Keresés

Részletes keresés

igor1974 Creative Commons License 2009.05.17 0 0 1929
<!-- // Begin Pollhost.com Poll Code // -->
<form method=post action=http://poll.pollhost.com/vote.cgi><table border=0 width=150 bgcolor=#EEEEEE cellspacing=0 cellpadding=2><tr><td colspan=2><font face="Arial" size=-1 color="#000000"><b>A lakás energia-gazdaságossági kategóriája</b></font></td></tr><tr><td width=5><input type=radio name=answer value=1></td><td><font face="Arial" size=-1 color="#000000">A</font></td></tr><tr><td width=5><input type=radio name=answer value=2></td><td><font face="Arial" size=-1 color="#000000">B</font></td></tr><tr><td width=5><input type=radio name=answer value=3></td><td><font face="Arial" size=-1 color="#000000">C</font></td></tr><tr><td width=5><input type=radio name=answer value=4></td><td><font face="Arial" size=-1 color="#000000">D</font></td></tr><tr><td width=5><input type=radio name=answer value=5></td><td><font face="Arial" size=-1 color="#000000">még nem kaptam meg</font></td></tr><tr><td width=5><input type=radio name=answer value=6></td><td><font face="Arial" size=-1 color="#000000">nem tudom, mi az</font></td></tr><tr><td colspan=2><input type=hidden name=config value="aWdvcjE5NzQJMTI0MjU0ODk2MwlFRUVFRUUJMDAwMDAwCUFyaWFsCUFzc29ydGVk"><center><input type=submit value=Vote>  <input type=submit name=view value=View></center></td></tr><tr><td bgcolor=#FFFFFF colspan=2 align=right><font face="Arial" size=-2 color="#000000"><a href=http://www.pollhost.com/><font color=#000099>Free polls from Pollhost.com</font></a></font></td></tr></table></form>
<!-- // End Pollhost.com Poll Code // -->
igor1974 Creative Commons License 2009.05.16 0 0 1928
Hi,

elsősorban az E lépcsőház lakóitól kérdezem, hogy van-e náluk is áthallás: nem annyira a zajokra (TV, beszélgetés, zene, stb.), mint inkább a rezonanciára, vibrációkra gondolok, mert ha a kisgyerekek szaladgálnak, az olyan, mintha egy mázsás fickó rohangászna fel s alá (a mi nappalinkban:-), ami nonszensz, hiszen ennek simán bele kellene férnie. Ha mások számára is zavaróak az ilyen jellegű áthallások, érdemes lenne műszaki szakértői vizsgálatot kérni, mert elképzelhető, hogy valamilyen szigetelési/lépés- és hanggátlóval kapcsolatos probléma van, amit még időben kellene közösségileg orvosolni.

Üdv: Igor
kóborc Creative Commons License 2009.05.13 0 0 1927
Kedves Öntözőrendszer Építésén Gondolkodók!
Már korábban részletesen írtam a rendszer előnyeiről (személyes tapasztalatból), csak néhány tévhitre szeretnék most ismét reagálni:
1. nem kell sokmillió forint a fűhöz! - mi is ezt hittük kezdetben, de mivel nem volt ennyi pénzünk, maradtunk a kisipari megoldásnál: azaz öntözőrendszer+évente kétszer műtrágyázás (földcsere és egyéb nélkül). Második évtől már szép dús és zöld füvünk van (nyáron is), amit élmény mezítláb taposni. Igaz, nem golfgyep, de arra nem is vágytunk.
2. a kertgondozásban nincs benne a napi rendszerességű locsolás, ami pedig (főleg nyáron) elengedhetetlen. Ha valamilyen csoda folytán mégis, akkor is biztos, hogy ez a locsolás napközben esik meg, amikor jó,ha a kilocsolt víz 30%-a eljut a gyökerekhez. A többivel max. a levegőt párásítjuk.
3. az öntözőrendszer teljesen eltűnik a fűben, a kertben játszó gyerekek (és a lelkesen füvet nyíró kerttulajdonosok) semmilyen módon nem tudnak benne kárt tenni (kivéve persze, ha kiássák - de ez nem valószínű).

