Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1227
Akkor en utazom elobb. Psszt meglepem anyaukamat a szuletesnapjan, senki nem tud semmit!:)
Előzmény: Törölt nick (1224)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1226
En mar profi vagyok :)
Előzmény: BOLOND (1225)
BOLOND Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1225
Ha "igazan" kinaimentesen akarsz vasarolni akkor eleg nehez lessz. Sok termekre lehet hogy mas van rairva de az osszetevo anyagok vagy alkatreszek meg lehetnek kinaiak. Sok termeknek eleg ha 20%-a hazai, akkor mar nem kell rairni a szarmazast.
Egyszer elkaptak egy szallitmany ruhat aminek a cimkeje azt irta hogy "Made in Haiti". Kiderult rola hogy csak a cimke keszult Haitiban!.
Előzmény: Törölt nick (1223)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.18 0 0 1223

Keszen vagyok a karacsonnyal. Illetve most mar csak sutni-fozni kell :)

Break! Emlekszel, te ultetted a fulembe a "hogyan lehet nem kinai termeket vasarolni"-t... jo jatek. Majdnem sikerult. Fiamnak a sulyemelgeto gep sajnos kinai, es aposomnak is csak kinai Hillary Clinton nutcrackert kaptam :))) de egyebkent szorgalmasan jartam az arts and krafts vasarokat, nagyszeru dolgokat vettem, meg a stocking stufferek is amerikaiak... pl: "Understand your mother instantly - peppermint flavos breathspray" a lanyomnak. :)))

 

Ragika, megjartad-e mar Budapestet? Ugy hallom, iden szebb a belvaros, mint Becs valaha.

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1222

Nna.

A Barack. Amivel megnyert az az a torvenyjavaslat, ami miatt most annyi szenator surgosen es halaszthatatlanul nyugdijbavonul. merthogy megszavaztak, hogy szenatorkodas utan 2 evig nem lehet lobbycegnel elhelyezkedni - es eddig ez volt a gyakorlat: A szenator, mintegy a nepet kepviselve, termeszetesen olyan torvenyjavaslatokat terjesztett elo, es tamogatott, ami a lobby tetszesenek megfelelt, es mandatum lejarta utan 7 szamjegyu fizeteses allasokat ajanlott neki. Ugyhogy a mostaniaknak kapkodniuk kell, hogy a ketmilkakat fel tudjak venni jovore. De ezek utan nehez lesz.

Előzmény: Törölt nick (1196)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1221

"kénytelenek vagyunk a méregdrága holmit IS venni,"

 

Mit vagy kenytelen venni?

Előzmény: Törölt nick (1215)
Flandry Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1218
ez így eléggé előítéletesre sikeredett és egy egész kontinensre ráhúzni a fóbiádat... hmm ez kábé olyan mint egyes magyarok véleménye az USAról az ő szintjükre süllyedtél, .... nem hinném, hogy Európának szüksége lenne arra, hogy bárkit is lenézzen, ha másért nem, már csak azért sem, mert az ügyfelet megbecsüli,

és igen még mindig dívik, hogy azért dolgoznak, hogy élhessenek és nem fordítva, különben kbz. kultúrákat összehasonlítani: alma/körte míg az europaiaknak van egy mondásuk: Ha Rómában jársz, viselkedj úgy, mint a rómaiak. ergo alakmazkodóak,


bár nem hinném, hogy akár az én védelmem is kéne ennek a dekadens és vén öreg túlzsúfolt szenilis kontinensnek,

és tele vagy tévhitekkel, ....dolgozok mindenféle nációval főleg európaiakkal, de még nem hallottam azt hogy azon csámcsognának, hogy amerika mekkora szarban lenne, vagy akár gőg és beképzeltség, (ez inkább a te szavaidból süt ki) azért mert találkozol téves értékrendü barátaiddal, attól még nem kéne általános következtéseket levonnod,
és különben is vannak, (sőt találkoztam ) olyan amerikaiakkal akik örültek, hogy épp egy európai központú cég a munkaadójuk, ezek a szélsőséges kilengések amikkel találkozol igen megvannak, és...? ez generációs próbléma míg rájön európa , hogy hogyan használhatná ki a erősségként a különbözőségeit, addig talán szét is esik, de legalább megpróbálta,

na de inkább a topic címéhez hűen: mi nekem amerika, talán az olyan memberek hazája akik mégsem úgy gondolkodnak mint te, és akkor érdemes is lenne megismerni,

