Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.01 0 0 17
Milyen privatizációról beszélsz?:)))

Ennek köze nincs ahhoz. Adott 1 szövetkezeti formában működő tőketársaság, amelyik az összegyűjtött tőkét a saját cégeibe fekteti, majd a nyereségből fizeti ki a tagjai által nyújtott tagi kölcsönöket. Nézz utána, én is onnan tudom, hogy megkerestek ilyen üggyel, és megnéztem.

A több felvetésedre inkább nem reagálok, mert nem érdemes.

Gyakran érzel késztetést arra, hogy tájékozatlanságból fakadóan butaságokat írj? Ahogy más topikokban is figyelem a tevékenységedet, úgy látom, hogy igen.

Folytasd csak, alapvetően szórakoztató vagy.:))

Előzmény: zividivi (16)
zividivi Creative Commons License 2004.03.01 0 0 16
/"....mindenki az államot/kormányt hibáztatja saját rossz döntéséért..."/

Igazán?

"fizetésképtelenné vált Baumag tizennyolcezer károsultja, akiknek a cég negyvenmilliárd forinttal tartozik."

Ehhez hasonló privatizációval tele van az ország. Szerinted tényleg a 18 000 emeber privatizálta az ország vagyonát, vagy az állam-papa? És honnan a fenéből tudta volna ennyi ember, hogy akármelyik cégnek adja is oda hitelbe a termékeit, mind ellopja tőle az árát? És a törvény sem őt védi, hanem a multikat ugyebár. Akkor szűnjön meg minden termelés? Vicces gyerek vagy!

Előzmény: Törölt nick (1)
székkutas Creative Commons License 2004.03.01 0 0 15
Hihető, amit írsz. Életszerű.
Előzmény: ohrana (12)
székkutas Creative Commons License 2004.03.01 0 0 14
Hihető, amit írsz. Életszerű.
Előzmény: ohrana (12)
joss Creative Commons License 2004.03.01 0 0 13
Ha tőlem kérded, szerintem SEMMI.
Előzmény: OffTopiC (8)
ohrana Creative Commons License 2004.03.01 0 0 12
A Postabank azért nem attól roggyant meg, mert hirtelen ki akarták venni a pénzeket, hanem mert eltapsolták. VIP hitelre, erre-arra.

A Baumag esetében több dolog játszhat, szvsz a legvalószínűbb, hogy a jól menő üzletre valaki szemet vetett. Jelezte, hogy betársulna, részt kér a haszonból, vagy kell neki az egész cég. Persze nem adták, erre megindított egy sajtóhadjáratot, hogy a Baumag szarul áll (pár ilyen cikk elhelyezése az újságírók árfolyamát tekintve 1 milából bőven megoldható). A befektetők erre rohamoznak, és ha a pénz hosszú távú befektetésekben van, akkor bizony ezzel a padlóra küldik.
Sajnos a hazai piacon nem ismeretlenek ezek az eszközök: a Portocom-ot is egy versenytárs jelentette föl, mert a külföldi tulaj a vezető elcsapását helyezte kilátásba, ha nem hozzák a tervet.
Persze az is lehet, hogy a Baumag vezetése elitta a pénzt, de én ezt nem érzem túl hihetőnek. A valaki-be-akar-társulni játékot látom, mert ha ki akarták volna csinálni, öt perc alatt megtehették volna. Rájuk küldik a vpop-t, rendőrséget, adóhivatalt, az egész vezetést harminc napra előzetesbe teszik, és ezzel vége. De ezt nem tették meg.
A hőzőngő tömeg meg csak háttér a tájképen, jönnek-mennek, ők csak egy játszma kényszerű mellékszereplői. (Hogy az mely ügyvédek és mennyit kérnek, az is arra utal, hogy itten céglenyúlás van aháttérben. Aminek lehet persze az is a hajtóereje, hogy a Baumag eddig jól gazdálkodott, és van mit ellopni. De ha elég jól bőszítik a tömeget, akkor elcsaphatják a vezetést, és ölükbe hull a cég.)

o

Előzmény: székkutas (11)
székkutas Creative Commons License 2004.03.01 0 0 11
Az állam felelőssége az, ebben az ügyben, hogy teljesen nyilvánosan bankként működhettek, bizonyos befektetési szövetkezetek és ezt hosszú éveken keresztül, közömbösen -mintegy legalizálva őket- tűrte. A Baumag volt talán a legrégebbi, és legkorrektebb, viszonylag reális kamatot fizetve. Azért vált fizetésképtelenné, mert befektetői egyszerre megrohamozták, a sajtóban megjelent pánikkeltő hírek hatására. . (mint a Postabankot anno)
Talán nem tévednek a károsultak, ha azt feltételezik, hogy az államnak hivatalból kötelessége (lett volna) megvédeni a laikusokat a kifosztástól, ha ez valamilyen úton a tudomására jut. Talán a bűnrészesség is megállapítható, hiszen a cég működéséből, nyereségéből nem kevés adóhaszna származott.
Sokan nem értik, hogy a csődbe ment bankok esetében -konszolidáció címén- milyen alapon öntötte a feneketlen kútba a közpénzeket az államkincstár, teret engedve a vétkeseknek a további megtollasodáshoz!
El lehet viccelődni a tüntetők között lévő emberek életkorán, feltételezhető pártszimpátiáján, iskolázottságán, szellemi szinvonalán, de enyhén szólva nem izléses dolog. Sőt!
Nekem inkább az jutott eszembe -látva az elkeseredett arcokat- hogy legtöbbjük, lehet, azt a nehezen összekuporgatott pénzét veszíti most el, amiből gyerekeit, unokáit kívánta megsegíteni...
Előzmény: OffTopiC (8)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.01 0 0 10
Lehet, hogy nem tetszik, és esetleges ellentétes példád is akad a cáfolatra, de attól még a tipikusan idősebbkorú, városi, kishivatalnok-beosztott munkaerő státuszúnak tűntek a károsultak. Tetszik vagy nem, de ezek zömében az MSZP szavazóbázisát képezik, és többségükben még most is a mellette kitartók közé tartoznak.
Szokott réteg, aki összekuporgatott pénzecskéjét a banki kamatnál kicsit nagyobb hozam reményébe bizza svindlerekre, teszi piramisjátékba. Bukovári esetében a reakció is ugyanaz. Állami segítségkérés a kiszolgáltatott helyzetük orvoslására.
Épp azért vagyok kiváncsi, hogy mit fog tenni a kormány, mert áttételesen van politikai vonzata a törénésnek.
Nem különösképp érdekel, ha ez elmarad, nem ambícionálom az MSZP hatalomban maradását.
Előzmény: Moonbase (9)
Moonbase Creative Commons License 2004.03.01 0 0 9
Azért az érdekes kijelentés, h "Az a korosztály és azon attitűdü emberek, amelyikek az MSZP eddigi törzsbázisát képezték."
Meg hasonlók.
Már csak azért is, mert egyik ismerős és szülei nem tartoztak soha az MSZP törzsbázisához.
Szal, szvsz, nem kellene mindig általánosítani...

