Keresés

Részletes keresés

pearl12 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 13112

Szia Felicitász! Köszönöm válaszodat. A dokim telefonszámát azt hiszem megtaláltam, úgyhogy még ma délelőtt fel fogom hívni.

A szemléletváltáshoz: sajnos 3 éve volt egy nagyon csúnya vetélésem. 12 hetesen felhívtam a nőgyógyászomat (akkor még más volt) igaz az éjszaka közepén, mert elkezdett belőlem ömleni a vér (teszem hozzá nagyon bizonytalan voltam, hogy fel merjem-e hívni, vagy mit csináljak). Még a baba egy ideig megmaradt utána, de a doki a későbbiekben folyton azon poénkodott, hogy vajon mennyire vagyok jó alvó... Szóval nagyon paraszt volt, és ez megmaradt ennem a mai napig.

Pearl

Előzmény: Felicitász (13110)
Felicitász Creative Commons License 2012.04.06 0 0 13111

Én már rég elmentem volna orvoshoz, ha másért nem, hát azért, hogy ugyan doktorúr/nő nézze már meg, nem vagyok-e terhes, vagy mi a fene van.

 

Amúgy, ilyet még nem hallottam, hogy hat különböző teszt negatív és az illető közben öthónapos terhes, de olyat már igen, hogy a teszt (úgy általában, nem tudom hányféle) negatív volt és az illető közben tízhetes terhes.

Előzmény: Abigél0706 (13109)
Felicitász Creative Commons License 2012.04.06 0 0 13110

Ihatsz hagymateát nyugodtan. 

 

A maradékhoz: elvileg létezhet olyan, hogy már x ideje van egy állandó enyhe fertőzésed (azaz, ha nem rosszabbodik, akkor is lehet fertőzés), és most azért figyelsz külön a tünetekre mert terhes vagy és vigyázni akarsz magadra. Nekem az első beszámolóból az jött át, hogy amit leírsz, az terhességi tünet. De ha nem a terhességgel egyszerre kezdődött, az egész más perspektívába helyezi a dolgokat.

 

Ha főleg azért kérdezel itt, hogy "nehogy az orvos hülyének nézzen", akkor sürgős és alapvető szempontváltást ajánlanék a babavárás idejére. Akik engem elláttak, kb. minden terhesgondozási időpontomon elmondták, hogy bármi problémám, kérdésem, aggodalmam, rossz érzésem van, telefonáljak - és inkább ötször fölöslegesen mint egyszer ne amikor kellett volna.

 

Keress egy orvost akiben megbízol, és utána vedd ki a mérlegelési szempontok közül azt, hogy hülyének néz-e ezért vagy azért, vagy sem.

 

Előzmény: pearl12 (13108)
Abigél0706 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 13109

Sziasztok!

 

Itt is felteszem a kérdést, hátha valaki tud segíteni. 

 

November végén volt együttlétem, és azóta nem jött meg a vérzésem - bár 2 levél tablettát vettem be egymás után, mert pont akkor jött volna meg, amikor találkoztunk - de eddig december óta 6 különböző tesztet csináltam meg egyértelműen negatív eredményekkel. Hallott már vki olyat, hogy 6 negatív teszttel mégis terhes lehet az ember?

 

Köszi előre is!

pearl12 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 13108

Sziasztok!

 

Először is köszönöm a segítségeteket. Az az igazság, hogy tudom, alapból túlaggódom a dolgokat, ezért is kérdezek itt, inkább Ti nézzetek hülyének, mint az orvos :-) Azért vagyok nagyon bizonytalan ebben az egészben, mert ez a zöldes zselés "izé", szinte minden hónapban jelentkezik, max 1-2 alkalommal látom a papíron, különben alapból elmúlik - nem tudom, hogy lehet-e ilyen a felépítésem (vagy ki tudja mióta hordozok magamban valmit?).  A vizketés és ez a nyák sem jelentkezett ma, a folyás tényleg nagyon minimális, és inkább sárgás. A dokim számát meg még nem tudom, nem adta még meg (nem voltam Nála terhes), csak egy olyan telefonszám van, amin bejelentkezni lehet hozzá :-(

Ha valamilyen fertőzésem van, az biztos, hogy rosszabbodik? Azt hiszem, eddig még nem nagyon volt semmilyen, így nincsennek róla tapasztalataim. Tehát az idő előrehaladtával egyre nő a folyás mennyisége, esetleg túrós lesz, vagy stagnálhat is ebben a formában?

