Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2003.12.01 0 0 27
"Ez aztan az erv!:)"

nem érvnek szántam... hanem ténymegállapításnak. Ilyen triviális dologrol nem vitatkozom. PONT.

"amikor felismerte a PC-ben rejlo lehetosegeket"

ki ne találd mán, hogy az MS ismerte fel először!

"semennyire sem jobban igaz a Microsoftra, mint barmely mas multira."

és ez mennyiben mentesíti a picipuhát? Jah amúgy mondjál már egy jelentős technikai fejlesztést amit a mikroszoft csinált...

"A nagy uzletek mind igy mennek."

nem egészen...

z

Előzmény: nadamhu (24)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.01 0 0 26
>az OS2 nem nagyon halt ki
Ezt nem mondod komolyan... Ugyan miert nyomja az IBM a Linuxot? Sajat OS.-enek akar konkurrenciat? Az IBM mar regen lemondott az OS2-rol...

>A mikroszoft hitette el az emberekkel, hogy OS-t >azt cserélni kell évente
Velem nem hitetett el semmit. A Win2000-em es a Visual Studio 6 mar eleg regota fut az otthoni gepemen, egyelore jol megvagyok vele, soha nem fagyott le, es a feladatat, marminthogy fejlesszek alatta, es internetet bongesszek, tokeletesen ellatja.

Előzmény: BZoltan (23)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.01 0 0 25
>Az OS/2-től függetlenül elvitathatatlan tény, >hogy a nagy kék birtokában olyan know how van, >amire egy microsoft nem tud szert tenni >semmilyen szintű bevásárlással.
Humanista felfogasom szerint a know-how az emberek fejeben van, es nem el, hanem inkabb szikrakent kipattan, nemigen kotheto cegekhez, ezert is vagyok ellene a tomenytelen sok szabadalombejegyzesnek, aminek az IBM az elharcosa.
Ha dolgoztal multinal, biztosan tudod, hogy ilyen meretu cegeknel a szakmeberek eloszlasa gyakorlatilag egyenletes, tehat mindket cegnel vannak jo es kevesbe jo szakemberek.

A bevasarlas szinten minden multiceg leteleme.

Javaslom a kovetkezo google keresest:

IBM buys firm

OS2-vel kapcsolatban:
Az IBM nem forditott ra eleg energiat, mert olcsobb volt a nyilt forrasu Linux fejleszteseket katalizalni. Ez az igazi profira utalo, ravasz uzleti magatartas, a Microsoft praktikai ehhez kepest amator szarnyprobalgatasok.

Előzmény: stpmod (21)
nadamhu Creative Commons License 2003.12.01 0 0 24
>Hogy az IT kerékkötője az meg köztudott trivia, >ezen kár is lenne vitázni
Ez aztan az erv!:)

>A google példáuél milyen kis cég volt és mekkora >kontribuciót tett az IT életben...a picipuha >pedig messze nem vitte előre az it szekerét >annyira amennyire lehetősége lenne.
A Microsoft is milyen pici volt, amikor Basic-et irtak az elso mikroszamitogpekhez... Es pici volt akkor is, emikor felismerte a PC-ben rejlo lehetosegeket, amikor az IBM hatalmas behemotkent nem latta meg a lehetoseget... MINDENRE lehet peldat hozni...

>Minden piaci szereplő felelősége a tőkéjének >anagyságával egyenesen arányos
Egyetertek. Sot tovabbmennek, innovativitasa altalaban a tokejenek nagysagaval forditottan aranyos. Ez nem csak a Microsoft-re igaz, sot semennyire sem jobban igaz a Microsoftra, mint barmely mas multira.

>Valaki befektet egy innovációba, és amikor >beindul a szekér akkor az MS rájön, hogy ez jó >üzlet és beindítja a hatalmas rendszerét és >lenyomja erőböl a világot, ezt csinálja amióta >meggazdagodott.
Szinten nem csak a Microsoft csinalja ezt. A nagy uzletek mind igy mennek.

Előzmény: BZoltan (20)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.01 0 0 23
az OS2 nem nagyon halt ki... a legtöbb atm automatán OS2 fut.
A mikroszoft hitette el az emberekkel, hogy OS-t azt cserélni kell évente, meg a számítógépet is.
Értelmes ember egy feladatra vesz gépet és a feledatnak megfelelő rendszert telepít rá. Azok az OS2-s gépek amiket még 96 tájékán láttam, jó esetben még most is betöltik a funkciójukat... azok az AS400-asok miket meg 97-ben láttam talán ki sem voltak azóta kapcsolva :)

z

Előzmény: stpmod (21)
stpmod Creative Commons License 2003.12.01 0 0 22
Mielőtt vita alakulna ki definiáljuk, hogy a nagy alkalmazás ott kezdődik jelen esetben, ahol 800-1000 ember éri el az adatbázisokat on-line módon, lekérdez, bevisz, módosít, töröl, listázza, szelektálja, stb. Mindezt egy olyan adatbázison, melynek mondjuk 38-40 millió adatrekordja van 3-3500 adatbázis file-ban.