És nem vagyok kertépítő vállalkozó, sőt, a rokonsági/ismerősi körömben sincs ilyen (sajnos).
Jigael Creative Commons License 2009.05.06 0 0 1926

Szerintem a műanyag flakonokat mindenképpen érdemes lenne a szelektívbe vinni. Egyrészt környezettudatosságból, másrészt tényleg 5 perc alatt tele lesz vele a kuka, és a szelektív tényleg csak 50 méterre van, plusz rendszeresen ürítik.

 

Amennyire tudom, itt a legtöbb lakáshoz van kamra, igazán megoldható egy plusz szemetes elhelyezése, ahova összetaposott állapotban az ember beledobja a flakont, majd hetente egyszer-kétszer elsétál az eredménnyel a szelektívig, mondjuk akkor, amikor éppen átszalad a vegyesboltba.

 

A legtöbb lakberendezési áruházban már lehet kapni olyan szemeteseket, amik lehetővé teszik a szelektív hulladékgyűjtést, nekünk pl 4 kihúzható rekesz van a mosogatónk alatt, ráadásul az ikeából, tehát nem csillagászati összegekért.

 

Az meg, hogy valaki nem képes a kartonpapírokkal átsétálni az út úloldalára, szerintem elég gáz. Reméljük ez csak abból adódik, hogy eddig nem tűnt fel neki a szelektív hulladékgyűjtő, mert mindig pont a másik irányba indul reggelente, és most kapva kap az ötleten :-)

Előzmény: bozika (1923)
ujlako78 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 1925

Kedves Anta,

A szándékom nem az volt, hogy negatív érzéseket váltsak ki belőled vagy bárki másból. Természetesen én is megpróbálok minél több információt összeszedni mielőtt nyilatkozom bármiről is, de nehéz hogy nem tudtam ott lenni sajnos a közgyűléseken. Leveleim azért születtek(nek), mert úgy gondolom mielőtt nagyobb beruházásokba kezdene a ház, át kell gondolni mire is költjük pénzünket. Természetesen a jó ötleteket én is támogatom, de aminél már most látszanak a negatívumok azt nem szeretném. Szerintem nincs abban semmi rossz, ha megosztjuk egymással ki mit gondol. Biztos vannak jobb megoldások a felmerült problémákra amik sikeresen működni is fognak a társasháznál.
anta106 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 1924
Kedves Újlakó,

Nem kívánok további vitába keveredni a két témát illetően, de azt hadd jegyezzem meg, hogy a második leveled alapján is továbbra is az a problémám az ilyen jellegű véleménynyilvánításról, hogy egyrészt néhol kevés és/vagy téves információn alapul, másrészt híján van a konstruktivitásnak.

A felvetett problémák, kérdések szinte mindegyike felvetődött a közgyűlésen és benne van az ajánlatokban. (Csak egy példa: a kamerarendszer felvételei digitálisan vannak tárolva és automatikusan törlődnek egy idő után.) De utána lehet nézni itt is korábbi hozzászólásokból vagy meg lehet kérdezni a közös képviselőt is (ha már nem tájékoztat kellőképpen magától) mielőtt körbekürtöljük minden lehetséges módon a tutit.

Azt pedig, hogy a problémáink megoldása nem a mi feladatunk, nem is értem. Mégis kié? Ugye nem a közös képviselőre gondolunk, akinek ez nem nagyon fér bele az egyéb rutin teendőibe és nem mellesleg nem is lakik itt, nem nagyon érzi a bőrén, mi fontos és mi sürgős, stb.? Pontosan jó példa a játszótér, amit Te magad kérdeztél is. Elárulom: azért dobjuk össze kevesebben, mert nem kívánjuk a 4/5 többséget meggyőzni, hadakozni a magánvéleményével másokat bujtogató ellenlábasokkal, hanem megvalósítjuk, amit szeretnénk a gyerekeinknek…

Számomra az, hogy hagyjuk kiszáradni a füvet és csóváljuk meg pár havonta a fejünket, hogy jaj már megint kirámoltak valakit, mert úgysincs mit tenni, nem az, ahogy élni szeretnék, ami miatt ideköltöztem. És nagyon remélem, hogy más is így van ezzel, ezért írtam én is. Mert ha már nem alkothatja meg mindenki a saját véleményét és x-elhet diszkréten, legalább hallgathassa meg mindkét oldalt.

