Keresés

Részletes keresés

Katana750 Creative Commons License 2017.05.31 -1 1 5704

A hirtelen felindultság ebben az esetben jó tanácsadó volt. Limenasz valóban a főváros, oda Keramotiból mennek a hajók. Nem tudom milyen jogsid van. Ami biztos: Hivatalosan "B" jogsival még 50cm3-s robogót sem bérelhetsz. Elvileg valami kiegészítő kell! Erről a bérbeadók általában csendben megfeledkeznek, de ha történik valami akkor a te sajtod. Ha van "A"-d akkor minden ok. és tudsz valami komolyabbat bérelni amire szükség is van ha ki akarsz mozdulni az ideiglenes lakhelyedről. Írom ezt azért mert én motorozok és az a véleményem, hogy 50-es bokorugróval(pláne utassal) kínszenvedés lesz nem motorozás. Főleg a sziget domborzati viszonyai miatt, de az ilyen bérrobogók igen leharcoltak. Pl. a Marble Beach megközelítése a főútról 5km. liszt finomságú fehér homokon zajlik, ahol 1 kis kerekű robogó nagyon bizonytalan. Tehát én csakis enduro motorban gondolkodnék ilyen szigetkőrbe motorozás, partok felfedezése vágyak esetén. Szerettem volna én is bérelni terepjárót(Suzuki Jimni) a Giola medence felfedezésére vágyva, de sajnos mindig foglalt volt az a 4 darab ami Ormos Prinou-ban lehetőség lett volna. 

Előzmény: Viktor Módi (5703)
Viktor Módi Creative Commons License 2017.05.31 -1 0 5703

Sziasztok ! 

Hirtelen felindulásból, gondoltunk egyet hogy Thassos szigetére mennénk el nyaralni 1 héten belűl. Limenas városába, tudtommal ez a főváros. Robogót szeretnék majd bérelni és azzal körbejárni a szigetet, strandilag stb stb ... Mennyibe kerülnek kb most a bérlési költségek ? 

Köszi a válaszokat ! 

Melcsi625 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 5702

Szia!Mi Skala Potamiasban voltunk,az 5589-es beszámolómat olvasd el,abban leírtam,milyen volt.Szuper amúgy!!

Árakra nem igazán emlékszem pontosan: gyros olyan 2,5 -2,7 euro,fagyi 1,5 körül van,pékségben péksütik 1-2 eurok,kenyér is e körül (apa járt,nem tudom pontosan...) Körül kell nézni a boltokban,mert nem mindenütt azonosak az árak.

Rémlik,hogy azöldségek szinte fillérekért voltak.(Koktél mi sem ittunk...nem fért sosem már belénk..)

Étteremben vacsiztunk minden nap,üdítővel,sörrel kajával együtt olyan 27-30 euro körül volt/család (két felnőtt+2 gyerek).

ennyi most kb.,mennem kell,kérdezz nyugodtan,férjuram jobban emlékszik pénzügyekre,majd megkérdezem legfeljebb.

Ja,éttrem: Mama's Grillben nagyon kevés a kaja,éhesek maradtunk,Migio-t tudom ajánlani...

Előzmény: Cipurplushi (5700)
Katana750 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 5701

Éppen elkezdtem írogatni amikor eszembe jutott, hogy a golden beach nem játszott nálunk. Lehet ha visszaolvasol a tavalyi idényről leírt beszámolókra, reális képet kapsz!

Előzmény: Cipurplushi (5700)
Cipurplushi Creative Commons License 2017.05.29 0 0 5700

Szia!

Bocs, most láttam, hogy ez nekem szól.... :-) Volt egy kis kalamajka, úgy volt, hogy nem megyünk... szüleim lemondták... végül jönnek :-)

Szóval remélem, feltesszük a képeket. Most úgy néz ki, hogy Szerbiában, Leskovac-nál állunk meg a Gros Hotel-ben. Az az egy zavar csak, hogy onnan még min. 6 óra a kikötőig az út, szóval ha reggeli után indulunk 7 körül, akkor délután érünk csak a Golden Beach-re. Az igaz persze, hogy legalább nem hullaként, hanem kipihenten. Aztán az is lehet, elindulunk 5-kor hajnalban :-)

Árakat tud írni esetleg valaki? 10 nap alatt mire lehet számítani, ha szeretnék fagyizni, gyros-t enni, görögdinnyét, és 4-5-ször étterembe menni? Koktélok, ilyenek nem játszanak... szóval nem habzsi-dőzsi, de azért nem akarom számolni a filléreket.

