Pontiac LeMans az nem olyan mint a Daewoo Racer??? Mintha láttam volna már olyat.
Az ilyen ritka tipusokba nem igazán érdemes belevágni, mert 1: hiába olyan mint az Opel-rokon, egy darab csavar nem fog hozzá passzolni, 2: az életben senki nem fogja megvenni... Sok szerlő sem biztos, hogy bevállalja. Érdemesebb elterjedtebb típust keresni, a több közűl könnyebb egy jót választani.
Különben a keresett árkategóriában kb. ilyen 140 ezret futott kocsik lesznek.
Mi van, ha a fele annyi hitel lenne, és 600 körül lehetne nézelődni? Egyik barátom így vett (200 kp+400 hitel) egy Peugeot 205 1,1 injektoros kocsit. Hibátlan jó állapotban egy éve. Eddig egy aksit cserélt benne. Ez egy kifutott, akkor már 10 éve gyártott típus volt. Én nem feltétlenül a fent említett márkát ajánlom, de 500 ezer alatt, nagyon ki kell fogni, nagyon-nagyon... És a továbbiakban is érteni hozzá.
Most mondhatnám azt is, hogy eladom neked 150-ért a kicsit rohadó Unom, 150ből felújítod a motorját, 100-ból a kasznit, és 400-ból van egy jó kiskocsid. Ja és gázzal is megy.... De ez most csak egy példa volt. Ha annyira nem vagy otthon autószerelés témában, nem érdemes ilyenen gondolkozni.
Az 1.6 azért csak nem olyan nagy motor...?!?!
Barátnômnek Swiftje volt (illetve van; a kocsija még megvan neki, csak ô nincs nekem, hehe...) és eléggé megküzdött az emelkedôkkel.
Városban nagy öröm a pici kocsi, most Puntón tanulok (oktatónál), de én Pesten csak éjszaka kôzlekednék (amikor már nincs BKV, ezért muszáj, sem pedig forgalom, ezért lehet), inkább vidéki/külföldi kiruccanásokhoz kellene a kocsi. Márpedig mentem már egy másik Puntóval Prágába (haver vezetett), és szegény kocsi nagyon nyöszörgött, meg is itta a 10 litert a sztrádán kihúzatva...
Ja, meg ha mégis töröm az autót, akkor azért ne egy 30 centis kocsiorr/far válasszon el a külvilágtól...
Kösz a rengeteg infót, csak kapkodom a fejem, még 3 év múlva is adatot fogok gyűlyteni, ha ez így megy................
Egy kérdés: valakinek van tapasztalata az említett Pontiac LeMans-ról? Koreai származása elôny, vagy hátrány? Hogy állt arrafelé az autógyártás 1988-ban?
Oszt mit kezd vele? Ez már koros autó, ha valami meghibásodik rámegy a gatyája. Meg a Hondák rohadnak. Nekem is volt egy 94-es Honda Civic-em, sérülésmentes. A horganyzott alvázzal nem volt semmi gond, de a sárvédőívek és az autók alja rohadt, de nagyon. Tavaly adtuk el, de akkor már beteg volt a kuplung, vacakolt a computer, besüvített a szél az ablakokon, már alig vitte az ablakemelő az üveget. Pedig még csak 110e km volt benne, és az mindenféle hajtástól mentesen került bele, mindent megkapott az autó, amit a gyártó előírt neki, mindig garázsban aludt, babusgatva volt, oszt hálátlanul elkezdett rohadni. Eccer megtolattam az antennát és letört, lementem a boltba rendelni hozzá. Volt utángyártott huszonötezerért. Kellett volna ablakhoz sima mezei gumitömítés: 50.000Ft per ajtó. A négyre 200.000Ft lett volna. Kerékcsapágy huszonvalahányezer Ft. Lámpa 200.000Ft körül. Ellenben az ügyanilyen évjáratú Golfhoz: antenna 2700Ft; kerékcsapágy 1300Ft; lámpa 12.000Ft. Hozzáteszem, hogy ezeket a fenntartás miatt mondom, a futóműve a Hondának a német autókhoz képest (talán a Mercedes és a BMW újabb modellei már felveszik a versenyt vele) olyan mint a különbég a trabi és az Opel között. Össze sem lehet hasonlítani. Már