Keresés

Részletes keresés

B.GY Creative Commons License 2016.08.06 0 0 108

Fateromnak jött ki vagy fél éve.Kapott rá betadin kenőcsöt.Már alig látszik valami.

Előzmény: -= aTTi =- (107)
-= aTTi =- Creative Commons License 2016.08.06 0 0 107

Sziasztok Sorstársak!

 

Tapasztalatokat gyűjtök a betegség lefolyásával kapcsoaltban: nekem hétfőn (6 napja) kezdődött fájdalommal, azt hittem, izomláz vagy valami bőr-allergia. Kb. szerdán (4 napja) jelentek meg a vöröses foltok az apró hólyagokkal. Most ott tartunk, hogy az apró hólyagok szépen nőnek, nagyobbakká állnak össze, a legnagyobbak kb. mint egy bors szem. A pirosság mintha múlna, és 1-2 nagyobb hólyag mintha sötétedne... Elég gusztustalan látvány... :(

 

Az lenne a kérdésem, hogy mi lesz ezekkel a hólyagokkal? Felszívódnak? Kifakadnak? Mi a lefolyása a dolognak?

 

Köszi előre is!

 

Attila

Lora1213 Creative Commons License 2016.08.02 0 0 106

Jó hogy időben kaptál rá gyógyszert !   Így könnyebb elviselni ... 

Előzmény: blue rocket (105)
blue rocket Creative Commons License 2016.08.02 0 0 105

Kb. 10 napja kezdődött. Baloldalt a mellemben naponta néhányszor négy-öt percig tartó szorító érzést észleltem, elmentem a háziorvoshoz, aki kardiológushoz küldött és laborvizsgálatokra. Ezen vizsgálatok néhány napon belül elkészültek, semmi baj nincs a szívemmel, a laborleletek is nagyjából rendben voltak. A mellem továbbra is fájt, mintha belülről megmarkolták volna. Aztán szombat reggelre tele lettem piros foltokkal, egy tenyérnyi a bal mellemen, ugyanennyi a bal karom alatt oldalt és egy harmadik folt baloldalt a hátamon. Gondoltam, valami allergia, kentem nyugtató Fenistil krémmel és elkezdtem olvasgatni a témában. Szombat éjjel kemény fejfájásom volt, fájt a bőröm a kiütéses helyeken, mintha leforráztam, vagy hólyagosra napoztattam volna. Vasárnap reggel megjelentek a piros foltokon belül a kiütések, elmentem az ügyeletre. Megállapították, hogy övsömör, szednem kell napi 4x1 Telviran

továbbá Milgamma, Magne B6 és C vitamin tablettákat. Nem szabad a kiütéseket kenegetni, pláne más valakivel csupasz kéz által kenegettetni mert az övsömör fertőző! Nem szabad sokáig vízzel mosni, mert az a jó, ha a kiütések burka nem gyengül le az áztatástól és nem fakad ki. Johnson babapúderrel való beszórás nagyon jó nyugtató és szárító hatású. Keddre a kiütések többsége helyén már varasodás volt és az égető érzések is megszűntek. Most van kedd és betegség lecsengőben van.

 

 

Module1 Creative Commons License 2016.01.15 0 1 104

...az előzőhöz még annyit,hogy fertőzés idején csak zuhanyozzunk,hogy az esetleges kifolyó genny miatt ne terjedjen tovább a betegség.Én egyébként voltam  gyerekkori bárányhimlős,tehát nem fertőzéssel kaptam el,hanem kiújult,nemrég vesztettem el a munkahelyem,úgyhogy elég nagy stressz ért.A stressz egy agressziv immunölő/rák okozó behatás,tehát óvakodni kellene tőle,ami viszont sajnos abszolút nem életszerű. :( A stressz behatást imádja a herpesz,sokan panaszkodnak hogy ilyenkor jelenik meg pl. az ajakherpesz. Ne feledjük hogy kellő cink,fém bevitellel,vitaminfogyasztással,egészséges életmóddal,táplálkozással(pl.teljes kiőrlésű kenyér),rendes alvással,egyszóval egészséges életmóddal azonban nem lesz esélye újra kitörni.Mindenki gondolja át az életét.