Azzal zárnám ezt a kis pengeváltást, hogy remélem jó döntést hozunk, mindegy mi is lesz az, de még jobban remélem, hogy így az első évünk végéhez közeledve lassan összekovácsolódik egy jó kis lakóközösség és sokkal jobban meg tudjuk beszélni a közös témáinkat, illetve jobban tekintettel leszünk a többiekre (cigizés, szemetelés, hangoskodás és társai), hiszen mindenki azzal a céllal jött, hogy jól érezze magát. Én a mi környezetünkben látok bíztató jeleket… J

Előzmény: ujlako78 (1922)
bozika Creative Commons License 2009.05.05 0 0 1923
Kedves Lakók!

 

Szomorúan tapasztaljuk, hogy a lakógyűlésen megbeszélt szemételhordással és tárolással kapcsolatosan elhangzottakat a lakók nem veszik figyelembe, mondhatni tesznek rá.

Aki esetleg nem halotta és még nem sikerült megtapasztalnia, hogy csak a zöld SCHAFER kukában elhelyezett szemetet viszik el a közterület fenntartók, annak most felhívnám a figyelmét, hogy a mellé tett karton dobozokat nem fogják elvinni. A hétvégén annyi üres, összenyomatlan karton doboz volt a két kuka mellett, hogy szemét ürítés után a kuka nem fért vissza a dobozoktól. Ajánlatos a dobozokat elvinni (nagypapának eltüzelni stb.) vagy ha arra nincs lehetőség, akkor az illető vigye át az 50 méterre található szelektív hulladékgyűjtőbe. Jó lenne, ha nem ezek foglalnák el a szemetes 90%-át mert más háztartási hulladéka nem fér a kukába, hiszen 12 családra csupán 2 kukánk van. Érdemes lenne a műanyag palackokat is megtaposni a helytakarékosság végett.

 

Másik dolog: a lépcsőház úgy néz ki, mintha már 10 éve laknánk a házat. A fal le van ütve és bútor nyomok találhatóak rajta, amin úgy tűnik rövid időn belül nem fogunk/tudunk változtatni, azonban a tisztaságon igen. A múlthéten és a mai napig is olyan nyomok voltak/vannak a lépcsőn, ami egy takarítás során sem jött le, ilyen esetekben jó lenne azt annak lemosni, aki bekoszolta a lépcsőt, a lépcsőházat.

 

Azt gondoltam, hogy aki ilyen helyre költözik, az igényes a környezetére és felnőtt létére elfogadja az itt érvényben lévő szabályokat!

Ajánlatos egymás kérését tiszteletben tartani, kellemes légkörben élni, egymásnak kellemetlenséget nem okozva!

 

Üdv

 

 

 

Előzmény: anta106 (1918)
ujlako78 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 1922


Kedves Anta,

Örülök, hogy reagáltál a levelemre.

A lakógyűlésekre nem tudtunk elmenni mert a 18:30-as időpont nem volt kivitelezhető, nem tudtuk a párommal megoldani a munkahelyről történő elszabadulást. Eddig ahol laktunk mindenhol a 19:00 óra utáni időpontokban tartottak a lakógyűléseket amiken részt is tudtunk venni.

Nem gondolom, hogy nekünk kéne megoldásokat kitalálnunk, hogy megoldjuk az itt felmerülő problémákat, például a betörésekkel kapcsolatban.

Minden esetre a fűkérdéssel kapcsolatban érdemes abba is belegondolni, hogy hiába lesz kiépítve a csövezés a közös területeken, ha a rézsűről leömlő víz nem lesz elvezetve. A tavalyi évben már júniusban beköltöztünk és az akkori évben az akkori esőzések eléggé jól mutatták , hogy nincsen megoldva a vízelvezetés. Ennek nyomait a mai napig láthatjuk a 110-112 közötti fűhiányos területeken. Gondolom egy kis locsolástól sokkal több fűmag kerül a levegőtöl…Sár és tócsa lesz, nem fű. Még az építésnél le kellett volna fektetni a fű alá kavicságyat, ami elvezeti a vizet. Szerintem itt csak akkor lehetne gyep, ha felásnák az egész kertet, kőágyat csinálnának amire gyeptéglák kerülnének és azt locsólnák, kb úgy mint a házunkkal szemben lévő terrakotta ház kertjében.
Korábban ismerősöm már megcsináltatta a saját házánál a füvet (ami ennek megfelelő minőségű is lett, ez egy 500 nm alapterületű kertnél amin 100 nm alapterületű ház van) 2 millió Ft-ba került. Ebben benne volt a földmunka, csövezés, gyeptéglák ára, elhelyezése, öntözőrendszer kiépítése.
De itt nem 1-2 millió Ft lesz hanem 4-5 millió legalább ami lakásonként szerintem 100.000 Ft-ot is jelenthet..

