Keresés

Részletes keresés

schwyz Creative Commons License 2003.11.20 0 0 19
Hááát... bárhogyan is volt, nagyon szép dolog volt, gratulálok hozzá!
Előzmény: Sótlan Alak (18)
Sótlan Alak Creative Commons License 2003.11.20 0 0 18
Az Illatos úti topikban többször felmerült a szombati "akció" finanszírozásának kérdése. Mivel az eddigi és az ezután felmerülő költségekhez elég sokan hozzájárultunk a legkülönbözőbb konstrukciókban, továbbra is úgy gondolom, hogy a legjobb, ha egyszerűen annyiban maradunk - mert ez lényeges -, hogy igen, mi fizettünk, saját forrásokból.
Anna ) Creative Commons License 2003.11.20 0 0 17
Igen Caty,Szigmo valóban OK!Itt egy ember van aki nem az,mégpedig TE!!!!!
Előzmény: TopCat (14)
csin Creative Commons License 2003.11.20 0 0 16
"Mondd Szigmo, te normális vagy?????????????"
És te? Felvilágosítalak, hogy Szigmo tényleg felelősséggel viseltetik az állatok iránt, nem úgy mint te. Pl. az ő állatkái be vannak oltva, nem tartja ketrecben őket, stb. A sajátjai mellett más állatokkal is felelősséggel foglalkozik. És bár nem veri nagydobra, igen sok kutyus köszönheti neki az életét, és új szerető gazdiját! Mindenféle sos-ezés nélkül.
Nem tudsz róla semmit, tehát ne kritizáld!
Inkább válaszolj az Illatosban feltett kérdéseimre!
Előzmény: TopCat (14)
Donkyné Creative Commons License 2003.11.20 0 0 15
Szigmo normális.
Előzmény: TopCat (14)
TopCat Creative Commons License 2003.11.20 0 0 14
Én ezt írtam:
"...folytatva azzal, hogy Bonzót csak úgy mehetünk etetni/sétáltatni/összeszokni vele/stb a panzióba, ha neked szólunk előtte, ergo engedélyt kérünk tőled...
Ezt Te kérted és se mi, se a panziós Marika se értette..."
Szomorú, ha még mindig nem értitek, miért kell tudnom minden felelősségem alá tartozó állatról, minden fontos dolgot, ami történik vele, pl. hogy egy rendkívüli mozgásigényű kutyát ki visz ki hosszabb időre a pusztába sétáltatni...
Azon kívül majdnem biztos vagyok benne, hogy alig akad kívületek olyan ember, aki a panzióst "tündérnek" nevezi... Már nem egy emberrel előfordult, hogy sírva fakadt a "tündér" panziós egy-egy műsora után... Amikor kértem, hogy nekem szóljatok, amikor Bonzóhoz jöttök, nem csak azért kértem ezt, mert én vagyok felelős érte, hanem a ti érdeketekben is, nehogy egy rossz pillanatában épp rajtatok töltse ki a mérgét! Ezeket mind világosan elmagyaráztam, amikor legutóbb találkoztunk!

Szigmo te ezt írtad:
Bekopizom Cat magyarázatának egy részét az SOS gazdit keresünk topicból:
"Amikor kértem, hogy nekem szóljatok, amikor Bonzóhoz jöttök, nem csak azért kértem ezt, mert én vagyok felelős érte, hanem a ti érdeketekben is, nehogy egy rossz pillanatában épp rajtatok töltse ki a mérgét! Ezeket mind világosan elmagyaráztam, amikor legutóbb találkoztunk!
Sajnálom, hogy ezt és a többi dolgot is félre értitek, félre magyarázzátok :("
Nem értem hol volt ez a mérhetetlen felelősségtudat amikor Alit kellett volna kezelni, Kleót különzárni, etetni mindegyiket, Fixet sétáltatni, rendesen ellátni. Hogyan jut eszébe hogy Bonzó bárkit is megtámadna aki simogatja, és foglalkozik vele?!! Minden mozdulatért hálás!!