Előzmény: Törölt nick (1215)
BOLOND Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1217
En szeretem az egesz vilagot. Latogatni.
Előzmény: Törölt nick (1216)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1215
ez a beszéd.

tehát van statisztika - és van egy hir amiben azt látjuk milyen alacsony az europai országok szinvonala az amerikaihoz képest. Miközben egy europai el van telve magátol és lenéz mindenkit--beleértve Kina-át, és a távol keleti országokat is ---ahol sokkal elöbbre vannak. Ugyanigy az USA is utcahosszal elöbbre van, és ha a kishujját megmozgatja akkor a fejlödés hatalmas lehet. Tehát önelláto "lehetne" ha akarna, ugyanakkor egy europai ország sosem. Elsösorban azért mert az europai region-ban nincs összefogás.

Nem arrol van szó, hogy te vagy én jobban élünk, hanem arrol, hogy Europában a gög és az önteltség közben a bányász béka valaga alatt vannak a dolgok.
Japát és Korea magasan-------toronymagasan Europa elött vannak. Amerika elött is. Miben mérve?? Közlekedés, kommunikácio, gdp stb......

Europa pedig abbol él, hogy "még" piac az USA és n éhány arab -afrikai ország.
USA beáldozzya magát az europai termékek vásárlására, nehogy tönkre menjenek.
Europa nem egy benefit, hanem egy teher a világnak, kénytelenek vagyunk a méregdrága holmit IS venni, mert ök olyan lustán és felelötlenül, gazdaságtalanul dolgoznak. És élnek a luxus munkakörülményekben. Tulora , magas orabérek stb....
Előzmény: BOLOND (1214)
BOLOND Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1214
Talan egy kicsit jobban belemelyedtel a dologba mint kene. En csak azt akartam mondani hogy a statisztika mint meroeszkoz keplekeny es ezert hasztalan, fuggetlen milyen mesebe teszik.

En nem megyek bele amerika-europa-azsia-lalaland vitakba.
Aki jol erzi magat ahol el az szerencses (csak sokan felvagnak vele mintha az o erdemuk lenne).

Elnek nalam joval jobb anyagi korulmenyek kozott emberek meg Magyarorszagon is, de ahogy irtam, megtarthatjak. En jobban erzem magam ahol vagyok, es nem buszkelkedek vele hanem aldom a sorsot hogy igy alakult.

Azert kulturalt eszmecserenek nem mondok nemet.

Előzmény: Törölt nick (1213)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 1213
te is meglepöen fogadtad az europai alacsony besorolást, mégis statisztikára tereled az egészet.
Itt nem arrol van szó, hogy mi a statisztika és kell-e vagy sem, hanem az a tény, hogy az életszinvonal és a gdp és stb.........joval az amerikai alatt van a vezetö europai országokban. Valojában Norvégia az egyetlen ahol még elmennek a dolgok, --mondjuk a gáz ujabban erösen feldobta Norvégiát.

Nos ezt nem kárörvendésnek vagy csámcsogni a más bajain emeljük ki, hanem a sok blabla és félremagyarázás miatt. Az europai ember -- hát még a magyar -- azt hiszi hogy minden OK ott és Amerika szarban van stb...
Igen, problémák vannak itt is, de ha Europa annakidején kiállt volna mellettünk ( az iraki háboru kezdetekor cserben hagytak minket) bizony már régen sokkal jobban menne minden-talán háboru sem lett volna.
Most ugyanez van Irán-nal is: demokrata langyosságy: mi nem nyilatkozunk, minket nem bántanak, fenyegetnek... de az osztozkodáskor beállnak a sorba. Amerika aki mindig kihuzza a szarbol az europai neglegent gazdaságot a balhébol. Kicsiben itt az Airbusz, mekkora baromság egy gigantikus repülögépet Toulusban gyártani, cooproductionban. Tehát Hamburgbol stb.. hajoval-vonattal -teherautokon odaszállitani az egységeket--összerakni. És mindezt Franciaországban.

A Boeingnél nem gatyáztak. Felépitették minden idök legnagyobb üzemét, és a tengerparti városban.

Az amerikai technologia, a jozan elörelátás és ezer más utcahosszal elöbbre vagyunk dolog eredménye, hogy ilyen jol mennek a dologk, és hogy jol élünk stb....

