Az atom, a csak védekező muszkák holnap felrobbantják az egész világot, a globaliták ellen védekeznek csak, a nemzetközi globálblekrokk meg a háttérhatalmak
Csak Ojjban a hős mesebeli daliás pocaklovag tudott ellenállni nekik de mostmár elpusztul az univerzum, új dimenziókra szakad szét és egyéb világvégék, eljön az apoklaipszis négy lovasa (sőt már itt is vannak a degenerált Rutte, a Vanderlejen, a Pszicho Petya meg a román EU-gestapóügyészfővezér), a hét angyal megfújja a harsonákat, kiöntik a hét csészét amiből mindenféle világméretű szörnyűségek folynak ki mint a 6000 eurós bűnözőniggerek, meg az atomrakéta az operaházra, a Dzokikapitány általi MOL eladás meg a gázáremelések, buzi tévé is lesz és kötelező lesz nézni
Iszonyat amiben vagytok baszki, szoktam hallgatni a háttérben a Baer sót meg a Becsik Demokrata kört, ajánlom mindenkinek sokal jobb röhögnivaló menit a Bödőcs meg holmi vacak stand-uposok, ugyanezt fújják, halálos beleéléssel, Bajusz Laca szerint ápr. 12.-én konkrétan a sátán (értitek?! A SÁTÁN baszki) vette át az urtalmat és azóta sztálinizmus van, a sorvezetőre rákaptak odaát is, hatalmasakat röhögök :DD
Segítek egy kicsit mert látom hogy nem találjátok az irányvonalat ebben a kérdésben a berchtesgadeni bunkerben
Amikor Micimackó, Putler gazdája és felvásárlója (lásd még globálblekrokk, csak kici ócó és ferdeszemű) azt mondja a cárnak hogy meg ne tudjam hogy atomzgatás megfordul abban a bolond golyófejedben, akkor az azt jelenti hogy a cár nem fog atomozni akkor se ha nagyon szeretne mert ha mégis akkor a gazdája elzárja a gazdasági infúziót és a már így is rogyadoz putribirodalom összeomlik, a cárt meg véletlenül kidobják az ablakon
Namost a cár ha lezárja a háborút valahogy, vagy tovább nyomja még 3-400 ezer ork berántásával, az azt jelenti hogy még pár évet elodázhatja az ablakon való kiugrást, egyéb esetben 1-2 hónapon belül fogják kidobni
Jaja... A művészvilágban elképesztő arcok is vannak, kőbunkók és bolondok egyaránt, de pont Jagger és Richards nem igazán jó példák itt, mert bár a külvilág felé jól hozzák a narkós korhely imidzset, de a valóságban nagyon is értelmes, jól képzett és nagyon tájékozott-művelt emberek. Ha nem is jellemző, de akadnak még ilyenek, a Queen-ben is szegény Freddie volt az egyetlen valódi bohém, a többiek mind "komoly-tudós emberek" voltak valójában, Brian May ugye asztrofizikus, sőt, utólag még le is doktorált belőle, és konkrétan koncertezés közben űzi is a szakmát...
Nem lenne érdemes a németeknél bérelni lakást? Csak úgy kérdezem, mert ismerek ilyen kétlaki életet élőt, aki svájci állampolgár, ott is dolgozik, de a határ túloldalán lakik, és onnan ingázik. Ugyebár szlovák-magyar, német-osztrák, román-magyar viszonylatban is sok ilyen van...
Azért ez az "el lehet menni" jellegű, anno fletó által is előadott dacreakció nem szokott igazán beválni..
Érdemes azt is észrevenni, hogy a skandináv migrációs mérleg mostanra gyakorlatilag kiegyenlítődött, és ha az ukrán háborús menekülteket levonjuk a dán-svéd-norvég-finn egyenlegekből, akkor meglepő módon mindenütt az jön ki, hogy már többen vándorolnak ki ezekből az országokból (és bizony egyre nagyobb számban az "őslakosok" is, sőt, az ő kivándorlási hajlandóságuk nő a legjobban), mint be.
AZ az igazság, hogy mindig van nálad nagyobb ragadozó. Ugye nemrég kiköltöztem megint Svájcba, most egy apartmanhotelben lakom, de elkezdtem rendes lakásokat nézegetni. Az egyik Rheinfeldenben volt a Rajna partján, a túloldal ott már Németország, van híd is.