A kamera rendszer kialakításának sincsen sok értelme. Először is a világítást kellene megoldani a garázsban mert annak ellenére, hogy ma estére a lámpacserék megoldódtak, nem hiszem hogy a lámpatestek cseréjére hónapokig kellene várni.
Nem hiszem, hogy az ide tervezett kamera a garázsban levő félhomályban tökéletes képet rögzítene. Az is kérdés e ki fogja archiválni, megsemmisíteni a felvett anyagokat, ki fogja a rendszert ellenőrizni, frissíteni, üzemeltetni és az mennyibe fognak ezek a tevékenységek kerülni. Kinél lesznek a felvett szalagok, ha gond van kitől lehet elkérni stb.
Tudom, hogy problémázom, de amikről most beszélgetünk több 10 ezer Ft lakásonként és a mostani helyzetben számít minden kiadás...
Előzmény: anta106 (1918)
KZoly Creative Commons License 2009.05.05 0 0 1921
Szerintem a júliusi kánikulában is lehet fűvesíteni, max többet kell locsolni.
Mindenesetre most még, ha jól tudom pont jó időpontilag.
Előzmény: Jigael (1920)
Jigael Creative Commons License 2009.05.05 0 0 1920

Én innen az ablakból úgy látom, hogy már szinte mocsarasra öntözik a kertet, biztos, hogy jó lesz ez így? Nem kellene a hatalmas üres foltokba szórni még egy kis fűmagot? Vagy az már késő?

 

Nem értek hozzá, úgyhogy nincs kizárva, hogy jó nagy butaságokat kérdeztem...

bozika Creative Commons License 2009.05.05 0 0 1919

Sziasztok!

 

A hírnek egyáltalán nem örülünk, azonban az egy jó dolog, hogy a rendőrőknek és Erikának is részletesen jelezve lett az esetről. Nagyon jó, hogy a levélben kitértél különböző biztonsági alternatívákra és amennyiben van rá lehetőség, hívd fel telefonon is Erikát, hiszen mi már többször is írtunk neki e-mailt és válaszlevél nem érkezett és intézkedés sem.

Ezt a problémát minél előbb meg kell oldani, mert ha most nem lépünk semmit, akkor hetek, hónapok, évek fognak eltelni és további hasonló (vagy rosszabb) esetekkel kell szembenéznünk.

 

Támogatjuk a tárolók külső ajtajainak zárhatóvá tételét, aminek határidejét -amennyiben nincs ellenvetés - mindenki biztonsága érdekében egybe köthetnénk a kerti kapukulcsok átadásával!

 

Várjuk a mielőbbi fejleményeket!

 

Üdv.

 

 

Előzmény: roissy (1917)
anta106 Creative Commons License 2009.05.04 0 0 1918
Kedves Lakótársak,

 

Újlakó levelének fontos tanulsága, hogy igenis fontos időt szakítani és elmenni arra a néhány lakógyűlésre, ami szervezésre kerül. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a közös képviselő részéről is hiányosság a teljes és pontos tájékoztatása a távolmaradóknak, hiszen többen azt sem tudták, minek az öntöző és a kamera és/vagy élnek tévhitben ezekkel kapcsolatban, nem lepődök meg, ha nem lesz meg a kellő többség.

Az öntözőrendszer kiépítése a közös kertrészen történne, nem a földszinti lakók kertjében! A közös kertrész gondozása pedig ugyanúgy érinti a legfelső lakót is, mint a lépcsőház takarítása vagy majd a tető javítása a földszintit. Vagy egy egyszeri beruházással kiépítünk egy rendszert és aztán fizetjük csak a vizet, vagy a vízen felül még megfizetünk valakit, aki minden nap kijön locsolni (mennyiért? és mikor?). Az áron felüli egyéb praktikumok, melyről nemrég írt valaki, az okok, amiért más házaknál ez meg lett szavazva. (Persze tapasztalati számokkal, előnyök/hátrányok felvázolásával ezt pontosan alá lehetett volna támasztani a közös képviselő részéről…) A B terv persze, hogy hagyjuk kiszáradni a füvet, de nem feltételezem, hogy valaki úgy vett ezen a környéken lakást, hogy közben nincs annyi igénye, hogy rendezett környezetben éljen, az ablakon kinézve szikkadt földet és porban fuldokló gyerekeket lásson…