Előzmény: stpmod (21)
stpmod Creative Commons License 2003.12.01 0 0 21
En annakidejen kiprobaltam az OS2 Warp-ot.
Ha szakmailag sokkal a Microsoft elott lettek volna, lenyomhattak volna a Windows95-ot.
De nem, mert az OS2 Warp tobbek kozott hasznalhatatlanul lassu volt...

Én nem kipróbáltam, hanem hosszú évekig használtam. Nem tűnt fel a lassúsága. Az alkalmazások remekül futottak, sőt a winword is használható volt rajta. :D

Egy hátránya volt a w95-tel szemben. Sosem kellett lekapcsolnom a gépet mindenféle újrabutulások okán. :) Ami végleg felszámolta az OS/2-t nálam, az a linux előretörése illetve az IBM hozzáállása volt. Nem mondanám, hogy nem törődtek az OS/2-vel, de azt elég szőrmentén tették. Gyakorlatilag reklám és management hiánya miatt lett az OS/2 emlék sok helyen.

Az OS/2-től függetlenül elvitathatatlan tény, hogy a nagy kék birtokában olyan know how van, amire egy microsoft nem tud szert tenni semmilyen szintű bevásárlással.

És utoljára, de semmiképpen nem utolsósorban. A nyag kék nem azonos az OS/2-vel. Az csak egy csepp a nagy kék tengerben. A nagy kék többek között attól nagy, hogy a mainframe piacon bizonyított, hogy a közép- és kisgép piacon bizonyított. A gépei és a szoftverei nagy megbízhatóságúak, tartós üzemre tervezettek, igaz, nem háztartási bohóckodásra lettek kitalálva, hanem ipari felhasználásra. Csak hogy a kicsiknél maradjunk. Egy AS/400-as gép elé egy gyeses háttérképállítgató hozzá sem tudna szólni, pedig az AS/400 kifejezetten könnyen kezelhető, hihetetlenül átgondolt, valóban egységes strúktúráju és egységes kezelőfelületű OS/400-at használja operációs rendszer gyanánt. Sikerrel. Persze értő kezek munkája kell ahhoz, hogy egy nagy alkalmazás zökkenőmentesen és 24 órában működhessen ezen is, mert ha dr maszatoló az ász programozó kezd el szögelni rajta, ez is hanyattvághatja magát annyira, hogy az adott tákolmány nem fut rajta....de minden más igen. :)

Előzmény: nadamhu (17)
BZoltan Creative Commons License 2003.12.01 0 0 20
"A .NET-rol es a C#-rol szakmai korokben csak jokat hallottam."

meséljek én is? :) Bár az off lenne.

A piaci agresszó és a törvénytelenség pedig quasi bizonyított tény. Hogy az IT kerékkötője az meg köztudott trivia, ezen kár is lenne vitázni. Minden piaci szereplő felelősége a tőkéjének anagyságával egyenesen arányos. A google példáuél milyen kis cég volt és mekkora kontribuciót tett az IT életben...a picipuha pedig messze nem vitte előre az it szekerét annyira amennyire lehetősége lenne.

Pont a keresőrendszereket is tárgyaló Fortune cikkben volt, hogy az MS már ott is babérokra pályázik... ezt csinálja a MS a kezdetek őta. Valaki befektet egy innovációba, és amikor beindul a szekér akkor az MS rájön, hogy ez jó üzlet és beindítja a hatalmas rendszerét és lenyomja erőböl a világot, ezt csinálja amióta meggazdagodott.