Mondd Szigmo, te normális vagy?????????????

Előzmény: Szigmo (9)
Gesztenyke Creative Commons License 2003.11.19 0 0 13
Szia nextdoor!
Az előző írást olvastam,de én ujabb infokra lennék kiváncsi azóta.
Bocsánat,de aggódok nagyon,nagyon a szívemhez nőtt.
Kicsi Ali,nem tudtam kimenni hozzá már jó ideje,nehogy hazavigyek férgességet a 10 éves kutyámnak.
Elég volt egyszer megvenni a hefrocidot.:(
Annyira bujos kutyus,remélem jó helyre kerül, majd utána is meglátogatnám ha lehet,akár elvállalom a rendszeres "ellenőrzést" is.
Nagyon szoritok,hogy a vizgálatonmn minden rendben menjen,ha van valami fejlemény,kérlek szóljatok rögtön.
Egy aggódó szív... :)
Ui.: Valakinek van valami infoja Koniról,hova került?
Előzmény: nextdoor (8)
Anna ) Creative Commons License 2003.11.19 0 0 12
"Csak amit nem értek,az az h milyen jogon veszi magának erre a bátorságot."na jó,ez picit így értelmetlen...tehát milyen jogon veszi magának a bátorságot akar lenni!
Előzmény: Anna ) (11)
Anna ) Creative Commons License 2003.11.19 0 0 11
Háát kedves Anna,végülis Cat teljesen jogosan kér 15000.-et Bonzóért.Gondolj már bele...Olyan gondosan ápolgatta,gondozgatta,kijárt hozzá a panzióba,minden nap jutatott neki(k) kaját,teljesen jól el volt(ak) látva!
Nem is értem miért akadt fönt a másik topicban ezen az az emberke!:)~ (ezt nem gondoltam komolyan!!!:))

Amúgy az én szememben ez már kutya kereskedés...Nem tudom Ti hogy vagytok vele.Csak amit nem értek,az az h milyen jogon veszi magának erre a bátorságot.Tudomáson szerint neki szinte semmibe nem került a kutya tartása.És ahhoz meg mi köze,h törzskönyvezve van?!Azért se ő fizetett.Ezzel csak annyit fog elérni,h még nehezebben talál majd gazdira Bonzó.

Előzmény: nextdoor (6)
Szigmo Creative Commons License 2003.11.19 0 0 10
"Fixet sétáltatni, rendesen ellátni. "

hát persze hogy Frakk....

Előzmény: Szigmo (9)
Szigmo Creative Commons License 2003.11.19 0 0 9
Hát most durrant el az agyam teljesen.
Bekopizom Cat magyarázatának egy részét az SOS gazdit keresünk topicból:

"Amikor kértem, hogy nekem szóljatok, amikor Bonzóhoz jöttök, nem csak azért kértem ezt, mert én vagyok felelős érte, hanem a ti érdeketekben is, nehogy egy rossz pillanatában épp rajtatok töltse ki a mérgét! Ezeket mind világosan elmagyaráztam, amikor legutóbb találkoztunk!

Sajnálom, hogy ezt és a többi dolgot is félre értitek, félre magyarázzátok :("

Nem értem hol volt ez a mérhetetlen felelősségtudat amikor Alit kellett volna kezelni, Kleót különzárni, etetni mindegyiket, Fixet sétáltatni, rendesen ellátni. Hogyan jut eszébe hogy Bonzó bárkit is megtámadna aki simogatja, és foglalkozik vele?!! Minden mozdulatért hálás!!
Hogyan lehet félremagyarázni hogy Bonzóért 15.000.- ot kért, Kalózért 5-6.000.-et (már mindkét összegről szó volt korábban)
Fel nem foghatom hogy hogyan nevezheti magát állatvédőnek ezek után??!!
Kíváncsi lennék hogy Koni mennyiért "kelt el"...

