Keresés

Részletes keresés

dpaprika Creative Commons License 2017.08.06 0 0 4018

Sajnos a Biharfüredi kemping megszűnt. Nem lehet a kis faházakban sem szállást kapni. Feldózerolták  a területet a síelőknek hatalmas hír, úgy láttam az ott lévő alkatrészekből, hogy háromüléses felvonót építenek. A jelenlegi értékelésem alapján ebben az évben nem fog üzemelni. Sátorozni nem lehet. Kérdezem menyire lehet komolyan venni a vadkempingezés törvény. Hallottatok büntetésről!

dpaprika Creative Commons License 2017.08.06 0 0 4017

Előzmény: dpaprika (4016)
dpaprika Creative Commons License 2017.08.06 0 0 4016

Jelenleg így néz ki a patak.

dpaprika Creative Commons License 2017.08.06 0 0 4015

Szia!

 Segítséget megköszönöm! Tegnap megnéztük a völgyet útmutatásod szerit nagyon kellemes benyomásunk volt. Nagyon kicsi a patak vize sajnos. Nem folyik a csap kiszáradt teljesen. Irtózatos meleg volt éjszaka.

Előzmény: benpeter (4014)
benpeter Creative Commons License 2017.08.03 0 0 4014

Szia! Minden évben járunk oda sátorozni, eddig jók  a tapasztalatok. Ha túrázunk az értékeket magunkkal visszük, a sátorhoz meg senki nem nyúlt.  Olyan nem volt még, hogy csak egyedül legyünk mindig voltak mások is, viszont elég nagy a terület nem kell egymás nyakába lenni. Ha esetleg egy tanácsot elfogadsz, akkor a patak bal oldalán sátorozol az nekünk "természetközelibb". Ha a falu központjában a "nagy" hídon átmész jobbra, akkor balról a második hídon vissza balra és az út oda visz. Tehenek a fűnyírók a völgyben arra számítani kell.

Előzmény: dpaprika (4000)
sannas01 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 4013

Nincs egyiranyusitva. Most jottunk haza. Mi i  jobb oldalrol kezdtuk el de igy utolag azt mondom bal oldalról jobb. 8-as alakban. Aragyasza barlang jobbra majd balra kezdeni a kört es vissza felülről a barlang. Legalábbis én így tennek. 

Előzmény: HDK (4002)
sannas01 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 4012

Koszonom. Azóta megjártuk Belenyes felől.  

 

Előzmény: gorun20 (4011)
gorun20 Creative Commons License 2017.07.27 0 0 4011

Havasrekettye(Rachitele) - Ic Ponor kitünö állapotu aszfaltos út, Ic Ponor -Pádis  kövezett út ebböl kb 5 km nagyon rossz állapotú (valamikor kövezett) út, személyautoval is fel lehet rajta menni de könnyen lehet az olajteknöt megrepeszteni, abroncsot kihasitani vagy a kipuffot lerántani, nem ajánlom.

Előzmény: sannas01 (4009)
Szalaykata Creative Commons License 2017.07.26 0 0 4010

Szia! Köszönöm szépen a sok hasznos információt tartalmazó válaszod! Üdv, Kata

Előzmény: bacafiamtny (4008)
sannas01 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 4009

Ment valaki Pádis felé Bánffyhunyadról? Milyen az út arrafelé? Belényestől tudom jó, de meddig?

bacafiamtny Creative Commons License 2017.07.23 0 1 4008

Kedves Kata!

 

Bátran indulhattok, hiszen a legtöbb kérdésedre megnyugtató válasszal szolgálhatok.

 

Útviszonyok: a Bál-rétig tükörsima, onnan a Glavojig már gyengébb minőségű, de némi odafigyeléssel  gond nélkül járható bármilyen autóval.

Szállás: Glavoj továbbra is ingyenes, s tapasztalatom szerint kevésbé zsúfolt, mint 10éve, bár nyáron és főként hétvégén ritkábban járunk arra. Lopással és egyéb kellemetlenséggel sem találkoztunk még soha, s a francia-rap hangos élvezete is tán alábbhagyott már a román fiatalok körében...