Akkor fogok sírvafakadni, ha valahogy tönkreteszi a google-t valami ügye smódszerrel.. mondjuk az is jó ha az explórer és más alkalmazások alapértelmezetten a saját keresőrendszert akarják használni... Ezt csinált a netscape-vel is.. ugyebár.

z

Előzmény: nadamhu (19)
nadamhu Creative Commons License 2003.11.28 0 0 19
>és az IT kerékkötője
A .NET-rol es a C#-rol szakmai korokben csak jokat hallottam. Valtoznak az idok arrafele is.
Előzmény: BZoltan (16)
nadamhu Creative Commons License 2003.11.28 0 0 18
>dehogy hülye... nagyon is okos... meg inkorrekt, >törvénytelen és agresszív és az IT kerékkötője. >Iszonyuan megalapozott módon...
Nagyreszt egyetertek, marmint a torvenytelen es agressziv kitetelekkel.
Az IT kerekkotoje talan tulzas. Nem teljesen versenykeptelen a smarphone piacon sem, pedig ott aztan nincs helyzeti elonben...

Mindenesetre en csak az ellen emeltem fel a hangomat, hogy az MS csodalkozik a magasabb matematikat hasznalo megoldasokon. Ez nyilvanvaloan nem igaz, hiszen ertelmes emberek is dolgoznak ott.

Előzmény: BZoltan (16)
nadamhu Creative Commons License 2003.11.28 0 0 17
En annakidejen kiprobaltam az OS2 Warp-ot.
Ha szakmailag sokkal a Microsoft elott lettek volna, lenyomhattak volna a Windows95-ot.
De nem, mert az OS2 Warp tobbek kozott hasznalhatatlanul lassu volt...
Előzmény: stpmod (15)
BZoltan Creative Commons License 2003.11.28 0 0 16
"Nem hiszem, hogy pl. a GE vagy az IBM kreativabb lenne... "

Minekutánna egyik sem szoftwercég.. így nem nagy kunszt. Amúgy pedig vakok között boldogok a félszeműek.

"iszonyu popularis es demagog dolog azon lovagolni, hogy milyen hulye a Micorsoft"

dehogy hülye... nagyon is okos... meg inkorrekt, törvénytelen és agresszív és az IT kerékkötője. Iszonyuan megalapozott módon...

De hogy ne legyek offtopik, a fortune oldalán olvastam egy cikkben, hogy az MS-nél tervezik a keresőrendszerek tekintetében is a fogást a google-n például azzal a módszerrel, hogy a saját keresőjét támogatja a termékeivel...

z

Előzmény: nadamhu (12)
stpmod Creative Commons License 2003.11.28 0 0 15
És mégis. Az IBM minden konzervitizmusa ellenére stabil szoftvereket gyárt. Lehet a kreativizmus egyenlő a kékhalállal ? :D
Előzmény: nadamhu (12)
Nagyis Creative Commons License 2003.11.28 0 0 14
wecky:
Ezt a hatterszines trukkot, meg a nem latszo framebe, layerbe rakni a szovegeket nem ajanlanam senkinek. A guglinal sem hulyek, es ezert buntetopont jar az oldaladnak. Raadasul ha penzt is keresnel az oldaladdal (pl valamilyen szolgaltatast reklamozol), akkor szerintem rem amatornek is hat az egesz.

HZX:
Sajnos a fizetos resznek eleg morbid ara van , persze ez relativ a tarcad merethez viszonyitva.
Felso csik 1,5 Milla/ho korul van, jobb oldali kisdoboz 200 Ft/ kattintas. Mivel mindkettot volt szerencsem kiprobalni, sajnos az oldalso dobozoknak eleg kicsi a kattintasi aranyuk a felso linkhez kepest.

Vitatkoznek azzal is, hogy ez egyaltalan nem programozasi kerdes. Azert van nehany (eleg sok) ami erinti ezt is.
Pl nem mindegy, hogy az oldal url-je:
/index.php?s=46785yhrht75&q=eu&t=4756 vagy
/products/printers/hp
Ezt programozasi reszen tudod ugy lekezelni, hogy mindketto ugyanazt jelentse.

Udv
Nagyi

Előzmény: wecky (3)
kaixo Creative Commons License 2003.11.25 0 0 13
Kedves Tony79

Nekem is volt hasonló problémám, és pofonegyszerű volt rá a megoldás, bár elég sokat elmolyoltam vele, míg rájöttem. Nem azért nem ment bele az oldalamba a Google, mert dinamikus linkek voltak, hanem azért, mert kétféle képpen lehetett eljutni a nyitólapról a tartalomra:

 • egy form kitöltésével
 • egy db IMG tagra imagemap-mal rárakott linkekkel.


  Namármost, egyiket sem tolerálja a Google. Nézz szét, hogy nem-e valami ilyesmi van a háttérben. Ha nem megy, akkor küld el emailban az oldal címét, hadd lám, hátha took segíteni.