Megnéztem a lakást, mondja az ügynök, hogy van biciklitároló is, sajnos nem zárt, és külön figyelmeztet, hogy mindig le kell ott zárni a bicikliket, mert újabban a németek átjárnak bidiklit lopni. Ezen majdnem hangosan felröhögtem, mert eszembe jutott anno az ausztriai "Magyar ne lopj" agymenés. Na, hát van akik a németeken vezetik le :)
"viszont a cár atyuska fekete földig felperzseli hohólia maradékát is. Atom nélkül." Melyik cár atyuska lesz az? A jelenlegi elég gyengén muzsikál. Nézd meg mennyi rombolt le (foglalt el) a II. vh-nál hosszabb háborúsdiban.
Az oroszok valamit lepni fognak, Hszi Csin Ping ultimatumot adott, hogy nem hasznajhatnak az oroszok nuklearis fegyvert.
Te ezt olvastad/hallottad is eredetiben...???
A sajtóban az jött le, hogy a finnek degenerált elnöke, a Stubb nyilatkozta, hogy vacsora közben elintézte a kínai külügyminiszternél, hogy az oroszok ne használjanak atomot. Ez persze kicsit pontosítva úgy történt, hogy Stubb megkérdezte, hogy az oroszok használnának-e atomot, mire a kínai azt válaszolta, hogy "ez kizárt", azaz ebből vonta le a degenerált azt a következtetést, hogy ő most utasította a kínai külügyminisztert, aki melegében megparancsolta a Putyinnak, hogy ott aztán nem lesz atomozás.
Holott ennek a mondatnak egészen más a jelentése, a kínaiak tudják, hogy nem lesz atom, viszont a cár atyuska fekete földig felperzseli hohólia maradékát is. Atom nélkül.
Hát akkor a megoldás egyszerü, ha olyan rossz hely észak meg nyugat európa hát nem kell oda menni! Elég nagy a világ, ha van jobb hely azt kell kipróbálni. Ennyi
A szülői beleugatás biztosan így van, a fejlődéssel kapcsolatos dolgokat nem kommentálnám.
Az viszont biztos, hogy anno én a városon belül egy viszonylag jónevű gimibe jártam, és az egyik tesitanár a szünetekben járt ki felesezni a közeli krimóba. Ez kb. definiálja a színvonalat. Tesitanárnak már akkor is az innen-onnan kibukott hülyék mentek.
A nagyszerű szekrényugrás mellett a következőket nem tanultuk meg:
- Hogyan kell helyes testtartással, karmunkával, lépésmóddal futni
- Hogyan kell egy konditeremben helyesen használni a gépeket, súlyokat, eszközöket
- Folytassam még?...
- Bónusz: Hogyan működnek a csapatsportok, hogyan kell értelmezve nézni egy focimeccset, egy kézimeccset, egy teniszmérkőzést.
A Primo elfogadható kis masina lett volna a maga kategóriájában, csak, hát ami akkor és innen nézve nem látszott, az ma már evidens - reménytelenül elkésett és eleve esélye sem volt soha szegénynek...
A Primo C - ami már színes grafikát tudott - 1986-ra készült el, amikorra az egész Home Computer kategória már túlvolt a zenitjén, a Sinclair már valójában az első bukása után (már nem Sir Clive kezében volt !!) a Spectrum 128-nál tartott, a Commodore akkor jött ki az Amigával, az IBM PC már az AT merevlemezes változatainál tartott...
Szegény Primonak, sőt, magának a Primo C-nek meg a Pro-nak 4-5 évvel korábban kellett volna kijönnie, hogy helye legyen a nap alatt - és, hát megfelelő ipari háttér mellett, mert sosem tudták gazdaságosan gyártani... Ahogy az egyébként még aránylag "időben érkezett" (hiszen 1982-ben léptek vele elő), és nagyon jó konstrukciójú, de ipari háttér hiányában silány minőségű Aircomp sem volt sikerre ítéltetve...
Annak idején gyerekfejjel én kis túlzással "ezekkel keltem-feküdtem", de mai ésszel már tudom, hogy ebben az országban és akkor eleve kudarcra volt minden ilyen ítéltetve, akármennyi energiát-tudást-lelkesedést öltek bele... És ez utólag is nagyon szomorú...
