A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
A rizshez a kardamomokat kibontjuk a hüvelyeikből, a koriandermagot mozsárban finom porrá törjük. Ezután a hagymát, némi sóval-borssal, mérsékelt tűzön, lefedve, de néha megkeverve üvegesre pároljuk az olajon egy kb. 14 centi átmérőjű, 1,5-2 literes fazékban. Hozzáadjuk a kardamomot, a koriandert és a fahéjat, és fedő nélkül 1 percig kevergetjük.
A fűszeres hagymához hozzászórjuk a rizst, és megint kevergetjük, kb. 2-3 percet: így a rízs átveszi a hagyma és a fűszerek ízét, valamint kicsit áttetszővé válik. Most hozzáöntjük a vizet, megsózzuk, nagy lángon felforraljuk, majd takaréklángon lefedeve, de néha megkeverve tökéletesen puhára főzzük a rizs kb. 10 perc alatt. Ha kész, lefedve hagyjuk.
Eközben haladunk tovább. A natúr pisztáciát, egy minél nagyobb, száraz teflon serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve addig pirítjuk, hogy illítos legyen. Majd ha kihűlt, kifejezetten durvára őröljük. A gárnátalmát megpucoljuk: félbe vágjuk, majd gumikesztyűs kézzel kibontjuk belőle a magjait.
A csirkecsíkokat megsózzuk-megborsozzuk és három adagra osztve, mérsékelt tűzön pár perc alatt megsütjük őket a vaj-olaj keverékén egy 24 centi átmérőjű teflonserpenyőben. A vajból és az olajból mindig csak 1/3-1/3 adagot használunk egy-egy adag csirkecsík sütéséhez, és a sütések között a serpenyőt papírtörlő segítségével óvatosan szárazra töröljük. (Pocsékolásnak tűnhet, tudom, de így biztosan nem égett vaj-olaj keverékében sütögetünk majd.)
Miutánmegsült az összes csirkecsík, visszapakoljuk őket a serepnyőbe. A sűrített paradicsomot elkeverjük a vízzel és az őrölt fahéjjal, majd mérsékelt tűzön 1 perces kevergetéssel összefőzzük a csíkokat a fahéjjal paradicsom szósszal.
A puha rizsből kivesszük a fűszereket, s helyettük hozzákeverjük a pisztáciát meg a gránátalma magjait.
Tálaláskor a rízst elosztjuk formás kupacokban 4 tányéron, kicsit bemélyítjük a kupacok belsejét, majd ide a mélyedésekbe igazságos arányban csirkecsíkokazt halmozunk. Végül mindegyik adag ételt megszórjuk egy-egy evőkanál friss korianderzölddel.
BOCSI BOCSI BOCSI mindenkitől!!!!Én tényleg nem akartam bunkónak tűnni, csak tényleg siettem még 1 x elnézést nem vagyok én ilyen abszolult,jah és köszi a linket azt hiszem megtaláltam,én sem ülök egész nap a gép előtt csak most épp beteg vagyok ,amúgy megf suliba járok még szóval még 1x és utoljára 1 NAGYON NAGY BOCSI MINDENKITŐL AKIT MEGBÁNTOTTAM SORRY BALI!!!!!!!!!!!
-kérdeztél valamit, senki nem válaszolt, erre elkezdtél kiabálni.....itt senki nem ül éjjel-nappal a gép elött azért, hogy a hozzád hasonlóknak segítsen.Ha ráérünk segítünk, de a stílusod kritikán aluli!
-ha kérdezel valamit, abban benne van, hogy senki nem válaszol.....ezen meg lehet sértődni,de fikázni, hisztizni nem túl elegáns.
-kerestem én is neked receptet.......semmi reakció
-úgy nehéz valakinek segíteni,hogy SEMMI mást nem tud az ételről, csak azt, hogy pulykából készült.Csak Judit receptjei között is van több száz.
Ezeket pont azért írtam le, hogy tanulj belőle.
Ha más helyre is regisztrálsz és ott is ezt a stílust fogod előadni,ne csodálkozz, ha nem válaszolnak.
A helyes reakciód az kellett volna, hogy legyen...bocsánat nagyon siettem, szükségem lett volna a receptre, de ezzel a modorral azt érted el, hogy ilyen reakciókat váltott ki az emberekből.
Felesleges ez a hangnem, mellesleg benne van a hozzászólásában, szépen aláhúzva, mint link, csak rá kellett volna kattintani arra, hogy "pl. ezt." Állítólag nem először ülsz a net előtt...
