Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy honnan lehet beszerezni azt a szoftvert, ami lehetővé teszi az S2 Pro vezérlését a számítógépről?
Használtan vetem a gépemet, és nem kaptam hozzá. Egyáltalán jár az új géphez, vagy külön kellene megvenni?
hihi! Én sem azért irtam, mert nep mint nap azt használom, csak mert hátha valaki kiváncsi ilyen tulajdonságára a gépnek.....ami szerintem nem vész.
Próbáld ki SM-el amugy a legolcsóbb kártya :))
(pár ezer FT 128 Mb52db 6M jpg/fine )
Szia hkr
Azt vettem észre hogy az adat irás és olvasás smartmédiára a leggyorsabb..lassú CF-re is és xD-re is (512Mb) kb 1,5 x irás olvasás a SM kártyához képest...ez mondjuk TIFF rögzítésnél a kb10 mp helyett már 15 mp :(
Legtöbbször jpg-ben dolgozom..de mégis ésszrevehető a különbség SM és CF vagy xD között.
Na nem baj ...megszokom....minek nekünk két kártya hely ugye? hihi
Szerintetek mekkora a kulonbseg az SB-600 es SB-800 kozott? Erdemes annyival tobbet kolteni az SB-800-ra? Sokat filozok enis ezen a vaku teman mostanaban.. Bar egyelore gepem sincs tegnap ota:(
Eddig csak a gép beépített vakuját használtam, főleg derítésre. Ahol lehetett, igyekeztem kerülni a vakut, beltéren is inkább a magas ISO-t választottam, illetve a VR-es obit :-)
Mostanra érett meg az elhatározás, hogy kell egy jó vaku, és a nyomok az SB800-hoz vezettek. Az első tesztlövésekkel nagyon elégedett vagyok, utcán és beltéren is játszadoztam már vele, tetszik, amit csinál.
Szia hkr
Én sokat fotozok vakuval vagyis csak azzal szinte főleg derítve.
Jó vakuval jó fotokat lehet csinálni még zárt helyen is. Külsőknél is használom télen nyáron....
Nekem bejött az SB28...nem szoktam korrekciózni sem mindig valami automata , nagyritkán manuál.
Egyelőre nem tudok sok tapasztalattal szolgálni. Nekem Nikon SB-800 van, de csak 2-3 napja, így túl sok tapasztalatom nincs, ráadásul korábban soha nem volt dolgom vakuval, így azt sem tudom, milyennek kellene lennie. A képek többségével elégedett vagyok. Mikor csal nektek a fénymérés? Nekem akkor, ha a vakut relatíve magas plafonra lövöm... Olyankor néha hajlamos alulexponálni. De valószínűleg ez normális, expo-kompenzációval kiküszöbölhető.
Szia 5tse!
Én is ésrevettem pontatlan fénymérsét.De arra megállapításra jutottam hogy nem vaku szinkron hiba lehet, mert vaku nélkül "P" üzemmódban, főleg kinti fotozáskor, pontatlan a mérés.Ilyenkor átállok spotba és mérek mindig valami átlagosfénnyelteli helyre. "A" üzemmódban elég jók a képek...szinte csak igy használom belsőfelvételekkor.
Jah nem mondtam NIKON SB28-am van, ami pont ezért jó mert nem kell az S2
-höz DX-es rendszervaku.
Üdv.
Helló Mindenkinek!
Milyen tapasztalatotok van az S2 és a TTL vakuzás témában, milyen külső vakut használtok? Én Metz 54 MZ 3-at használok SCA 3402 adapterrel és nem vagyok vele megelégedve. "A" és "P" üzemmódban is sokszor nagyon pontatlan az expozíció. Nem tudom más rendszer-vakukkal milyen a tapasztalat? Én tulajdonképpen belenyugodtam abba, hogy nem zökkenőmentes a japán - német tecnika együttműködése, de a minap egy angol nyelvű fórumon (-hasonló, mint ez) ráaakadtam egy hozzászólásra, ami újra felszínre hozta a problémámat. A hozzászólás valahogy így kezdődik: "Van olyan valaki, akinek nincs gondja az S2 TTL vakuzással?" Most nem találom ezt a bejegyzést de egy http://s2pro.com címre hivatkozik, hogy ott valamiféle megoldást ajánlanak a problémára. A neten nagyon sok hivatkozás található erre a web címre, de a lap már nem elérhető. Üdv!