És elég szomorú, h ilyen csirkefogók csinálnak üzletet, nem beszélve a "sztárügyvédekről", akik 1,2 milliárdot kérnek.
Bár a példa mindig meg is volt...

Üdv.

OffTopiC Creative Commons License 2004.03.01 0 0 8
A pénzügyi törvények joghézagait meg kell szüntetni, ezért tüntetnek a törvényhozás épülete előtt, amelyet céljaik elérése érdekében akár élőlánccal is körbevesznek és nem engedik "sem be-, sem kijönni a képviselőket" - közölte Patyi István.

Miért, "jó" szabályozás mellett nem mennek tönkre, vagy válnak fizetésképtelenné cégek?

Pontosan mi az állam felelőssége ebben az ügyben?

Előzmény: joss (-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.01 0 0 7
Az a korosztály és azon attitűdü emberek, amelyikek az MSZP eddigi törzsbázisát képezték.
Kiváncsi leszek, hogyan kezeli a problémájukat, vagy egyáltalán mit tesz a kormány, még akkor is, ha valóban önhibából kerültek helyzetükbe.
Nagyon tanulságos lesz a dolog.
Előzmény: kékbarisnya (5)
Ace Rodstein Creative Commons License 2004.03.01 0 0 6
főleg ha 1mást váltják a neokádárista kormányok...
Előzmény: kékbarisnya (5)
kékbarisnya Creative Commons License 2004.03.01 0 0 5
Én láttam a tegnapi tüntetőket. Az a korosztály főként, amelyet 40 évig arra okítottak, minden gondot, bajt megold az állam bácsi. Nem olyan könnyű ezt elfelejteni.
Előzmény: Törölt nick (1)
joss Creative Commons License 2004.03.01 0 0 4
10 nyertem?
Előzmény: nulladik (3)
nulladik Creative Commons License 2004.03.01 0 0 3
Számold újra!
Előzmény: joss (2)
joss Creative Commons License 2004.03.01 0 0 2
7

40 000 000 000

Előzmény: uke (0)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.01 0 0 1
M.o-n sok mindenki az államot/kormányt hibáztatja saját rossz döntéséért, ill. ha abból baj származik, akkor az államól/kormánytól vár segítséget.

Le kellene szokni erről!

Előzmény: joss (-)
uke Creative Commons License 2004.03.01 0 0 0
40 milliárd f0rint???

Te jó ég, abban hány 0 van????

Előzmény: joss (-)
joss Creative Commons License 2004.03.01 0 0 topiknyitó
Játsszunk el a gondolattal, mi lenne ha tényleg blokádkodnának.

http://index.hu/gazdasag/magyar/baumag0229/

Blokád alá vennék a parlamentet

MTI
2004. február 29., vasárnap 17:24

Blokád alá venné a parlamentet a fizetésképtelenné vált Baumag tizennyolcezer károsultja, akiknek a cég negyvenmilliárd forinttal tartozik. Vasárnap négyszázan tüntettek az Országgyűlés épülete előtt.

A Baumag szövetkezet mintegy 400 károsult tagja vasárnap a Parlament előtt megtartott demonstráción úgy határozott: még egy hét haladékot ad a kormánynak és az ügyészségnek, hogy válaszoljanak az egy hete beadott petícióra.

Patyi István, a befektetők képviselője, a szövetkezet ellenőrzési bizottságának tagja elmondta: mivel a társaság 18 ezer befektetője nem tud hozzájutni 40 milliárd forintnyi követeléséhez, azonnali vagyonzárlatot, felügyelőbiztos kinevezését és a felelősök felelősségre vonását követelik. Hozzátette: ha az illetékes minisztériumoktól és az ügyészségtől nem kapnak érdemi választ, jövő hét vasárnaptól mindaddig demonstrálni fognak a Parlament előtt, amíg érdemi intézkedés nem történik.

A pénzügyi törvények joghézagait meg kell szüntetni, ezért tüntetnek a törvényhozás épülete előtt, amelyet céljaik elérése érdekében akár élőlánccal is körbevesznek és nem engedik "sem be-, sem kijönni a képviselőket" - közölte Patyi István.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!