A duma és a hiresztelelések, az europai gög, ........vidáman frissen megyünk tönkre.
Előzmény: BOLOND (1211)
BOLOND Creative Commons License 2007.12.16 0 0 1211
Statistics is a mathematical science pertaining to the collection, analysis, interpretation or explanation, and presentation of data.




It is applicable to a wide variety of academic disciplines, from the natural and social sciences to the humanities. Statistics are also used for making informed decisions.

Statistical methods can be used to summarize or describe a collection of data; this is called descriptive statistics. In addition, patterns in the data may be modeled in a way that accounts for randomness and uncertainty in the observations, and then used to draw inferences about the process or population being studied; this is called inferential statistics. Both descriptive and inferential statistics comprise applied statistics. There is also a discipline called mathematical statistics, which is concerned with the theoretical basis of the subject.

The idea that statistics branched off from mathematics is a widely held misconception. Some place an undue emphasis on the relationship, but the two disciplines are very different.

Az elso mondat a fontos.
Előzmény: Törölt nick (1210)
BOLOND Creative Commons License 2007.12.16 0 0 1207
En latom hogy el az atlagember eszak-Amerikaban es lattam hogy el mashol a vilagon. Aki dolgos es nem tapsolja el a penzet az mindenutt normalis eletet el. Ezert nem kapraztatnak el a statisztikak. En is csak "atlagember" vagyok, de mondjuk nem cserelnek egy europai "jol meno"-vel akkor sem ha tenne hozza egy habostortat. Ez mondjuk eletfelfogas kerdese.
A statisztika nem mas mint szemfenyvesztes. Majdnem minden statisztikarol meg lehet mondani hogy ki hozta vagy hozatta letre. Minthogy a tevemusorok alatti reklamokbol meg lehet mondani hogy milyen "demografiat" celoz.
Előzmény: Törölt nick (1206)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.15 0 0 1205
igy igaz, mi nem az anyagi vagy egyéb gazdasági körülmény miatt élünk itt.
Vannak alapvetö és döntö körülmények, pld. az idöjárás, vagy az angol nyelvkultura stb..
Én elsösorban ezek miatt jöttem ide és vagyok boldog itt. Az angol kultura érdekelt, nyelv, zene, irodalom és felfogás---ennek a közelsége esik jol. Nem birom a magyar cigámyzenét, nem birom a magyar dedos könnyü vagy rockzenei stilust. A magyar rock az alacsony vidéki szinvonalat követi. A rádiok nem adhatnak valami elfogadott és világszerte elismert stilust, kötve vannak a gyagya magyar igényekhez.

Miközben a magaménak tarthatom az angol vagy amerikai rock-jazz és country zenét. A magyarok tiltakoznak a cigányok ellen, közben a cigányzene egy nemzeti nimbusz. Röhögni a cigány vicceken, meg a cigány problémán, gyözike a stár stb....
Előzmény: BOLOND (1203)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.15 0 0 1204

Aha!

Telefonos felmereseknel megkerdezem mindig, ki finanszirozza a felmerest. Legtobbszor nem valaszolnak, igy aztan en se.

Előzmény: BOLOND (1201)
BOLOND Creative Commons License 2007.12.15 0 0 1203
Az elobb emlitett statisztika kimutathatja hogy mennyi az egy fejre eso jovedelem, de itt pl. nem mutatja ki hogy az a penz hogy van szetosztva. Az USA-ban pl. a felso 5%nak a kezeben van a vagyon 50%. Nem tudom ez hogy van EU-ban, es azon belul egyes orszagokban.
Tovabba, ha egy kis kinai ugyanazt a penzt csinalna Kinaban mint en Kanadaban, akkor o 1000szer jobban elne ott mint en itt. Csak azert mert valahol magasabb az atlagjovedelem, az nem feltetlen azt jelenti hogy jobban is elnek belole. En pl. nem szeretnek Europaban lakni, akkor sem ha tobbet keresnek, nekem tul zsufolt. Masnak pont az tetszik.
Előzmény: Törölt nick (1202)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.15 0 0 1202
statisztika is egy dolog és a magyarázata egy másik dolog. Nem azért van statisztika hogy abbol magyarázkodjunk vagy negativ következtetéseket vonjunk le. Igy a baleseti példa nagyon rossz. A baleseti statisztika nem azért volt kivetitve, hogy kérdés legyen ki vezethet autot.
Az eu gyengesége pedig pont azt mutatja, amit mutatnia kell. A fact nem magyarázkodás, hanem az fact. A magyarázkodás éppen a statosztika ellen van, bemesélik maguknak micsoda szuper az élet Europában. A fact-ot csakis statisztikával lehet bizonyitani. Tehát a balesetek megelözésére ne igyanak a vezetök, az europai országok meg kapjanak magukhoz, mert le vannak maradva.
Előzmény: BOLOND (1201)
BOLOND Creative Commons License 2007.12.15 0 0 1201
Tudod hogy van, a statisztika kivetitese attol fugg hogy mit akarnak vele elerni. Es attol hogy ki fizeti vagy gyujti. Mindegy melyik oldalan allsz a keritesnek, ez az igazsag.

