Nikon 28 - 80 mm AF G f/3.3 - 5.6 optika - 20.000.- Ft Nikon 70 - 300 mm AF G f/4.0 - 5.6 optika - 30.000.- Ft Nikon D70 váz : 50.000.- Ft (van hozzá akkutöltő 2 db akku + 1 db 256 MB Sandisk CF kártya ajándékba)
Ha valaki egybe viszi, akkor 90.000.- ért viheti.
Mindegyik első tulajtól, meg kímélt állapotban, a vázban vagy 30ezer körüli az expo, de kérésre küldök utolsó képet persze...
mail -em, mert ritkán vagyok erre: kissatom kukac gmail pont com
Pontatlan voltam valóban. Régen csökkent a fénymennyiség ami nyilvánvaló, mert kisebb nyiláson kevesebb fény tud bejönni. De most teljes a sötétség, talán a tükör csapódik fel, mert a hangja is inkább olyan mint exponáláskor, és nem csak egy szuttyenés mint amikor a rekesz elemeit huzza össze.
Nos, ha valaki ezt a hibát javítatta, mennyit fizetett?
f/2.8-ról az f/8 3 blendényi távolságban van, vagyis a nyolcadára csökkenti a fénymennyiséget - persze, h alaposan sötétedik...
ez még egy világos keresőjű gépen sem egyszerű téma (de jó fényben használható marad), a D70 kicsi és sötét keresőjében azonban már valóban semmi nem látni ilyenkor
(egyébként ez az elektronikus keresők egyik előnye: azok egyszerűen növelik az erősítést, és ha pici zajosodással is, de változatlanul jól látható marad a kép)
,,de ha a mélységélességet akarom ellenőrizni elsötétül." :)
Ezt nehéz lesz kiküszöbölni, mert ez a működés fizikai alapja. A rekesz beugrik, a kép természetesen elsötétül, és megnézheted a mélységélességet. Megnézheted, már amennyire látni lehet, mert a kis szernzorhoz, meg a mai digitális gépekhez gyengébb minőségű kereső tartozik.
Ergo nagy a baj: a szokásosnak mondható blendeállító-tükörkezelő mechanizmus megadta magát
Ez -mondhatni- a leggyengébb láncszem ezen a tipuson.
Az én gépemen például ugyanez a rész azt csinálja, hogy tükör felcsapása nélkül nem tudja beugrasztani a blendét, így a mélységélesség- ellenörző gomb megnyomásakor nem látok semmit, mert a felcsapott tükör zárja a kép útját a kereső felé.
Tévesen rendeltem távkioldót a D90-emhez, ezért most van egy bontatlan MC-DC1-em . "Médincsájna", de kiváló minőségű :) Ha valaki fel tudná használni, 650 pénzért továbbadnám, miután a 90-eshez végül is a 2-es lett jó...
talán volt veletek is hasonló, én most találkoztam ezzel a problémával - a gond az, hogy a Nikon d70emen vagy átállítottam valamit és nem találom mit, vagy nagyobb a baj... A kites 18-70mm-es és egy 55-200as (szintén Nikkor) obikkal ugyanaz a gond (de lehet h magával a házzal, nem tudtam kitalálni), mindkettő a legszűkebb blendére van beugorva. Nem ragadtak be, az obi hátsó csatlakozójánál van egy pöcök ami teljesen kinyitja, viszont amikor rárakom a házra és beállítanám bármilyen értékre csak a legszűkebb blendével fényképez... valami ötlet?
Kiírja a CHR-t néhány kép elkészítése után, de beleraktam egy pár memóriakártyát és mindegyiknél kiírta! A memóriakártya jól van behelyezve, először én is erre gondoltam, de minden passzol ezen a téren! Kipróbáltam másik obival is, talán az, de nem! Formáztam is, azzal sem lett jobb! :(
SZiasztok! Éjszakai fotózással kapcsolatos kérdésem lenne felétek....Bulb időt használva meddig lehet max nyitva a zár? Károsodik a szenzor ha több 10 percig is eltart az expo? Csillag ill. táj fotózás D70 nel.. inek mi volt a max expo idő ?
A D70 már 6-8éves (nem tudom pontosan, csak saccolom), azóta jött ki a Kingstonnak is jobb kártyája... ez olyan, mint a számítógépeknél az alaplaphoz gyárilag ajánlott menmóriatípus. Nem biztos, hogy az ajánlott (tesztelt) memórián kívűl más gyártó memóriája nem működik az alaplapban...szerintem.