Module1 Creative Commons License 2016.01.15 0 0 103

Sziasztok! Nekem úgy kb. 3 hete a bal combomat támadta meg,nyolc(!)helyen,és a bal oldalamról indult fenékmagasságban.Keresztülfúrta magát a lábamon,a túloldalon már 8 helyen jött ki.A legfelső kb.2 centivel kerülte el a nemi szervem.Én még azt is éreztem,mikor megtámadott,mintha jókora kötőtűket szúrtak volna belém.
Az orvos antibiotikumot írt fel,meg vmi kenőcsöt.Amikor már totál felhólyagosodott,zuhanyzás közben egy frissen kibontott mosogatószivacs dörzsis felével körkörösen simogattam,akkor fakadtak ki.Utána sebes lett,ami azóta lassan de biztosan gyógyulgat.Amit én tudok:csak az kapja el,aki volt bárányhimlős.Aki nem volt,az herpeszestől nem herpeszt,hanem bárányhimlőt kap,nagyon fontos.A gennyedzés szakaszában fertőz,a hólyagokban lévő folyadék herpesz/bárányhimlő vírust tartalmaznak.
A fertőzés/gyógyulás időszakában együnk sok tejfélét(túró!kefir!tej!főleg tojás!)mert ezekben ellenanyag található az övsömör/herpesz ellen.Az aciklovir csak időben észlelt övsömör/herpesz kezelésére alkalmas,ha már hólyagos,fújhatod.
Mint minden vírus,úgy ez is gyűlöli:a cinket!Nem lesz esélye,sem kedve előjönni,ha a szervezet megfelelő cinket tartalmaz.A cink ugyanis fertőtlenít,de ami a legfontosabb hogy agressziv falósejteket hoz létre,amik falánk lévén kifejezetten vírusokra,legfőképpen bőrön próbálkozó vírusokra vadásznak,s ha találnak,azt jóízűen elfogyasszák.A cink más vírusokra is nagyon jó megoldás.A cink immunerősítő.35-milligrammos BioCink 30db-os kiszerelés mindössze 1500 Ft,nem drága.Mindennap lehet szedni,mint táplálékkiegészítő.Nem kell kenőcs,mert a cink fel fogja emészteni. Azonkívül látványosan megszépíti a bőrt/körmöket/ hajat.Amit még gyűlölnek a vírusok,így a herpesz is:a fémeket:réz,magnézium,cink,vas,szulfidok.Ezeket tartalmazza ugyan a szervezet,de nevetséges mennyiségben,úgyhogy pl.Béres csepp formájában egész nyugodtan be lehet vinni.A Béres csepp is immunerősítő.Az övsömör/herpesz utáni izomfájdalomra mindenhol a B vitamin szedését írják. Azonkívül ha tehetjük,mozogjunk,cserélődjön a vér,erősödjön az immunrendszer,hogy soha többé ne jöhessen elő ez az undorító gusztustalan förmedvény.

Géisti Creative Commons License 2015.12.15 0 0 102

Sziasztok!

Visszatérő övsömörrel kapcsolatban osztanám meg tapasztalataimat.Vagyis inkább úgy mondanám,hogy állandóan jelenlévő övsömörről,legalábbis én úgy éreztem,mert másfél évvel ezelőtt jött ki rajtam,utána változó intenzitással néha jobban néha kevésbé volt érezhető. Telviran 800 tablettát kaptam rá,de az csak a szedési idő alatt volt jó valamennyire,mert akkor is volt a fejemben egy feszítő érzés.(a jobb szemem felett a homlokomon volt, a szemem is kellett kenőccsel kezelni).

Most novemberig 3 doboz telviran-t szedtem be és még mindig rátelepedett a mindennapjaimra erőtlenség,kedvtelenség,nyomott hangulat formájában.Immungyengeséget emlegetett háziorvosom de egyébként alig vagyok beteg a családban előforduló bacik is rajtam jönnek ki utoljára.

Prróbáltam az itt olvasott homeopátiás szereket is de az sem segített.

Ezek után rátaláltam a bükki Füvesember,Gyuri bácsi weboldalára.(gyorgytea.hu)Ott javasolják a

diólevél teát,gondoltam kipróbálom(még sosem ittam gyógyteákat korábban),mert semmi nem segített rajtam addig.Most járok a hat hetes kúra végén és elmondhatom ,hogy 95%-ban elmúltak tüneteim

visszatért az életkedvem,erőm.Aki hasonló cipőben jár,mindenképpen ajánlom kipróbálásra a gyógytea kúrát.Az is igaz,hogy reggel elmegy vele sok idő(vízmelegítés,forrázás,15-20 perc áztatás,hűlés, fogyasztás után legalább fél óráig nem enni-inni egyebet) de beleillesztettem a reggeli készülődésbe.

Ezután hat hetet ki kell hagyni,meglátom visszatér-e majd,ha igen újrakezdem a kúrát,meglátjuk.

Akinek ilyen elhúzódó a betegsége ,mint nekem mindenképpen ajánlom a gyógytea kúrát.

Üdv!

eVy Bocs Creative Commons License 2015.11.24 0 0 101

Sziasztok!