A kamerarendszer ötlete decemberben pattant ki néhányunk fejéből, amikor is a Jézuska tárolófeltöréseket és babakocsitárolófeszegetéseket hozott 25-én… azóta autót is törtek fel, most újra tárolókat… Az ajtók, kapuk bezárására többen többször felhívták a lakók figyelmét, ezek szerint eredmény nélkül. Nem érezzük biztonságban értékeinket és magunkat sem!!! Valamit tennünk kell és ha jobb ötlete van bármely kedves lakótársunknak, szíveskedjen elfáradni a közgyűlésre és megosztani velünk.

Előzmény: ujlako78 (1914)
roissy Creative Commons License 2009.05.03 0 0 1917

 

Sziasztok!

 

A tároló feltörésével kapcsolatban, az alábbi levelet írtuk a közös képviselőnek:

 

Szia Erika!

Tegnap 2009.Ápr.30.-án helyszíneltek a rendőrök a feltört 33.sz
tárolóval kapcsolatban. A rendőrök szerint, a tárolóhoz vezető ajtó
Kulccsal van visszazárva így akár az is valószínű lehet, hogy az
elkövető;elkövetők több kulccsal is rendelkezhetnek a tároló ajtókhoz
illetve más tárolókhoz, lépcsőházakhoz.
A társas háznak érdemes lenne megfontolni a biztositás számlájára
zárcserét végrehajtani. Illetve a nagyobb biztonság érdekében a
tárolókhoz vezető ajtózárat úgynevezett henger zárra cserélni.

 

A bezárt ajtót ki tudja kinyitni? Az építettőnek, vagy kivitelezőnek
van kulcsa? Esetleg lakatosmester?

Üdvözlettel: Tárkányi László

KZoly Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1916
Mi ikerházban lakunk, nekünk a hidrofort vitték el a kútnál lévő vízaknából.
De amennyire én tudom, elég sok kertből loptak el különféle dolgokat.
Előzmény: roissy (1915)
roissy Creative Commons License 2009.04.30 0 0 1915

 

Sziasztok!

 

Tegnap éjjel feltörték a tárolónkat (Homoktövis 118).... most itt a rendőrség, a férjem kerékpárját ellopták, most nézzük át,hogy hiányzik-e még valami...

 

Mindenki nézzen körül, hogy nála nem jártak-e a "kedvesek"

 

Üdv.

 

 

ujlako78 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 1914

Kedves Lakótársak!

Szeretném megosztani az öntözőrendszerrel és a garázsba szánt kamerákkal kapcsolatos véleményemet, mert eddig sajnos nem tudtunk a lakógyűléseken részt venni ahol ezt személyesen is megoszthattam volna a ház lakóival.
Az öntözőrendszer kiépítését itt a 2 X 27 lakásos társasház rézsűjén teljesen feleslegesnek tartom. Megértem, hogy a földszinten lakóknak ez nagyon kényelmes, és jó lenne, de én nem tartom jó ötletnek. Véleményem szerint a játszótér miatt a gyerekek játék közben véletlenül megrongálhatják, a folyamatos üzemeltetéséhez, karbantartásához, valamint a kertben található növények ápolásához, a fű gondozásához mindenképpen kell, hogy valakit a ház valamilyen szerződéses formában alkalmazzon. Gondolom a kertápolásra eddig elkülönített havi összeg, nem csökkenne az öntözőrendszer kiépítési költségével.
A Homoktövis lakóparkon belül más társasházban is elkezdték az automatikus öntöző rendszer kiépítését, majd mikor már felásták a kertet, hirtelen meggondolták magukat a lakók, mert belátták, teljesen felesleges.
Amennyiben a lakóközösség mégis úgy dönt, hogy az öntözőrendszer árát mindenkire ráterheli, abban az esetben csak akkor fizetjük ezt ki, ha ez az összeg levonásra kerül, az ez évre, a kertgondozásra szánt összegből (ugyanazért a szolgáltatásért, kert locsolása, nem vagyok hajlandó kifizetni ezt az összeget kétszer.)