Bocsánat mindenkitől, kifakadtam. :(((

nextdoor Creative Commons License 2003.11.19 0 0 8
Szia Zsu, Koni már nem volt a panzióban. Alinak be van tervezve egy alapos kivizsgálás, Pali találkozott vele, tulajdonképpen jókedvű, olvass vissza kicsit, Pali beszámolt mindenkiről:)))
Előzmény: Gesztenyke (7)
Gesztenyke Creative Commons License 2003.11.19 0 0 7
Sziasztok!
Hallottam,hogy a panziós kutyusok kikerültek jobb hely(ek)re.
Szeretném ha legalább egy egy smsben tájékoztatnátok,mi van velük,sajnos ez a sok stressz már elfajult nálam,nem nagyon csinálhatnék semmi idegesitőt.
Főleg kicsi Ali az én kedvencem,nagyon sokat gondolok rá.és hiányzik,aggódom nagyon,szeretném tudni mi van vele,ti gyakrabban látjátok.
Befogadni sajnos nem tudom,mert az én kutyusom kizárólagos jogot tart fenn rám. :)
Azonkivül az is érdekelne,mi van Konival a dalmatával.
Előre is köszönöm:
Zsu
06-20-361-4470
nextdoor Creative Commons License 2003.11.19 0 0 6
Az S.O.s. gazdit keresünkbe épp most fakadt ki vki, hogy Cat mi segítséget nem fogadott el, és bonzóért 15000 Ft-ot akart kérni...
zs_szilvi Creative Commons License 2003.11.19 0 0 5
Mazsolázgattam cat beszólásai közül, most volt időm egy kicsit olvasgatni..azért egy-két érdekesség van:

"A panzióról: mivel nap mint nap megszakadt a szívünk az Illatos úton bent lévő állatok közül sokuk kétségbeejtő helyzete láttán, kihoztunk néhány kutyát. De én voltam az - a többiek egyetértésével - aki azt mondtam, hogy ne vállaljuk túl magunkat, először nézzük meg, hogyan bírunk 10-15 kutyával! Időközben kiderült sokminden: mennyire könnyű vagy nehéz gazdit és pénzt szerezni... Most az adósságaink növekedtével és a tél közeledtével szintén én mondtam azt, hogy a panziózást nem szabad tovább folytatni, az állatokat legalább ideiglenes befogadókhoz el kell helyezni! Ezt már szeptember elején elkezdtem mondani, de kevesen hallották még közülünk is meg, ezért is kellett most nagyon éles formában felhívni erre a figyelmet...
Most megijedt a panziós, hogy valóban el akarjuk tőle hozni a kutyákat és ő elesik a jó kis bevételtől, tehát ha fokozatosan fizetünk, akkor ott maradhatnak felőle. De a saját érdekünkben és a kutyák érdekében el kell onnan hozni őket! Akinek nincs menhelye, annak az ideiglenes befogadói hálózat a menhely létrehozásáig a járható út! "

És ő dumál most...ha-ha-ha:))