Ha a probléma veszélyezteti a babát, mindenképpen bemegyek az ambulanciára (vagy próbálom megszerezni a doki számát), mert nem szeretném, ha miattam megszakadna a terhesség.

 

Felicitász! Sajnos nagyon meg vagyok fázva, erősen köhögök. Bevallom, nekem ilyenkor a hagymalevél-tea szokott beválni, ezt se lehet várandósan inni? Napi két pohárral, 1-1 hagyma héjából, szóval nem viszem túlzásba. Vagy ezt is inkább hagyjam?

 

Pearl

Mikolt Creative Commons License 2012.04.05 0 0 13107

meglepodnek, ha az orvosod Husvet hetfon rendelne, de en mindenkeppen felhivnam es elmondanam neki azt, amit itt leirtal. Felicitasszal ellentetben en nem szeretem vizsgalatlanul hagyni a koraterheseket ilyen tunetekkel, mert ha valami huvelyfertozesed van, azt kezelni kell. szoval hivd fel a dokidat.

Előzmény: pearl12 (13105)
Felicitász Creative Commons License 2012.04.05 0 0 13106

Egyelőre nem aggódnám túl magam. A terhességnek ebben a szakaszában nagyon megnövekszik a méhnyaknyák mennyisége, most készül el a nyákdugó, a szervezetben elszállt az ösztrogénszint.

Én a helyedben semmi mosakodógélt stb. nem használnék, az áfonyalé húgyúti fertőzések stb. kezelésére működhet néha, egészségesen amolyan nem-árt-nem-használ jelleggel, megelőzésül érdemes napi egykét pohárral inni. (Na jó, kicsit használ, mert a rendszeres fogyasztók körében sokkal ritkább a "felfázás" jellegű fertőzés.)

 

Nagyjából színtelen-fehéres, szagtalan folyás normális, akkor is, ha elég sok. A zöldes-zselés is belefér (nyákdugó termelődéséből maradó fölösleg), és egy _kis_ viszketés is belefér (ösztrogén). 

 

Másfelől, határeset. Zöldes folyás + viszketés = bakteriális fertőzés, szóval érdemes odafigyelni a fejleményekre. Furcsa szagú, nem tiszta, túrószerű vagy tényleg zöldes (nem zselés) folyással, ami nem nagyon minimális, értelemszerűen orvos. Terhesen ne kezdd el magadat kezelni semmivel amíg legalább Mikolt azt nem mondta :-) De tényleg. Én "természetes módszerek" cím alatt az első 12 hétben alapból mindenkit mindenről le szoktam tiltani, és nulláról kezdve jöhet be a képbe újra az az egy-két dolog amit az illető már amúgyis eszik-iszik-csinál, vagy ami valami konkrét problémájában segíthet.

Ha pár nap alatt bármi rosszabbodik, orvos. Mert akkor fertőzés.

 

 

Előzmény: pearl12 (13105)
pearl12 Creative Commons License 2012.04.04 0 0 13105

Kedves Mikolt és Felicitász!

 

Nagyon fiatal terhes vagyok valahol az 5. hétben, orvosnál még nem voltam, és még pár hétig nem is mennék... A problémám az lenne, hogy lett egy nagyon minimális, nem szagos folyásom ami viszketéssel társul (ami szintén nem olyan vészes). Valamint a WC papíron láttam eddig kétszer minimális, zöldes zselés izét. Kell ezzel foglalkoznom, vagy ne aggódjam túl magamat. Minden esetre elkezdtem inni tőzegáfonya-levet és vettem laktacid plusz mosakodógélt. Szerintetek ennyi elég, vagy menjek orvoshoz (a dokim magánrendelése leközelebb hétfőn elérhető, úgyhogy ha muszály, esetleg bemegyek az amulanciára). Vagy esetleg van erre valamilyen természetes megoldás? Vagy nem kell vele foglalkoznom, mert valami hormonális változással van összefüggésben?