A teremgarázs kamerás megfigyelőrendszerével kapcsolatban megosztanám a rendőrséggel és a 24 órás videó rendszerekkel szerzett eddigi tapasztalatainkat:
Az előző lakásunknál ahol laktunk, ugyan ilyen teremgarázs tulajdonnal rendelkeztünk, azzal a különbséggel, hogy ott már a beköltözés napjától ki volt építve a ház és környékének folyamatos, 24 órás kamerás megfigyelő rendszere. Ennek ellenére a teremgarázsban 2 év alatt több autót is megrongáltak, feltörtek. Sajnos 2007 karácsonyakor a mi autónkat is feltörték. Mikor értesítettük erről a rendőrséget, a kiérkező helyszínelők nem voltak hajlandóak megnézni a videó felvételeket, azt mondták, hogy azok a felvételek nem tekinthetők bizonyítéknak. Az egyetlen javaslatuk az volt, hogy mi, mint károsultak nézzük meg a felvételeket, és ha úgy ítéljük meg, hogy értékelhető képanyaggal rendelkezünk, akkor kérelmezzük a rendőrkapitányságon, hogy a nyomozás elősegítése érdekében vegyék figyelembe ezt az anyagot.
Természetesen az elkövetőket nem sikerült a rendőrségnek előkeríteni, és a nyomozás fél éves kitartó keresés után le is zárult.

Véleményem szerint fontosabb lenne megakadályozni a teremgarázsba való illetéktelen behatolásokat. Amennyire én látom, a kertbe kivezető kapurendszer az esetek nagy százalékában nyitva van, így a kert felől csak az nem jut be a garázsba, aki nem akar. Gondolom, mondanom sem kell, hogy ha már a garázsba bejutott valaki, csak egy pár nyitott ajtó választja el az illetőt a lakásajtóinktól. Fontosabbnak tartanám, hogy mindenki zárja be kulccsal maga után a kertbe vezető ajtókat! Mivel a teremgarázsban több beálló hely is bérbe van adva, óhatatlanul elkerülhetetlen, hogy vadidegen emberek jöjjenek ki-be a garázskapun keresztül, szerintem ezzel a problémakörrel kéne inkább kezdeni valamit.

Amennyiben megszavazásra kerül és így kötelezővé teszik hogy a teremgarázsba kamerákat vagy a kertbe locsolórendszer kerüljön kiépítésre és ezért mindenkinek bekell fizetnie a rá vonatkozó összegeket, akkor a játszótér megépítésével kapcsolatban, mivel ott is a lakóközösség több mint fele megszavazta a létrehozását, legyen szintén kötelező mindenkinek a rávonatkozó részt megfizetni.
Jigael Creative Commons License 2009.04.26 0 0 1913

Tegnap átszökött a szomszéd nyula is :-)))

 

Mikor lesz vajon kész a kert? Minden nap nézzük az ablakból a gyerkőccel a homokozót...

Előzmény: BrigÁdiTom (1912)
BrigÁdiTom Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1912
Szia Zsolti!

A kerítés azért kell mert értéknövelő és biztonságnövelő hatása van. A te autód is bent parkol gondolom örülsz majd a kerítésnek hogy ne vigyék el olyan könnyen az autódat esetleg. Sokan itt járnak keresztül az ablakok alatt az is megszűnik a kerítés hatására.

Az óvodákról annyit hogy én megoldottam a kérdést, Békásra hordom át a gyereket ismerősökhöz a Kelta utcába(Mert ez a óvodakérdés itt nagyon gáz). Aki vállalkozni szeretne nyisson magánóvodát itt a környéken.:)

Sziasztok

Tamás
Előzmény: Törölt nick (1909)
kóborc Creative Commons License 2009.04.25 0 0 1911
Szia Tom!
A körzethatárok tényleg érdekesek - bár annyi megjegyeznivalóm azért ehhez is lenne, hogy a telepnek története van. Akik pl. a Megyeri úton laknak a 10 emeletesekben, a gyerekeiket egyértelműen a Homoktövisbe járatták (még az új házak felépülése előtt ez is volt a "körzetes" ovijuk), majd egyszercsak szembesültek a ténnyel, hogy a "gyüttmentek" - érsd: lakóparkosok - miatt az esetleges testvérke már nem oda tartozik, hanem pl. a Bőrfestőbe. (Persze tudom, hogy a felvételnél a testvérek előnyben vannak.) Azaz szerintem nem nagyon akartak talán hozzányúlni a "történelmileg kialakult" és megszokott körzethatárokhoz, merthogy így a körzeten kívüli testvéreket mindenképpen felvették az ovik, így viszont a körzetes gyerekek szorultak ki esetleg. Tehát az újonnan jöttek kaptak új körzethatárokat. (Az ÁMK-nak pl. sokáig nem is volt körzete.)
Arról pedig, hogy a legmesszebbi ovi: az én gyerekemet tavaly Káposzta összes óvodája közül egyik sem bírta felvenni, a Deák oviban találtak neki helyet (a Víztoronynál van), pedig körzetileg is a Homoktövishez tartozunk, nincs kistesó, mindketten dolgozunk - mindössze annyi volt a bibi, hogy a gyerek képes volt június elején születni (jóllehet a felvételhez május 31-ig kellett volna betöltenie a 3. életévét). Én boldog lettem volna, ha legalább az ÁMK-ba felveszik.
Előzmény: Tom Alien (1910)
Tom Alien Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1910