Elősször is tudok helyessen írni,csak mindig sietek ke fe te meg jobban tennéd ha nem szólnál be mert tudtommal semmi közöd nincs hozzá,már nem azért a 20 fillérért,és nem vagyok elmebeteg,jah és megmondjam mit használok? Googlet nem guglit heh,nem arról van szó hogy nem találtam pulykamellből recepteket,hanem azt nem találtam amit a Judit főzött,vagyis nem emlékszem rá, bíztam benne, hogy valaki segít, de látom tévedtem tiszta ártatlanul megkérdeztem valamit nos egyből beszólnak hát nos még hogy én vagyok a bunkó,elég szomorú, hogy erre az oldalra ilyen emberek látogatnak, tegnap előtt regisztráltam mondom hátha tudnak segítteni ,de ááá felesleges volt, bocsi, hogy zavartam ezt a nagy inteligens társaságot na Pá mindenkinek!!!!!!!
Nehogy leírd te chili vagy mi a szosz?Nehogy véletlenségbol segítsél baszki,fujjjj nos te mondod hogy nem érted az embereket?Pffffffffffffffffff ..........................
Hozzávaló: 5 dkg szárított erdei gomba 20 dkg szalonna 20 dkg füstölt kolbász 1 vöröshagyma 50 dkg savanyú káposzta 50 dkg pulykamellfilé 15 dkg magozott, aszalt szilva só és frissen őrölt bors 1 evőkanál köménymag 4 db babérlevél 1 evőkanál méz 2 dl száraz vörösbor 3 evőkanál olaj
a tálaláshoz esetleg 2-3 dl tejföl
A szárított gombát annyi vízben, amennyi ellepi 15 percen át forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a szalonnát felkockázzuk; a füstölt kolbászt 1 cm vékonyan felkarikázzuk; a megpucolt vöröshagymát apróra vágjuk; a savanyú káposztát alaposan átöblítjük, kinyomkodjuk; az aszalt szilvát pici darabkákra vágjuk; a húst ujjnyi csíkokra szeljük, sózzuk-borsozzuk.
A felforralt erdei gombát leszűrjük, a levét megőrizzük, és a gombát körömnyi falatokra vágjuk. Ezután kávéfiltert illesztünk egy szűrőbe, és apránként átcsurgatjuk rajta a gomba főzővízét. Kimérünk belőle 1 dl-t - a többire nincs szükség -, és összekeverjük a borral.
A szalonnakockákat egy 28 cm átmérőjű, 10 cm magas peremű, vastag aljú lábosban mérsékelt tűzön pörcösre pirítjuk az olajon. A pörcöket szűrőlapáttal kiszedjük, félretesszük, és az edényben maradt zsiradékot nagy lángon megforrósítjuk. Ezen 2-2 perc alatt, 2 adagra elfelezve, kevergetve megpirítjuk a pulykacsíkokat és a kolbászkarikákat, majd az összes húst és kolbászt visszapakoljuk a lábosba. Hozzákeverjük a hagymát, a savanyú káposztát, a gombát, az aszalt szilvát, a gomba főzővízével higított vörösbort, a köménymagot, a babérleveleket és a mézet.
Az ételhez annyi vizet öntünk, amennyi épp ellepi, finoman megsózzuk, kifejezetten erősen megborsozzuk, és nagy lángon 2 percig forraljuk. Ezután lefedjük, és mérsékelt tűzön, néha megkeverve, 30 percig főzzük. Végül lekapjuk róla a fedőt, belekeverjük a szalonnapörcöket, és nagy lángon 1-2 percig kevergetjük még, hogy elkészüljön. Tejfölt is ki szoktam mellé rakni az asztalra.
komolyan nem értem az embereket! még Jucus oldalán is van kereső, beírja, hogy pulykamell, oszt' csak kidob valamit!!!! pl. ezt hogy a guglit már ne is emlegessem!
Légyszi segítsetek nagyon nagy szükségem van arra a receptre,amit a Stahl Judit vasárnap fözőtt valami pulykacsíkok voltak csak nemtudom hogy hogyan volt elkészítve meg hogy miböl?Légysziiiiiiiiiiiiiiiii valaki:DDDD!!!!!!!Kösziiii
Sziasztok légszíves valaki megtudná nekem mondani,hogy mit főzött a Judit február 15-én vasárnap,arra emlékszek,hogy valami pulykacsíkok voltak,légyszíves valaki a receptet elküldhetné,nagyon köszi Bali:)))))))))!!!!!!!