Ellátás:  Egész sok új vendéglátóhely van nyitva az utóbbi években, ételben-italban nincs hiány(placsenta-lángos, miccs, sör stb...), s van két helyen is ivóvíz-vételi lehetőség(egy a hegyimentőknél a rét végében, s a másik épp az egyik patakon-ülős, "romantik kocsma" mellett. Pásztor is járkál, bár nyáron nem tudom mennyire megy be a sátrak közé. Viszont a Glavoj előtt a Bál réti kereszteződés után 500méterrel hirdeti a tejtermékeket(jobbra, még a Bál-rét vége előtt, de nem lehet elvéteni).

Látnivalók: Pozitívum, hogy a sodronyokat, láncokat jól karban tartják, negatívum csak annyi, hogy a Csodavár-Balkonok már nem látogathatóak, mivel biztonsági okokból gyakorlatilag "kivégezték" őket.

Egyéb veszélyekről nem tudok beszámolni, azaz a gyerkőcöket is nyugodtan vihetitek.

Kellemes kikapcsolódást, szép időt nektek!

 

Előzmény: Szalaykata (4006)
sannas01 Creative Commons License 2017.07.22 0 0 4007

Köszönöm 

 

 

Előzmény: zeala (4004)
Szalaykata Creative Commons License 2017.07.22 0 0 4006

Sziasztok,

 

egy hét múlva Pádisra készülünk a családommal egy hétre. Jártam már fent egy-egy hetet háromszor, anno még csak a párommal, majd nyolc éve már a két éves fiunk is velünk volt. Egy-egy hetet kempingeztünk mindig a Glavoj-réten és bejártuk a legközelebbi elérhető látnivalókat. Szamos-bazár, Ponor-rét, Galbina, Csodavár, Pádis-fennsík, Bársza-katlan, stb.

Idén újra nekivágunk, ezúttal már két gyerekkel és a vizslánkkal. Nagy túrázós, kempingezős család vagyunk, de talán mert már népesebb a család, vagy mert már nagyon rég volt ez az utolsó, vadkempinges, vadromantikus pádisi nyaralás, van bennem néhány aggodalom és megválaszolandó kérdés. 

Ezekkel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.

 

Látom, évek óta írjátok, hogy az utat nagymértékben fejlesztették, javarészt aszfaltozott úton lehet eljutni oda, ahol korábban csak óriási gödrökkel tarkított lélekvesztő út volt. Ami számomra nem derült ki egyértelműen, hogy a Glavoj-rétig megvan ez az aszfalt? Úgy sejtem, nincs.... ha nincs, akkor meddig van és a hátralévő út milyen? Egy jól megpakolt Skoda Octavia kombival fel lehet oda jutni?

 

Kempingezés. Úgy van mint évekkel ezelőtt, hogy a Glavojon lehet nyugodtan vadkempingezni? Ha igen, általában a korábban szokásos tömeg van, vagy elszoktak innen a népek, mert látom, hogy sok a panzió újabban?

 

Vásárlás. Régen volt ott a Glavojon egy bódéféle, amiben kenyeret és néhány nagyon alap konzervet, esetleg sört lehetett vásárolni. Ez a kenyérvásárlós lehetőség még adott? 

 

Illetve régen mindig jött arra pásztor, akitől lehetett venni úgynevezett lángost, néha esetleg tejet, sajtot. Van még ilyen? A Pádis-fennsíkon régen egy száz éves anyóka is sütögetett lángost, olyan volt, mint a mesében, ahogy csalogatta befelé az arra járókat.... Tudja valaki, hogy ez még van-e, sütöget-e még a néni?

 

Látnivalók. Voltak az elmúlt években fejlesztések? Arra gondolok, hogy járhatók-e a látnivalók. Galbinán megvannak-e a drótsodronyok a patak fölött, a Csodavár kilátóit renoválták/újjáépítették-e?

 

Forrás. Anno a Glavojon volt egy iható vizű forrás, onnan vettük a vizet palackokba. Van még ez a vízvételi lehetőség? Vagy máshol iható víz Pádison?