(a lexebb az, amikor a művelt (északi) nyugatiak a társadalmi/egyéb frusztrációjukat levezetik a kelet európaiakon - mert velük mernek gecizni - szívesen megnézem, hogy mi történne abban az esetben, ha pl az merülne fel, hogy el kellene venni a gyereket (izé ki kellene emelni ) a muszlimok (vagy hasonló képességűek) lakta göteborgi, vagy hasonló negyedekben.. kb be sem mernek már rég menni, pont úgy min franciában (mindkét helyen élnek kint ismik) meg máshol)
Persze, igazad van, ugyanakkor ne bonyolítsuk túl a dolgot - közelítsük meg az eredmények oldaláról az oktatás megítélését!
Alapműveltségre és alapkészségekre mindenkinek szüksége volna, a leendő zongoraművésznek is szüksége van természettudományos alapismeretekre, meg tudnia kellene legalább megbízhatóan számolni, stb... De a felnőttek többsége nem művelt, nem szeret olvasni, és sokaknak a napi pénzügyi kiadások-bevételek számontartása is gondot okoz. Ha így nézzük - nem volt túl sikeres az edukációjuk.
Lehet elmélkedni azon, hogy mi a testnevelés célja - de a felnőttek cca. 60%-a túlsúlyos/elhízott és a sport számára a meccs nézését jelenti nassolás közepette, az egészségi állapot is olyan, amilyen - ha ez siker, milyen a kudarc?
Mire ment - hosszú távon is - a hazai zeneoktatás? Pedig még középiskolában is van, gimiben is volt, és?
Ha ezek után sem lehet megbeszélni azt, hogy talán mégis mást és másképpen kellene csinálni - akkor elvitte az ördög az egészet.
A jó kis Primo. Az első számítógép amit használhattam.
Mai szemmel szörnyű volt a kapcitív billentyűzet. A space-t nyolc ujjal tudtam csak "lenyomni".
Az én példányom aritmetikája szerint 2^13 az 8192.01(!) volt. Számrendszer átváltó programot írtam, ennek a problémának a megtalálása egy napomba került.
Nem olvassák, de végre megint vannak érdemi viták és párbeszédek. Ami baromi jó! Ezek a szakmai viták az elmúlt 10-12 évben teljesen eltűntek, átvették a helyüket a -azt gondolom, hogy érdemes ez ügyben is őszintén fogalmazni- meglehetősen butuska rajongók ötperces "tudásra" alapuló, elmélyült agymenései.
Ami egyébként egészen félelmetes, egyetemi tanárokat oktattak bukott szakmunkások arról, mi is a tudomány, mi is az irodalom, mi is a művészet.
Iszonyatosan hiányoztak a szakmai viták a magyar közbeszédből, iszonyatosan hiányzott az érdemi párbeszéd és vita. Az a fajta megfélemlítés, amiben gyakorlatilag az összes valamirevaló szakmai műhely elhallgatott, az még a kádári időknél is messze rosszabb volt. Pedig az sem a szabadságról volt híres...
Biztosan nagyon komoly viták lesznek egy csomó területen/területről, biztosan lesz sok csalódott ember is, hogy nem az ő álláspontjuk kerekedik felül, de végre legalább lehet beszélni érdemben komoly kérdésekről. Már ezért megérte.
Na ja. Ezzel szemben, amikor a jó öreg Keith Richards-t kérdezték arról, hogyan is van az a riff, meg hogy is fogja le a húrokat úgy, hogy az jöjjön ki a gitárból, ami másoknak nem annyira szokott kijönni, akkor azt mondta, hogy fogalma sincs. Csak odanyúl és így működik. Azt értem, hogy a vegyészet bizonyos leágazásai igen közel álltak a mesterhez és társaihoz egy időben, de szerintem a korrózióvédelem kifejezést sem ismeri.
Szóval, még az idősebbekkel szembeni maximális tiszteletem ellenére is azt tudom mondani, hogy a Bácsi ezt túlkomplikálja. :-)
Nézd, nem akarok ünneprontó lenni, de a tényleges helyzet az, hogy a szülők túlnyomó többségének halvány lila segédfogalma sincs a sportról, viszont erős az igényük, hogy beleszóljanak. Egy csomó nemszeretem részre azért van szükség, hogy biztosítsák az izmok erősödésénél és a testsúly gyarapodásánál lényegesen lassabban erősődő/fejlődő ízületek megfelelő fejlődését/erősödését , más tevékenységekre azért van szükség, hogy megtörténjen a beidegződés, megint másokra azért, hogy a vázizomzat megfelelően erősödjön, megint másokra azért, hogy a légzési és keringési rendszer megfelelően fejlődjön, és így tovább.