Szia Kóborc!

 

Azért én nem teljesen ezt mondtam. Tisztában vagyok azzal, hogy egy kisvárosnyi ember lakik itt, de nem is egy óvoda van. 1-2 villamos-buszmegállónként van egy-egy. Itt most csak a homoktövisről beszélünk. Amire reagáltam arról szólt, hogy az új házak miatt kb 60 helyett kb 180 gyerek jelentkezik.

Valóban, a védőnőre nem gondoltam.

Ennek ellenére teljesen abszurdnak tartom azt, hogy a körzetek ennyire össze vissza vannak meghatározva. Ha épül egy ház, akkor miért a házat rendelik hozzá egy intézményhez, és miért nem a körzeteket gondolják újra? Hogy jött az az ötlet hogy a homoktövis utca vége az ÁMK óvodába tartozzon, ami a lehető legtávolabb lévő óvoda?

Előzmény: kóborc (1908)
kóborc Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1908
Szia Tom!
Védőnőknek van nyilvántartásuk a körzetükben lakó gyerekekről, így pontosan tudják, hány 3 éves gyerkőcke lakik itt. (Többek között pont emiatt nem szabadon választható a védőnő - az szigorúan "körzetes" kell legyen, véletlenül se kerülhesse el a figyelmet - és a védőhálót: oltás, óvoda- és iskolakötelezettség stb stb. - egy gyerek.) Ha pedig figyelembe veszed, hogy Káposztán egy kisvárosnyi ember lakik, nem annyira hihetetlen, hogy 200.000 emberből kb. 180 3 éves. (Azért nem csak az új házakban születnek gyerekek.)
Előzmény: Tom Alien (1907)
Tom Alien Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1907

"A Homoktövisben (már nem emlékszem pontosan a számokra), de kb 60 helyre jelentkeztek 180-an, iszonyatos túljelentkezés van."

 

Igen, ezt nekünk is mondták az önkormányzatnál, csak azt nem értem, hogy ezt honnan veszik? Nem volt beiratkozás, nem is lehetett jelentkezni és még listára sem voltak hajlandóak az oviban felírni. Az is eléggé hihetetlen, hogy az új házak évente +120  3 éves gyereket termelnek ki.

Előzmény: Jigael (1906)
Jigael Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1906

A játszón hallottam, hogy 2 anyuka beszélt az óvikról.

 

A Homoktövisben (már nem emlékszem pontosan a számokra), de kb 60 helyre jelentkeztek 180-an, iszonyatos túljelentkezés van.

 

Felépült itt ez a rengeteg új lakás, szinte mindenki kisgyerekes, életemben ennyi kismotort nem láttam :-), de persze az óvodai férőhelyek ezt nem követték.

 

Ha a nagyobbik gyerekeden kívül a kisebbikkel otthon vagy, teljesen esélytelen benyomni a Homoktövis óviba, de valszeg a többibe is, hacsak nem vagy nagyon erőszakos.

 

Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy nem akarok szabadulni a gyerektől, de attól még, hogy valakinek testvére van, szerintem neki is jót tenne a közösség. Na mindegy, meglátjuk.

 

Tud valaki valamit a magánovikról? Hallottam, hogy van itt a közelben (talán Dunakeszin?). Gondolom, nem két fillér... Esélytelen kategória vajon?

 

Mi nemrég költöztünk be, bagyon jól érezzük magunkat, kicsit nehézkes bkv-val bejutni a városba, de a gyereknek tök szuper itt. Már alig várjuk a kertet.

