Anno Kasza Imivel beszéltem többször is az Alpinákról. meg volt talán totalcar cikk is ezekről, de lehet az e46-ról inkább, ill az biztosan.
A motor és vezérlése, elemei az M50-52 vonal alapjain nyugszik (nyilván e36-ra vonatkoztatva), de pl más a szívósor, nyilván sokkal komolyabb program van. Ahogy elhangozz, egy kicsit tuningolt "sima" hathengeres. Nyilván jóval értékesebb a sorszámozott egyedi gyártás végett.
Hogy annyival jobb-e az e36 M3 futómű, mint a "sima" hathenger, ill ezen belül az M-technik, azt nem tudom megmondani, van itt tulaj, akinek van M3 és ismeri a "sima" e36-ot is. ;) Azt tudom, hogy a lengőkar, gólyaláb, geometria, fék más, nyilván a gátlók is.
Műszaki tudásban meg más karakter, mint az M3, a futómű se ugyanaz. Egy jó gyors GT-nek vehető, míg az M3 elvileg sportkocsi, más felhasználásra tervezve.
Befektetésnek biztos nem rossz, ezek ára se fog már csökkeni, ha van pénz rá, lehet támogatni az ötletet ;)
Én azért ezek közül a B8-ba fektetnék ;) kevésbé a "sima" sorhatosba.
Szerintem drágák. Ha tetszik, akkor vegyél. De M3 árában kapsz egy kicsit tuningolt sima 6 hengerest. Szerintem nem éri meg, ha a műszaki tartalom számít.
Ez így van ;) Egyharmad gázos gyorsításnál már általában kiakad a mutató egy jó sorhatosnál. Az enyémnél meg már az Idrájvon látom az átlagot megosztott képernyőnél, a műszerfalon meg akár az átlagot, akár a pillanatnyit számszerűsítve, nem mutatóilag.
A múltkori pályás vezetésnél sajnos nem lett nullázva, majd véletlen lenullázódott a fogyasztás, pedig kíváncsi lettem volna mennyi az annyi, a harmad tanknyi benzin baromi gyorsan elfogyott.
Bezzeg az új toyota: az asszony azzal szórakozik állandóan (közgazdász), hogy a telefonján lévő apllikáción mindig visszanézi az elmúl úton mennyi volt az átlag.
A közelmúlti külföldi utunknál komoly staisztikát állított fel, az ő által vezetett alsóbb utas és városi szakaszokon 4,1-4,6 l átlag, míg az én 160-as autópályás szakaszomon 9,3 l volt. Kaptam is a csípős kritikát, persze csak élcelődés szinten. :DDDD Az autópályán sietnünk kellett, időre mentünk, késéssel indulva, ezért kellett én vezessek.
A lányom autófeljesztő munkát végez, mechatronikus mérnök. Szokott beszélni arról, hogy néha milyen hülyeségekkel kell eladniuk a fejlesztéseket....
Egyébként azt mondta, ami azért megütötte a fülemet, hogy:
a BMW az a jó márkákhoz tartozik jelenleg, mert nem fogadnak el minden szart, fékész tesztelésű rendszereket, sokkal magasabb a követelményük, mint a legtöbb gyártónak, tehát nem lehet eladni nekik bármit.
Ez a mondása maitt is nekem még talán maradt egy kis hitem Rumcájsz kollégával ellenétben a mai bmw-ben. ;)
Ez az áramtalanított állapot, mikor lemerül az akku. Az e93-nál ezt is tapasztaltam, mikor a biztosítéktábla betáp kábel csatlakozás kilazult. Minden eletromos vezérlésű dolog úgy marad, ahogy elment az áram.
Kéziféknél is ez lehet.
Amikor akkut cserélnek, vagy bikázzák, stb, akkor visszatérő aram mellet oldható.
Elég szar lehet pl berögzült kézifékkel feltenni egy SUV-ot trélerre....
Modern autó jó-nem jó, mindenki döntse el:
Új toyotánkkal a garázsból erős emelkedő feljárón állunk ki. Ott állt az autó, mondom kiállok. Indítom, indulnék, nem enged. nem volt a biztonsági öv becsatolva és az emelkedős indulást emiatt tiltotta a rendszer.... Jaj, nekem az sok volt... Persze próbáják bolondbiztosra csinálni, biztos volt már aki felborult autóval emelkedős induláskor...
Amúgy meg életből felmentett hülyék találták ki a nívópálca nélküli autót (ugyanazok, akik a VW -nél narancssárgáról sötétszürkére változtatták a nívópálcát)
A baj akkor van, amikor letesztelik, és nem működik jól. Vagy magától elsül.
"A legveszélyesebb “alpha” felfújószerkezet jellemzően a 2001-2003 között gyártott Hondákba, 2006-os Ford Rangerbe/Mazda B-pickupokba és az 1999-es BMW 323i/328i-be került."
Mindenesetre nem szeretem, ha nincs közvetlen kontrollom az autó felett.
Erről jut eszembe, vannak autók elektromos kézifékkel. Ha egy ilyen autó áll valahol és kimerül az akku behúzott kéziféknél, akkor kiold a fék? Vagy éppen hogy nem old ki mindaddig, amíg fel nem töltik az akkut?
Én is kaptam egy ilyen visszahívásos levelet, szintén a Takata-légzsák miatt, de nem szeretném, hogy belematassanak az autóba. Egyébként is van egy másik ugyanilyen légzsákos kormányom.
Az e93-omra van visszahívás, nem vett részt benne a kocsi. A légzsákok cseréje (Takata), és a fűtőventillátor cseréje.
Beszéltem a Rack fehérváriakkal, és csekkolták, hogy OK, értesítenek rövidesen a várható időpontról, hogy mikorra jön meg hozzá a cucc. Bő két hete volt.
Azóta sem jelentkeznek.
Szerintetek hívjak más szervízt, vagy emlékeztessem őket?
Sose csináltattam náluk semmit, meg nem is régóta vagyok azon a környéken,. így nem volt kapcsolatom.
Így a visszajelzés hiánya elég gáznak tűnik, viszont meg akarom csináltatni a visszahívás tételeit.
Próbálkozzak máshol? Csak a kocsi logisztikája is kérdés. Nyilván oda tudom vinni lábán, de 2x kell segítséggel menni, vagy tömegközlekedéssel.