katakatt Creative Commons License 2003.11.19 0 0 4
Szerintem is elölről fogja kezdeni és aztán megint mehetnek az emberek "ellopni" a kutyáit. És akár azt is el tudom képzelni hogy ez a régi "panzió" ahol voltak a kutyák megint fogadja őt, mert majd úgyis akad valami hasonló vadbarom aki majd kifizeti a kutyák diját...
Előzmény: CICA (3)
CICA Creative Commons License 2003.11.19 0 0 3
Igen, nekem az a problémám, hogy nem látom én sem, hogy Cat tanult volna az ügyből. Nem látja át szerintem még mindig, hogy BÁRMIT is helytelenül tett volna, ezért pontosan ugyanígy fogja folytatni - de ne legyen igazam. Most más fórumokon gyűjtögeti a pénzt, ki fog hozni/hozatni újabb kutyákat és kezdődik előről az egész...
Szerintem nem látja át, hogy mit csinál, nincs reális értékrendje ezzel kapcsolatban.
Ezért ítélem meg én őt úgy, hogy beteg - ami viszont nem mentesít a következmények alól - pusztán az ellene teendő (helyesebben: az állatok érdekében teendő) lépések milyenségét befolyásolja. Nem biztos, hogy egy beteg embert, aki nincs tudatában annak, hogy mit tesz ugye, érdemes perelni, stbstb. De fenttartom azt, hogyha ilyen dolgokat folytat, akkor komolyan fel kell lépni ellene, mert hosszú távon senki nem fogja tudni kimentegetni hasonló helyzetből a kutyákat.
Egyébként az még mindig nem tiszta nekem, hogy a kutyák kinek a "tulajdonában" voltak; ugye a tulajdonjogot az oltási könyvvel lehet igazolni, amit az Illatoson adtak, számlával, stb-vel. Tehát akinek a nevén a veszettségoltás van, az a tulaj.
(halkan jegyzem meg, hogy az örökbeadott kutyákat sem árt lejelenteni az állatorvosnál, mert ha Cat nevén szerepel 20 kutya, akkor majd jövőre a hatósági álatorvostól kaphat egy szép kis papírt, hogy na, és kérem, hol vannak az idei veszettségoltásai a 20 kutyájának.)
Ha nem Cat nevén lettek kihozva a kutyák, akkor nem értem, milyen alapon jön azzal, hogy tőle elloptátok a kutyákat, ha viszont az ő tulajdonában voltak jogilag, akkor meg felelősségre vonható azokban a pontokban például, amiket idéztem a törvényből.
masztiff Creative Commons License 2003.11.19 0 0 2
Erre gondoltam. Koszonet erte. Marmint a topicra.

En is ezen velemenyen vagyok, hogy az, hogy eljutottunk idaig.... de viszont abban egyetrertek CICA/val, hogy soha tobbet nem szabad ennyire hagyni elmergesedni a helyzetet, sot, hogy ilyen eloforduljon! Mar az is megfordult bennem, hogy a kutyuk ott panzioztatva voltak, hat inkabb nem minositem azt a panziot...De gondolom akik lattak haonlokeppen gondolkodnak...:((

Előzmény: Sótlan Alak (1)
Sótlan Alak Creative Commons License 2003.11.19 0 0 1
CICA Illatos úti (2414. sz.) hozzászólására már itt reagálok, ezért idézem be a nagy részét:

"talán túlzottnak tűnhet egy feljelentés, de vajon akkor is ezt fogjuk mondani, amikor ez az eset már ötödszörre ismétlődik meg? amikor kihoz még 10 kutyát, akikre nincs fedezet, azok is éheznek, azok is lebetegednek, vemhesek lesznek, stb, aztán valaki megszánja és elviszi őket és kifizeti a több százezres tartozást, majd megoldja a kutyák sorsát? aztán ugyanez mégegyszer és mégegyszer? Meddig lehet ezt így csinálni felelőtlenül és büntetlenül?"

Szerintem ez egy több tekintetben is nagyon szerencsétlenül menedzselt, és többek által is - nem szándékosan - elrontott projekt volt. Mivel alig volt valami adminisztrálva, még csak felelősöket sem lehet igazán keresni - hiába van meg a véleményünk bizonyos dolgokról, ez édeskevés ahhoz, hogy további jogi lépéseket lehessen tenni.

Én nagyon remélem, hogy mindenki megértette, hogy ezt így soha többé nem szabad ugyanígy csinálni. Ha nem - mert pl. Cat esetében én sem vagyok benne biztos, hogy ő a megfelelő konzekvenciákat vonta le - akkor bizonyítékok birtokában időben kell lépni.