Szeptemberben jött ki rajtam az övsömör, és bár a hólyagok hamar eltűntek, a fájdalom masszívan maradt. Egy gyógyszer segített, a Gabagamma. Én 2x1-et szedtem (3x1-et ajánlott a doki), és maradt egy 100 db-os dobozból 48 db, ha valakit érdekel (2017.11 hóban jár le). 

putzmaker Creative Commons License 2015.11.04 0 0 100

Sziasztok!
Rajtam egy hete jött ki az övsömör, eddig elég enyhének tűnik. Az immunrendszerem le van gyengülve, így amikor a derekamon észrevettem a kiütéseket egyből az övsömörre gondoltam. Aztán persze utánaolvastam, miket írnak, de mivel nekem nem fájt, hanem viszketett, el is vetettem ezt a gondolatot, mondván biztos valami csípés, vagy allergia, pattanás stb...Na ma voltam dokinál, neki egyértelműen zoster. Írt B-vitamin komplexet, meg ecseteljem a cinkes rázókeverékkel.
Beleolvasgattam az eddigi írásokba, látom sok a durva eset. A kérdésem az lenne a tapasztaltabbakhoz, hogy vajon így egy hét után rosszabbodhat-e még a dolog, jelentkezhet-e még ezután a fájdalom? A viszketés múlóban, a hólyagok is már száradnak le.
Amúgy azt mondta a doki, hogy (ritkán) többször is lehet az életben, de az mind külön történet, nem függnek össze.

Előre is köszi, aki tud válaszolni!

Lora1213 Creative Commons License 2015.09.23 0 0 99

Remélem hamar túl leszel rajta ! 

Előzmény: Ildi710824 (98)
Ildi710824 Creative Commons License 2015.09.23 0 0 98

Sziasztok!

Tegnap rajtam is megjelentek a kiütések a jobb oldalon a hasamon és a derekamon. Előtte egy-két nappal már fájt a derekam, vesém, májam (gondoltam én). Háziorvosom Telviran 800 mg-ot írt fel (napi 5x1), fehér kencefincét és megkérdezte kell-e fájdalomcsillapó. ÁÁÁ nem, mondtam én, jól bírom. Na aztán estére és azóta is mintha késsel szúrkálnák a derekamat, az idegeket. Vannak azért szünetek, hogy újra erőre kapjak, de nem gondoltam volna, hogy ez ilyen fájdalommal jár. Közben eszembe jut, hogy hány olyan ember van, akinek még ennél nagyobb fájdalommal járó betegsége van, úgyhogy nem panaszkodom (na jól van, csak egy kicsit).

 

Mindenkinek kitartást és jobbulást kívánok! :)

 

u.i.: Minden betegségnek, ennek is van lelki, érzelmi háttere (ha valakit érdekel, nézzen utána  a neten).

Lora1213 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 97

Én úgy tudtam, az övsömör egyszer az életben jön elő.

Előzmény: ginevra60 (96)
ginevra60 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 96

szia. 2012-től  nekem  is  a  szememet,  és  arcomat  támadja  meg,  egy  évben  kétszer.   látott  szemész,  bőrgyógyász,  infektológus,  immunológus,    de  mire   a  hatodik  diagnózison  is  tul   voltam,   akkorra  derült  ki  hogy  öv  sömör  szemen,  és  arcon.  mire  kiderült  minden  féle  gyógyszerrel,  és  kenőcsel   kezeltek,  amitől  csak   rosszabodott  az  állapotom.  mikor   már  az  arcom  kétszeressé  dagadt,  a  szememmel  eggyütt,   és  a  bőrömön  keresztül  elkezdett   ömleni  a  genny,  akkorra  derült  ki   hogy  övsömör.  150  db  fotót  készítettem  róla.mert  nem  hitték   volna  el  hogy  néztem  ki.

azonnal   kellet  volna   virolex   szemkenőcs,  és  telvirán  4  óránként  2  szem.

úgy   hogy  évente  kétszer   beszedek   2-2   dobozzal.  ezzel  tartom   kordába.

Előzmény: Kocka1234 (81)
narancska22 Creative Commons License 2014.08.29 0 0 95

sziasztok 

szeretném megkérdezni,hogy  övsömör bőrtünet nélkül is lehetséges? fáj a vállamnál a hátam a bőr alatt és a bőröm is, olyan égő, szúró, fájdalmas, egyre jobban, egyre nagyobb területen, de bőrtünet nincs. Az immunrendszerem gyengitik, biológiai terápiát kapunk, ugyhogy ezért gondoltam, hogy övsömör lehet talán a mellékhatás rejtetten. Volt már valakinek ilyen? mit lehet ilyenkor tenni, használni? mi jó rá? köszönöm a segitséget....

