet nem egyetérteni!

Előzmény: Botond03 (23632)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.10 0 2 23633

Pont ezt akartam megfogalmazni!
Gondolkoztam ki lehetne a az irányítónk, aki ráadásul még bele is fér a csapat büdzséjébe is!
Írtam lentebb, hogy egy emléket dobott fel a facebook, akkor néztem utána Aron Andreának, aki anno is NB1B-ből jött Vácra.
Majd lesz valaki, azon a poszton, valamit majdcsak kitalál a vezetőség!
Egyébként valószínűleg már tényleg a civil pályán ténykedik, és a kézilabda szeretete miatt játszik még az alacsonyabb osztályban!

Előzmény: AlterEgon77 (23631)
Botond03 Creative Commons License 2024.02.10 0 1 23632

Ha nem mondhatnánk semmi véleményt vagy ötleteket, gondolatokat, akkor semmi értelme nem lenne ennek a fórumnak. 

Előzmény: AlterEgon77 (23631)
AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.10 -1 0 23631

Szerintem fogadjuk meg újrabelépő bölcs tanácsát, és ne spílázzuk túl a helyzetet: majd a szakmai stáb és a vezetőség megoldja.

Egyébként Aron Andi lehet hogy azért szerepel már csak a harmadosztályban (gondolom ott már inkább a félprofi vagy amatőr státusz a jellemző), mert esetleg már egyéb céljai vannak az életben, kvázi levezet stb., nem tudhatjuk.

Előzmény: Bódog65 (23629)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.10 0 0 23630

"Miért nem mindjárt a megye1-ből (ha van még ilyen)?"

Persze, hogy van még ilyen, még megye 2 is van!

Előzmény: ZLajos (23628)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.10 -1 2 23629

Miután hazaértem Sopronból válaszolok!

Nem azt írtam, hogy az NB2-ből igazoljunk!
A Facebook feldobott egy emléket Aron Andreáról, mivel egy éve megosztottam egy posztját, amiben a civil pályára készült már! Abban a posztban még a SZISE játékosa volt, az pedig NB1B-t jelentett!
SZISE-ben már ne találtam őt, elkezdtem keresgélni, hogy mi lehet vele, rátaláltam, hogy az EURO-NOVEX USE NB2-es női kézilabda csapatban játszott ősszel, 11 meccsből 11-et nyertek, és az első helyen állnak!
Jelen pillanatban nincs irányítónk még, mivel aki irányítana az egyelőre sérült, és emlékeztem, hogy Aron Andreának volt néhány nagyon jó meccse, elsőre egy Dunaferr elleni meccs ugrott, eléggé szoros volt a mérkőzés, amikor Hámori Konit kipirosozták a sporik, így Szilágyi Zoli kénytelen volt Aron Andreának bizalmat szavazni és Andrea élt vele, és az ő vezérletével végül simán nyertük azt a meccset.
Mivel még csak a 29. évében jár, elgondolkodtam és leírtam, hogy:

"Aron Andreában nem tudom, hogy van e még annyi, hogy visszatérjen az NB1-be,"

Előzmény: ZLajos (23628)
ZLajos Creative Commons License 2024.02.09 -1 2 23628

NBII-ből igazoljon a Vác?! Miért nem mindjárt a megye1-ből (ha van még ilyen)?

Ne haragudj, ettől komolyabb embernek ismertelek.

Előzmény: Bódog65 (23623)
RnD Creative Commons License 2024.02.09 0 2 23627

Persze h átgondolta a szakmai stáb a helyzetet, eszembe sem jutott h a stábot hibáztassam (ezt csak ZLajos találta ki....)

 

Én eleve arra gondoltam h az érkező játékosok listája még nem teljes, lesznek még távozók (Csire Fanni) és lehetnek még új igazolások. Irányító poszton például (írtam is ötleteket, amit nem tettem volna ha úgy gondolom h másokat már nincs lehetőség leigazolni...)

 

Tényleg Bordással mi lesz....? Ő marad.....?:O

Előzmény: újrabelépő (23626)
újrabelépő Creative Commons License 2024.02.09 0 6 23626

Szerintem túl spirázzátok a helyzetet. Biztos vagyok benne, hogy átgondolta a szakmai stáb az igazolásokat. Egy poszton két jó játékos nem luxus, lásd ETO 3 kapus. Az irányító szerepkörben is valószínűleg meg van az elképzelés. Ne legyünk mind edző vagy szakmai vezető. Vannak akiket ezért fizetnek.Továbbra is azt állítom, hogy az utóbbi évek legjobb igazolásai a mostaniak. Fiatal energikus csapatunk lesz.

Előzmény: RnD (23624)
GoGabo Creative Commons License 2024.02.09 0 0 23625

Köszi! :)

Előzmény: AlterEgon77 (23622)
RnD Creative Commons License 2024.02.09 -4 3 23624

Ez teljesen igaz. Végre itt vagyunk két több mint ígéretes fiatal ballövővel, mindketten nagyon kellenek a válogatottba. Erre Vácon az egyiket berakjuk irányítóba.....?:O

 

Ennek semmi értelme nincs. Teljesen abszurd ötlet.

Előzmény: flott (23619)
Bódog65 Creative Commons License 2024.02.08 -5 2 23623

Még egy irányító jutott az eszembe, aki megfordult Vácon is, nem is olyan régen, az idei szonban az NB2-ben játszik.

Aron Andreában nem tudom, hogy van e még annyi, hogy visszatérjen az NB1-be, még csak 29 éves!

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.08 0 0 23622

A pletykák szerint Esztergomba tartanak, ezt személy szerint valószínűnek is tartom.

Előzmény: GoGabo (23621)
GoGabo Creative Commons License 2024.02.08 0 0 23621

Fradistaként kérdezem tőletek, ha nem gond. A két Ballai lányról mit tudtok?

AlterEgon77 Creative Commons License 2024.02.08 0 1 23620

Úgy gondolom, már nem lesz új igazolásunk, a keret teljesnek tűnik. 18 fős kerettel vágtunk neki az idei bajnokságnak is, szerintem ez a létszám marad jövőre is.

A hét új igazolás mellé 11 fő marad, akik jelenleg is a keret tagjai: a három kapus, Bencsik Dorka, Csire Fanni, Csíkos Luca, Kovács Anikó, Kovalcsik Jázmin, Kurucz Aida, Molnár Korinna, Such Nelli. Szerintem ebből fogunk főzni.

Előzmény: flott (23619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!