Sziasztok !
Na rátok találtam, én szintén egy S2 pro-s vagyok "öreg" 2002 szeptemberi vásárlásommal.
Állok elébe a kérdéseknek :o)
Én is agyaltam már előtte éveket . hogy mit is éri meg venni.
Aki bizonytalan annak pár szót tudok mondani.
Én Nikono voltam előtte ezért a fő irány már adott volt digit gép vásárlás terén...de mikor nézelődtem még csak az S1 és D1 voltak piacon.
(tehát vártam kicsit még)
Szembe tudom állítani a D100-at és S2-őt
Várom a kérdéseket!
Üdv!
Nem baj ha belekotyogsz, foleg, hogy segito szandekkal teszed:)
Meg nem tudom mit veszek majd helyettuk, de kezdesnek megveszem oket, ennyiert szerintem erdemes (26400ft lesz kb a 28-80G + 70-300G egyutt). Max eladom ha tenyleg nagyon benak, bukni nem hiszem hogy fogok rajtuk.
Mindenkepp szeretnek valami zoomosat. Te milyen obikat hasznalsz a D100-al?
Bocs, hogy belekotyogok, de szerintem a 70-300G-t felejtsd el.
Én a 70-300-as D-st is eladtam mert sajna elég gyengén viselkedett a D100-on.
Ha kevés a lé, szerintem vegyél inkább először valami "jobb" alap obit. fix 50-est, vagy kell a zoom, akkor 24-120-as régit, használtan szerintem jó áron megveheted, esetleg valamelyik 24-85-öst.(bár ez nem túl olcsó)
Vagy egy 28-200-ast használtan.
De, tervezek, sot, lehet mar Dunaszerdahelyen is D70-el leszek, az emlitett ket obival veszem oket szettben, mert eleg olcson adjak oketes nem nagyon van penzem kezdesnek jobb obira.
Sajnos az S602-t igy el kell adjam, mar vevo is van ra, ugy nez ki..
Szerintem visszük ?ket Dunaszerdahelyre, és akkor ki is próbálhatod. ?szintén szólva sokat nem használtam ?ket a digithez, nem vagyok oda a képmin?ségt?l, de azért m?ködnek.
Es mi a velemenyed a 28-80G illetve 70-300G obikrol? Mert ha D70-et veszek akkor ezekkel az obikkal tudom most megvenni egesz jo aron. Neten nem sok kepet talaltam.. Ezeket az obikat Mirelle az analog gepehez hasznalja?
1)a 3D Metering Matrix -fénymérés, valamint a külső vaku TTL-funkciója fog-e működni az s2pro-n az analóg gépem objektívjeivel, amik viszonylag olcsó, egyszerű AF Nikkor G-s objektívek
A D és G típusú objektívekkel minden fénymérési mód rendelkezésre áll és a vaku is teljesen jól m?ködik.
2) Látom-e a nézőkében/LCD-n a képet miközben módosítom az expozíciót vagy csak az exponálás után? Tehát rögtön látható-e a beállítás alatt a képre ható idő/rekesz változás?
Nem, de ezt jelenleg egyetlen digitális tükörreflexes sem tudja, ugyanis komponáláskor az objektíven nézel kifelé, a CCD-re olyankor nem vetül kép. Viszont be lehet állítani, hogy mi legyen az exponált képpel, vagyishogy rögtön elmentse, vagy mutassa meg az LCD-n az exponált képet és kérdezze meg, hogy el akarod-e menteni. Továbbá, ellentétben a filmmel b?ven lehet próbálkozni, kisérletezni :-))
3)a 1,5x-dés miatt eleve 40-ről indul a 28-as objektív, s ezért kellene egy nagylátó hozzá. Milyet érdemes, lehet, amivel a funkciók is működnek esetleg. Bármilyen használt fotósbolti, régi Nikon-objektív nem jöhet számításba?