Köszi :-)

Előzmény: Pierr_Kardán (5698)
scarabaeus Creative Commons License 2017.05.19 0 0 5699

Ha kötelező, akkor 12 éves képek, egy normális és egy hitchcock-filmes. :-D

 

Előzmény: Pierr_Kardán (5698)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.05.19 0 0 5698

Azt nem tudom, hogy vetted-e, de a fórumban mindenkinek kötelező elkészítenie a saját sirályos képeit. A képek elkészítéséhez szükség lesz pár falat száraz kenyérre, vagy extrudált kukaricapehelyre.

 

A kompon fel kell menni a felső fedélzetre és míg valaki a fényképezőgéppel készenlétben áll, addig a családból egy másvalaki bátorságtól függően dobálja a sirályoknak a falatokat, vagy kézből eteti őket.

 

Utána kötelező a képeket közzétenni a fórumon :-))

 

 

 

 

Előzmény: Cipurplushi (5695)
viizo7 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 5697

Livadi = Archagelos beach, ahogy mellékelt ábra is mutatja:

 

 

;)

Előzmény: Cipurplushi (5693)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.05.18 0 0 5696

Már nem emlékszem pontosan, hogy hol, de talán pont az Astpas Beachnél akartunk ilyen mellékúton menni, de 200 méter után elakadtunk, mert személyautóval egyszerűen nem lehetett tovább menni a sziklák miatt. Persze megfordulni se lehetett, ezért szépen tolatva mentem vissza 200 métert egy sziklás, kanyargós úton. Barátnőm ment gyalog előttem (vagyis tulajdonképpen a kocsi hátuljánál, mert ugye tolattam), hogy nehogy jöjjön valaki az úton. Nem volt semmi :-((

 

Ugyanez a baj az Ypsariora vezető úton is, sokáig el lehet evickélni személyautóval is, de sok olyan szakasz van, ahol ha jön szembe valaki, akkor egyszerűen nincs hova kitérni, valakinek vissza kell tolatni.

 

Giolához földúton kell menni, ameddig ugyan menni lehet, mert bizonyos pont után mindenképpen gyalogolni kell még 200-250 métert a medencéig.

 

Az általam felsorolt Beachek mind homokosak, mind szép, mindenhol jó a víz. Csak éppen egyikhez-másikhoz (Marble, Vathi) sokszáz métert kell menni márványporos mellékúton, vagy elég meredek földúton kell lemenni (Paradise Beach). Ettől függetlenül általában mind zsúfolt, mert tényleg élmény ezeken strandolni.

Előzmény: Cipurplushi (5695)
Cipurplushi Creative Commons License 2017.05.18 0 0 5695

Köszönöm :-)

Alyki-ről azt olvastam, hogy nagyon zsúfolt... homokos amúgy? Mert az fontos lenne Apukám miatt. Ő azt szereti :-)

Viszont azt elfelejtettem kérdezni, hogy mennyire életveszély az Ipsario, vagy a GIola, vagy az Astpas beach? Olyan leírásokat olvastam, hogy szakadékra kapaszkodik fel az autó az Astpas-nál, stb. Gyakorlott vezetőknek ajánlott ez és az... 

Előzmény: Pierr_Kardán (5694)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.05.18 0 0 5694

Ami az Archangelos kolostortól látni lehet, az a Livadi Beach. Az Astpas Beach a Livadi Beach mellett van, egy öbölben vannak, csak a Livadi nagykavicsos, az Astpas meg sóderes.

 

A kettő közül lehet, hogy valaki valamelyiket Archangelos beachnek nevezi, mert ezek vannak a kolostor közelében.

 

A Livadi és az Astpas Beach közül az Astpas a jobb, de az Astpas Beach nehezen megközelíthető személyautóval.

 

DE!

 

Szerintem se a Livadi, se az Astpas Beach nincs benne Thassos 10 legjobb strandjában, első thassosi nyaraláskor szerintem nem érdemes oda strandolást tervezni.

 

Első nyaraláskor a Golden beachet, a Paradise beachet, a Makryamos beachet, az Alyki beachet, a Marble beachet, a Vathy beachet és a Szirének medencéjét érdemes betervezni strandolni.

Előzmény: Cipurplushi (5693)
Cipurplushi Creative Commons License 2017.05.18 0 0 5693

Sziasztok! A helyi látványosságokkal kapcsolatban kérdeznék. Van egy kis kavarodás bennem, miután elér az ember a kolostorig. Onnan ugye jól látható a Livadi Beach. Egy élménybeszámolóban olvastam viszont az Arcangelos Beach-ről, ami nekem képek alapján olyan, mint a Livadi Beach... ez a kettő egy és ugyanaz? A másik hasonló jellegű kérdesm, az Arsanas-öböl, és az Astpas beach... ez is ezen a területen van, és ugyanúgy néznek ki.... Szóval azt szeretném csak tudni, hogy 2 strandról beszélünk, vagy 4-ről? A másik kérdésem, hogy vacsi szempontjából mit érdemes választani, ahol kiadós az étel, finom, és a kedvezőbb árfekvésű kategória? Ez gondolom még mindig 7-8 EUR átlag... Köszi

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.05.15 0 0 5692

Tavalyi, 4 részes videósorozat a felfelé vezető útról.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oH-fnTN93SA

 

Nézd meg és döntsd el magad, hogy bevállalod-e személyautóval.

