Iván Gábor: "Ideje lenne ezt is rendbe tenni, hogy sehol se lehessen megkérdőjelezni a Római Katolikus Egyház a történelem során elkövetett emberiségellenes büntetteit."
ISTENES SZENT JÁNOS, AZ IRGALMASREND MEGALAPÍTÓJA
Született Montemor-o-novo-ban, Portugáliában, 1495. március 8-án. 20 évesen katonának áll, a spanyol-francia háborúban megsebesül, majd fogságba esik. Itt majdnem felakasztják.
Avilai János hatására megvilágosodik számára Isten hívása: a rászoruló szegény betegeken kell segítenie. Kemény munkába vág ekkor: éjszaka fát gyűjt és nappal eladja. Árából élelmet és orvosságot vásárol a vagyontalan betegeknek. Hamarosan házat bérelhet, odahordja betegeit, és önfeláldozóan ápolja őket
Szentségének híre elterjed, Tuy püspöke jóváhagyja az Istenes János nevet, amelyet az emberek adtak neki. Az általános tisztelet, amely Jánost körülveszi, óriásira nő, amikor egy nagy kórház égése alkalmával egy sereg beteget a vállain a szabadba cipel.
A betegek szolgálatában, megfeszített munkában eltöltött 13 év meglehetősen felőrölte erejét. Istenes János meghalt ötvenötödik születésnapján, 1550-ben Granadában.
Istenes Jánost 1690-ben avatták szentté. XIII. Leó pápa a földkerekség összes kórházának és betegének mennyei pártfogójává nyilvánította, s nevét belefoglalta a haldoklók egyházi imájába. Ünnepét 1714-ben vették föl a római naptárba, március 8-ra.
Iván Gábor: "Ideje lenne ezt is rendbe tenni, hogy sehol se lehessen megkérdőjelezni a Római Katolikus Egyház a történelem során elkövetett emberiségellenes büntetteit."
ANNUNCIÁTA NŐVÉREK
A közösség hivatása: betegápoló.
A Rend apostoli célja: betegápolás, elhagyott, szegény leányok felkarolása. Leányotthont tartottak fenn Szombathelyen, Celldömölkön és Szegeden. Kórházakban teljesítettek szolgálatot. Gyulán szanatóriumban ápoltak, Gyergyószentmiklóson pedig állami kórházban. Jelen voltak még Pécsett, Kalocsán, Kőszegen, Egerben és Sopronban. Bécsben a Pázmaneum háztartását vezették, Braziliában pedig lepratelepen vállaltak betegápolást.
A betegek és a betegápolók pártfogója 1550-ben született az itáliai Bucchianicóban. Édesanyját korán elveszítette, majd fiatalemberként mint zsoldos katona került az akkori csatamezőkre. Megtapasztalta a gyűlölet, a gyilkosság, a sebeket ütő cselekedetek értelmetlenségét.
Megtért, és novíciusként belépett a kapucinus szerzetesrendbe. De egy, még katonaként szerzett sebének gyógyítása miatt Rómába kellett mennie kórházi kezelésre. Itt fedezte fel igazi hivatását: a betegek és rászorulók iránti szolgálatot a kórházakban és a privát házakban.
Teljes szívvel és erővel vetette bele magát a feladatba, hamarosan társakra is talált. Belőlük alakult meg a Betegek szolgái nevű közösség, a mai kamilliánus rend, amely hamar elterjedt egész Itáliában. A rend tagjai hősiesen végezték feladatukat a kórházakban - különösen kolera-, tífusz- és pestisjárványok idején, amelyek az akkori időkben egész Európát elárasztották. 1614-ig nem kevesebb mint 180 rendi tag halt meg a fertőző betegeket szolgálva a felebaráti szeretet vértanújaként.
Kamill nemcsak irányította társait, hanem példát adott nekik. Szentség hírében halt meg 1614. július 14-én. 1764-ben avatták szentté.
1886-tól nevezik a betegek, 1930-tól az ápolók (ápolónők) pártfogójának.
Az első pápa biztosan zsidó volt. (Péter) Ha elfogadjuk azt, hogy a kereszténység az első internacionalizmus, akkor nem értem, hogy mi a pápák nemzetiségének értelme? (Született vatikáni nem lehet! Persze régen a Vatikán állam is nagyobb volt.)
WOMAN'S VOICE, 1953 November 25.
" Meg vagyok lepve az ön meglepődésén, Mrs. van Hyning. Ön történelmet tanul az egyetemen és így tudja, hogy a Borgiák és a Mediciek olasz zsidó családok. Biztosan tudja azt is, hogy ezekből a családokból pápák is kerültek ki. Lehet hogy meglepi önt, de 20 zsidó pápánk volt, és ha önnek elég ideje van akkor , amikor nekem is van időm, akkor meg tudom önnek mutatni ezeket a neveket és évszámokat..."