Köszi:

Pearl

KissMe Creative Commons License 2012.04.04 0 0 13104

Tényleg tájékozatlan vagyok a hormonális fogamzásgátlás területén, mert igaz, hogy kb. 8 évig szedtem, de nem kellett variálnom vele, és már 7 éve abba is hagytam teljesen. Köszi, de maradok a természetes módszereknél, minden vonatkozásban.

Előzmény: Mikolt (13103)
Mikolt Creative Commons License 2012.04.04 0 0 13103

igazabol a fogamzasgatlot a ciklus tetszoleges napjan el lehet kezdeni. ezt csak ugy mondom:)

Előzmény: KissMe (13102)
KissMe Creative Commons License 2012.04.03 0 0 13102

Sziasztok!

 

Nem szeretnék hormonális fogamzásgátlót, és már amúgy is késő lenne elkezdeni. Először arra gondoltam, hogy jobb túl lenni a menzeszen a műtét előtt, de ha késleltetni is lehet citrusfélékkel, akkor most már ez a megoldás marad. Amúgy is egy kicsit késett, mert az április 1.-i pecsételést nem nevezném menzesznek, igaziból csak tegnap, azaz 2.-án jött meg, így jó esélyt látok arra, hogy nem 26., hanem 27. lesz a következő nap. Feltéve, hogy a ciklus utolsó hetében sikerül-e annyi citrusfélét és C-vitamint megennem, hogy még pár napot késsen.

Az orvosomat nem akarom emiatt "zaklatni", a műtétet én kértem, ezt az időpontot kaptam, most már ki kell bekkelnem valahogy.

 

Köszönöm a sok segítséget és a tanácsokat mindkettőtöknek!

Előzmény: Felicitász (13099)
Mikolt Creative Commons License 2012.04.02 0 0 13101

pont ennel a mutetfajtanal pontosan elkulonitheto.

Előzmény: Törölt nick (13100)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 13100

Ha egy nappal műtét előtt megjön, akkor még az is elképzelhető, hogy elhalasztják a műtétet, mert a műtét egyik lehetséges szövődménye a vérzés és relatíve nehéz megállapítani olyankor, hogy honnan vérzel. Ezért feltétlen beszélj az orvosoddal, ha a fogamzásgátlós módszert nem szeretnéd (az nagyjából biztos módja a késleltetésnek).

Előzmény: KissMe (13097)
Felicitász Creative Commons License 2012.04.02 0 0 13099

Részvétem (és köszi a visszajelzést, fontos, nagyon méltányolom). Késleltetni citrusfélékkel lehet, a ciklus utolsó hetében rengeteg naracslé-citromlé, és a rengeteg c-vitamin/flavonoid az érösszehúzó hatása miatt kitolhatja a vérzés kezdetét egy-két nappal.

 

Namármost, ugyanez műtéttel... nem tom.

 

Én a helyedben megkérdezném az orvost aki műteni fog, hogy ez mekkora probléma, és lehet hogy neki sokkal egyszerűbb és jobb ötlete lesz mint egy vajákosasszonnak.

Előzmény: KissMe (13097)
Mikolt Creative Commons License 2012.04.01 0 0 13098

a magam reszerol tovabbra is csak azt tudom javasolni, hogy egy honapig szedjel fogamzasgatlot. a tobbit majd Felicitasz elmondja. habar en nem tartom akkora tragedianak a menstruaciot az aranyermutet napjan. nekem nagy hasi servmutettel egyutt volt meg, semmi problemat nem okozott.

Előzmény: KissMe (13097)
KissMe Creative Commons License 2012.04.01 0 0 13097

Sziasztok!

No, az a nagy helyzet, hogy nálam ez a petrezselymes dolog nem jött be. Az is lehet, hogy én rontottam el valamit (túl későn kezdtem el, nem vágtam elég apróra a petrezselymet), mindenesetre nem sikerült lerövidíteni a ciklusomat. Kérdésem, hogy próbálkozzak-e a következőben kijavítani a hibákat, vagy van-e olyan módszer, amivel meghosszabbítani lehet a ciklust, akár csak egy nappal is?