Most szerintem annyit tehetünk, hogy örülünk neki, hogy pontot tehettünk a projekt egy elég siralmas szakaszára.

Sótlan Alak Creative Commons License 2003.11.19 0 0 0
Az orientálódást elősegítendő bemásolom dpal összefoglalóját az Illatos úti topikból:

dpal válasz erre | adatok | e-mail 2003-11-18 11:05:26 (2359)
A 2003 április végén TopCat közremu^ködésével vezényelt akció során az Illatos útról kihozott, illetve mentett és 2003. május 20. óta panzióban tartott tizenhárom kutya helyzete többször kritikussá vált. TopCat május óta csak ezen a fórumon tízszer kért SOS segítséget az elhelyezésükhöz.

dpal októberben felajánlotta az összes kutya sorsának rendezését és minden további felelo~sség átvállalását, Sótlan Alak pedig novemberben tette ugyanezt. TopCat egyikük segítségét sem fogadta el.

A kutyák száma november elejére nyolcra csökkent, és már éheztek a panzióban. A helyzet tarthatatlanná vált: az elmaradt adósság akkora lett, hogy azt lehetetlen lett volna tovább növelni, mert még egy hónap és már senki nem tudja kifizetni. A szükséges orvosi kezelések, a megfelelo~ gondozás, felügyelet is megoldhatatlan volt, egyrészt az anyagiak hiánya, másrészt a helyzet elmérgesedése miatt. A korábbi támogatók egy része, akik eddig is töro~dtek a kutyákkal valamint a múltbéli költségek nagy részét is állták, úgy döntöttek, hogy nem halogatható tovább a kutyák megmentése, a zsákutcának bizonyult helyzet megváltoztatása. Ezért kifizettük a panzióban felhalmozódott, közel négyszázezer forintos tartozást és 2003. november 15-én a panzióból több autóval és sok segíto~vel elhoztuk a kutyatársaságot.

Valamennyi kutyát állatorvossal vizsgáltattunk meg. A nyolc kutya általános állapota sem kielégíto~, több kutya pedig további orvosi felügyeletre, kezelésre szorul. Mindannyian soványak. Frakk, aki hónapokat töltött TopCat lakásában egy ketrecben, kalciumhiányból eredo~, komoly végtagproblémákat mutat - mindent megteszünk, hogy ne váljon nyomorékká. Ali, aki már az Illatos útról húgyúti gyulladás gyanújával került ki, e betegség tüneteit mutatja, gyógyítjuk. Kleó vemhes.

A kutyák állapotának javítása, a betegek kezelése megkezdo~dött. Jó helyeken, biztonságban vannak, gondozásuk, ápolásuk megoldott. Természetesen gazdára várnak; fotók és leírás róluk egy-két napon belül sok helyütt megjelenik majd.

Köszönjük mindenkinek, aki segített.

Minden érdeklo~do~t és segíteni akarót arra kérünk, hogy amennyiben a múltbéli események részleteit, a körülményeket, a kutyusok állapotát részletesen meg szeretné ismerni, véleménye van, vagy bármi mondandója, amely nem kapcsolódik szorosan a most következo~ tennivalókhoz, az e-mail címeink valamelyikén, illetve ismert telefonszámainkon érdeklo~djön, mondja el, ami szívét nyomja: szeretnénk, ha a topicok csak a gazdikeresésro~l, csak az aktuális tennivalókról -- szóval tényleg csakis a kutyákról szólnának.

Meggyes, nextdoor, OE, dpal, LAJKA, Sótlan Alak

Sótlan Alak Creative Commons License 2003.11.19 0 0 topiknyitó
A topik célja, hogy az Illatos úti topikot ne terheljük tovább a panziós kutyákkal kapcsolatos vitákkal és megjegyzésekkel.

Éppen ezért megkérném a moderátort, hogy ne vonja össze a fent említett topikkal, a hozzászólókat pedig arra, hogy maradjunk a kulturált társalgás keretei között.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!