Nem tudom, megbízható-e az adat, de én ezt találtam:
"At his birth (1420, Torquemada, Castile, Spain) Tomás already had something to hide: his grandmother was a converso; a converted Jew; a New Christian."
Halahikus szempontból az is lényeges, hogy ez az apai vagy anyai nagymama-e. Erre nem találtam utalást. Több internetes forrás jelz, hogy ez egy szóbaeszd. ("állítólag"). Nem tudom, mi az ihgazság, de hogy felmerült ez a lehetőség, az biztos.
(Tanulság: nem kell kitérni a zsidóságból. Nem vezet jóra.)
A Spectrum TV-ben volt egy hosszabb film az inkvizícióról. Ott is említették, hogy zsidó volt, és azzal példálóztak, hogy általában az áttért emberek akarnak pápábbak lenni a pápánál.
Ideje lenne ezt is rendbe tenni, hogy sehol se lehessen megkérdőjelezni a Római Katolikus Egyház a történelem során elkövetett emberiségellenes büntetteit.
Hát hogyne. Meg hogy Izraelbe ment. (Haza, ugymond.) Bizonyiték a szokásos: semmi. Miközben persze ma már pontosan tudjuk a címét, ami egy Sidney melletti cím, Ausztráliából.
Ami pedig az inkvizíciót illeti. Időről időre újra meg kell írni a történelmet. Mert nyilván létezett az inkvizíció, magam is láttam egy filmen a hatalmas portugál archivumát, ahol többszázezer embernek volt dossziéja. Meg persze azokat a kedves szerszámokat is használta valaki, és Giordano Bruno sem magát gyujtotta fel.
De azért egyrészt nem biztos, hogy mindent jól tudunk a tankönyveink tanulva - becsuszhattak pontatlanságok, egyoldaluságok, torzítások is - másrészt meg ez a történet egy kincsesbánya. Rettenetes mennyiségű iratanyag maradt fenn, és nem tudom, hol tart a feldolgozása. Valahol nagyon az elején tarthat. De ez nem is egy egygenerációs munka.
Tudom, tudom. Eva Braun is, Eichmann is, Hitler is, Himmler is, meg egyáltalán. Muszáj minden marhaságot elhinni, csak azért, mert valaki egyszer unalmából időskori szenilitásból kifolyólag leírta?
(Aki nem tudná, ezeknek az értesüléseknek leginkább két forrása van, az egyik Fiala, a másik Marschalkó, de néha meg együtt, mint szerzőpáros.)
WOMAN'S VOICE, 1953 November 25.
" Meg vagyok lepve az ön meglepődésén, Mrs. van Hyning. Ön történelmet tanul az egyetemen és így tudja, hogy a Borgiák és a Mediciek olasz zsidó családok. Biztosan tudja azt is, hogy ezekből a családokból pápák is kerültek ki.Lehet hogy meglepi önt, de 20 zsidó pápánk volt, és ha önnek elég ideje van akkor , amikor nekem is van időm, akkor meg tudom önnek mutatni ezeket a neveket és évszámokat. Ebből ezt fogja tanulni: A katolikus egyház nevében elkövetett bűnöket zsidó pápák alatt követték el. Az inkvizíció vezetője, Torquemada, zsidó volt."
Ez legalább akkora paradoxon, mint hogy Hitlernek zsidó barátnője volt. Éva Braun. Vagy hogy Marxot kiátkozta az apja a családi vagyonból és ez késztette a továbbiakban,. vagy hogy Darvin teológián végzett... Be is raktam a
Fórum >> Vallás, Filozófia >>
Istenem, ments meg önmagadtól! P-DOX-ok.
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9037675
gyöjteményembe, ahol számos meghökkentő, önelentmondó dolgot gyöjtögettem össze.
Inkviziocio termeszetesen volt, ez tagadhatatlan, barmit is allitanak a jolertesult olvtarsak.
Tulelok nem voltak nagyon, az egyhaz mosta a kezeit, viszont a gepezet sokkal hatekonyabban nyomott el mindenfele torekvest, mint jelenleg, hsizen a tudas a klerus kezeben volt.
Ma amikor a tudas sokkal szelesebb korben elerheto, ismert megjelennek azok az elemek, akik szandekos felremagyarazasokkal, tortelemhamisitassal, kormanyokon ativelo lobbitevenykenyseggel, terrorhalozat es atombomba arzenal fenntartasaval igyekeznek iranyitani a "nem kivalasztottakat". A holokauszt hazugsagainak megvedesere letrejott szervezetek igazabol az inkvizicio intezmenyeinek ujjaelesztoi, hiszen modszereikben, alapossagukban akar Torquemada mesterrel is vetekedhetnenek.
A holokaszt tagadas buntethetosegenek kerdeskore egy uj inkviziciot feltetelez, ahol a zsidofilek rogtonitelo birosagaikon legszivesebben azonnal elhallgattanak az ellentmondokat...