Xelloska Creative Commons License 2013.09.13 0 0 94

Na szóval én is megosztom veletek az én kis történetemet.:)
Barátnőmtől jöttem hazafelé mikor egy kicsi ponton elkezdett szúrni valami de kicsit és főleg akkor ha hozzá nyúltam, haza jöttem édesanyámnak mondtam, hogy nézze meg nem e valami csípés, hát ő is azt hitte mivel volt egy piros pont a hátamon, na hát ő ezt eliskezdte nyomogatni stb.. hát nem volt semmi eredménye másnap reggel pár "pattanás"(mert ugye azt hittem, hogy az mivel csak 19 éves vagyok hát miért ne jelenhetne meg a hátamon 2-3 pattanás), másnap már az egész baloldali csípőmön voltak ezek a pattanás féleségek de akkor se törődtem vele mivel betudtam annak, hogy engem valami megcsípett de már a vesémbe szúrt minden lépésnél olyan fájdalmat éreztem, mint ha egy kést forgatnának és éjszakánként égget és olyan érzés volt benne mint ha tűt szurkálnának de én buta még akkor se foglalkoztam vele, sőt teszem hozzá még vasárnap foci meccset is játszottam de érdekes módon meccs közbe egyáltalán nem éreztem, hogy valami kiütés is lenne a hátamon de a vasárnap éjszaka annál kínzóbb volt, hétfőn mit tudtam tenni? Elmentem az én szuper házi orvosomhoz aki éppenséggel nem rendelt de viszont az asszinsztens mondta, hogy övsömör lehet de menyek vissza kedden, hát vissza mentem kedd délután.
Ő rögtön felismerte a betegséget kaptam rá Neogranormon kenőcsöt és Milgamma gyógyszert de mivel hétfőn megtudtam, hogy ez övsömör elkezdtem vitaminokat szedni, grapfruitmag kivonatott belsőleg és borogatásként is és kimerem mondani, hogy kedden már jobb kedvem volt. Kedd óta eltelt 3 nap igaz még viszket de hála a nagyságos jó istennek nem fáj néha-néha érzem, de tudom ajánlani személyszerint, hogy vitaminokat tuszkoljon magába ezerrel, ha kell igyon citromlevet vízzel vegyítve, a grapfruitmag kivonatott ivásnál 10csepp 2decibe  a borogatásnál 15 csepp 2decibe vettem külön Telviran kenőcsöt naponta egyszer kenem vele a déli órákba, a Neugranormon kenőcsöt reggel és esti kenéshez, a Milagamma gyógyszert amit reggel és este szedek, fájdalomcsillapító ha fájna (ahogy elnézem sok mindenkinek 100x jobban fájhatott mint nekem szóval még mellé kitartást is), de a gyógyszeréz dolgokat nem határoznám meg mivel minden más ember máshogy reagál a gyógyszerrokra és még egy valami amit tudok mondani, hogy törülközőbe csavarjuk be (ha deréktájt van mint nekem) és hiába, hogy viszket de legalább nem tudjuk ki vakarni és még fürdés előtt és után ( naponta többször szoktam) de bevizezem a törülközőt a szappant beledörcsölöm és ahol kiütésem van ott átmostam de nem szabad dörcsölni se és vakarni se mivel tovább terjedhet ( baba szappan és kamillás szappant mondott az orvosom és én mind a kettőt használom). Sok kitartást és mielőbbi gyógyulást!:)

Jurgens Creative Commons License 2013.09.12 0 0 93

Ami lathato meg rajtam 6nap utan Es tapasztaltam..

rengeteg holyagos sebek amik mar feketednek de mar aligeszrevehetoen viszked..most pl igen..

semmilyen mas emberi fertozes, pedig rengeteg gyerek s barat van nalunk allandoan..

Ha kicsit viszked azonnali aloe vera huidgel hasznalata teljesen megszunteti orakra..

 

mihamarabbi gyogyulast ...

Jurgens Creative Commons License 2013.09.12 0 0 92

Sziasztok,

Hat engem is elkapott az ovsomor problema...mint napozo diakot a nyari zivatar..., DE...

 

Kis tortenet...

Mint mindenki tudja, barmi fele problema adodik a szervezetunkell, azert Mi vagyunk a felelosek...stress, szorongas, felelem,bulizas, cigi-pia, otthoni problemak, ki nem mondott szavak..stb.. Ezt csak azert irom le hogy bevezesselek az en tortenetembe/ ovsomorsztorimba..

 

Elozmenyem...

En egy mas Orszagban elek s itt sem kolbaszbol van a kerites. Hosszu evet kellet vegigcsinalnom kulhonban egyedul s raadasul a csaladi feszkemben levo ember segitett a rogos utam kialakitasahoz. En egy nagyon vidam s nagyon pozitiv ember vagyok vallalkozoszellemmel,de mint sok Magyarorszagi 'testverem" valt a valsag aldozatava. Ezert is jottem ki hogy legalabb azt a szintet tudjam tartani, amilyen otthon megadatott...:)

 

Senkit sem akarok traktalni a multammal, de 20 eves korom ota vallalkozasok, gyonyoru nok... Ebbol gyonyoru fiam...aki megvaltozztatott teljesen s vegtelen szorakozas, utazas..( 13x thaifold,dominika,amerika, europa osszes szeglete s az ehez tartozo osszes elmeny,buli pia s rock&rool....de az utolso es legnagyobb valallkozasom nyitasa a valsag elott sikeredett 2 honappal s 1 evi szivas utan jutottam arra a pontra hogy kijovok ujjaepiteni az egzisztenciamat...hat nem ugy sikerult... Kiralyfibol cseledfiu..:)...(akit erdekel a bovebb s reszletesebb tortenetem.. Kiralyfi s a hamubasult pogacsa tortenete, szivesen Megirom, de visszaterve az ovsomor kialakulasahoz ahogy en megeltem.