 

Veszélyek. Két gyerek mellett azért ez is megfordul a fejemben. Bármi. Erdőben medve, bárki összefutott-e már vele, réten lopás, sátorból, autóból? 

 

Köszönök minden hasznos választ. Akinek esetleg ennyi év távlatából én is tudhatok segíteni, kérdezzen tőlem is bátran.

 

 

 

 

 

vjozso Creative Commons License 2017.07.18 0 1 4005

Mi a bal oldalon kezdtük a nagy kört, mert a Belvedere kilátó alatti rohadt meredek részen felfelé akartunk menni. Sokkal fárasztóbb, mint lefelé jönni, de biztonságosabb, mert jobban tudsz kapaszkodni.

 

Még annyit, hogy a barlang után a fortuna-ligetnél rögtön indul jobbra felfelé egy elég széles de jelzetlen csapás.
Ne indulj el rajta, zsákutca... :D

Előzmény: sannas01 (4001)
zeala Creative Commons License 2017.07.17 0 1 4004

Szia!

Mi is jobb oldalon indultunk a barlang után,talán szerencsésebb is erre menni mert van egy elég meredek rész le a patakig,s ezt könnyebb lefelé megtenni,igaz hogy elég csúszós.

Üdv !Porec

Előzmény: sannas01 (4001)
sannas01 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 4003

Köszönöm. Én még nem olvastam róla, pedig nézek minden elérhető leirást és fórumot.

Előzmény: HDK (4002)
HDK Creative Commons License 2017.07.17 0 1 4002

Szia!

Mi már sokszor voltunk.

A barlangon át és a jobb oldalon folytatva, a túloldalt vissza.

Valamelyik évben volt róla szó, hogy egyirányú lesz a Szamos-bazár és a Csodavár körút is.

Nem tudom, hogy ez megtörtént-e már.

Üdv. Laci

Előzmény: sannas01 (4001)
sannas01 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 4001

Sziasztok.

Másfél hét mulva indulunk Pádisra. Szeretnénk bejárni a Szamos bazár körutját. Több honlap van, de az utvonalat máshogy irják.  A pádis.hu azt irja, hogy 8-as alakban járjuk végig, az Aragyásza barlangnál jobbra a barlangon keresztül majd a meleg szamos körutját balra kezdjük el, merthogy a hegyimentők ezt ajánlják. Egy másik honlap azt irja, meg más fórumokon, hogy mindig jobbra tartsunk teht a Meleg szamos körutját jobbra kezdjük el. Most akkor melyik felé tartsunk, vagy mindegy?

dpaprika Creative Commons License 2017.07.15 0 0 4000

Kinek van infója a SIGHISTELI kempingeléssel kapcsolatban. Közelben van panzió?

 

 

HDK Creative Commons License 2017.07.15 0 0 3999

Szia!

Arad és Gyorok között indult kisvasút.

Előzmény: topoly (3998)
topoly Creative Commons License 2017.07.09 0 0 3998

Sziasztok!

Erdélyi kisvasutak dolgában jártas itt valaki? Van külön topik ilyen témában? Tordáról és környékéről olvasgatva derült ki, hogy például Torda és Abrudbánya között is volt keskeny nyomtávú vonal. Egyáltalán az államhatárhoz közel merre van olyasmi útvonal, amit mi (erdei) kisvasútként ismerünk? (Románul sajnos nem beszélek.)

Nogo Creative Commons License 2017.06.22 0 0 3997

Sziasztok!

2 év után újra eljutottam a Pádis-ra. Meglepetésként ért, hogy a Nagyvárad-Déva főutat megcsinálták, csak egy rövid lámpás szakasz volt Belényesnél, egyébként remekül járható az út, eltűnt a többi lámpás félpályás lezárás.

Az Anett-panzióban szálltunk meg, teljesen jó volt, merem ajánlani.

Kifogtuk a hidegfrontot esővel, első nap a szálláson maradtunk, második nap megjártuk a Nagy-Phaeton vízesést, harmadik nap a Szamos-Bazár nagy részét. Kerestük a Háromkirály vízesést, de nem találtuk, csak a Schmidl vízesést, az sem volt csúnya.