  Egyébként mostanában raktam föl ezt az oldalt:
  A Google keresőről :Weblap-optimalizálásról a honlap-tulajdonos és webmester részére címmel.


  Hozzá is lehet szólni bárkinek, azért csináltam, mert már egy ideje kutakodtam ebben a témában, de nem találtam jó magyar leírást. (még ez sem az)
 • Előzmény: tony79 (5)
  nadamhu Creative Commons License 2003.11.24 0 0 12
  Szerintem iszonyu popularis es demagog dolog azon lovagolni, hogy milyen hulye a Micorsoft, es ezert emelem fel a szavamat ez ellen.
  Nem szeretem a demagog vagdalkozast.

  Ma mar a nagy cegek kozul az egyik legkreativabbnak szamit a Microsoft. Nem hiszem, hogy pl. a GE vagy az IBM kreativabb lenne...

  Jozan paraszti esszel is belathato, hogy az MS-nek erdeke, hogy okos embereket alkalmazzon, es penze is van hozza. Akkor miert dolgoznanak ott hulyek?

  Nem birom a demagogiat.

  Előzmény: BZoltan (11)
  BZoltan Creative Commons License 2003.11.24 0 0 11
  "az speciel szimpatikus, hogy mennyit koltenek R&D-re."

  az milyen jü lenne ha látszata is lenne...

  z

  Előzmény: nadamhu (8)
  Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2003.11.24 0 0 10
  Nem a php miatt van. Kiveve, ha a php tul lassu vagy ilyesmi.
  Előzmény: tony79 (5)
  Prunyicsek Creative Commons License 2003.11.24 0 0 9
  Pont ugyan azon a reszlegen dolgozom ahol Lovasz Laszlo :-))) En egyebkent elmeleti matematikus vagyok, ugyhogy azert annyira nem lepodtem meg...
  Előzmény: nadamhu (8)
  nadamhu Creative Commons License 2003.11.23 0 0 8
  OFF
  Ez mar teljesen oncelu fikazas. Mi szukseg van erre egy szakmai forumon?
  Elhiszem, hogy nem szereted a Microsoftot, de vadold oket olyannal, aminek alapja is van.
  Valoszinuleg azert dolgozik pl. Lovasz Laszlo, es meg sok hires tudos a Microsoftnal, mert a 'Microsoftnal meglepo ha valaki magasabb matematikat hasznal'.
  Nekem is vannak fenntartasaim a Microsofttal szemben, de az speciel szimpatikus, hogy mennyit koltenek R&D-re.

  Hallottal mar errol?

  ON

  Előzmény: index_tc2 (7)
  index_tc2 Creative Commons License 2003.11.23 0 0 7
  OFF

  Hát nem csodálkozom, hogy a microsoft-nál meglepő ha valaki magasabb matematikát használ és profi megoldásokra törekszik :DDDD

  ON

  Előzmény: Prunyicsek (6)
  Prunyicsek Creative Commons License 2003.11.23 0 0 6
  En most a microsoftnal dolgozom, es nemreg volt itt egy foszer aki a google egyik fo fejlesztoje volt. (Most a rutgers egyetemen professzor) Nagyon erdekes eloadast tartott a google-rol, annak ellenere, hogy kierzodott az eloadasabol, hogy nem szivleli a microsoftot.

  Megtudtam, hogy a google programozoi eleg mely matematikai apparatust hasznalnak a talalatok sorrendjenek kialakitasara. A legfobb cel, hogy kiszurjek a reklamokat es minnel informativabb oldalak keruljenek elore. Persze lehet azert fizetni, hogy a reklamot tartalmazo oldal kulon megjelenjen amikor valaki rakeres pl. arra hogy balaton.

  Előzmény: Sebastian Independent (-)
  tony79 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 5
  Sziasztok!
  Tudna valaki segíteni abban, hogy ha PHP oldalt futtatok, miért nem hajlangó mondjuk a Google megtalálni?
  Arról van szó, hogy regisztráltam kb fél éve az oldalt, akkor még teljesen html-szerkezetű volt. Azóta váltottam php-ra, és szép lassan eltűnt a Google-ból. A PHP miatt? Milyen megoldás jóhet ilyenkor szóba?
  Megköszönném, ha kapnék valami jó (nem 0) választ.
  Tony79
  BZoltan Creative Commons License 2003.11.18 0 0 4
  Kár a gőzért szerintem, a keresőgépek nem hülyék. Egy oldal akkor kerül be az adatbázisba és akkor kerül jó helyre, ha az oldalon valóban használható információ van a témát illetőleg... hogy ezt hogy dönti el egy keresőrobot? AZ az ő titkuk... de az fix, hogy a látogatott és hasznos olsalakról való linkelés és az idő az sokat segít.
  Ha követed a weboldal logjait akkor pontosan tudod, hogy arra járt egy robot és megette a honlapodat. A lényeg, hogy gyakra járjon feléd a robot és ez akkor történik, ha olyan oldalrol mutat rád link ami a témát tekintve jónak van minősítve.