 

Egy szep vasarnapi napon ..ami nalunk igen ritka...elso meghivasom volt egy igazi magyar porkolt fozesshez a jelenlegi generall epitommel..(mar ismet valallkozassal dolgozom) s megbeszeltuk hogy kedvesevel 1 orara erkeznek hozzank. Kaja, pia s sok szeretett varta oket, de hat sajna kestek s gondoltam iszok egy kupica palinkat...aztan meg egyett...meg egyett...meg egyett, Mire szerencsesen megerkeztek egy fel uveg beleroppent a pocakomba s szerencsetlensegemre kaja sem sok volt benne..:) es mivel ok sem ismertek a palinka jellegzetes erejet, mint en sem Toldit a ruddal, ugy berugtam hogy nemhogy a kulfoldi nyelvet nem beszeltem, lementem egy 1eves gyermek gagyogasi szintjere...szerencsere semmi gond nem volt de a 

 

szervezetem annyira gyenge lett hogy masnap egy hatalmas uresseg s tresz fogott el. mi tortent, nem bantottam e meg oket s legfokeppen kedvesemet. Egy olyan allatomos ur es negativitasos szorongas volt bennem hogy szerdara megerkezett JO BARATUNK az ovsomor. A kutya se gondolta volna hogy ez az. elso jel viszket s pirosodik..gondoltam elmulik...csutortokre megrohamozztak a hojagok, mint torok testverek az egri varat, de EN mint jolkepzett s fajdalom turo ember betudtam egy szimpla hatherpesznek a bal oldalamon. Igen am de pentekre jottek a szulesi fajdalmaim, ami nem perces hanem masodperces fajasokkal jart. Ekkor azert meg alltam a sarat mint hos katona s kedvesemmel bementunk a korhazba, de mivel sokan voltak gondoltam jo lesz egy ket fajdalom csillapito is...hat nem...szombat ejszaka csak auuu,wauuu, siii, phuuu meg mindenfele kigyo hangok. Vasarnap reggel mar igazi tatarjaras volt rajtam, de elhatarozztam hogy hetfon kotelezo lesz a doki.... Hat nem jutottam el odaig. Vasarnap ejszaka lefekudt parom evvel a sziszego mergeskigyoval ami en voltam ugy 11 korul. 6 fajdalomcsillapitos tea sem segitett s hetfo hajnal 1 tol mar veres kuzdelemben volt reszem, ahol persze en voltam a vesztes. En nem tudom mikor folyt konny a szemembol, de elsonek pityeregtem, aztan sirtam, utanna bomboltem mert ugy fajt mintha kest forgattak volna bennem.. Ezt birtam 5 ig s kedvesemet felebresztve berobogtunk a korhazba. Ott kozoltek az ovsomor jellegzetes tunetet s megnyugtattak hogy csak 1-2 honapig tart. En ugy megijedtem mint szereplo a texasi lancfureszestol, s mivel kaptam gyogyszert csak a javulasomra koncentraltam.ezert is olvastam el minden blogot, forumot, szakvelemenyt.

 

En amit kaptam az LYRICA75 de en nem ertem be ennyivel. Elkezdtem gondolkodni hogy ez mert is lehet...mindent vissza porgetve csak magamat hibaztathatom, es ezen valtozztatni akartam S megakartam gyogyulni..( volt egy ket morbid sajat kezelesi otletem...) de amit en tettem es teszek. Rengeteg gyogynovenyes tea + kamilla belsoleg, napi 4 db 600mg calcium, napi 4db Magne b6, az eloirt 2db lyrica, az egesre es viszketesre aloe vera huidgel.

Minden este furdok s szappannal mosom sebeim, amit furdes utan az aloe veraval kenek. az agyamat ismet pozitivra allitottam, sokat szexelek hogy legyen boldogsaghormonom is s Ma csutortok van, de nem faj semmim, az eges es a viszketes hebe-hoba uti fel fejet s remelem ez igy is marad s hamarosan akkor talallkozok ismet az ovsomorrel mikor mohamed alival.

 

Mindenkinek kivanok mihamarabbi gyogyulast es rengeteg turelmet..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

albea16 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 91

Nagyon szépen köszönöm a biztatást. Reméljük, hogy a páromnak is hamar elmúlik a fájdalom.

Üdv.

Előzmény: Happy Bear (90)
Happy Bear Creative Commons License 2013.08.06 0 0 90
Koszi,viszont kivanom.Nekem mar elmult a fajdalom is,legalabbis a heten nem volt.Egy honap eleg volt belole. Mindenkinek jobbulast kivanok. Amibe nem halunk bele,attol erosebbek leszunk !!
Előzmény: albea16 (89)
albea16 Creative Commons License 2013.08.06 0 0 89

Köszönöm a hozzászólást. Hát igen a barátom volt bárányhimlős, de én nem.  Én hálistennek nem kaptam el tőle.Igen az orvos is azt mondta neki, hogy szerencsés, hogy ennyivel megúszta, mert nem sok helyen jött ki neki. A fájdalom az még van neki és még viszket is. Jobbulást kívánok.