megvolt a Golf (hozzátenném, hogy Golfból is vagy 15-öt próbáltam tartósan), amikor még a Honda is meg volt és "váltott vezetéssel" próbáltam, tényleg igaz, ami kanyart a Golf bevesz pl. 100-al, azt a Honda simán 120-al, az Opel (vectra 1.6 2001-es) meg jó ha 80-nál még nem száll el. Igaz a Honda belülről kopogós műanyag, de minden kézre áll, és az ülések sem vészesek. Arról nem is beszélve, hogy Opelból tűrhető autó, ami tűrhető kényelemben, viszont tartós az a régi 88-92-es Vectra. A többi opel túl drága ahoz képest, hogy mit nyújt. Az újak egyszerűen úgy szarok ahogy vannak. A miénkket, meg az ismerősökét is többet kell lassan szervízbe vinni, mint haza. Volt még Daihatsu Applause-om, az nagyon csúnya és nagyon egyszerű autó, mondhatni fapados, de nagyon sportos a motorja, bár kicsit puha a futóműve. Sajnos 5 éves koráig hasdználtuk, hogy most milyen állapotban van, nem tudom, de 80.000km-t tettem bele, úgy, hogy szinte sosem ment 6000-es fordulatszám alatt, nagyon hajtottam, de szinte kérte is, hogy csináljam :-))). Akkor volt 89-es évjáratú 323-as mazdánk. Na, azt hajtottam mint az állat, kb. 140 ekm volt benne, amikor eladtuk, de még jó volt, bár az olajat már ette kicsit. No akkor volt (még meg van :-))) egy S100-as Skodám, arról no komment, az úgy aranyos az az autó, ahogy van. Renault Cliókról már írtam a tapasztalatomat. Szumma: vagy vegyél technikailag fejlettebb autót, akár japánt, akár németet franciát, de csak fiatalt (94-felfelé) vagy maradj az olcsón fenntartható német autónál. SZVSZ opel nem a legjobb választás, tartósabb és jobb konstrukció a VW. Golfot azért célszerűbb, mert elég népszerű autó, ha megunod, könnyen el tudod adni, viszont egy opel Kadett hót ziher, hogy a nyakadon rohad :-))
Lehet, nem tom, de előbb-utóbb szerkesztek valami puha akármit amit oda lehet akasztani a fejtámlához és elfedi az üléstámlát, ha nem szűnik ez a jelenség. Lehet ilyet kapni valahol?
szerintem az ülés eredeti anyagából foszlanak ki valami kis szálak, ami furcsa mert a régibe nem is volt semmi üléshuzat és mégis teljesen ép volt. van ilyen.
Szerintem vannak dogivel, es ranezesre altalaban meglepoen jobban egyben levonek tunnek, mint europai tarsaik. Alairom, az alkatresz dragabb hozzajuk. De minden viszonylagos, mert japanhoz is van utangyartott, es bar a kinalat szukosebb, meg bontott is. Amikor az europai autok vasarloi az olcsobb alkatreszekrol beszelnek, hozza kell szamolni, hogy altalaban utangyartott, vagy bontott holmikrol van szo. Es igaz az is, hogy meg ha a japcsihoz dragabb is az alkatresz, viszont ritkabban kell szervizelni.
Azert elgondolkodtato, hogy Annakidejen a japan autok fenykoraban mindenki azt hajtogatta, hogy ezekben nincsen anyag, ezek szet fognak esni hamar, 3-4 evre meg 100000 km-re gyartjak oket..megis azok az akkori japo autok nagysagrendekkel jobb allapotuak most, mint akkor gyartott europai tarsaik.
Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy nekem egy 13 eves Toyotam van, igaz nem 500e forintos kategoria. Ezzel a tapasztalat az, hogy a belso ter olyan, mint egy uje, a kaszni nem rohad, es bar tudom, hogy lenne mit csinaltatni rajta, de tokeletesen mukodik, az egesz telet vegigharcolta velem, mint egy svajci ora.
Azert vettem japant, mert ismerosi koromben nagyon jok a tapasztalatok veluk, meg a sokkal korosabbakkal is.