Valójában meglehetősen pontos kifejezés a testnek az ő nevelése, miközben nyilván abban is sok igazság van, hogy nem kell ezt valamiféle kényszermunkának tekinteni, és rengeteg gyerekkel megutáltatni a testmozgást és a sportot. Ezért kellenek ehhez -is- jó szakemberek, amiről egy testnevelő tanár viszonylag kevés embernek ugrik be, sajnos. Pedig nem igazán gondolom, hogy komoly minőségi eltérés lenne ma a magyar oktatási rendszerben egy átlagos matektanár és egy tornatanár között a maga szakmájában.
De azt is látom, hogy a szülői elvárások néha egészen irreálisak, olyasmit várnak el a saját gyereküktől, az intézményektől és a pedagógusoktól, aminek egyikük sem tud megfelelni. De ezt senki nem meri kimondani.
Félreértés ne essék, fogalmam sincs, hogy ez rád igaz avagy nem. De a szülők meglehetősen nagy többségénél ez a tényleges helyzet. Az ő gyerekük maga a csoda, annyira okos és tehetséges, hogy az párját ritkítja, és majd ők tudják, hogyan is kell tanítani, edzeni, motiválni, stb. A pedagógusok és az edzők pedig mind hülyék. Én ebben kevéssé hiszek.
Valójában oda kellene eljutni, hogy bármely szülő csukott szemmel merje beadni a gyerekét bármely megfelelő intézménybe, és hogy el tudja fogadni azt, hogy ott a gyerek a legjobb szolgáltatást kapja. És hogy erre meg is legyen az alapos oka. Viszont, ha ez teljesül, akkor fogadja is el, hogy ott profik vannak, ő pedig amatőr. Attól tartok, hogy ettől ma rémesen messze vagyunk, de azt gondolom, hogy ez messze nem csak az intézmények hibája.
Értöm, akkó' vita helyett maraggyunk annyiban, hogy az ún. "könnyűzenei" előadók képzeccségét hiányolod... az inkább ízlés kérdése, amiről valóban nix vitának helye... :-)
Az István a király, meg Operház Fantomja, Nyomorultak, na ezek ilyen kettő közötti kategóriák, ötvözik a két csoport jellemzőit, kicsit olyan, mint világzene.
De gyerekként ezeket sem ismertem, mert másféle családban nevelkedtem.
Ezen lehet vitatkozni természetesen, csak nem akarok. :))) Szerintem pontosan értette mindenki, mire gondolok, pl. az Omega sem érdekel (bár Kóborra iszonyat mérges voltam, hogy a hülyesége miatt maradt félárván a gyereke, de ez ugye jóval későbbi sztori, mint a gyerekkorom), meg Koncz Zsuzsa sem (pl. nem értem a hype-ot, mert neki sincsen jó hangja). Tehát ez a fajta felosztásom a célt elérte. :))) A lakodalmas rock, a magyar nóta meg ezek, na ezek a világból kikergetősek számomra, szóval nincs olyan, hogy "de jól csinálta". :)))))
A könnyű zene többsége nem zavar, néhányuk zavar, mert bazi hamis, vagy az énekes nem tud énekelni, vagy holt pösze, és énekli, hogy "mossa eső" (legalább írnának neki olyat, amiben nincsen annyi "sz", meg "s").
A lényeg az, hogy nem illeszkedtem bele az aktuális könnyű zenei alkotók iránti rajongásba, nem voltak kiposzterezve a szobám falai, hát ciki, vagy nem ciki, Marie Curie-ért, és Albert Schweitzerért rajongtam, de poszterek róluk sem voltak. :)))
Komolyan, a sírba visztek ezzel... értöm én, hogy mostanság a kőccség6ékony platformgazdaság a menőség netovábbja, de ki/hol/mikó' fogja a szükséges anyagi javakat legyártani és odavinni?
Amíg meg nem valósul a Star Trek Univerzum replikátora/transzportere, addig tömény fasság, mer' a Külső Váci Úton nem nyitunk bányát, a zerkélyen sem nevelünk desznyót a lakóparkban, és a legritkább esetben találunk ződdövezeti garázsokban kohóművet...
Jóóó... legyárcsák a kinézerek afrikai ásványkincsekből, de mivel fizetünk érte? Excelszínezőkkel/kutyakozmetikusokkal/műkörmösökkel?