Abban reménykedem, hogy itt sok olyan ember forog, aki ismeri Stahl könyveit. Ajándéknak szeretném megvenni vmelyiket a Gyors... sorozatból. Az Ünnepeltnek már megvan a Gyorsan vmi finomat, a Büntetlen örömök és az Enni jó! Tudjátok-e, hogy van-e átfedés ezek, és a Gyors... sorozat kötetei között, ha igen, mennyi? Az Ünnepeltnek sokszor kell gyorsan meleg vacsorát varázsolnia az asztalra.
Melyik kötetet válasszam? Melyikben lesz az említett 3 könyvhöz képest a legtöbb jól használható újdonság? Kb. most délelőtt 11-ig döntenem kell. :-( Segítsetek!
Erre gondoltál? Citromos torta fehér csokimázzal Süssünk valamit! Hozzávaló: 25 dkg Hobbit keksz 12,5 dk margarin
A lemon curd-höz: 2 nagy citrom 15 dkg cukor 5,6 dkg margarin 3 tojás
A krémhez: 30 dkg tejszínes krémsajt 2 dl hideg tejszín
A mázhoz: 10 dkg fehér csokoládé 4 evőkanál tejszín 5 dkg margarin
Első lépésként elkészítjük a torta „tésztáját", azaz a kekszet összemorzsoljuk, majd összekeverjük a felolvasztott és kihűtött margarinnal. Az így kapott morzsát belenyomkodjuk egy kimargarinozott 24 cm-es tortaforma aljába úgy, hogy a peremére is feljöjjön, kb. 2 centire. Aztán a formát betesszük a sütőbe és 175 fokon 15 percig sütjük.
Amíg a „tészta" sül, majd hűl, elkészítjük a lemon curd-öt.
Ehhez egy közepes méretű keverőtálban közepes gőz fölött összeolvasztjuk 2-3 perc alatt a két nagy citrom frissen reszelt héját (5 gr), 1,5 citrom frissen csavart levét (8 ml) és a cukrot. Ekkor hozzákockázzuk a margarint, majd ezt is felolvasztjuk. (Ez kb. 1-2 percet vesz igénybe). Majd amikor a vaj is elolvadt, levesszük a keverőtálat a tűzről és megvárjuk, míg a citrom-cukor-margarin keverék szobahőmérsékletűre hűl. (Ez kb. 5-6 perc.) Ekkor hozzáadjuk a három tojást, kézi habverővel alaposan elkeverjük az egészet, majd a tálat visszatesszük a gőzre. Folyamatos keverés mellett, kb. 10-12 perc alatt a keveréket besűrítjük. Ha kész, levesszük a tálat a gőzről és pár percig tovább kevergetjük, hogy gyorsabban hűljön.
Ha a lemon curd már nem olyan forró, robotgéppel hozzákeverjük, majd alaposan összedolgozzuk a tejszínes krémsajtot és a tejszínt. Ha kész, a z így kapott citromos krémet rásimítjuk a félre tett „tésztára".
Utolsó lépésként elkészítjük a fehércsoki mázat. Ehhez gőz fölött összeolvasztjuk a csokit, a tejszínt és a margarint. A mázat aztán szépen rácsurgatjuk és elsimítjuk a tortán, majd a sütit 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor körbe kell vágni, óvatosan tálra tenni, és forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel lehet szeletelni.
Valaki véletlenül nem tudja annak a süteményes receptnek a nevét, amelyet Stahl a tegnapi (vasárnapi műsorban) készített? Én csak a közepén csöppentem bele. Valami olyan torta, hogy a tortaforma aljában már volt kekszes massza, aztán jött rá tejszínsajtos krém és arra a fehércsokoládé-máz.
Én a két Tatin utcai könyvet javasolnám, valamint az ezer nap Velencében, volt egyszer egy tavernám. Ezekben külön vannak a receptek. A ki öli meg a konyhafönököt, nekem nem tetszett, a többi sem annyira. A Tatin utcai könyvekből a receptek átdolgozva (?) szerepeltek a Stahl recepteknél is.
Nem tudom valaki próbálta-e a stahl.hu-n megrendelni az új könyveket nekem nem engedi megírom a rendelést és kiírja, hogy a lap nem jeleníthető meg, mi lehet a baj? Telefonszám persze sehol, hogy fel lehetne hívni őket!