 

Ugye összedobunk majd egy csúzdát meg hintát, esetleg mászókát? Kellene valami árnyékoló is a homokozó mellé (növény is lehet).

 

Jó ez a játszó a sulival szemben, de mindig elég sokan vannak és fél 11 után egy deka árnéyk sincs rajta.

Előzmény: luse (1905)
luse Creative Commons License 2009.04.22 0 0 1905

Sziasztok.

 

Sikerült egy-két információt szereznem óvoda ügyben. Tehát mi, akik a 70 lakásosban lakunk, az ÁMK oviba tartozunk körzetileg. Az önkormányzatnál egy nagyon kedves hölgy elmagyarázta, hogy az sajnos nem számít, hogy gyakorlatilag rálátunk az ovira, mert a Hajló utcában található ÁMK ovi is tulajdonképpen 4-5 buszmegállónyira van, és a kerület egyik legjobb, és legjobban felszerelt ovija. És ha a csemeténk oda jár oviba, akkor nagyobb az esélye, hogy oda veszik fel iskolába is, ami a legeslegjobb iskola a kerületben, mert kéttannyelvű, és sokszoros a túljelentkezés mindig. Az, hogy iskolába nem abba a körzetbe tartozunk, az egyenlőre nem került szóba, gondolom az majd az iskolai beíratkozáskor kapjuk az arcunkba. Feltettem Neki azt a kérdést, hogy ilyenkor miért nem lehet egy kicsit újrarajzolni a körzethatárokat, pl. a Megyeri útról átrakni egy házat egy nekik is közelebb eső óvódához, de azt a választ kaptam, hogy ez hosszú távon nem megoldás, és hogy van elég férőhely a 4. kerületben, ezen nem lehet állandóan változtatni. Ez van, ezt kell szeretni. Úgyhogy szeptembertől babysittert keresek, aki hazavinné a gyerekeimet innen-onnan (majd kiderül, hogy honnan). Ha valaki tud segíteni, kérem, szóljon.

 

Az óvódai beíratkozás egyébként május 4-én, az iskolai április 23-án (holnap) lesz.

 

Üdv mindenkinek.

 

emese66 Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1904
Kedves Fórumozók!

Lakást keresek a Homoktövis lakókertben kis családunk részére. Ha valaki tudna esetleg eladó lakásról (min. 2 hálószobás), kérem, írjon!
Úgy hallottam, elég magas árat kérnek a garázsokért. Mennyiért lehet a környéken garázst vásárolni?

e-mail címem: emese66@freemail.hu
Üdv!
roissy Creative Commons License 2009.04.08 0 0 1903

 

Sziasztok!

 

"Tűzvész fenyegette a REX kutyamenhelyt"... cikk a borsonline.hu-n. Égett a Farkas-erdő egy része.

 

Üdv!

Bessy Creative Commons License 2009.04.08 0 0 1901
tűz090408 A ma delutani fust...
kóborc Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1899
Szia Tom!
Az öntözőrendszer automata, éjjel 2-kor kapcsol be (nálunk - de ez állítható), ami azt jelenti, hogy akkor locsol, amikorra a föld talán már lehűlt annyira, hogy nem párolog el rögtön, amit rálocsolunk + van ideje elég mélyre lecsorogni, mielőtt ismét indul a hőség (és valószínűleg a kertben tartózkodást sem zavarja - ha mégis, kézileg is leállítható). Esőben nem locsol, merthogy méri az aznapi csapadékmennyiséget, és ha elég sok esett, akkor nincs locsolás (ritka kivétel, ha éppen éjjel 2 körül kezd esni - ezt nem érzékeli, vagy legalábbis nem érzékeli elégnek). Az áramdíj pedig természetesen összesen értendő, nem lakásonként.
Előzmény: TomAlien (1889)
BrigÁdiTom Creative Commons License 2009.04.07 0 0 1898
Sziasztok!
Mi a legfelsőn lakunk de a tetősík a terasz vonaláig ér így a nap nyáron nem süt be az ablakon .

Zsolti : Mennyibe fáj az a klíma hogy ilyen tuti?

Tamás
Előzmény: Törölt nick (1896)
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.05 0 0 1896
Egyébként a klímától én is tartok, főleg, hogy allergiás vagyok, de megkérdezhetem, hogy ti legfelső emeleten laktok vagy valahol középrészen?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!