Előzmény: Happy Bear (88)
Happy Bear Creative Commons License 2013.08.04 0 0 88
Szia,en eleg sok helyen olvastam hogy kiujulhat :(( Egyebkent,a kifakado holyagok valadeka fertoz.Amugy nem.Aki volt baranyhimlos az elkaphatja !! Ezek a holyagok azert fajnak ijen brutal modon,mert idegvegzodeseken jonnek,es ezert fajhatnak akar 6-honapig is. Ha vakargatjak a valadek tovabb fertozhet mas teruleteket is !!!!! Nekem is a jobb oldalamon jott ki,gerinc kozeptol egeszen a koldokig. Ha mar sebesedik az jo jel,nincs sok hatra belole.De a fajdalom maradni fog joideig. Amugy ez a baranyhimlo virusa okozza,mivel nem pusztul el teljesen :((
Előzmény: albea16 (87)
albea16 Creative Commons License 2013.08.04 0 0 87

Tisztel Fórumozók.

Én nemrég hallottam erről a nyavajáról és ha valaki tud válaszolni a kérdésemre, akkor azt megköszönöm .

Szóval Én már nem vagyok fiatal és a barátom sem, aki valahogy megkapta ezt a betegséget. Első napokban fájt a jobboldali lapockája, a hónalja és elől a mell részén. Közben mi együtt voltunk és szerencsére én nem kaptam el. Azóta már megtudtuk, hogy övsömöre van. Az orvos azt mondta, hogy ha eddig nem kaptam el tőle akkor már nem is fogom. Ennek mostmár 3. hete. Neki sajnos nagyon fáj, viszket, de már sebesedik be. Ja és azt mondta a doki és Én is azt olvastam, hogy akinek nem volt bárányhimlője az nem is kaphatja el. Nekem ugyanis nem volt bárányhimlőm gyerekkoromban.  Ez tényleg igaz? Kiújulhat- e neki? Milyen sűrűn?  Olvastam, hogy valaki a svédcseppet ajánlotta, én is elkezdtem neki avval kenegetni, de még csak 3 napja remélem majd segíteni fog neki. Ja és Cataflamot is szed meg valami orvos által felírt kenceficével kenegetjük. Ha valaki még tudna valami jót mondani tapasztalatból azt szívesen venném. További gyógyulást kívánok aki most ebben szenved.

Happy Bear Creative Commons License 2013.08.03 0 0 86
Szia,en tobb esetrol tudok mikor visszatert !! Van aki minden evben megkuzd vele. Minden elismeresem, tiszteletem az ovek.Tudod en kb 2-eve iszom a koromvirag es csalantea kevereket. Es Halleluja !!!!! kijottek ugyan a csomok,de nem fakadtak ki,erzem a fajdalmat . De ennyivel megusztam. A dokik is csak neznek,bamulnak,hogy vajon mitol ?? A cataflam tenyleg nagyon jo fajdalom csillapito,de mast abszolut nem hasznaltam. Az ideg fajdalmak is mulnak,mar csak ritkan jonnek elo. Nagyon magam alatt voltam,padlo :(( De igy hogy meg hegek sem maradtak,orulok.
Előzmény: borobogyo (85)
borobogyo Creative Commons License 2013.08.03 0 0 85

Állítólag csak egyszer jön ki.

Előzmény: Happy Bear (83)
borobogyo Creative Commons License 2013.08.03 0 0 84

Akkor én is felsorakozom az áldozatok közé. Nekem a lábideget támadta meg, iszonyúan fájt a bokám és a vádlim között, nem használt semmilyen fájdalomcsillapító. Először húzódásra gyanakodtak, kaptam Rheosolont meg Contramalt, utóbbitól enyhült a fájdalom. Aztán kiütések jöttek a bokámra, azt hittem, szúnyogcsípés, Na őróluk állapították meg, hogy ez bizony övsömör. Benfogammát szedek, ez ugyanaz,mint a reklámozott Milgamma, csak olcsóbb, most már alig fáj, de a kiütések még csúnyák. Azt mondta a doki, el fog múlni, de idő kell neki meg sok türelem.

Happy Bear Creative Commons License 2013.07.09 0 0 83
Sziasztok,szoval engem is elovett ez a kutya korsag :~(( Kerlek javitsatok ki ha tevednek : ez egy visszatero betegseg,fertozo,baranyhimlo virusa okozza.Tudnatok valaszolni ?? Mennyi ideig tart a lefolyasa ?? A fajdalom mikor enyhul ?? Idaig egesz jol birom,csak fogytan a turelmem.Ket hete jelentkezett,a derekamon,es elore a koldok iranyaban alt meg.Azt hittem a vesem faj,de a dokim elmagyarazta mi a helyzet.Most mar jonnek a holyagok is,pokoli dolog ez :~(( Masokat fertozhetek ?? Milyen surun jelentkezik ez az atok ?? Elore is koszomom segito valaszaitokat,Brummmm
Kocka1234 Creative Commons License 2013.01.13 0 1 81

Sziasztok!