  z

  wecky Creative Commons License 2003.11.17 0 0 3
  keresőknél számít pl az is hogy egy szó (jelen esetben pl a Balaton) hányszor szerepel a lapon.
  ezen úgy lehet segíteni, hogy csinál az ember olyan oldalt amin eléggé sokszor (~100) szerepel a Balaton szó, amit a háttér színével jelenít meg a böngésző (azaz nem látszik). A lap betöltésekor pedig rögtön egy 'normális' oldalra ugrik.(1 soros javascript) Így a gyanútlan felhasználó nem vesz észre semmit.
  Mivel a keresők általában megjelenítenek 1-2 sort az adott dokumentumból, célszerű értelmes és figyelemfelhívó mondatokat tartalmazó 'üres' oldalakat csinálni.
  Előzmény: Sebastian Independent (-)
  Egoist Creative Commons License 2003.10.23 0 0 2
  A lefizetős megoldáson kívüli sorrendmeghatározást a keresők nem kötik az orrunkra (érthető okokból). Viszont ismert, hogy több nagy keresőnél az is sokat számít hogy mennyi link mutat az oldalra és milyen minősítésüek azok az oldalak, amikröl megy a link.

  A lényeg:
  Nem programozás, és nem webprogrogramozás kérdése a dolog!

  Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2003.10.21 0 0 1
  mail ment
  Előzmény: Sebastian Independent (-)
  HZX Creative Commons License 2003.10.21 0 0 0
  Hát, egy filléres ötlet: a Google esetében pl. van lehetőség arra, hogy bizonyos pénzösszeg átutlása után a Google az általad megadott szavakra való kereséskor a te lapjaidat mondjuk az első 5 helyen jelenítse meg. A részletekért vegyétek fel a kapcsolatot a Google céggel. Keresőbarát honlapot csinálni pedig nem jó programozóság kérdése: ha a header mezők korrektül vannak kitöltve, gyorsan bekerül a lap a legnagyobb keresők adatbázisába.
  Előzmény: Sebastian Independent (-)
  Sebastian Independent Creative Commons License 2003.10.17 0 0 topiknyitó
  A magyar nyelvű weben nagyon kevés információ áll rendelkezésre a kereső marketingről. Pl a Google a "kereső optimalizálás" kifejezésre 134 magyar nyelvű weblapot hoz. Ugyanerre a Google.de "Suchmaschinenoptimierung" majd egymillió oldalt. Megdöbbentő hogy Magyarországon mennyire nincs erre igény (vagy jó programozó?), ebből nem tudok más következtetést levonni.

  Cégünk idegenforgalommal is foglalkozik. Itt aranyat ér ha egy Balatonnal kapcsolataos weblapot a "Balaton", vagy mondjuk "Plattensee" szóra a Google első tízben, vagy húszban listáz. A topicomat tulajdonképpen egy hirdetésnek is tekinthetjük. Olyan programózókat és webdesignereket keresnénk, akik értenek nem csak szép, de keresőbarát weblapok előállításához, valamint a nagyobb keresőknél történő pozicionálásához. Ismerőseimnek, akik nagyon mutaós weblapokat csinálnak
  fogalmuk sincsen erről a témáról. Ha minden igaz manapság egyre fontosabb a linknépszerűség, illetve ennek következménye, hogy egy oldal minnél nagyobb fokozatot szerezzen a Google page rank szerint.

  Jó programozók (ha vagytok ilyenek Magyarországon)please segítsetek! A jövőben akár együtt is dolgozhatnánk úgy hogy ez mindenkinek bőven megérje.

  Példaképpen szeretném hozni a berlini KFC Webdesign balatonos munkáit. Lásd: Google.de keresőkifejezés -> "Balaton" -> Seiten auf deutsch (német nyelvű oldalak)

  2. hely www.balaton-sevice.de

  3. hely www.balaton-boglar.de

  6. hely www.balaton24.de

  7. hely www.balaton.at

  11. hely www.balaton-service.de/start.shtml

  Ha valaki ért a keresőoptimalizáláshoz kérem írjon ebbe a topicba.

  üdv:

  Sebastian

  Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!