Előzmény: Cipurplushi (5691)
Cipurplushi Creative Commons License 2017.05.15 0 0 5691

Sziasztok!

Az Ypsario meghódítása érdekelne... tud valami részletes leírást? Az érdekelne, hogy autóval meddig lehet felmenni? Nem dzsippel, hanem normális személyautóval. Mennyi idő kb. a túra? Mennyire kemény, mondjuk az Olympos-Mytikas-hoz képest (ha volt már valaki)? A Thassos-hu-n 2011-es írást találtam csak...
Nagyon köszi!

balazsh Creative Commons License 2017.05.14 0 0 5690

Az átutaláskor a számlatulajdonos nevét meg kell adni. Abból kiderül, hogy kinek utaltál....

 

Előzmény: kiss9anna (5689)
kiss9anna Creative Commons License 2017.05.14 0 0 5689

 

 

Eddig még nem kértek sehol, Görögben Korfun voltunk csak, de ezen kívül Olaszo., Horváto., Bulgária, egyik helyen se fizettünk előleget.

 

Szerintem én a közvetítőnek utaltam el a pénzt, mert máshogy nem találtam meg ezt a szállást az interneten, egyébként egy magyar házaspár a közvetítő. Remélem minden rendben lesz.

Előzmény: balazsh (5666)
Katana750 Creative Commons License 2017.05.13 0 0 5688

Hogy mennyire nem egyformák az esetek és következetlenek(vagy mit tudom én) a görögök, leírom az én tavalyi esetemet. 2015 11.hó környékén foglaltunk(2016 08 ra) a Bookingon keresztül. Előleg nem kell, de ha mégis kéne, bank kártya száma, mailcím, telószám leadva. 2016 03 hó nem tudom hányadikán értesít a Boo.., hogy foglalásunk lemondva a szállásadó részéről mert nem fizettünk előleget. Kapkodás, káromkodás, miegymás ami ilyenkor lehet, szabadságok elintézve a foglalt időpontra, stb. Pont egy autószerelő barátomnál voltam aki hallotta esetünket és van egy Budapesten élő görög kuncsaftja. "Vasilis segít" mondta a haverom és tényleg. 2-3 telefon a 16. kuzinja felesége unokatestvéréig hatolva és minden ok. 08 01 és 08 14 között van szállásunk. Előleg? Nem kell a Vaszil küld minket!!! Eltelt a nyaralásunk, minden fasza volt, a vége felé kérdezem Kostis-t a hotel tulajt, hogy mi van ha jövőre is ide jönnénk? Mi lenne? Örül neki, hogy jól éreztük magunkat, május környékén utaljak 30% előleget és mehetünk! :-))) Ezen jót nevettem, de idén(nem az előleg miatt) nem Thasosra(de Görögországba) megyünk. 

Előzmény: Cipurplushi (5684)
geodo1 Creative Commons License 2017.05.13 -1 0 5687

"hosszabb távon" ez biztosan így van, könnyebben tudod hivatalos úton behajtani, de ott hirtelen, a helyszínen, ha nem akarna befogadni a szállásadó, sok mindent nem hiszem, hogy tudnánk tenni. de valóban, ennek a minimális az esélye (igaz, előleg nélkül is annyi)..

Előzmény: balazsh (5680)
Cipurplushi Creative Commons License 2017.05.10 0 0 5686

Köszönöm, örülök, hogy ezt mondod :-)

Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.05.10 0 0 5685

A Hotel Anna egy kicsivel jobb hely, mint az Alexander, szóval nem jársz rosszul a Hotel Annával sem. 

Előzmény: Cipurplushi (5684)
Cipurplushi Creative Commons License 2017.05.10 0 0 5684

Sziasztok!

 

Köszönök minden választ.

Valószínűleg utalni fogok, mert ez az apartman legalább válaszol a kérdéseimre.

Lehet, hogy bizonyos dolgokhoz nincs közöm, ugyanakkor szerintem érthető, ha Ónodi Ági azt mondja, nincs hely sehol, közben a görög meg szabad időpontnak adja meg azt, amit Ágitól is kérdeztem, akkor az én bizalmam is meginog. Azért kezdtem el amúgy közvetlenül kérdezősködni, mert se Ágin, se Csabáékon keresztül nem volt már hely....