 

Nekem már 8 éve van meg ez a problémám. Sajnos szerencsétlenségemre nekem mindig az arcomon jön ki...Minden évben 2x kijött az első 3-4 évben, rendszerint ugyanazon a területen, centire pontosan.

 

Első alkalommal volt a legborzasztóbb. Egyik nap délután éreztem, hogy elkezd viszketni az arcom, de nem tudtam miért. Természetesen elkezdtem vakarni, nem tudhattam,hogy ezzel még nagyobb gondot okozok majd.

Nap végére már egy 4x4es területen voltak kis hólyagok..

Másnapra nagyon elkezdett fájni, írtózatos érzés volt, és persze nagyon csúnya is, így elmentem bőrgyógyászhoz.

Ott a "szakember" azt mondta, ez csak egy elvakart pattanás, kenjem be bepanthennel, és elmúlik.

Ez volt a létező legrosszabb tanács, mégdurvább lett tőle, és itt már a legerősebb fájdalomcsillapító sem segített..Ráadásul az életkedvem is elment attól, ahogy kinéztem.

Aztán egy másik orvos felírt egy erős immunrendszererősítőt, és javasolta, hogy alkoholos készítménnyel ecseteljem. Ettől kb 1 hét alatt jobb lett, de csúnyán hegesen gyógyult, és hetekig lilás folt maradt utána, mintha megvertek volna...

 

Azóta rnegeteg orvosnál voltam, és az egyikük azt javasoltam próbáljam ki az egyik homeopátiás készítményt (egy másik szerint hülye vagyok, olyan nincs, hogy valakinek 1nél többször kijön ez a betegség...-nem ő kénytelen emiatt évi 1-2 hetet lehajtott fejjel járni-kelni).  Az a neve, hogy Mezereum. Azt kell mondjam nekem ez vállt be eddig leginkább.

Sajnos még így is évente 1x-2x kijön az arcomon ez az undorító betegség, de ha már akkor elkezdem szedni ezeket a bogyókat, amikor még csak az előjeleit észlelem (viszketés, zsibbadás, általános gyengeség stb.) , akkor rendszerint megúszom 3-4 pici hólyaggal,és nagyon enyhe fájdalommal.

 

Én is próbáltam egyszer végszükségből a Hi-geen készítményt, és alkoholtartalmánál fogva működik a dolog, én mégis azt javasolnám mindenkinek, hogy inkább tiszta alkohollal szárítgassa, tisztítgassa napi 5-6x a "sebet", mert a Hi-geenben vannak illatanyagok, különböző adalékok, amik miatt nem a legalkalmasabb sebekre.

 

Én személy szerint a svédkeserűre esküszöm a Mezereum mellett (plusz ilyen időszakokban napi 4-5ezer Mg c-vitamin naponta!!).

A mindenhol kapható klasszikus sokgyógynövényes alkoholos készítmény nem csak a gyomorbántalmakon segít! Komolyan szuper, én napi 3-4x legalább borogatom vele a sebet, és ettől pikk-pakk rendbejön (a régi tapasztalatokhoz képest:) ), plusz ha nagyon variálni akarom a dolgot, akkor hideg kamillás borogatást is teszek rá.

 

Szóval én azt javaslom, hogy mindenki olvasson kicsit utána a homeopátiás módszereknek, mert nálam pl. az egyetlen működő módszer ez..már amennyire ez a betegség kezelhető:)

 

Remélem van akinek tudok ezzel segíteni!

 

 

Maruszi Creative Commons License 2013.01.10 0 0 80

Hát, engem is utólért ez a borzalom, bár fogalmam sincs, hogy mi ébresztette fel az oroszlánt (az alvó bárányhimlő vírust), mert a vitaminszedés miatt szerintem az immunrrendszeremmel nem volt probléma, idegeskedés sem volt, szóval rejtély. A szakirodalmat tanulmányozva nálam is előjöttek előjelek, először vállfájdalmaim voltak (de azt hittem a huzattól), majd három alkalommal vakbélhez hasonló görcs, majd olyan érzés lett a jobb oldalon deréktájékon, mintha leforráztam volna, s ezzel elindult a lavina. Ráadásul nem csak egy helyen, hanem oldal, fenéken, hason. A háziorvos - miután elmondtam, hogy mire gyanakszom- felírt Telviran 200gr, fájdalomcsillapítót Cataflamt, és - teljesen feleslegesen, ráadásul jó drágán - ajakherpeszre való pirinyó kenőcsöt. A fájdalmat tudtam csillapítani, de a viszketéstől megőrültem, és ugye vakarni nem lehet. Kentem én rá mindent, Panthenolt, aloa-verát, babahintőport, ami valamit segített. 