Valahova felraktam már egy kompatíbilitási táblázatot, hogy mely obikkal m?ködik. Most nem találom, de esetleg megkereshetem. A táblázat szerint ugyanazokkal az obikkal használható a Fuji S2 mint a Nikon D100. Gyanítom, a D70 is hasonló lesz.
Ha van rá keret, célszer? D-s, végs? esetben G-s objektíveket keresni, de ha lemondasz néhány kényelmi szempontról, vakuzási és fénymérési módról, akkor választhatsz régi obikat is.
Hogy milyen objektívet választasz, az a Te döntésed kell, hogy legyen, annak függvényében, hogy mire akarod használni. Én azt javaslom, szerezz be egy "alapzoomot", ami 24 mm-t?l indul. Ez filmesben 36 lenne, ami nem széles, de azért az esetek igen nagy többségében már jól használható. Van Fuji S602-es kompaktom, az is kb. onnan indul, szóval nem vészes.
Nekem jelenleg két obim van:
AF Zoom Nikkor ED 18-35mm, f/3.5-4.5D IF
Nikkor AF-S 24-120 f/3,5-5,6 G ED VR
Nejemnek van egy 70-300 G-je, illetve egy 28-80 G-je.
Amióta megvan, az esetek 95%-ban a 24-120 -at használom. Képmin?sége, fényereje nem a legjobb,
de turista célra több mint használható, a VR (és a gép viszonylag kis zaja magas ISO-n) viszonylag jól kompenzálja a gyengébb fényer?t, a zoom átfogása miatt pedig szinte minden helyzetben jól használható.
most készülök lecserélni szeretett Minolta Dimage 7i-met, mert nagyobb és jobb és tükörreflexes gépre vágyom: mivel analógba Nikon f75ösöm van, ezért logikus, hogy az objektívek miatt Nikon vagy Fuji S2proban gondolkodom.
Nagyon hajlanék már az S2-re, de bizonytalan vagyok pár dologban.
1)a 3D Metering Matrix -fénymérés, valamint a külső vaku TTL-funkciója fog-e működni az s2pro-n az analóg gépem objektívjeivel, amik viszonylag olcsó, egyszerű AF Nikkor G-s objektívek
2) Látom-e a nézőkében/LCD-n a képet miközben módosítom az expozíciót vagy csak az exponálás után? Tehát rögtön látható-e a beállítás alatt a képre ható idő/rekesz változás?
3)a 1,5x-dés miatt eleve 40-ről indul a 28-as objektív, s ezért kellene egy nagylátó hozzá. Milyet érdemes, lehet, amivel a funkciók is működnek esetleg. Bármilyen használt fotósbolti, régi Nikon-objektív nem jöhet számításba?
Egy kissé leharcolt 28-105 - ös Nikon-t. Az idézett mondat arra vonatkozik, hogy bizony, sokkal jobb technikai minőséget el lehet érni az S2-vel, ha olyan ember használja, aki biztosabban mozog a fényképezés területén.
Sikerült azért gyönyörűen reprodukált arcot is elérnem - de a családi képeket nem teszem fel internetes albumba. Számomra az arckép az egyik legnehezebb technikai feladat !
Szó, ami szó - az S2 olyan gép, amelyik a technikai háttéret lényegében bármelyik fotózási szituációhoz biztosítani tudja, nem is akárhogyan ! Ha kb. egy hónap intenzív használatra lenne lehetőségem, úgy gondolom, borzasztó sokat fejlődnék. Más jellegű a kép, mint pl. egy EOS300D-é, a gép meg nagyságrendekkel jobban hangolható az adott szituációhoz !