Pl.: Az osszes autobalesetek 20%-at ittas vezetok okozzak. Egy kis csavarassal kimutathatjuk, hogy az osszes balesetek 80%-at jozan vezetok okozzak, ezert nem szabadna jozanul a volan moge ulni. :)
Előzmény: Törölt nick (1200)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 1199
Ez érdekes. Egy angol emigréns barátom, aki évek ota nagy eröfeszitések árán kapott green kártyát mondta nekem: Angliában egy iulyen házi szavazást csináltak, hogy csatlakozna e szivesen az USA-hoz mint 51. state és meglepöen a többség emellett volt. Tehát a kérdés jogos : Anglia miért Europa?? Ha a Falkland Island Angol, vagy a Hawaii Szigetek amerikai, akkor miért is ne lehetne pld. Anglia tagja az USA-nak??? Geográfiailag nem tartozik Europához, hiszen egy sziget.
Más érdekesség hogy pld. Svajc geográfiailag naná hogy Europa, de nem csatlakozott.
Nos ez olyan, mintha pld. New York State nem akarna az USA-hoz tartozni. (valojában nem is igazán USA, amolyan seide seoda nem tartozo kellemetlen hely. A Jersey lakosok pld. erösen elszigetelödnek New York-tól, mintegy kikérik maguknak, ha valaki egy kalap alatt venné öket. New York egy cigánytársadalomnak számit a többihez képest
Előzmény: Törölt nick (1197)
BOLOND Creative Commons License 2007.12.14 0 0 1198
" Lies, damn lies, statistics.."
Előzmény: Törölt nick (1197)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 1196
az már nagy baj, hogy oprah foglal össze valamit az elmök választással kapcsolatban. egébként hánynivalo hogy egymást dicsérték, ez egy kabaré

az elnök azért másért volna egy ilyen hatalmas országban.
pld ez a romney elég jo és uj dolgokat hozott fel. nekem tetszene az atomenergia programmja. miért is ne, ha a franciáknál 80 %-ban használják?
Előzmény: Törölt nick (1194)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.10 0 0 1194
Oprah osszefoglalta helyettem, itt a vegen csak magamban beszelgetnek.
Előzmény: Törölt nick (1165)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1192
És qrvára semmi közöm az antiszemitizmushoz, el lehet olvasni a vonatkozó topicokban a beírásaimat! Nem azért tanultam meg ivritül (igaz csak alapszinten), mert nem szeretem a zsidókat. Nagon is szeretem őket, sőt...!...
Előzmény: Törölt nick (1187)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1191
Pat Roberstson testvérem az Úrban :o) Mi ezzel a gond?
Előzmény: Törölt nick (1187)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1186
Én ezeket a dolgokat először Pat Robertsontól olvastam. Ő is antiszemita és amerikaellenes? Nem úgy vettem ki a könyvéből.
Előzmény: Törölt nick (1185)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1184
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.08 0 0 1172
"Na mindegy, elbucsiztam. üdv"

Pápá
Előzmény: Törölt nick (1165)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.08 0 0 1165
messzire mehettél, már teljesen kiürült ez a részleg. Nem is tudom, érdemes e itt valamit is irni, senkit semmi nem érdekel, csak kellemetlenseg az egesz.
Na mindegy, elbucsiztam. üdv
Előzmény: Törölt nick (1151)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 1151
kesobb, most szaladok.
Előzmény: Törölt nick (1148)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.29 0 0 1150
Vegigaludtam. Szerintem is plusz pont, de akkorse tetszik nekem.
Előzmény: Törölt nick (1149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!