 

A lényeg, amiért hozzászólok a témához: Valamilyen isteni sugallatra eszembe jutott, hogy itthon HiGeen anti-bacterial kézfertőtlenítő alkoholos gél citrom illattal, ami nagy hatásfokkal pusztítja a bactériumokat, gombaölő és vírúsellenes. Ezzel bekentem az érintett területeket, ami azonnal beszívódott, hűsített és a kezem is fertőtlenítve lett. Akár hiszitek, akár nem, győzdelmeskedtem a viszketés felett, csökkent a pirosság és mintha gyorsabban száradna le a kiütés. Azóta sem viszketek, még két napra való gyógyszer van, és úgy érzem magam, mintha nem is lett volna. Ezt a gélt simán lehet kapni dorgériákban, 600 Ft körül van. Ha valakinek nem használ, akkor is jó, ha van otthon, táskában elfér, és bárhol lehet a kezet tísztítani, fertőtleníteni.

eberti Creative Commons License 2013.01.01 0 0 80

Sziasztok! BÚÉK mindenkinek! Karácsony előtt este jött ki rajtam a sömör. Másnap már csak ügyelet volt. Telviránt kaptam, de kenőcsöt, vagy valami löttyöt semmit. Azt mondta a dokinő nem szabad semmivel kenni.Lehet ha akkor eljutok bőrgyógyászhoz felír valami kencét.  Meglehetősen fájdalmas. A Zuram pl. jó pár éve egy kb. 10 ft nagyságú folttal a derekán megúszta. Nekem tele lett a farom meg a fél derekam és persze a ruha is irritálja piszkosul.  Mára javulóban van, de még mindig fáj. Most már csak elmúlik 1-2 hét alatt  Az egész karácsony, szilveszterre  rányomta a bélyegét. Minden esetre a fórumon elég ijesztő dolgokat olvastam. Mindenninek javulást kívánok. üdv.

lámalány Creative Commons License 2012.09.06 0 0 79

Szia Etus!

 

Jaj, látom, akkor valaki érti, hogy miről beszélek, bár azok alapján, amit Te írtál, Neked még durvább lehetett a dolog. Főleg, hogy az arcodon volt. Amikor utánaolvastam, szinte sokkot kaptam, hogy meg lehet tőle vakulni meg süketülni. Brutális. És nem tehetsz semmit, csak vársz és egyszer vagy előjön vagy nem. Én mielőtt kijött, kb. alig hallottam róla, azt hittem, csak valami "egyszerű" bőrbetegség. Kicsit hámlik az ember bőre vagy foltos lesz, csúnyább és ennyi.

Igazán sajnálom, amin átmentél. :( Ez a fájdalom klinika is elég durván hangzik. De legalább valamennyire hatott. Miből áll ott a kezelés?

 

Nem, az orvos nem a herpes zostert mondta (ebből én is kikupálódtam), hanem kifejezetten valami nemi betegséget, merthogy nekem "ott" is kijött. :((((( Ja, kibírtam nevetés nélkül. :( Csak ezt még annyira sem reklámozom, mert valami rettenetes volt maga az érzés is meg az egészet lelkileg feldolgozni. Főleg, hogy az orvos még azzal zaklatott, hogy milyen léha vagyok és kitől mit kaptam el. :( :( Ha jól emlékszem, szifiliszt mondott. :( Tényleg sajnálom, hogy annyira össze voltam törve, mert egészségesen azt hiszem, komolyan ráborítom az asztalt. Kb. úgy bánt velem, mint egy prostituálttal. Próbáltam nem hagyni magam és kérdezgetni, de válaszokat alig kaptam és nagyon pökhendi volt. Nekem meg minden mellett az egyik fő problémám az volt, hogy ne sírjam el magam. :(

 

Később azt hallottam, hogy a gyógyszerek, amiket kaptam, lehet, hogy tényleg a fájdalomra hatottak volna, csak valami szabályozás miatt nem lehet azt ráírni, csak bizonyos dolgokat. Szóval, lehet, hogy ott nem volt teljesen hülye a neurológus és jó gyógyszert írt fel, csak nem vette a fáradtságot, hogy tájékoztasson. :-/ Ettől függetlenül én sem szedtem be ezeket a gyógyszereket. Nagyon rosszul voltam, de azért a szklerózis multiplex meg epilepszia gyógyszert túlzásnak tartottam. :)

 

Neked is komolyan egy éve volt és kéthavonta jársz kontrollra?? Ott mit csinálnak Veled? Merthogy én túlestem rajta és azóta ennyi. Az a kis viszketés meg érzékenység van néha, de ezzel senki sem törődik (mondjuk annyira én sem). Mondd, hogy nem jön ki újra, mert én ezt még egyszer nem élem túl!!! ;( ;(

 

Jobbulást Neked és többieknek is, akiken kijött ez a betegség!

 

 

Előzmény: Etus (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!