Elmondom, miért kérdezem: még február elején kaptam egy időpontot április 26-ra, aranyértműtétem lesz. Ma van április 1., március 7. után most jött meg újra, a ciklusaim 25 naposak, a 26. napon szokott megjönni, tehát könnyen ki lehet számolni, hogy április 26-ra esik a következő menzeszem kezdete. Nem akarok úgy odamenni a műtétre, mert rövid altatás lesz, stb., stb. Nekem már az is nagy segítség lenne, ha csak 1 nappal előbb vagy később jönne meg.

Előzmény: Felicitász (13061)
anyika55 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 13096

Mikolt, Felicitász  köszönöm nektek!

 

:-)

 

Mikolt Creative Commons License 2012.03.30 0 0 13095

gratulalok, eljen-eljen:)

Előzmény: anyika55 (13092)
Mikolt Creative Commons License 2012.03.30 0 0 13094

ne kapjal fraszt:)

Előzmény: bibü_ (13091)
Felicitász Creative Commons License 2012.03.30 0 0 13093

Gratula :-) Jó egészséget mindenkinek, és neked meg boldog unokázást (amikor a fiatalok megengedik ;-P).

Előzmény: anyika55 (13092)
anyika55 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 13092

Kedves Mikolt, és Felicitasz!

 

Danibaba ma délután megérkezett, minden gond, és probléma nélkül! :-)))

 

Előzmény: Mikolt (13090)
bibü_ Creative Commons License 2012.03.30 0 0 13091

Köszi Mikolt. :) Voltam uh-n természetesen nem látott semmit, de cisztát sem megnyugodtam. Viszont azt írta, hogy a Douglasban kicsit fokozottabb folyadékszaporulat, ami vékonybélgyulladás következménye lehet. Most kapjak frászt vagy ez mit jelent?

Előzmény: Mikolt (13089)
Mikolt Creative Commons License 2012.03.29 0 0 13090

amugy nem, nem erdemes elmenni ultraghangra. leghamarabb 2 hettel az elmaradt menzesz utan van barmi ertelme.

Előzmény: bibü_ (13087)
Mikolt Creative Commons License 2012.03.29 0 0 13089

nem is ertem a kerdest. miert ne lehetnel terhes? nem szexeltetek? nem vagy atjarhato? vagy mi a baj? hany meg hany olyan par van, aki 10 ev utan, meg 6 lombik utan lesz terhes spontan. komolyan nem ertelek.

Előzmény: bibü_ (13087)
anyika55 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 13088

Köszönöm, ez nagyon-nagyon jól esett!

 

:-)

 

Előzmény: Felicitász (13086)
bibü_ Creative Commons License 2012.03.29 0 0 13087

elég régóta küzdünk a párommal a babáért. Januárban volt egy inszeminációm, az sajnos nem sikerült, viszont tegnap délután és ma reggel is, kb dpo 10-nél jól látható pozitívat teszteltem. Nem merem beleélni magam, rettentően félek, mert nem akarom elhinni, hogy velem ez megtörténhet, hogy ennyi év várakozás után spontán teherbe esek. Még arra gondoltam, hogy az inszemből hátramaradt valami ciszta ami hcg-t termel. Van ilyen ugye? Mit csináljak? Menjek uh-ra amint lehet, hogy azt kizárjuk?

Felicitász Creative Commons License 2012.03.29 0 0 13086

Látom, hogy Mikolt válaszolt, csak azt akarom belemormogni, hogy nagyon jó fejség a részedről, hogy nem őket nyüszteted hanem inkább idejössz kérdezni. Mi se voltunk valami "közlékenyek" a Zurammal a szülésem körüli időkben, és a családunk ezt nagyon normálisan kezelte, és azóta külön is méltányolok minden olyan unokavárót aki normális "a gyerekekkel".

Szóval, ez egy olyan dicséretféle volt, na. :-)

Előzmény: anyika55 (13081)
anyika55 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 13085

Én is drukkolok nekik :-)

 

Zsófikám egy tündér, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz egy kisfiúval.

 

És mégegyszer köszönöm. :-)

 

Előzmény: Mikolt (13084)
Mikolt Creative Commons License 2012.03.28 0 0 13084

hajra, hajra:)

Előzmény: anyika55 (13083)
anyika55 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 13083

Nagyon szépen köszönöm!

 

Nem rágom tovább a körmöm, és nagyon várom a második unokát, aki kisfiú lesz. :-)))

 

Előzmény: Mikolt (13082)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!