Nem tukmalom, vagy ilyesmi, de szerintem erdemes kiboviteni a keresesi kort Opelrol, meg VW-rol a japan tipusokra is.
Rájöttem ám mi a gond, a topicnyitónak nagy autó kell.
a starlet 1.3-as volt, ment mint a golyó. egy lányé volt, nem is tudom meddig használta, kezdtek előjönni a problémák és eladta. Elképzelheted mit nyüstölte:))
Valamivel ritkábban azért a 85-90 közötti japán autók, már mint pl az Opelhoz vagy VW-hez képest, nem? Alkatrész szempontból jelethet gondot, én nem is néztem se japán, se franciát. (olaszt se, csak egy kis oroszt meg csehet)
Néha kicsit szúr az ülés:) Eddig nem tűnt fel, mert ugye kabátban, vagy vastag pulcsiban voltam. Most meg ingben-polóban érzem, valami hülye kis műanyag szálak állnak ki itt ott, amik átjönnek az üléshuzaton, és menet közben azzal szórakozok, hogy magam mögé nyúlva próbálom kitapogatni és kihúzogatni őket:) A nagy részét már kiszedtem, de még elő-előbújik néha egy-egy. No de ez legyen a legnagyobb baja.
Tovabbra is a japanokat ajanlom.. :)
Toyota Starlet vagy valami ilyesmi. Valamelyik nap lattam egy jo allapotunak kinezo Tercelt is 350ert...Esetleg 7k korul vehetsz egy jo galantot.
Szerintem ez a lehetséges kadettekre is áll. Rozsdahalom nagyrésze. Szépen kiglancolva, több gittel mint vassal, egy év múlva meg Frédiként tekerheted neki:))
Egyszerűen 400k pénzért nem lehet rozsdamentes autót venni. ennek ellenére én a helyében nem mennék bele a 40k-s törlesztésbe, de mint írtam ő tudja.
Én is gondolkoztam Samarán és Favoriton és végül mégis egy idősebb Opel mellett döntöttem, és nem elsősorban sznobságból. Hanem mert egyszerűen jobban érzem magam benne, kényelmes, a ladában skodában rendkívül gyatra minőségűek a mindenféle kapcsolók, fogantyúk műanyag bizbaszok, nyekereg, nyöszörög, letörik minden, nem voltak még olyan minőségi szinten sem akkor, mint amilyenen egy nyugati gyár már 10 évvel korábban tartott.
egy 15 éves opelban nem esik szét, az ami egy 10 éves sokában vagy ladában már rég szétesett.
A 10 és 15 éves között van különbség, persze. Akkor helyesbítek: 12, 14, 16 éves kocsi simán tud lenni ugyanolyan műszaki állapotban. És akkor még kirívó esettel nem számoltunk.
Mindenki olyan autót vegyen elsősorban, ami neki tetszik. És áltlában nem törjük össze az első kocsinkat, ha vigyázunk is vele. A Mondeo... inkább kisebbet, olcsóbbat. Opel és VW kicsit túl van árazva használtan is, de sokan esküsznek rájuk. Én annyira nem, de majd mindjárt írja valaki, de igen és mennyire.
Léteznek egészen kiforrott kocsik, amiket sokáig gyártottak, azokból kéne az utolsó szériából válogatni talán. Kerülni az elektonikák tömegeit felvonultató kocsikat. Márkát inkább nem írok, csak irányelvet.
Mikor megvettem életem első "drágább" kocsiját, az 12 éves volt, egy Fiat Uno 400 ezerért 4 éve. Azóta tudom, kicsit kellett volna még nézelődni, de aznap az autópiac összes ilyenkorú autója alá bemásztam, végignéztem, és végül ez tűnt a legjobbnak a többi közűl. Én nem is Fiatot akartam, de így alakult. Különben össze tudtam vetni unokatesóm akkor 16 éves golfjával, arra, hogy mennyit költöttek pár év alatt... Ők is 12 évesen vették pedig... Nekem a kis Fiat fele annyiba került ráköltésileg, ami azért nekem sok volt. De ez egy egyedi eset.
A Fiatot nem akarja már senki megvenni, de ha ráírnám hogy góóf, már rég el is lopták volna, vagy azonnal megvennék... Én ezt nem értem. :-(