A Nagy-Phaeton felé vezető út is teljesen jól járható személyautóval az erdészházig (pedig esett az eső), a Szamos-Bazár felé kb. a Varasó-tóig vállalható.

Szuper volt, természetesen még visszamegyünk, csodálatos hely.

Üdv!

Alkapánó Creative Commons License 2017.06.13 0 0 3996

A fennsíkig (Bál rét) zsír aszfalt van.

 

Csak az utolsó 3 km murvás. Annak is a második fele rosszabb, de járható.

Vectrával sokszor mentem arra (is).

Előzmény: mafkino (3994)
topoly Creative Commons License 2017.06.12 0 0 3995

A részleteknek van jelentősége, szerintem véleményes, és nyilván sok múlik a vezetői tapasztalaton. Alacsonyabb építésűnek gondolom például némelyik mazdát, régebbi golfokat és fordokat, a swifteket. Azokkal nem indulnék el. Ha történetesen hátsókerék meghajtású modellről van szó, azzal sem.

Előzmény: mafkino (3994)
mafkino Creative Commons License 2017.06.12 0 0 3994

Sziasztok!

 

Boga felöl egy alacsonyabb építésű autóval megközelíthatő a Glavoj rét?

Milyen minőségű az út?

 

Köszi.

bacafiamtny Creative Commons License 2017.06.01 0 1 3993

Kedves Geri, 

 

induljatok bátran túrázni, a Glavoj véleményem szerint abszolút biztonságos mind a cuccok, mind ez autók szempontjából. Az időjárás már kevésbé kiszámítható, de nyugi, hisz nincs szebb, mint egy nyári zápor után várni, hogy végre a napsugarak vegyék át a főszerepet...

Menni kell, s mindehhez kellemes időtöltést kívánok.

üdvözlettel:

Balog Attila

zeala Creative Commons License 2017.05.29 0 0 3992

Szia!

A Glavoi rét nem egy hagyományos kemping,tehát őrzött parkoló sincs,mint ahogy víz és áram sem.

Ennek ellenére soha nem voltam probléma hogy napközben otthagytuk a cuccainkat,amig túráztunk.

Üdv! Porec

Előzmény: Traveler25 (3991)
Traveler25 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 3991

Sziasztok!

 

A glavoi kempingben milyen a bihtonság?

 

Július végén mennénk nagyobb társasággal, két autóval egy sátrazós, túrázós hosszúhétvégére. Van valami örzött parkoló? Ott merhetjük hagyna az autókat nap közben, amíg kirándulunk?

 

Van pozitív, vagy negatív tapasztalatotok, esetleg véleményetek?

 

Köszi,

Üdv.

Geri

bacafiamtny Creative Commons License 2017.05.12 0 3 3990

Ismét egy erősen kellemes 24órát töltöttünk Pádison.

Szállás: Glavoj, Holdfény-panzió(értsd: Autóban alvás telihold társaságában)

A rét csendesebb orcáját mutatta, rajtunk kívül éppen nulla fő töltötte az éjszakát a réten. 

Éppen ezért a legfinomabb halászlé-vacsora, a legkiválóbb rántotta-villásreggeli címet éppúgy besöpörtük, akár a legtisztább táborhely díjat.

A Varasó/Szamos-Bazár környéke még most ébredezik a télből, így még nem oly tündöklően zöld, minta Bál/Galvoj/Ponor "rét-triumvirátus".

A Ponor rét egyenesen meseszép színekben pompázott, így nehezen hagytuk ott fantasztikus és grandiózus panorámáját.

Hasonló körülményeket kívánva minden idelátogatónak, küldöm "tárgyi bizonyítékaim"...:)

Alkapánó Creative Commons License 2017.04.22 0 0 3989

A kamera valós idejű képet mutat, Pádistól néhány km-re délre és vele azonos magasságban:

http://www.todeaturism.ro/index.php

 

Előzmény: Ágnes Szirbik (3988)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!