Én írtam amúgy nekik, hogy természetesen megértem, hogy nekik is kell a biztosíték... de ez a most kiszemelt apartman pl. válaszolt, hogy soha nem vágtak még át senkit, úgyhogy ha fizetek, lesz szállás. Ez is valami :-) Igaz, hogy csak szavak, de megnyugtatóbb, mint az, ha egyáltalán nem válaszolnak 4 email-en keresztül, csak azt, hogy "if you want to keep the studio, send a 30% deposit." - Gondoltam, nem megy úgy az angol, és nem értenek. 

De azt gondolom, az is elég fura, hogy küldjek 30%-ot... persze, ki tudom számolni én is... de nem az a korrekt, hogy megmondja, mennyit utalj... A másik szállás pl. konkrétan leírta, hogy 10 éjszakát maradunk, 3 éjszakát utaljak, plusz az összeg. Sajnos drágább, de valahogy korrektebbnek érzem.

 

balazsh Creative Commons License 2017.05.10 -1 0 5683

Gondoltam, bár nem teszteltem. 

Előzmény: Pierr_Kardán (5682)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2017.05.10 0 0 5682

Ha ingyenesen lemondható, akkor lemondás esetén visszarakják az előleget a bankszámládra.

Előzmény: balazsh (5680)
balazsh Creative Commons License 2017.05.10 -2 0 5681

Már bocsánat, de itt a kérdező közvetlenül a szállással kommunikál. Mi köze van hozzá bármelyik közvetítőnek is.

 

Az olvasottakat  értelmezni is kellene.... 

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (5679)
balazsh Creative Commons License 2017.05.10 0 0 5680

Passz.

Még nem jártam így. De egy banki tranzakciós bizonylat csak több mint egy mail......

 

Evyébként pedig a görög még mindig jobb, mint az osztrák.

Idén 2x járgam úgy a bookingon, hogy foglalás után egyből levonták az előleget, pedig még hetekig ingyen visszamondhattam volna....  

Előzmény: geodo1 (5678)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2017.05.09 0 0 5679

ne rontsd már ennek az áginak az üzletét, még a végém a magyarok önállósodnak és közvetítő nélkül foglalnak szállást egy kínálati piacon, hát  van ilyen? 

Előzmény: geodo1 (5678)
geodo1 Creative Commons License 2017.05.09 -1 0 5678

Miért, ha fizetsz előleget, akkor kihez fordulsz, mit tudsz tenni ad hoc?

Előzmény: balazsh (5677)
balazsh Creative Commons License 2017.05.09 0 0 5677

Nem fognak lenyulni. Már jópár szállást intétem magán úton különböző szigeteken. Soha nem volt probléma.

 

Az előleg azért kell, hogy be legyen biztosítva Ő is és Te is.

Csak gondold át.

Foglalsz és nem kér előleget, majd Te nem jelensz meg. Mi történik? 1-2 napig nem lesz vendége, üresen fog állni az apartman. Vagyis bevétel kiesés.

Nem fizetsz előleget, odamész esetleg nincs szállás (de lesz). Mi alapján, hova, kihez fordulsz?

Egyébként ha a pl.  bookingon nincs már szállás és megtalálod más úton, eséjes, hogy lesz még. Elég kemény szerződések vannak a világban.....

 

Előzmény: Cipurplushi (5675)
Gumped Papó Creative Commons License 2017.05.09 0 0 5676

Nem értettem, kinn élő magyar szervezők (név nélkül) miért mondják, hogy az Alexander tele van, mikor közvetlenül kiajánlották az adott időpontot. Szerettem volna választ, hogy pl. azért, mert ők sem minden időpontot adnak ki a szervezőknek, és van, amit maguk értékesítenek.

 

szerintem azért nem válaszoltak erre a kérdésedre, mert ehhez semmi közöd :-)

Előzmény: Cipurplushi (5675)
Cipurplushi Creative Commons License 2017.05.09 0 0 5675

Sziasztok!

Talán én voltam körülményes, szerettem volna pár megnyugtató szót, hogy nem nyúlnak le.

Nem értettem, kinn élő magyar szervezők (név nélkül) miért mondják, hogy az Alexander tele van, mikor közvetlenül kiajánlották az adott időpontot. Szerettem volna választ, hogy pl. azért, mert ők sem minden időpontot adnak ki a szervezőknek, és van, amit maguk értékesítenek. 

Semmire nem válaszoltak, mindig csak azt, hogy ha meg akarom tartani a szállást, utaljak 30%-ot. Ez elég lelombozó és számomra gyanús volt.... Ennyi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!